Pískanie okolo čelného skla po výmene. Čo robiť?
9. sep 2026
pred pár dňami mi menili čelné sklo a odvtedy pri vyššej rýchlosti počujem z jednej strany také pískanie, akoby tam niekde prefukovalo. Pred výmenou to nerobilo.
mám sa s tým rovno vrátiť do servisu, alebo sa môže po výmene skla niečo ešte „usadiť“?
@anonym_autor ...este mi napada, ci im okno po zalozeni "neuplavalo", ci ho zaistili do vytvrdnutia lepidla a ci ma rovnomerne medzery od karoserie kolom dokola.
Znovu do servisu, nám to teraz tak pískalo a nechali si ho v servise, že niečo je tam zle urobené. A hneď ho zakryli plachtou cele, keďže ma pršať a premoklo by, ako píše vyššie

@anonym_autor najprv skus podotahovat (celkom zatvorit) stahovacie bocne okna, ak nahodou nie su. Niektore auta maju okolo celneho skla po jeho bokoch take kovo-plastovo-gumove listy, ktore pri vymene musia demontovat a po vymene skla nahodit nazad, resp. dat nove, ak ich pri demonrazi poskodili. A do tretice je mozne, ze "husenicu" (nanasa sa taky "brit") lepidla neurobili poriadne a spojito a niekde je naozaj netesnost. Pri silnom dazdi to tadial moze zatekat - budu mokre koberce pod pristrojovkou - pred a pod nohami vodica resp. spolujazdca.