icon

Zostali by ste u lekára po jeho nekorektnom jednaní?

21. júl 2025

Ahojte,
doktorka ma posiela na ultrazvukove vysetrenia, pricom mi dala na výber z piatich sukromníkov, ktorý chcu 150 eur! Čo je šialena suma za základne vysetrenie, ktoré bezne prepláca poistovna. Už som volala vselikde a zistila som, že na to nemá právo a možem ist aj do státnej nemocnice na také vysetrenie. Ale! Čo s nou? ked jej oznámim, že teda nebudem skákať ako píska a platit nehorázne prachy zbytocne z nejakych jej dovodov, tak sa na mna urcite nastve a bude na mna cele tehu protivna...ci? stalo sa vám niečo podobne, že ste napriek otmu u doktora ostali ? ako sa choval/a po takomto "konflikte"?

Strana
z2
bambulka711
21. júl 2025

@anonym_autor som si istá, že máš podstúpiť morfologický ultrazvuk - je dobrovoľný, nemusíš nikam chodiť a nič platiť. Je však pravda, že takýto ultrazvuk vykonáva iba pár lekár na Slovensku a áno, cena sa pohybuje okolo 130-150€. Ja som bola v 12 a 20tt v Martine u doktora Grochala. Ak na neho nechceš ísť, nechoď. Ja som na ten tretí už nešla.
Jediná protivná si zatiaľ ty, nakoľko baby sa ťa tu xy-krát opýtali, v ktorom si týždni a aké vyšetrenie presne máš podstúpiť a odpoveď žiadna, stále si ideš svoje.

autor
21. júl 2025
@pribinak

@anonym_autor v ktorom týždni si?
Volala si tomu doktorovi?

@pribinak ano volala, este pred tým ako si ho napisala :D chce 150.

autor
21. júl 2025
@anonym_725475

Z toho co citam problem asi nebude lekar. Nenapisala si teda presne o ake vysetrenie ide. Aspon som to nezahliadla. Az mas ist na morfologicke myslim ze to ani nie je povinne (mozno sa mylim). A predpokladam ze tam nebudes chodit kazdy tyzden.

@anonym_725475 8 týžden, prvý ultrazvuk v 12. týždni to ma byt.

bambulka711
21. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_725475 8 týžden, prvý ultrazvuk v 12. týždni to ma byt.

@anonym_autor v tom prípade áno, posiela ťa na morfologický ultrazvuk a ten poisťovňa neprepláca. Nemusíš ho však absolvovať, ak nechceš.

anonym_03c30d
21. júl 2025

@anonym_autor Nerob tu kovbojku. Na usg mozes ist kam chces, aj do Starej Lubovne. Tvoja gynekologicka sa vysledkom ani nebude zaoberat.

pribinak
21. júl 2025
@anonym_autor

@pribinak ano volala, este pred tým ako si ho napisala :D chce 150.

@anonym_autor
@anonym_autor ja len že sono v 12 tt je nesmierne dôležité a rozhodne to nie je žiadne zbytočne vyšetrenie
Skús si niečo prečítať, na nete je toho dosť. Robí sa napr vyšetrenie na Down syndróm

veselo_neveselo
21. júl 2025

@anonym_autor ved chod niekam, kde ti to spravia, dones vysledky a je to. Ona nic zleho nespravila, doporucila ti miesta, ale to neznamena ze to doporucenie musis akceptovat.
Ak si s nou inak spokojna, tak by som nemenila. Zrejme ti doporucila miesta, s ktorymi ma dobre skusenosti, alebo maju dobre terminy, alebo sa dohodli ze budu brat jej pacientov bez frflania...nevies, co je za tym. Ale keby si bola dospela, tak si sa mohla na mieste spytat, preco prave tych, a mozno by ti aj sama povedala, ze mozes ist kam len chces.

Len si namyslas, ze sa nastve a bude z toho cororo, ale to je take pubertalne zmyslanie, naozaj. Jej to moze byt uplne jedno.

anonym_0ef089
21. júl 2025

Ja tomu nejak dobre nerozumiem...veď základné vyšetrenie ti musí urobiť už tvoja lekárka,mala by ťa poslať len na morfologicky ultrazvuk pokiaľ ho nerobí ona.ci ona nemá žiaden usg?

diewcatqoo
21. júl 2025

Ja teda neviem, ci chapem spravne, lebo autorka sa vyjadruje dost zle. Ale ak som dobre pochopila, tak ten ultrazvuk v 12. tyzdni je prvotrimestralny sceening, ktory bezne ordinacie nerobia a ten sa plati vsade.

dskjhfdlkdjhl
21. júl 2025

@anonym_autor Asi bude lepsie, ked pojdes k inej lekarke, tato si vydychne😉

janababana
21. júl 2025
@anonym_autor

@pribinak Neviem, kde žijes ty, ale ja som z BA, tu ti každý povie "neprímame nových pacientov." tu si doktora nevyberás, si rada, že ta niekde zoberu.

@anonym_autor ak si z ba, morfo utz ti urobia bezplatne v ruzinovskej nemocnici (tusim c dveri 52). Zavolaj im povedia ti

simca06022011
21. júl 2025

mas vymenny listok a mozes ist hocikam. chod kam sa ti paci = je to na tebe. prides s vysledkom a nebudes rieist, je slobodna volba lekara. Zvyknu odporucit ambulancie podla skusenosti, napriklad. A mozno aj znamosti.. kto vie. ALe vybrat si mozes.
mne vsetky sona okrem toho okolo 20tt robil moj lekar na obycajnom sone.. ziadny specialny screening mi v 2010 neorbili v 12/13tt

anonym_96573b
21. júl 2025

@anonym_autor zbytocne to dramatizujes. Chod kam chces, ak mas v statnej skory termin zadarmo, good for you. Od lekarky to vobec nie je nekorektne, mozno nema s inymi dobre skusenosti, ma na nich zle referencie a pod. Zistila by si mozno, keby si sa opytala, preco ti odporuca prave tych 5… Ja som bola cele tehotenstvo u Kocha, robili mi vsetky vysetrenia, nepoznsm ine moznosti

mamaaja82
21. júl 2025

Uz s pozitivnym tehotenskym testom si mala volat Grochalovi a chytit si termin.Darmo sa rozculujes prvy morfo sa plati a nerobia ho vsetci doktori.

memma
21. júl 2025
@simca06022011

mas vymenny listok a mozes ist hocikam. chod kam sa ti paci = je to na tebe. prides s vysledkom a nebudes rieist, je slobodna volba lekara. Zvyknu odporucit ambulancie podla skusenosti, napriklad. A mozno aj znamosti.. kto vie. ALe vybrat si mozes.
mne vsetky sona okrem toho okolo 20tt robil moj lekar na obycajnom sone.. ziadny specialny screening mi v 2010 neorbili v 12/13tt

@simca06022011 mne robili už v roku 2008.Aj pri druhom tehotenstve v roku 2012

simca06022011
21. júl 2025
@memma

@simca06022011 mne robili už v roku 2008.Aj pri druhom tehotenstve v roku 2012

@memma robil mi to sono uplne normalny moj gyn.. nemusela som chodit nikam...

anonym_4bf257
21. júl 2025

Na morfo sono odporúčam MUDr. Slezáka v Petržalke, cena bola cca 50-60€ minulý rok, veľmi milý a precízny

anonym_e527ea
21. júl 2025

Veď sa jej nebol a opýtaj sa prečo máš ist tam a tam ked Ti to v štatnej urobia zadarmo? Veď Ti uši neodthne.

mirka0677
22. júl 2025

Ja som všetky tieto "povinné" veľké ultrazvukové vyšetrenia absolvovala v antolskej nemocnici. Zadarmo, pred 8-10rokmi. Prvýkrát som tam aj potom rodila, druhýkrát nie. je pravda, že pri objednaní sa ma sestrička pýtala, ktorá gynekologička ma posiela (ja mám svoju v petržalke, asi mali nemocnice tých gynekológov nejako podelených). Neskúšala si volať na vyšetrenie do niektorej nemocnice?

lana_b
24. júl 2025
@lenik1234

@anonym_autor
Ak sa jedna o certifikovaný skrining v prvom trimestri (neskôr morfologický v 2. trimestri a v 3. trimestri), tak ten vykonávajú len certifikovaní lekári, ktorých na Slovensku nie je až tak veľa a platí sa všade. Sumy sú rôzne, ale cca tak stoja. Je to dobrovoľné, ale neexistuje prípad, žeby som ja osobne na neho nešla. Avšak je to každého osobná voľba ☺️

@lenik1234 nie je pravda, že sa platí všade. Môj gynekológ robí skríningové ultrazvuky priamo u seba v ambulancii a neplatila som ani raz

gregik66
24. júl 2025
@lana_b

@lenik1234 nie je pravda, že sa platí všade. Môj gynekológ robí skríningové ultrazvuky priamo u seba v ambulancii a neplatila som ani raz

@lana_b lebo ma na to certifikt. Lekarov ktori robia usg v tom 12 tt je na slovensku asi 40.
Dr v starej lubovni ho ms tiez. Robi v statnej nemocnici, a neplati sa u nej… takze autorka, mozes ist tam. Uz smw ti to vysvetlili aj v terminovkach na fb, naco sa tu zavzdusnunes?

dorinecka45
24. júl 2025
@anonym_autor

@mikadooo Ide o obycajný ultrazvuk, keby som riesila nejaké riziko, tak si rada zaplatim, samozrejme, ale pri strandardnom mi to pride vela.

@anonym_autor chod s vymennym listkom do spadovej nemocnice na ultrazvuk.objednavaj sa telefonick. Ja som tak bola na velkom ultrazvuku na antolskej len bol problem sa tam dovolat.neplatila som ani cent

Strana
z2