Ako sa obrnit voči posmechu a nerešpektu, aby ma to tak netrápilo
Ahojte, veľakrát sa mi niekto posmieva, alebo mi aj nadáva, hoci nie do očí, ale ani tak, že to nepočujem.Niektori ľudia jednajú so mnou nie moc dobre Niekedy je toho nana moc a hovorím si...som ko.Ptevalcovaloa to, utapam sa v sebaľútosti, snažím sa seba regulovať a že Oskar sebavedomie späť.No je to hrozne často a ja sa chcem venovať dieťaťu, sebatozvoju a žiť, pracovať. Nie sa stále trápiť.
Poraďte mi, prosím, ale len to/ tie/ ktoré to tiež zažívajú/ zažívali z akýchkoľvek dôvodov.
@anonym_autor Ked som sama, poplačem si
@anonym_autor Ked som sama, poplačem si
@anonym_03fd1e ďakujem tiež to robievam.dnes mi slzy nejdú...🥲
@anonym_autor
Mne pomohla kniha 4 dohody. Pravidlo Neberte si veci osobné a Nedomýšľať si.
Vieš, neovplivniš či si ľudia budú niečo o tebe myslieť alebo nie.
Všeobecne ľudia majú svoje problémy ... prečo by ťa mal niekto rozoberať?
Kto neplatí tvoje účty, môže ti vieš čo.
Nová kniha na trhu, počúvala som podcast a teraz je už v kníhkupectve https://www.eldhwen.sk/poznate-teoriu-nechajte-...
@anonym_autor
Mne pomohla kniha 4 dohody. Pravidlo Neberte si veci osobné a Nedomýšľať si.
Vieš, neovplivniš či si ľudia budú niečo o tebe myslieť alebo nie.
Všeobecne ľudia majú svoje problémy ... prečo by ťa mal niekto rozoberať?
Kto neplatí tvoje účty, môže ti vieš čo.
@lucyluska ďakujem, pozriem tie 4 dohody
@anonym_autor prepáč, ale chceš žiť svoj život, či ich? Až tak ti na tom záleží, čo si druhí o tebe myslia? Potom si ich väzňom. Môže ti byť ukradnuté, čo druhí, ty si dôležitá/tý. Posielam ti pár citátov, snáď ťa naštartujú, aby si si to uvedomil/la. /Píšeš nie moc zruzumiteľne, je dobre si to po sebe prečítať, než niečo odpošleš, tak netuším, či si muž, či žena./
https://www.facebook.com/reel/1759647018028665
Ak ti to nepôjde otvoriť, tak ti tie citáty vypíšem.
@anonym_autor prepáč, ale chceš žiť svoj život, či ich? Až tak ti na tom záleží, čo si druhí o tebe myslia? Potom si ich väzňom. Môže ti byť ukradnuté, čo druhí, ty si dôležitá/tý. Posielam ti pár citátov, snáď ťa naštartujú, aby si si to uvedomil/la. /Píšeš nie moc zruzumiteľne, je dobre si to po sebe prečítať, než niečo odpošleš, tak netuším, či si muž, či žena./
https://www.facebook.com/reel/1759647018028665
Ak ti to nepôjde otvoriť, tak ti tie citáty vypíšem.
@viera321 išlo to pozrieť,vďaka, sú skvele
@lucyluska ďakujem, pozriem tie 4 dohody
@anonym_autor 4 dohody pozriem na YouTube večer. Vyzerá to tiež zaujímavo.
A čo by ste robili keby na vás nadávali priamo do očí? Vykrikovali by po vás vulgarizmy na ulici a tomu sa nedá vyhnúť? Keď idem pešo si dám sluchátka a nahlas hudbu nech to nepočujem… Ale na bicykli nenosím leno tam potrebujem sluch a robia to že auto pri mne spomalí stiahnu okno a robia posmešné pazvuky, alebo mi nadavajú vulgárnymi slovami a potom odfrčia.
@anonym_autor aj ja by som rád vedel odpoveď lebo ja to zažívam velmi intenzívne. Po mne aj vykrikujú na ulici nadávky.
Spravaj sa knim rovnako nech vedia že stebou nemôžu zametať iné nepomôže
@anonym_autor aj ja by som rád vedel odpoveď lebo ja to zažívam velmi intenzívne. Po mne aj vykrikujú na ulici nadávky.
@unbeholfen Poznáš tých ľudí? Natoč ich správanie na telefón. Rieš to na polícii.
@unbeholfen Poznáš tých ľudí? Natoč ich správanie na telefón. Rieš to na polícii.
@loliki to s primitivmi je ťažko niečo riešiť. A nevim co by s tým polícia urobila
Podľa toho, či ich poznajú. Podľa § 49 ods. 1 písm. s) zákona o priestupkoch sa priestupku proti občianskemu spolunažívaniu dopustí ten, kto inému ublíži na cti tým, že ho urazí alebo vydá na posmech,
Spravaj sa knim rovnako nech vedia že stebou nemôžu zametať iné nepomôže
@tinka3435 nieje to nebezpečné eskalovať? Lebo možno to je provokacia a keby nejako reagujem tak budú zámienku pre napadnutie…
@loliki niekedy nepoznám, niekedy len z videnia… Len to je že človek to nečaká a kým by som vybral telefón začal nahrávať uz je po. To sú krátke úseky. Mi ule som šiel na bicykli medzi činžiakmi a zrazu niekto zakričal že “ty k…t na tom bicykli” a kým som pozrel hore zaliezol. Ludia sú čudný. Nejaká čudná forma zabávy. A to s autom sa mi stalo už zhruba 4x ale vždy inde. Tak to asi nebude mať žiadny súvis. 2x v meste a 2x na cyklotúre úplne inde medzi inými obcami.
Jedine sa to naučiť ignorovat. Ze autorka? Lebo agresívni ludia nezmiznú z ulíc aj keď bude na youtube a facebooku 10000000 takých videí aké ru linkujete. Jedine naučiť sa nebrať si to k srdcu ale je to ťažké.
Podľa toho, či ich poznajú. Podľa § 49 ods. 1 písm. s) zákona o priestupkoch sa priestupku proti občianskemu spolunažívaniu dopustí ten, kto inému ublíži na cti tým, že ho urazí alebo vydá na posmech,
@loliki tak to by stíhali pólku grázlov, veď oni to robia úplne bežne…
Eskalovať?nazyvas nenechať si od každého s....na hlavu eskalovanie?
@tinka3435 lebo to sú agresívne bandy, im ide o to že si ku každému dovolujú aby sa cítili frajeri, keď sa ich boja tak si dokázali akí sú frajeri, a keď im niekto odpovie tak ho zmlátia za to že si to dovolil. Im o nič iné nejde. Grázlom je to jedno. Sú z problémových rodín, nepracujú, vysedávaju na námestiach, pijú alkohol, zabŕdajú do ludí, to je ich zmysel života. Iní nebudú.
A čo by ste robili keby na vás nadávali priamo do očí? Vykrikovali by po vás vulgarizmy na ulici a tomu sa nedá vyhnúť? Keď idem pešo si dám sluchátka a nahlas hudbu nech to nepočujem… Ale na bicykli nenosím leno tam potrebujem sluch a robia to že auto pri mne spomalí stiahnu okno a robia posmešné pazvuky, alebo mi nadavajú vulgárnymi slovami a potom odfrčia.
@unbeholfen no je to hruza ,čo píšeš, naozaj. Mne sa stalo, že v autobuse zahlásila mládež nahlas, že ťa p...a im obsadila miesto( s deťmi). Nahlas. No niektorí dospelí sa na Tom uchechtavali.Cest výnimkám. Takže...Áno, je to veľmi náročné to potom spracovať, keď vieš, že ty si nikomu nič neurobila, len proste niekto na teba chcel zautocit
@unbeholfen no je to hruza ,čo píšeš, naozaj. Mne sa stalo, že v autobuse zahlásila mládež nahlas, že ťa p...a im obsadila miesto( s deťmi). Nahlas. No niektorí dospelí sa na Tom uchechtavali.Cest výnimkám. Takže...Áno, je to veľmi náročné to potom spracovať, keď vieš, že ty si nikomu nič neurobila, len proste niekto na teba chcel zautocit
@anonym_autor ešte podotýkam, boli to ľudia z našej dediny, aj tá mládež. Nikdy som nikomu z nich nič neurobila.
Áno buď bandy pubertuakov (obdobie vzdoru) alebo problémový spoluobčania z osád, alebo grázli chuligáni to zahŕňa všelijakých už vymletých ludí čo to nemaju v hlave v poriadku, alkoholici, feťáci, asociáli, bitkári, čo ich už nikto nezmení. Sú na to zákony ale reálne nevymožiteľné. Takže sa dostávame tam kde autor/ka témy že “ako sa obrniť” alebo “ako sa to naučiť nevšímať si” lebo pokial nedojde k fyzickej potýčke tak nikto nič nebude riešit, a preto ich ludia radšej ignorujú lebo nikto nepotrebuje mať problémy. Aj keby ste zo nahlásili uradom, je to zase váš čas, byrokracia okolo toho, a im je to v podstate jedno. Sú nezamestnaní a netrestatelní. Lebo títo chvílu sú zatvorení, chvílu vonku, takže ich už nič neprevychová.
Čítala som, že niektorí ľudia vyslovene vyžarujú čosi čo ich predurčuje byť terč a obeť. Napr. deti z detských domovov bývajú často terčom šikany. Pošpárala by som sa trochu v minulosti, traumách a zapracovala na sebavedomí. Kamoška, čo má osobné problémy kadejaké hovorila, že furt ju ktosi na ulici rieši, uráža, aj jej deti, zatiaľ čo na mňa si málokto dovolí... Píšem to všeobecne, vôbec Ťa nepoznám a nechcem sa Ťa dotknúť. Je to hrozné, keď sa s týmto stretávaš. Bolo by ti treba akoby vyžarovať takú sebaistotu a priprav si aj dopredu odpovede na také urážky. Ja napríklad ostávam pokojná, aby som ukázala, kto má navrch a poviem "Pani, môžete si to so mnou vymeniť" alwbo "ja nemôžem za Vaše osobné peoblémy, nevylievajte si na mne zlosť".
Volá sa to Viktimológia obeťe.

@anonym_autor prevalcovalio ma to, získať sebavedomie spat