Ako dostať zaschnutú živicu z auta bez poškodenia?
Auto stálo cez leto dosť často pod stromami a až teraz som si všimla, koľko zaschnutej živice ostalo na kapote. V umyvárke to nezliezlo a nechcem do toho ísť naslepo nejakým riedidlom alebo chémiou. Čím ste to dávali dole tak, aby lak zostal v poriadku?
@anonym_autor ahoj, mne sa osvedčil odlakovač na nechty - neboj neponičí lak auta
dáš na tampón
my sme tak mali na audine
@anonym_autor ahoj, mne sa osvedčil odlakovač na nechty - neboj neponičí lak auta
dáš na tampón
my sme tak mali na audine
@elenka.k ano, je aj viac ludovych receptov (okrem pomerne agresivneho acetonu, riedidla C6000, ktore vdak lak silno odmastnia). Vraj aj sprej WD40 zivicu uvolni. A mastny flak po nom sa bud odlesti makkou cistou handrou, alebo casom zide sam (dazde, umyvanie auta...)
@anonym_autor dala som na hanricku benzin a slo to
Pokiaľ ste boli na samoobsluznej tak sa nediv že to nešlo dole. Dajte auto normálne do umyvarky a dajú vam to dole bez experimentov z odlakovacmi a podobne keďže sj odlakovac bez acetonu obsahuje rozpúšťadla a zíde ti dole aj vrstva laku nie len živice. Poprípade kúpiť odstraňovac asfaltu ktorý je na to urceny.
Pokiaľ ste boli na samoobsluznej tak sa nediv že to nešlo dole. Dajte auto normálne do umyvarky a dajú vam to dole bez experimentov z odlakovacmi a podobne keďže sj odlakovac bez acetonu obsahuje rozpúšťadla a zíde ti dole aj vrstva laku nie len živice. Poprípade kúpiť odstraňovac asfaltu ktorý je na to urceny.
@anonym_49c20d dobre vytvrdnutú živicu z laku neodstráni žiadna umyvárka a aj lieh (slivovica) a technický benzín sú na vytvrdnutú príliš slabé.
@anonym_49c20d dobre vytvrdnutú živicu z laku neodstráni žiadna umyvárka a aj lieh (slivovica) a technický benzín sú na vytvrdnutú príliš slabé.
@anonym_3c9c48 normálny človek čo sa rozumie umývaniu aut a ošetreniu laku a nepoužíva len šampón, studený vosk, 100 ročnú hubu a zodratu jeleniu vie presne čo ma robiť. Pravidelne mám živicu na aute nakoľko nemám kde inde hocikedy parkovať a vždy mi to odstránia

@anonym_autor v predajniach autodielov/autodoplnkov/autokozmetiky kupis specialne pripravky na odstranovanie asfaltu a zivic z laku auta. Zrejme ich bude treba na stvrdnutu zivicu nechat dlhsie posobit.