Ako sa vyrovnať s pocitmi viny?
Ahojte 😌 určite mi to nepomôže keď sa vypíšem, ale skúsim. Som vydatá už skoro 20r. Po svadbe sme bývali chvíľu s rodičmi mojimi no potom sme predali dom (bol to taký nápad spoločný myslím že nie nasilu ). A my sme išli do iného mesta bývať a naši rodičia do druhého menšieho im známeho.
Roky išli a naši začali ľutovať že to predali. No my sme boli len v podnájme. Šetrili sme a nevedeli kam pôjdeme bývať . A áno bola tam šanca ísť znovu bývať s rodičmi lenže boli tam konflikty rodinné ako to býva, keď ide o peniaze majetok atď.Proste môj muž nechcel investovať tam peniaze keď vedel že tam bude problém . Tak sme to nechali tak. Ja som otehotnela, vzali sme si teda úver a kúpili svoje. Ale roky som bola o nervy na tom lebo stále sa riešilo ako sú nespokojný moji rodičia. Hľadali dom a našli a nič im nevyhovovalo. Nevedeli sa akoby tešiť kde bývajú.( Hrozne to vplývalo)
Teraz je situácia iná. Otec je dosť chorý. Aj mama . Ja si výčitam že všetko malo byť inak , hrozne sa cítim. Niesom šťastná je to na psychiku všetko.
@anonym_autor Nic si neurobila zle. Rodicia ti vlozili do hlavy vycitky nie su tvoje. To ze oni neboli nikde spokojni nie je tvoja zodpovednost, bohuzial ta cele roky s tym obtazovali, predat dom bolo ich rozhodnutie nasledky mali niest oni. Ty si si zariadila svoje oni tiez. Nic si nevycitaj. Zachovala si sa spravne.
Ale veď ty nemôžeš žiť život svojich rodičov a ani to nemôžeš žiadať od tvojho muža
Tvoji rodičia sa rozhodli a to že s ničím nie si spokojní ? No žiaľ, ale ty to nemôžeš brat na seba
Je normálne že človek spraví rozhodnutie ktoré neskôr ľutuje. Ale oni tiež dom predať chceli, nedonútila si ich
@anonym_autor Rodičia sú dospelí a svojprávni a tak za svoje rozhodnutia aj zodpovedajú.Svoje rozhodnutie aj keď oľutovali, ale určite nezodpovedate zaň Vy.
ako pises-boi a su stale nespokojny .. keby ste byvali s nimi-bolo by to iste ... ty to nezmenis ale mala by si zmenit svoj postoj aby si nebola nervna a nerozvratila si svoju rodinu ... rodicia si svoje zivoty riadia samia ty rob to iste-nebud ako oni
@anonym_autor prečo sú tvoji rodičia nespokojní, lebo to mi nejako uniklo.
Nepáči sa im lokalita? Samotný dom/byt? Chceli by byt bližšie k vám? Chceli by, aby ste bývali spolu?
Zial minulosť nezmeníš, iné rozhodnutie neurobíš. Môžete sa však spolu porozprávať a dohodnúť na niečom, aby ste boli spokojnejší.
Možno by boli rovnako nespokojní aj keby ostali v starom dome. Nemáš si čo vyčítať.
Prečo to vyčítaš sebe? Rozhodli sa predať dom tak si nesú následky. Nie je a nebolo to tvoje rozhodnutie.
Čo sa stalo, už sa neodstane. S predajom domu, bol či nápad, taký ten prvý? Nevedeli ste sa osamostatniť bez toho predaja? To sú dosť riskantné rozhodnutia. Čokoľvek ti tu budú písať, že nemusíš mať výčitky, no nemusíš, tiež som toho názoru, ale budeš ich mať. ty to proste musíš zobrať ako fakt, že to nebolo dobré rozhodnutie, ale s tým už sa nedá nič robiť a uzavrieť to v sebe.
Nechápem, vy ste predali spoločne dom? Prečo? Však bol ich, či si dostala nejaký podiel?

@anonym_autor mladi maju byt spolu a ty nie si zodpovedna za nespokojnost tvojich rodicov. Dom predali oni, bol to ich dom, ich volba.