Vranovská pôrodnica - nové skúsenosti

zabkab30
14. okt 2012

Ahojte, chcem sa opýtať na nejaké nové skúsenosti s Vranovskou pôrodnicou, lebo tu na koníkovi sú informácie už staré...treba to aktualizovať 😉

ankaevka
14. okt 2012

tak čo sa týka priestorov, nemám dobré skúsenosti..na rizikovom je len jedna sprcha a jedno vecko a to ma dosť zaskočilo..na pôrodnici je to trošku lepšie, ale treba mať gumené papuče, lebo sprchy sú v hroznom stave 🙄 ....čo sa týka personálu, tak som bola ja osobne veľmi spokojná, sestričky príjemné, milé, lekárka na rizikovom všetko povedala čo som chcela vedieť aj sama oboznamovala so všetkým a to na starej nemocnici nebolo..pri pôrode boli sestričky tiež super, bola som spokojná a to som nedávala "nič" ani lekárovi a radili mi dať niečo do vačku..lekárka, ktorá mala službu bola super..no a primárka na novorodeneckom má už pokrokovejšie názory čo sa týka dojčenia, dudlíka, prikrmovania a starostlivosti o bábo takže som dostala hneď na tretí deň zdrbanie za zásyp....nedali mi síce malú okamžite na prsník ale len čo ma dali na izbu po dvoch hodinách a sprche, doniesli mi ju a už bola stále so mnou (prvú noc berú síce detičky preč ale moja práve o polnoci sa prisala na prso, tak mi ju už nechali)..vzali mi ju len dva krát, tak na pár minút na vyšetrenia..sestričky z novorodeneckého a aj ženské sestričky sa vždy prišli spýtať či nie je nejaký problém...takže celkovo som bola milo prekvapená a spokojná s personálom, len tie sprchy ma sklamali a postele na rizikovom neskutočne tvrdé

zabkab30
autor
14. okt 2012

@ankaevka tak to asi na každej pôrodnici bude niečo, čo sa pacientkám nebude páčiť...a čo sa týka rómskych rodičiek? neboli tam s nimi problémy?

ankaevka
14. okt 2012

@zabkab30 v tom období čo som bola ja neboli žiadne, neušla ani jedna 😀 ..veľmi ani nechodili po chodbe lebo na rizikovom ich sestričky posielali naspäť do izieb..a na pôrodníckom oddelení som sa s nimi stretávala len počas návštev, kedy ich tam chodili celé rodiny, preto aj dali karanténu a už nesmeli chodiť návštevy na izby, rodila som v januári a rodičiek bolo strašne veľa, denne boli štyri pôrody (pol na pol)

gabika.mato
17. dec 2012

ahojte. aké máte skúsenosti s laparoskopiou vo vranovskej nemocnici na gyne. oddeleni?

faithful9
10. jan 2013

Ja som bola asi mesiac na rizikovom, jedna sprcha na chodber to nieje ziadna slava, ale potom som bola nas nadstandardnerj a tasm bolo vecko aj sprcha na izbe. Bola som tam len preto, ze mali plno tak ma tam dali 🙂. Na sestonedeli som sas tiez zdrzala lebo maly mal zltacku. Celkovo personasl , len sa mi nepacil pristup z novorodeneckeho. Sestricky aj tam super, len su pod drezurou primarky 🙂 maleho mali problem zobrat, takmer cele noci mi preplakal as ja zosita jak ciganska hracka som nevladala stat na nohach nieto este maleho tisit.

efffca
10. jan 2013

Rodila som tam pred mesiacom a bola som veľmi spokojná! Hlavne s pôrodnými asistentkami a sestričkami. Rodila som cisárskym a keďže som chcela lokálnu anestéziu, bábätko mi ukázali hneď, keď ho zo mňa vytiahli a po umytí mi ho na chvíľu položili k hlave, žiaľ na prsník sa nedalo, lebo som tam mala nejaké hadičky, či čo, ale aj tak to bol úžasný pocit a narkózu už len kvôli tomu nikomu neodporúčam!!! Po cisárskom si človek pripadá ako invalid a tie baby, čo mali narkózu boli na tom ešte horšie ako ja 🙂 No pôrodné asistentky nemali problém vôbec s ničím, všetky boli veľmi milé a pribehli vždy, keď sme zakričali 🙂 ešte mi aj s tašky vybrali mobil a čokoľvek, o čo som ich poprosila. Keď ma presťahovali na šestonedelie, odniesli mi všetky veci, bola som na nadštandartnej izbe pre dve, keďže všetko bolo obsadené, čo sa tam asi stáva často - nemusela som platiť, izba bola pekná, no nechápem, čo bolo na nej nadštandartné okrem kanvice a sprchy a WC spojenými s vedľajšou izbou. Sestričky z novorodeneckého tiež milé, zvlášť taká vysoká štíhla čiernovlasá staršia, škoda že neviem jej meno, tá mi veľmi pomohla s dojčením, akurát jedna taká nižšia staršia s krivými ústami bola niekedy trochu nepríjemná 🙂 Tie mladé boli celkom v pohode. Strava mi tiež celkom chutila, no ja nie som náročná.
Možno jediné negatívum sú tí nevychovaní cigáni, sestričky by aj dovolili návštevy na vnútornej chodbe pri izbách, no kvôli nim, keď ich tam príde veľa sa to nie vždy dá, lebo sa hneď pchajú dnu celé partie, špinaví, smradľaví, ani návleky si nedajú a predsa sú tam malé bábätka, čo oni nechápu, že musí byť nejaká hygiena. Akonáhle vidia, že niekoho bieleho pustili sestričky dnu, hneď vykrikujú, že gadžo môže a rasizmus a podobne, nechápu, že slušný človek tam nedonesie smrad ani špinu a bude potichu, narozdiel od nich - no, česť výnimkám, tie som tam nevidela 🙂 Inak cigánky - rodičky mi vnútri vôbec nevadili, videla som ich len občas na chodbe.
No a aby som nezabudla na lekárov, tiež boli všetci v pohode a zvlášť musím poďakovať MUDr. Podolskému, ktorý prišiel na to, že mám HELP syndróm, na čo moja gynekologička v PO neprišla a možno aj vďaka nemu všetko dopadlo našťastie dobre. No jednu chybu som urobila aj ja, keď som nechodila do poradne do VT, pričom to tam vyžadujú, čo mi bolo potom ľúto 😒
Takže, nebojte sa Vranova! 😉

simcatko11
30. sep 2013

@efffca 🙂 citam ze si rodila v decembri cisarom vo VT aj ja som bola cisarom 14.12 a ty kedy?ja som mala 5 izbu

efffca
30. sep 2013

Ahoj 🙂 ja som rodila 9.12., no bola som v porodnici este 10 dni na pozorovanie, kedze som mala zriedkavy a velmi nebezpecny tzv.HELLP syndrom, asi si sa docitala v mojom prispevku 🙂 Takze sme sa tam mozno zahliadli, no ja si nepamatam cislo izby, viem len ze to bola nadstandartna 2-ka izba kusok za novorodeneckym vpravo.

efffca
30. sep 2013

@simcatko11 Ahoj 🙂 ja som rodila 9.12., no bola som v porodnici este 10 dni na pozorovanie, kedze som mala zriedkavy a velmi nebezpecny tzv.HELLP syndrom, asi si sa docitala v mojom prispevku 🙂 Takze sme sa tam mozno zahliadli, no ja si nepamatam cislo izby, viem len ze to bola nadstandartna 2-ka izba kusok za novorodeneckym vpravo.

simcatko11
30. sep 2013

@efffca no asi sme sa aj stretli 🙂 nas pustali 19.12. no od novorodeneckeho pre 2izby su nadstand.samotky a dalsie 2 su nadst.dvojky v tej prvej tam bola aj maja tiez odtialto z kona ona rodila 17.12 mala chlapceka, asi si bola az na tej dalsej izbe

efffca
30. sep 2013

@simcatko11 myslim ze aj nas pustali 19teho 🙂 urcite som bola na tej dalsej izbe, moja prva aj druha spolubyvajuca mali dievcatka

katka88171
19. júl 2015

Ahojte mamičky...nejake nove skusenosti s Vranovskou nemocnicou a nie 3roky stare? 😉

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre