Výber nemocnice na pôrod - skúsenosti a rady

jane18
12. jan 2022

Zdravim chcela by som sa vás opýtať podľa čoho ste vyberali kde by ste šli rodiť, ja som prvorodička 31r. A bola by som zvedavá na väčšej rady, či skúsenosti, zatiaľ som naklonená možnosti ísť rodiť na Myjavu hlavne kôli tomu že tam to mám najbližšie. Ďakujem za vsetky vaše príspevky a komentáre.

lealikk
12. jan 2022

ono pri kazdej nemocnici sa stretnes aj pozitivnymi aj negativnymi ohlasmi. nie kazdy porod je rovnaky a nie vsetky to zvladame rovnako.

domka222
12. jan 2022

Neriešila som. Prišli bolesti a šup do najbližšej nemocnice

michaela789
12. jan 2022

@jane18 oboch synov som rodila v tej istej nemocnici - prvý pôrod super, druhý otras....a to nie z hľadiska samotného pôrodu ale skôr personál, prístup atď. boli oboch prípadoch diametrálne iné, bohužiaľ. Je jedno kam pôjdeš, dopadnúť to môže tak aj tak. 🤷‍♀️

kikush2000
12. jan 2022

@jane18 pre mňa bolo dôležité či má daná nemocnica neonatologicke oddelenie ak by sa náhodou niečo skomplikovalo s bábätkom, aby ho nemuseli prevážať...to je teda väčšinou vo väčších fakultných nemocniciach

hanka1674
12. jan 2022

Presne tak, mne keď začali bolesti, tak by som sa veru nechcela teperiť niekam ešte hodinu do nemocnice. Išli sme tam, čo sme mali najbližšie. Všade si majú dať záležať na tom, aby všetko prebehlo v poriadku a patrične sa postarať či už o teba alebo o malinké.

kiki68
12. jan 2022

U mas je iny System v Rakusku a teda nemocnici som musela vybrat v 10tt a v 24tt som zistila, ci mi ju aj pridelili. Takze som vedela kde idem rodit. Nemocku som vybrala na zaklade toho , ci ma neonatologiu a cca referencie. Lenze referencie su naozaj rozne, od hororov po super. A to mas na kazde zariadenie takto asi vsade. Tym ze som tam chodila od 34tt kvoli roznym komplikaciam, tak ma uz poznali. Bolo to v pohode, netreba cakat zazraky. Ber to ako par dni v nemocke.

zapalkazapalkova
13. jan 2022

@jane18 rozjodla som sa podla toho ci súhlasili s mojim pôrodným plánom a tiež na fb je stranka Recenzie na porodnice a porodne pribehy... Takže aj podľa toho a tiež som si pozrela dokument Neviditelna (tam je vykreslene ake to je s porodmi u nas). Ale podľa mňa je donre vedieť čo chceš a co nechceš pocas porodu (napr.urychlovaky a pod) a mat podporu (napr. DULU - ona ta vie pripravit aj psychicky na porod a aj pocas porodu pomaha)

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre