icon

Ako nájsť zmysel života v osamelosti?

30. okt 2025

Ahojte mám 28r , žena
Nebaví ma nič ani nikto ... Som introvert , s väčšinou kamarátov som ukončila kontakt pred pár rokmi ostali len taký núdzový kamaráti ktorým sa ozvem len keď si chcem popísať , osobne stretnutie nie ... Prácu mám ľahkú krátku takže to mi nezaberie takmer žiadny čas
Jedine čo ma baví je šoférovanie ale aj to keď som sama , zachránila som mačiatko jej sa venujem
Deti a partnera nechcem
Rodinné stretnutie keď robím " taxi " tak je pre mňa utrpenie
Chodíme k maminej sestre ale ja k nim necítim nič ,ani lásku rešpekt
Proste sú to len ľudia ktorý sú rodina mojej mame a to platí pre každého člena
Jedine mama a otec si výnimky
Žijem len s mamou
Otca odveziem vždy keď zavolá
Není to láska není tam nič len rešpekt , skrátka musím prosím nepýtajte sa prečo niektoré veci nieje ľahké vysvetľovať
Mňa život nebaví nemám z neho nič
Keby niet toho šoférovania tak som odsúdená na smrť ale aj to je otázkou času
Je to tak pár rokov kedy sa stranim od ľudí
Sem tam sociálne siete kde pokecám krátko ale to je všetko
Sama mám trému ísť niekam , skrátka sa necítim dobre
Nejaká rada alebo prečo mi je tak

Strana
z2
anonym_ef0b53
30. okt 2025

@anonym_autor keby si vazne ochorela by si si zrazu zacala zivot vazit. tak tu netrep debiliny. vaz si ze zijes. a mozno prave deti a partner by ta vytrhli z tvojho unudeneho zivota. tak urob daku zmenu v zivote, ked ta tu nic nedrzi, chod do zahranicia pracovat. si mlada baba. sa vzchop. ludia riesia ovela vaznejsie veci.

a0
30. okt 2025

@anonym_autor neskutočná znudenosť z teba ide. Skús začať adrenalínovými zážitkami, kľudne sama. Chod skočiť tandem, bungee, škola šmyku alebo cestuj, tancuj, maľuj,… hocičo, čo ťa trošku preberie k životu. Život ukončiť nechceš - keby áno, nepíšeš tu a skončíš, tak ho prestaň márniť a začni si ho aspoň trošku užívať.

pribinak
30. okt 2025

Tak si nájdi inú prácu ktorá tá bude napĺňať, budeš mat z nej dobrý pocit
Ak máš rada zvieratá tak chod makat do utulku … mladá baba veď si ten život trosku užívaj

martinmmartin
30. okt 2025

Zistujes ze rodicia maju v zivote jedneho zolika- nemusia rozmyslat nad zmysluplnym naplnenim zivota . To je inak jedno z najzlozitejsich "rozmyslani" ktore vacsina proste nedava (vratane teba) . A preto je "standart" mat rodinu a prestat mysliet na blbosti lebo na kazdu otazku o zmysle tvojho zivota si povies lebo dieta a mas v hlave pokoj.
Tento luxus ty nemas a musis si uvedomit ze opravny termin na prezitie kvalitneho zivota neexistuje.

domkakvet
30. okt 2025

@anonym_autor nemas nejaku oneskorenu pubertu?

done
30. okt 2025

@anonym_autor vyhladaj si na nete languishing, mozno to je to co prezivas.

anonym_0e6555
30. okt 2025

@anonym_autor tak asi máš sociálnu fóbiu, keď máš trému niekam chodiť a dobrovoľne si sa zabednila doma.Co ti bráni v tom chodiť cvičiť, venčiť psov z útulku, oprášiť kamarátstva, čítať knihy, nájsť sú ešte jednu brigádu, učiť sa jazyk.Byvas s mamou upratujes, varíš?Bodaj by ťa niečo bavilo, keď doma je nuda.Hladaj si partnera, lebo sa zobudíš v 40 tke.Si mladá mala by si randiť, chodiť von s kamarátkami, festivaly, chaty.robia to aj introverti mne to pripadá ako pubertacka, keby písala sociálne siete a nuda.Co ta vôbec kedy bavilo?

anonym_d17b96
30. okt 2025

@anonym_autor
Čo tak miesto vypisovania ( aspoň to ťa baví)na MK navštíviť psychouša?
A otázka na " telo", ani sex ťa nebaví?

anonym_e1018e
30. okt 2025

Nieje to tým, že málo veci v živote skúšas a preto ako keby nič neexistovalo co by ta naplnalo?
Niesi najmladšia ani najstaršia ale niekedy človek vie byť v jednom kolobehu, zatvorený v krabici a nevidí čo je za rohom lebo už si ,,zvykol,,
Pritom je kopec možnosti len treba skúsiť, poobzerať sa
Svet je obrovský, ľudí miliard, možnosti neurekom
A ked naozaj sa cítiš tak zle urob zmenu/zmeny

soniakowac
30. okt 2025

@anonym_autor Rozumiem ti, a to, čo opisuješ, nie je vôbec jednoduché. Niekedy má človek pocit, že všetko stráca zmysel a že nič už nedokáže priniesť radosť. Ale práve v takých chvíľach sa často skrýva začiatok novej cesty – cesty k sebe. Možno by ti mohol pomôcť článok o zákone príťažlivosti a sile pozitívneho myslenia, ktorý krásne vysvetľuje, ako naše myšlienky formujú realitu, ktorú žijeme:
👉 Zákon príťažlivosti a sila pozitívneho myslenia /https://www.vestenie24.sk/blog-vestcov/zakon-pr...
Nie je to o predstieraní šťastia, ale o postupnom učení sa zamerať na drobnosti, ktoré v nás ešte zapaľujú iskru – hoci len maličkú. Tvoje šoférovanie, starostlivosť o mačiatko, či rešpekt k rodičom – to všetko sú svetielka, ktoré dokazujú, že v tebe ešte stále žije energia, ktorú možno premeniť na niečo krásne. Skús si dovoliť uveriť, že zmena je možná, a že aj ty si zaslúžiš cítiť pokoj, radosť a naplnenie. Každý malý pozitívny krok, každá myšlienka zameraná na dobro, má silu pohnúť tvojím svetom.

minenkaa
30. okt 2025

Treba vystúpiť z komfortnej zóny ,prečo dobrovoľne sedíš doma a nič nerobíš

didush27
30. okt 2025

@anonym_autor kúp si letenku a cestuj

mimi2018
30. okt 2025

@anonym_autor kup si nejaké zvieratko a uvidíš tu zmenu..dá ti lásku aj zmysel života.

dzulli1980
30. okt 2025

No ja keby som mala ešte raz 28, nemala vlastnú rodinu a záväzky, cestujem po celom svete ... a Tebe odporúčam hlavne do tých chudobných krajín, aby si si začala vážiť život ... si jednoducho znudená, lenivá, máš stereotypný život ... lenže to nedokáže zmeniť nikto iný, len Ty sama.

anonym_b4bd88
30. okt 2025

@anonym_autor ona tu píše že býva s mamou a otca vozí kam treba a vaše rady sú odíď do zahraničia. A sama za hranicami bude veselá? Z čoho? Ak nemá zmysel života tu nenajde ho ani tam. Máš 28, celý život pred sebou. Nenechaj sa samu seba zničiť, choď k psychologovi. A ak môžeš osamostatni sa, zariad si vlastný život neži zivot svojej mamy ale svoj vlastný. Kúp si zviera a začni žiť.

anonym_10f42f
30. okt 2025

@anonym_autor začni buď športovať, alebo niečo kreatívne vyrábať, pracovať na sebe, posúvať sa, učiť/ist do skoly. Mladá baba a nevie, čo so sebou😳

simona20201309
30. okt 2025

Podľa mňa ide o nejakú nediagnostikovanu poruchu. Autizmus, sociopatia,.... niečo čo nikto nikdy neriešil.
Dala by som sa na tvojom mieste vysetrit

anonym_0e6555
30. okt 2025

@anonym_autor človek potrebuje niekam patriť, mať cieľ máš nejaký cieľ či iba žiješ deň za dňom iba tak?

anonym_0733df
30. okt 2025
@simona20201309

Podľa mňa ide o nejakú nediagnostikovanu poruchu. Autizmus, sociopatia,.... niečo čo nikto nikdy neriešil.
Dala by som sa na tvojom mieste vysetrit

@simona20201309 súhlasím. Ja som na tom bola rovnako ako autorka a bola to psychiatrická diagnóza. Našťastie som sa nejak pozbierala a začala s tým niečo robiť

elenita
30. okt 2025

Zacala by som u psychologa/psychiatra. Podla mna mas depresiu.

anonym_d17b96
31. okt 2025
@anonym_b4bd88

@anonym_autor ona tu píše že býva s mamou a otca vozí kam treba a vaše rady sú odíď do zahraničia. A sama za hranicami bude veselá? Z čoho? Ak nemá zmysel života tu nenajde ho ani tam. Máš 28, celý život pred sebou. Nenechaj sa samu seba zničiť, choď k psychologovi. A ak môžeš osamostatni sa, zariad si vlastný život neži zivot svojej mamy ale svoj vlastný. Kúp si zviera a začni žiť.

@anonym_b4bd88
Prečo zrovna zviera?
A čo tak chlapa?
Nejaké endorfíny by z toho kukali,či?

luccija
31. okt 2025

Más nejaký dôvod prečo nechceš partnera?

madeincssr
31. okt 2025

@anonym_autor kup si obytnu dodavku a cestuj, spociatku kludne po SR, CR... Uz cesta/soferovanie moze byt zazitok. Mozes navstevovat menej masove (a casto o to hodnotnejsie) miesta, napr. muzea, galerie, objavovat krasne mesta, mestecka, dedinky, prirodne lokality, kde tu navstivit nejaky (zapadakovity) termal, mozes vozit bicykel/ebajk, kolieskove korcule, kolobezku/ekolobezku...

lebaka
31. okt 2025

@anonym_autor ahoj ja to mám takisto ako ty... Súznim s tebou... Môj život a pocity sú podobné tvojmu.. kľudne mi napíš, našli by sme určite spoločnú reč 🙂

123_monika
31. okt 2025

@anonym_autor
@anonym_autor Milá autorka, chápem,že ti je ťažko. Je dobré,že ťa aspoň niečo baví (šoférovanie), to je pozitívny signál. Odporúčam navštíviť dobrého psychológa. Možno ide o depresiu, ale určite sama si s tým ťažšie pomôžeš. Život má určite zmysel, ale niekedy prežívame náročné obdobia. Je to normálne. Ale ako hovorí príslovie - "Po noci svitá ráno 🙂,". Takže nevzdávaj sa, držím ti palce a verím ti,že sa to podarí. Uvidíš,zazijes ešte krásne chvíle. Ale určite by som sa poradila s odborníkom. Inak smutné myšlienky - to sú aj vlastne chemické reakcie v mozgu. Odporúčam výživový doplnok L-Tryptofan bežne dostupné v lekárni. Pomáha

123_monika
31. okt 2025
@lebaka

@anonym_autor ahoj ja to mám takisto ako ty... Súznim s tebou... Môj život a pocity sú podobné tvojmu.. kľudne mi napíš, našli by sme určite spoločnú reč 🙂

@lebaka 👍Držím Vám palce, dievčatá.

denithestrange1993
Autor odpoveď zmazal
denithestrange1993
31. okt 2025

@anonym_autor tak chces byt sama alebo nie? Lebo si velmi odporujes. Tak bud je mi dobre samej mam svoj pokoj,konicky,plnohodnotne vyuzitie volneho casu alebo sa citim osamela a chyba mi ludsky kontakt-partner,kamosi,kolektiv. Sama pred sebou si musi priznat co by ta urobilo stastnou a co ti v zivote chyba. Ak hrajes pred ostatnymi formu aka si nezavislacka a nad vecou tak ok,ale sama sebe neutecies.

pucaka
1. nov 2025

@anonym_autor Zaujímalo by ma, ako pôsobiš na svoje okolie?

strelkyna1
1. nov 2025

Nudis sa a si osamela. Dlhodobo z toho cloveku zacne hrabat. Najdi si brigadu (bude spolocnost aj prachy), kurz (naucis sa nieco nove a taktiez stretnes novych ludi), prihlas sa do turistickeho klubu/fitka (pohyb zlepsi naladu + opat novi ludia).

Strana
z2