Pískanie okolo čelného skla po výmene. Čo robiť?
pred pár dňami mi menili čelné sklo a odvtedy pri vyššej rýchlosti počujem z jednej strany také pískanie, akoby tam niekde prefukovalo. Pred výmenou to nerobilo.
mám sa s tým rovno vrátiť do servisu, alebo sa môže po výmene skla niečo ešte „usadiť“?
@anonym_autor ...este mi napada, ci im okno po zalozeni "neuplavalo", ci ho zaistili do vytvrdnutia lepidla a ci ma rovnomerne medzery od karoserie kolom dokola.
Znovu do servisu, nám to teraz tak pískalo a nechali si ho v servise, že niečo je tam zle urobené. A hneď ho zakryli plachtou cele, keďže ma pršať a premoklo by, ako píše vyššie
Do servisu urcite, to uz padlo vyssie. Doplnim len jednu vec, ktora ti tam usetri hadanie.
Kym tam pojdes, zober lepiacu pasku a prelep vzdy len jeden usek lemu skla - raz spodok pri kapote, raz lavy stlpik, raz pravy, raz horny lem pri streche - a po kazdom prelepeni prejdi ten isty kus cesty rovnakou rychlostou. Ked pri jednom z nich pisanie zmizne, mas to. V servise potom nepovies "nieco tam piska", ale "piska to na pravom stlpiku a s paskou to prestane". To je rozdiel medzi hadanim a opravou.
Dve miesta, na ktore sa najcastejsie zabuda: plastova lista pod kapotou, ktora sa pri vymene skla vzdy vybera a spat uz nemusi zapadnut do vsetkych klipov, a bocne listy pri stlpikoch - tie sa pri demontazi casto polamu a niekedy sa montuju naspat tie pouzite.
A ked uz tam budes, vypytaj si vodnu skusku, teda polievanie hadicou po celom leme, kym niekto sedi vnutri a pozera. Lepsie sklarne maju aj ultrazvukovy hladac netesnosti - ten najde aj taku medzeru, cez ktoru voda nepretecie, ale vzduch prejde, a pisanie je presne toto.
A daj to na papier alebo aspon mailom, nie len telefonatom, aby bol datum. Je to ich praca a cim skor je vada vytknuta, tym menej priestoru zostava na neskorsie dohady o tom, ci to nevzniklo az potom.

@anonym_autor najprv skus podotahovat (celkom zatvorit) stahovacie bocne okna, ak nahodou nie su. Niektore auta maju okolo celneho skla po jeho bokoch take kovo-plastovo-gumove listy, ktore pri vymene musia demontovat a po vymene skla nahodit nazad, resp. dat nove, ak ich pri demonrazi poskodili. A do tretice je mozne, ze "husenicu" (nanasa sa taky "brit") lepidla neurobili poriadne a spojito a niekde je naozaj netesnost. Pri silnom dazdi to tadial moze zatekat - budu mokre koberce pod pristrojovkou - pred a pod nohami vodica resp. spolujazdca.