icon

Skúsenosti s bezkontaktnou umyvárňou. Ako nepoškodiť lak?

2. jún 2026

Ahojte, mám nové auto a nechcem poškriabať lak. Chodíte radšej do bezkontaktnej umyvárne alebo na ručné umývanie?

bavlnka92
2. jún 2026

ja chodím do samoobslužných boxov radšej nakoľko sa mi nedajú sklopiť spätné a ani anténu neviem dať dole (čo sa vo veľkej umývačke odporúča). síce sa narobím ale aspoň ho nedoškriabem a viem sa zastaviť aj dlhšie na potrebnom / špinavom mieste ak náhodou..

anonym_aabcaf
2. jún 2026

@anonym_autor a uz sa ti niekedy stalo, ze ti automaticka umyvarka oskrela lak?

melanta
2. jún 2026

Chodím aj aj. Do bezkontaktnej chodím keď mi stačí rýchlo opláchnuť auto. Ak potrbujem kvalitnejšie umyť, tak idem buď do automatickej (chodím tam, kde viem, že ten box udržiavajú čistý a majú kvalitné kefy, nie roky nemenené) alebo na ručné.

melanta
2. jún 2026
@anonym_aabcaf

@anonym_aabcaf áno, stáva sa to, napríklad ak sa kefy nečistia pravidelne, tak sú stvrdnuté od nanosenej špiny a môžu urobiť jemné škrabance

anonym_7f9dac
2. jún 2026
@anonym_aabcaf

@anonym_aabcaf ved to je bezne a ak dobre prikuknes na lak auta, velmi rychlo uvidis, kto, kde, ako umyva

anonym_aabcaf
2. jún 2026
@anonym_7f9dac

@anonym_aabcaf ved to je bezne a ak dobre prikuknes na lak auta, velmi rychlo uvidis, kto, kde, ako umyva

@anonym_7f9dac tak na nasich autach sa to teda este nestalo... desiatky rokov...

kocuris
2. jún 2026

Jednoznačne na nové jedine wapka, teda bezkontaktná. Ak sú tam aj nadstavec s kefami, nikdy nepoužívajte na kapotu. Bežne sa s tým čistia disky kolies a štvorkolky od blata. Iba prúd vody, aktívnu penu. Navoskovať. Ideálne sušiť svojou jelenicou alebo špecialnou utierkou veľká švédska savá utierka. Jemne hlavne. Nové auto, tak nech je dlho bez škrabancov.

anonym_7f9dac
Včera o 06:09
@anonym_aabcaf

@anonym_7f9dac tak na nasich autach sa to teda este nestalo... desiatky rokov...

@anonym_aabcaf daj si okuliare, ak nevidis

anonym_aabcaf
Včera o 06:10
@anonym_7f9dac

@anonym_aabcaf daj si okuliare, ak nevidis

@anonym_7f9dac kup si kvalitnejsie auto 🙂 🙂

anonym_7f9dac
Včera o 06:11
@anonym_aabcaf

@anonym_7f9dac kup si kvalitnejsie auto 🙂 🙂

@anonym_aabcaf ano, kupim, porad, necham sa poucit