icon

Zazmluvnenie gynekológa a diagnóza na sekciu

10. jún 2023

Baby je pravda, ze ak ma zena odporucanu sekciu zo zdrav. hladiska, a ked si chce zazmluvnit dr platit nemusi?

veronikaszabova
10. jún 2023

Plati

autor
10. jún 2023

@veronikaszabova no aj ja si to myslim, ved o tom to cele je…

autor
10. jún 2023

@veronikaszabova a znama mi tvrdi opak

anavixy
10. jún 2023

Nechapem… platit za co? Ta to ze ten konkretny porodnik ktoreho si zena vyberie jej urobi sc? Alebo platit za to ze jej vseobecne urobia sc?
Samozrejme zena plati lekarovi za zazmluvnenie nech rodi akokolvek, plati za to, ze prave ten konkretny lekar bude pri nej, ci uz operovat ci len asistovat pri jej porode.

lenocka8894
10. jún 2023

No ak si zazmluvnis porodnika tak mu platis ale ak ides s dg rovno do porodnice bez zazmluvnenia tak sa neplati ale nemas istotu ze sekcia bude...preto je istejsie si zaplatit

mogaa
10. jún 2023

záleží od lekára...lebo ak máš naplánovanú sekciu a on vtedy nemusí mať službu, tak samozrejme platíš.....ono je rozdiel či ťa odrodí tvoj gynekológ-pôrodník alebo uplne nezmámy lekár v nemocnici čo tam normálne pracuje....ale ano, môže to byť aj platené...ty za sekciu neplatíš, ale ak chceš aby ti tú sekciu robil konkrétny lekár tak ano....

ckatka
10. jún 2023

Úprimne? Zazmluvnovat gynekológa na cisársky je podľa mňa kravina.
Z dvoch dôvodov.
1. Cisársky je tam rutina operácia a vie ju spraviť fakt každý skuzbukonajuci....A nikdy tam nie je sám, má niekoľko asistentov ktorí prevezmú štafetu keby niečo.
2. Radšej sa nechám operovať lekárom v službe, ktorý s tým počíta, ze dnes je v robote....ako nevyspatym zazmluvnenym, ktorého vytiahnem z postele alebo rodinnej akcie, ktorý to chce mať šup šup rýchlo z krku.

autor
10. jún 2023

@ckatka ved to stale sa rozhodujem ci zazmluvnit a pchat niekomu do vrecka tolko penazi

mogaa
10. jún 2023

@ckatka to tiež nie je celkom pravda, keďže ak je sekcia plánovaná, tak daný pôrodník si ju vie naplánovať na deň kedy má službu...môj gynekológ je aj pôrodník a bežne si tak plánuje sekcie...ale on máva pravidelne aj služby v danej nemocnici tak preto si ich vie naplánovať....

sajmonka_1216
10. jún 2023

v našej sa platí bez ohľadu na dôvod, či sc alebo prirodzene...

ikonica
10. jún 2023

Prvu som mala akutnu... Povedali ideme na salua hotovo... Druhu som mala planovanu... Poziadala aom mojho gyna, ktory je zaroven primarom v porodnici, kde som chcela rodit... Dal mi na vyber z terminov, kedy tam bude mat sluzbu a moze ma odoperovat... Neplatila som nic...

autor
10. jún 2023

@ikonica aha cize to zalezi od dr a vzajomnej dohody asi..

ikonica
10. jún 2023

Ano... Lekari vraj nemaju moc radi tieto zmluvy... Zo zaplatenej sumy az tak vela nemaju, vacsina ide porodnici... A ich to vytrhava z ich osobneho mimopracovneho zivota, ked musia ist odrodit... Ale zas je rozdiel planovana sekcia a ked maju dobehnut do nemocnice k prirodzenemu porodu,ktory nema vopred naplanovany termin a moze prist hocikedy... Skus sa mozno dohodnut podobne ako ja v porodnici, kde by si chcela rodit... Termin sekcie davaju aspon u nas tyzden pred stanovenym terminom porodu podla ms....

nikaeli
10. jún 2023

Nerozumiem o čom píšete - obe moje deti sa narodili plánovanou sekciou - prišla som do pôrodnice 2-3 týždne pred termínom pôrodu, dr. ma skontroloval, dohodli sme termín podľa toho, ako mal služby. Ani raz som za to neplatila, a to bol pri druhej sekcii aj otecko.

autor
10. jún 2023

@nikaeli pri sekcii bol aj otec? No tak toje super

petamich
10. jún 2023

podla mna zalezi od lekara - ak si cely cas jeho pacientkou a zaroven pracuje v porodnici, kde chces rodit, tak ti sekciu naplanuje vtedy, ked bude mat sluzbu a neplatis

ak je to porodnik, ktory v danej porodnici nepracuje ale moze tam prist odrodit, pripadne je to porodnik, ktoreho si si z nejakeho dovodu vybrala, lebo pekne sije po sekcii a isla si k nemu na poslednu 1-2 prehliadky a naplanoval sekciu, tak ti moze dat zaplatit zazmluvnenie

autor
10. jún 2023

@petamich som skor ten druhy pripad 😞

petamich
10. jún 2023

zrejme to zistis jedine tak, ze sa ho na to spytas alebo sa nepytaj a sekciu ti spravi ten lekar, ktory bude mat sluzbu ak s tym si okej

matkahelka
10. jún 2023

kamoska hovori hluposti. nie je to pravda. vlastna skusenost.

maryetta
10. jún 2023

Ako nahle si sukromne ziadas lekara tak platis. Ono potom uz len cakat na nahodou ze prave vtedy ked budes mat sekciu bude mat dany lekar aj sluzbu.

autor
10. jún 2023

@maryetta aha rozumiem

domiklik
10. jún 2023

@ckatka plánovaný cisársky sa na plánuje na konkrétny dátum, takže zazmluvneneho porodnika by si z oslavy vytiahnuť nemala

matkahelka
10. jún 2023

@domiklik ale nie vzdy babatko caka do dohodnuteho terminu. ani moja mala necakala a narodila sa tyzden pred dohodnutym terminom a moj porodnik dobehol spoteny z rodinnej lyzovacky. este na sale zartoval, ze nech mu odpustim, ak smrdi, ale sprchu uz nestihal.

masinka
10. jún 2023

Ja som si zazmluvnila, naplanoval mi sekciu na den ked mal mat sluzbu s tym ze rano pojdem ako prva hned o osmej. Den predtym som poobede nastupila do nemocnice, o polnoci sa krpata rozhodla ze ziadne take ze cakame kym sa pan doktor vyspinka, o tretej ho tahali z postele, o siedmej bola na svete.

anavixy
10. jún 2023

Planovana sekcia sa hlavne standardne robi cez tyzden a ked je lekar zazmluvneny, tak samozrejme sk ju naplanuje ked je v praci, nie v sluzbe, lebo sluzba je od 15tej do druheho rana do 7:00. Kazdy lekar, ktory v porodnici pracuje je v praci aj normalne cez tyzden aspon par hodin alebo dni v tyzdni a okrem toho na par sluzieb v noci a cez vikend.
Takze zalezi od lekara, ci ked je v praci tak to berie ako ze to ma zaplatene a neziada od pacientky nic naviac - poznam aj takych, alebo si napriek tomu, ze je v praci ziada aj osobne zaplatene, lebo ste chceli vyslovne jeho- poznam ak takych a tam to vobec nie je o zmluve s nemocnicou, lekar zo zmluvych penazi dostane zlomok, ale okrem toho ma aj svoj vlastny cennik…
Ja osobne pracujem v porodnici a zazmluvnovanie k sekcii je aj podla mna uplne zbytocne. Jediny rozdiel medzi velmi vyhladavanym skusenym starsim lekarom a mladym lekarom je rychlost akou dostane dieta von, co je dolezite akurat tak pri akutnej sekcii alebo pri sekcii v celkovej anestezii.
A ano samozrejme planovane sekcie si lekar planuje na ten den kedy pracuje, pripadne sluzi, dokonca aj vyvolavane vaginalne porody si planuju do sluzieb a tiez si nechaju pekne zaplatit 🙃

autor
10. jún 2023

@anavixy dakujem za radu aspon uz viem ako to funguje

mamickalisticka
10. jún 2023

Ja som mala plán. Sekciu z dôvodu dvojičiek.. s mojím dr, ktorý aj pracuje na pôrodnici (iba v pondelky) sme sa dohodli, že mi urobí sekciu v ten pondelok keď som bola v 37+2tt.. neplatila som

martinaju
10. jún 2023

Mala som planovanu sekciu normalne som platila aj ked to mal pocas skuzby. Vzdy sa moze stat hoci co a moze to prist skor platis aj za to ze je “v pohotovosti” stále. Mne tych penazi nebolo luto lebo poradne som mala len s nim nečakala som nikdy dlho a bola som rada že tak je niekto koho ako tak “poznam” ano kazdy je ok ale pre mna to bolo aspon o nieco upokojucejsie.

zuzanaa239
10. jún 2023

@ckatka ja si to vôbec nemyslím, že sekcia je úplná rutina, je to velky zákrok. Ja som mala zazmluvnené dr. na sekciu a vyriešilo sa to tak, že v 40 týždni som dostala termin kedy robil a v klude mi urobil sekciu, ako pán, jazva minimálna, bolesti minimálne, lebo však na to dohliadol, aby mi podávali lieky, zahojenie super. Do 7 dni som bola úplne fit. A ženy kde im robil sekcie barskto dorezana, s bolesťami, so sťahujúcich jazvami, zápalom. Neviem ak nie sú peniaze problém je dobre si zazmluvnit dr.na dobrú sekciu, dohodne sa s vami tak, aby to vyhovovalo všetkým stranám.