icon

TN a pôrod cisárskym rezom, skúsenosti

mischell0110
20. jún 2018

Viem mile mamicky,ze existuje skupina nieco ako porodnica TN, no nejak som sa nedopracovala konkretne k tomu, ako je to v TN v pripadne sekcie. 1sekciu som absolvovala akutne, no nebolo to tu na Slovensku.Mala som sa tam ako v raji,co sa tyka pomoci,personalu,po porode aj s malou, preto viem,ze nemozem ocakavat to iste tu na SR. Pri malej som isla o 3t skor, bola na neonatologii,koli mensim problemom a potom zltacka,takze som malu nemala pri sebe,len par hodin.No po cisarskom som prve hodiny nebola schopna ju ani zodvihnut,ani si naliat pohar vody.Tam mi pomahali naozaj so vsetkym. No rada by som vedela ako to je tu v TN.Rada by som vedela vase skusenosti,ci uz pozitivne alebo negativne. Zaujimalo by ma,ako to je s nadstand.izbou,ci ju treba nahlasit dopredu.ako to pri samotnej operacii a hlavne po.Aki su DR. ake sestricky,ako to funguje,ked je uz po vsetkom,ci pomozu prve dni alebo tak okolo toho.Pri prvej som mala velke bolesti a ledva som sa postavila na 2den.Prvy den ma skusali,no mala som take zavraty,ze som skoro odpadla a tak ma vsetko reazlo,ze som plakala,chcela vstat a chodit,no neslo to.potom to uz bolo lepsie,no aj tak obdivujem,ked niektore po sekcii povedia,ze funguju normalne.

zuzmka
20. jún 2018

@mischell0110 ahoj, ja mam za sebou 2 sekcie, prva tiez akutna, druha planovana.....sice som nerodila v trencine, ale v topolcanoch a to uz davnejsie...ale teda u mna platilo, ze cim skor som sa zacala hybat, tak tym som sa rychlejsie zotavila, ale po druhej sekcii to bolo tazsie...ja som bola pod plnou narkozou aj prvy aj druhy krat...ci to pri tej druhej prehnali,neviem, ale citila som sa horsie ako po prvej....co sa tyka starostlivosti, nemozem povedat nic zle, sestricky boli ok, ale zase nemoze byt rec o tom, ze by okolo mna skakali ako som piskala, ja som sa vacsinou snazila sa fakt co najviac hybat..... a dalsia rada, ze cim castejsie som si chodila umyvat ranu, tym sa mi rychlejsie zahojila, ani raz som nemala s ranou /jazvou/ problemy....teraz cakam tretie babatko a tentokrat by som to mohla dat prirodzene, tak dufam, ze to vyjde ;) drzim vam palce, nech vsetko dobre dopadne 🙂

mischell0110
autor
20. jún 2018

@zuzmka Dakujem za nazor,a zelam,aby to tretie bolo ako si zelas 🙂 no ja som sa fakt snazila rozhybat sa cim skor sama,lebo som vedela,ze cim skor zacnem,tym lepsie,no mala som taku bolest,ze to islo,no velmi tazko. jasne,ze necakam,ze budu sestricky okolo mna len chodit,ved chapem,ze maju dalsie pacientky a starosti,ale myslela som to tak vseobecne ich pristup a ako to je s babom,ked je zena po cisarskom. ja som bola prve spinal,a druhe neviem, mala som pred 6rokmi problem s platnickou a uz pri spinale mi pichali vyssie ako mali,koli tomu vraj a kedze to bolo akutne, no teraz mi DR vravela,ze ci nechcem ist pod celkovu,ked mam aj strach aj skrz krize,no pocuvam vela o tom,ze po celkovej narkoze sa zena horsie citi,aj bolesti hlavy trvaju dlhsie,a ze pre dieta je o nieco lepsie spinal ako celkova,neviem sice preco,len som pocula.

mischell0110
autor
20. jún 2018

@xxxxxnnnnn dakujem.pozerala som to,no su to prisp.z roku 2013-2014.chcela som nieco aktualne,mozno sa nieco za tie roky zmenilo

zuzmka
21. jún 2018

@mischell0110 tak co sa tyka spinalu verzus celkova....ja som sice po celkovej nemala ziadne problemy, prvy krat urcite nie, pri druhom neviem preco to bolo horsie, ale teda ziadne bolesti hlavy, ci vracanie, absolutne nic, len tiez som sa pri druhom nevedela postavit, furt som odpadavala - neodpadla som ani raz, ale akonahle som si sadla, tak uz to so mnou islo, postavila som sa az na druhy den...podla mna to prepiskli s anestezou, neviem.....a veru ten spinal, no tak to ti nezavidim co sa chrbtice tyka, mam kamaratku, ktorej to tiez pichli zle a od vtedy ma problemy, takze ja som asi skor za tu celkovu, aj ked sme ukratene o to, ze babatko nevidime hned, ja neviem, ja sa toho spinalu bojim presne pre toto, ze co ak, potom uz neni cesty spat....a ano, vraj je spinal pre babo lepsia varianta, ale to je lepsie odkomunikovat s anesteziologom...a mne dali deti na treti den od porodu, sice mi ich nosili na kojenie, aj mi ich dlhsie nechali, ale nakolko som mala "robotu" sama so sebou, tak som aj bola rada, ze az na ten treti den, lebo fakt som nebola schopna sa plne starat....a teraz nemas moznost ist rodit normalne? ved si mala len jednu sekciu a dnes uz vraj nie je nic vynimocne rodit po prvej sekcii prirodzene, tada pokym nie su ine komplikacie...jaj mam teraz 7 rocny rozdiel a bolo mi povedane, ze je moznost rodit aj prirodzene, ved uvidime ako sa to bude vyvijat a popripade sa urobi akutna sekcia....drzim palce, nech nam to vsetko dobre dopadne 🙂