icon

Ako sa vyrovnať s nesplnenými snami?

2. jan 2026

Ahojte mám už nejaký ten rôčik po 30tke. Od puberty som túžila po romantickom vzťahu ktorý by bol mojím domovom bezpečným prístavom plný lásky a dôvery s mužom s ktorým veríme v rovnaké hodnoty. Nikdy som nemala šťastie nájsť si človeka s ktorým by som si vedela predstaviť život. Moja prvá "láska" bol chlapec ktorý ma zneužil (áno sexuálne) keď som na to nebola pripravená a rázne som odmietla. Navyše s vtedajšou kvalitou mobilu si to natočil na video a ukázal to mojim spolužiakom a znemožnil ma pred celou školou 😔 už nikdy to nebolo také ako predtým. Mali sme 15. Poznačilo ma to. Ďalší vzťah som mala v 18 ale chalan ma nútil hneď do svadby zásnub dieťaťa. Dostala som z tých tlakov akurát zhoršenie depresií ktoré som si niesla z prvého incidentu... Nikdy som nemala chlapca ktorého by som mohla predstaviť rodičom ktorý by zapadol do rodiny. Časom som sa naučila žiť sama, čo vzťah to bolesť a ja som to už nechcela zažívať znova a stále dookola riešiť len sklamanie a trápenie. Rodina stále samozrejme rieši. Vždy som túžila po krásnej svadbe. Byť nevestou ako z katalógu cítiť sa aspoň raz ako princezná ktorou som nikdy nebola (bola som nechcené dieťa a dosť mi to dávali rodičia pocítiť). Sestra tá mala zlatý život. Pozornosť rodičov ich lásku a podporu veľa priateľov a krásne vzťahy. Ochvilu sa vydáva a plánujú bábätko. Mne sa tieto sny nikdy nesplnili. Nikdy som nezažila lásku a neverím že niekde na mňa čaká. Myslím si ze ak by mi to bolo dané už by mi to do života prišlo. Vy ktoré ste večne zasnene a žijete vo svojom svete ako ja ako ste sa vyrovnali s tým že toto sa vám proste nesplní? Kde ste investovali svoju pozornosť ďalej? Kde ste našli naplnenie?

anonym_8eeb97
2. jan 2026

@anonym_autor svoju pozornosť investujem do seba samej, to je naj, mam sa rada a popritom priatelia, rodina, koníčky, cestovanie, venujem sa sama sebe, idem sa sama dobre najesť, zacvičiť, na výlet, kúpim si co chcem, samu seba rozmaznavam, je to super a nemenila by som.

autor
2. jan 2026
@anonym_8eeb97

@anonym_autor svoju pozornosť investujem do seba samej, to je naj, mam sa rada a popritom priatelia, rodina, koníčky, cestovanie, venujem sa sama sebe, idem sa sama dobre najesť, zacvičiť, na výlet, kúpim si co chcem, samu seba rozmaznavam, je to super a nemenila by som.

@anonym_8eeb97 priateľov nemám. Ako nemám partnera tak ani kamarátov. Rodina len veľmi úzka aj to sestra je vítaná ja len do počtu 😐 a to cítiť to sa nedá zakryť. Mam svoje koníčky prácu ktorú milujem. Rada chodím kade tade aj sama.. Ale celý život prežiť takto. Viem ze v partnerstve nie je zmysel života.. Ale tak som túžila po obyčajných bežných veciach.. Pre niekoho je to samozrejme pre mňa veľmi nedosiahnutelny sen. Nerobím pre to aktívne už nič netlačím na nič nezoznamujem sa. Neviem ako na vzťahy ale ani neviem na com pracovať co robím zle.

mimi2018
2. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_8eeb97 priateľov nemám. Ako nemám partnera tak ani kamarátov. Rodina len veľmi úzka aj to sestra je vítaná ja len do počtu 😐 a to cítiť to sa nedá zakryť. Mam svoje koníčky prácu ktorú milujem. Rada chodím kade tade aj sama.. Ale celý život prežiť takto. Viem ze v partnerstve nie je zmysel života.. Ale tak som túžila po obyčajných bežných veciach.. Pre niekoho je to samozrejme pre mňa veľmi nedosiahnutelny sen. Nerobím pre to aktívne už nič netlačím na nič nezoznamujem sa. Neviem ako na vzťahy ale ani neviem na com pracovať co robím zle.

@anonym_autor ale lepšie ti je takto ako v nešťastnom vzťahu. Užívaj si slobodu a život a hlavne sa teš z toho co mas. Sestra bude mať bábätko tak sa z toho teš. To nevadí, že nebude tvoje. Možno raz príde čas, keď sa s niekym zoznámis. Ale naj to bude vtedy keď to príde pomaly samo bez nejakého snaženia. Zatiaľ sa venuj iba sebe a rodine ktorú máš.

domkakvet
2. jan 2026

@anonym_autor pritahujes nevyhovujucich muzov do vztahu, lebo nie si so sebou vyrovnana, tak ako by si mala byt, musis na sebe popracovat a zacat asi tam, ze si nechcenne dieta, zmierit sa s tym, co myslim, ze mozno sa to uz aj zmenilo a tvoji rodicia ta maju radi.

andrea_82
2. jan 2026

Chodis k psychologovi? Lebo podla mna to cele zle zacalo u teba uz v detstve. Potom si si vyberala zlych partnerov. Lipnes na predstave dokonaleho zivota a nedas sancu niecomu inemu, co moze byt rovnako fajn. Prekonaj svoje hranice, vystup z komfortnej zony. Najdi si nejaky konicek a neboj sa oslovit ludi, navrhnut tykanie. Najdes 2-3 kamaratky a hned bude lepsie.

barka1
2. jan 2026

Tvoje myslenie a nastavenie je zlé a súhlasím, že by si na sebe mala pracovat pod vedením dobrého psychologa.
Tesne pred 40kou som sa rozviedla, aby som si o par rokov našla partnera, akého som chcela od puberty. A verila som, že raz aj ja budem mat pekny spokojny vztah. Nie je na 100% moj ideál. Ale to mi už dávno nevadí. Hladala som ho, randila, spoznavala ludi. Necakala, že mi jedneho dna zaklope na dvere. Nelutovala sa. Normálne som žila.

svetlonos
2. jan 2026

@anonym_autor
Skusala si to vsetko riesit s psychologom? To by ti mohlo pomoct dost k splneniu tvojho sna ❤️ Dtzim ti palce 🙂

unbeholfen
Včera o 09:22
@anonym_autor

@anonym_autor nazdar, buď moja kamoška. Budeme sa veľa rozprávať. Som od teba o 14r starší.