Rodili ste mimo vranovskej pôrodnice?

veronikakos
2. aug 2023

Ahojte

V novembri očakávame prírastok do rodiny. Vo Vranovskej pôrodnici som rodila tri krát, vždy to bolo iné, no nikdy nie pekný zážitok, najmä kvôli prístupu personálu. Posledný pôrod, kedy som sa už kvôli ľahkovážnosti lekárov bála o bezpečný pôrod a zdravie dieťaťa, zvažujem rodiť mimo VT, no neviem kde.
Máte skúsenosti s pôrodom aj mimo Vranovskej pôrodnice? Ak áno skúste mi popísať, kde sú aké podmienky.
Pozrela som pôrodnicu v Michalovciach, prostredie je tam veľmi pekné, napokon som tam praxovala počas štúdia pred niekoľkými rokmi, no mňa zaujímajú naozaj najmä ľudia.

Ďakujem

jaskolka
2. aug 2023

@veronikakos tak neviem, či podľa vzdialenosti bude vhodné, ale ja odporúčam Starú Ľubovňu. Personál Topka a aj oddelenie je pekne, je úplne zrekonštruované.

mamamasama
2. aug 2023

@veronikakos ak chces pekny porod tak Krompachy

tosomja
2. aug 2023

@veronikakos rodila som 2x v Michalovciach. Sekciou. Mala som svojho gynekológa, pôrodníka aj jeho syn mu asistoval. Všetko bolo super. A personál čo ja viem, záleží, čo očakávaš. Nikto ti behať okolo zadku nebude, nebudeš tam sama. Ja som ich nepotrebovala, prišli len na vizitu a prvý deň pichať infúzie, neskôr ma postavili na nohy a priniesli deti, už prišli len sa opýtať len medzi dvermi či je všetko ok a z detského k deťom. Lenže ja som mala bezproblémové sekcie. Mala som nadštandard a preto ma nechali samú. Ešte aj klopali, keď chceli vojsť. Čo som v trebisovskej napríklad nezažila, tam boli vkuse otvorené dvere a sestričky hlavne v nočnej odporné.
Keď niečo, pýtaj sa. Rodila som 2020 a 2021.

baleaa
2. aug 2023

Pri kom si rodila vo VT? Ono urcite zavisi toto vsetko od konkretneho porodnika. Ja som tu rodila 2x a vzdy som mala zazmluvneneho porodnika. 1x to bol Mičej 2020) a druhykrat (2022) Psenicnakova - a to teda vdaka nej som mala rychly a bezproblemovy porod. Dokonca mi vybavila nadstandardnu izbu, sestricky boli pri porode velmi mile ochotne. Je ale pravda, ze aku smenu trafis. Pri prvom porode som mala vyslovene odpornu sestricku, ktora si dovolovala viac nez by bolo vhodne. Ale to teda takyto tip ludi sa najde urcite vsade.
Teda ak si doteraz nerodila pri Lenke Psenicnakovej a nemaala si zazmluvnenie, tak maximalne odporucam. Ja som lepsi pristup lekara este nikdy nikde nezazila na ziadnom oddeleni. Rovnako som zvazovala aj ine porodnice, avsak VT ozaj nie je tak zly, je to tu maximalne baby friendly. Pri porode som odmietla este aj kanylu do ruky a vyhoveli mi. Urcite je obrovsky rozdiel ked si porodnika zazmluvnis. Konkretna Dr bola ochotna prist v ktorukolvek hodinu dna. Ja som ale mala porod vyvolavany - na moju ziadost.
Izby a vobec vybavenie tak napriek prerabke su dost komunisticke, ale tak o tento tip komfortu u mna neslo. Vyslovene som hladala empaticky pristup, odbornost a aby mi bolo splnene vsetko co chcem ohladne babatka. U mna teda to bolo dotepanie pupocnika, samozrejme bonding, a po zakladnych vysetreniach babatka som chcela malinku na seba iba v plienke - bez perinky - a ani s tym nebol ziaden problem.

luscy
20. aug 2023

@veronikakos Je mi veľmi ľúto, že ste mali z pôrodov zlý zážitok. Ja som rodila vo Vranove v máji 2023. Mala som zazmluvnenú skvelú lekárku Luteránovú. Ale keď sa malá pýtala na svet, akurát bola mimo VT. Službu mala doktorka Pšeničnáková. Bola skvelá. Ja nemôžem povedať ani jedno krivé slovo na nikoho. Ani na personál ani na lekárky. Po pôrode som si mohla vybrať izbu, vybrala som si dvojlôžkovú izbu, nasledujúci deň mi odišla spolubývajúca, potom som tam bola sama. Návštevy sme tam mali do 21.00. Čiže super. Strava tiež. Nestíhala som to jesť to čo mi nosili na izbu. Nie som zvyknutá jesť tak veľa jedla. Ak by som mala mať ďalšie bábätko, znova by som si vybrala pre pôrod Vranovskú pôrodnicu. Zvažovala som Starú Ľubovňu, no trocha ma odrádzala diaľka. Predtým, než som začala chodiť na ozvy do Vranova, bola som sa na pôrodnici popýtať, ako to chodí vo Vranove. Povedala som im svoje požiadavky a zistila som, že to všetko mi vedia splniť aj vo Vranove.🙂 Napíšte mi súkromnú správu, ak chcete vedieť viac.

veronikakos
autor
20. aug 2023

@luscy tu sa potom ukazuje ten obrovský rozdiel v prístupe k pacientovi.....preto sa to bojím opäť riskovať aké to opäť bude aj keby som bola rada, ak by sa naše dieťa narodilo vo VT keďže sme vranovčani
Ja som bol ubytovaná tri dni na predpôrodnej izbe, kde som bola svedkom iných pôrodov a jesť som teda nedostala ani raz, keďže sa namňa vždy zabudlo...
Komu a koľko treba platiť aby som to tam prežila v pohode? Ja som si vždy naivne myslela, že je to štandard...

betkaulicna
9. okt 2023

@veronikakos Ahoj 🙂 ja som bola vo Vranove 2018, 2020. Lekári super 👌🏻 ale z viacerých dôvodov som sa rozhodla na tretíkrát (január 2023)ísť do Michaloviec a bolo to 👌🏻 posielam ti číslo do správy. Ak chceš, zavolaj 🙂 tu som málo.