icon

Pískanie okolo čelného skla po výmene. Čo robiť?

9. sep 2026

pred pár dňami mi menili čelné sklo a odvtedy pri vyššej rýchlosti počujem z jednej strany také pískanie, akoby tam niekde prefukovalo. Pred výmenou to nerobilo.

mám sa s tým rovno vrátiť do servisu, alebo sa môže po výmene skla niečo ešte „usadiť“?

madeincssr
9. sep 2026

@anonym_autor najprv skus podotahovat (celkom zatvorit) stahovacie bocne okna, ak nahodou nie su. Niektore auta maju okolo celneho skla po jeho bokoch take kovo-plastovo-gumove listy, ktore pri vymene musia demontovat a po vymene skla nahodit nazad, resp. dat nove, ak ich pri demonrazi poskodili. A do tretice je mozne, ze "husenicu" (nanasa sa taky "brit") lepidla neurobili poriadne a spojito a niekde je naozaj netesnost. Pri silnom dazdi to tadial moze zatekat - budu mokre koberce pod pristrojovkou - pred a pod nohami vodica resp. spolujazdca.

madeincssr
9. sep 2026

@anonym_autor ...este mi napada, ci im okno po zalozeni "neuplavalo", ci ho zaistili do vytvrdnutia lepidla a ci ma rovnomerne medzery od karoserie kolom dokola.

oriesocek
9. sep 2026

Znovu do servisu, nám to teraz tak pískalo a nechali si ho v servise, že niečo je tam zle urobené. A hneď ho zakryli plachtou cele, keďže ma pršať a premoklo by, ako píše vyššie

rembura
10. sep 2026

Jasne, ze do servisu. Naco cakat.

jimmyy128
12. sep 2026

Do servisu urcite, to uz padlo vyssie. Doplnim len jednu vec, ktora ti tam usetri hadanie.

Kym tam pojdes, zober lepiacu pasku a prelep vzdy len jeden usek lemu skla - raz spodok pri kapote, raz lavy stlpik, raz pravy, raz horny lem pri streche - a po kazdom prelepeni prejdi ten isty kus cesty rovnakou rychlostou. Ked pri jednom z nich pisanie zmizne, mas to. V servise potom nepovies "nieco tam piska", ale "piska to na pravom stlpiku a s paskou to prestane". To je rozdiel medzi hadanim a opravou.

Dve miesta, na ktore sa najcastejsie zabuda: plastova lista pod kapotou, ktora sa pri vymene skla vzdy vybera a spat uz nemusi zapadnut do vsetkych klipov, a bocne listy pri stlpikoch - tie sa pri demontazi casto polamu a niekedy sa montuju naspat tie pouzite.

A ked uz tam budes, vypytaj si vodnu skusku, teda polievanie hadicou po celom leme, kym niekto sedi vnutri a pozera. Lepsie sklarne maju aj ultrazvukovy hladac netesnosti - ten najde aj taku medzeru, cez ktoru voda nepretecie, ale vzduch prejde, a pisanie je presne toto.

A daj to na papier alebo aspon mailom, nie len telefonatom, aby bol datum. Je to ich praca a cim skor je vada vytknuta, tym menej priestoru zostava na neskorsie dohady o tom, ci to nevzniklo az potom.