Rodičia chcú dom

28. máj 2022

Pred rokmi sme predali dom , teda naši. Kúpili si byť a my s mužom sme išli do podnájmu. Nevydalo nám na byť ,nedostali sme toľko peňazí od rodičov..viem že sme nemuseli no muž pomáhal ako mohol a niečo sme tam aj vrazili na prerobenie.
Dostala aj sestra ,neviem prečo doteraz a ani začo.
Vlastne..konečne po rokoch sme si vzali úver ktorý splácame. Konečne máme svoje".
Lenže rodičia sú strašne nespokojní v byte a chcú strašne dom. Už aj náš lámali aby sme išli s nimi,no ak by to nemalo byť naše a mala by som vyplacat sestru tak som radšej na to zabudla.
Ale oni stále plaču že dom ..dom..neviem psychicky či má chcú zlomiť, už aj take reči boli že oni predaju byť ,dajú nám peniaze a zaťažil pôjdu do podnájmu.
No silou mocou. Nevedia sa tešiť s toho že majú byt ,oco dôchodca a mám nastúpi za pár mesiacov.

pribinak
28. máj 2022

Však nech idu do domu, ale sami.

Každým mat vlastne bývanie a domácnosť.

autor
28. máj 2022

@pribinak sami nenájdu dom 40.000alebo 50 .domy sú staré v zlom stave . Neviem ako si to predstavujú,hrozne jednoducho

matullienka
28. máj 2022

Určite by som sa do toho nedala zatlačiť, veď nech sa dohodnú so sestrou. Máš muža a na takéto zásadne rozhodnutia ste dvaja.

simsalabim
28. máj 2022

No urcite by som nepredala svoj byt a sla do niecoho neisteho s rodicmi, co by este aj podliehalo dedicskemu konaniu... nebud blba. Razne NIE staci.

autor
28. máj 2022

Mama chce mať všetkých pokope ,že aby sme mali kam chodiť 🙈ale veď stále dookola o tom istom sa bavíme . Čo malo byť a čo je zle ..a ako to bolo . Už nemám na to energiu. Koľko ľudí je chorých a sú radi že majú kde bývať

tinkavvv
28. máj 2022

Dobre chapem, ze rodicia predali dom, aby vam pomohli financne a dostali ste peniaze?

jaskolka
28. máj 2022

Nie. Jednoducho by som povedala nie a hotovo. To akože podľa nich máte vy predať byt a kúpit s nim spolu dom a žiť tak všetci pokope, aj so sestrou, alebo ako?
Nie, nenahovoril by ma na to nikto.
A ako rozumieť tomu, že "chce mať vás pokope, aby bolo kde chodiť?" akože všade všetci spolu? Co ste siamski súrodenci?

pribinak
28. máj 2022

Proste musíš byt silná a odolať ich tlaku

maciatkolulu
28. máj 2022

Rodičia predali dom kúpili si byť a rozdelil zvyšné financie? Pochopila dom správne? Ty sa pýtaš, že prečo dali aj sestre? To fakt? MK je pre mňa veľkým ponaučenim...nedat nič deckám, fakt nič. A najmä sa neobetovavat pre dospelé deti.

luccija
28. máj 2022

Rodičia predali byt a rozdelili Vám dvom sestram?vám nevyšlo na byt, tak ste išli do podnájmu a teraz máte svoje?
Dobre rozumiem?
Rodičia nech robia čo chcú v žiadnom prípade s nimi do toho nechoďte.Su dospelí mali si to premyslieť...veľa ľudí ide do dôchodku a zrazu zistia, že nemajú do čoho pichnúť.
Určite nie spoločné bývanie

annamalaga
28. máj 2022

No tak nech si ho kúpia, keď nemajú nato, hold smola , ostanú bývať v byte.

viestta
28. máj 2022

Ja dosť dobre nechápem, vy mate kúpiť dom, budú tam aj rodičia a z akého titulu by ste mali vyplácať sestru?
Rodičia môžu ľutovať svoje rozhodnutie, ale prečo by ste vy mali zachraňovať situáciu? Nech si kúpia záhradu a môžte sa tam stretávať.

stanulienkat
28. máj 2022

V ziadnom pripade. Mali dom, tak mali v nom zostat. Mladi maju byt sami. Budu tam trenice a nielen o majetok.

loliku
28. máj 2022

Nedaj sa nahovoriť, je to somarina. Koľko ľudí by chcelo dom a trčia v bytoch 🤷 keď sa nedá sa nedá, a ja mám dobrý vzťah s rodičmi ale teda bývať s nimi by som nechcela, to by nerobilo dobrotu, buď rada že máte svoje a keď s tým vaši začnú, zakaždým im povedz nie. Keď už by som to riešila možno nejakou chatkou zahradnou, niečo cenovo dostupné keď je im dlho na byte nech si tam idú zeleninu pestovať. Nech si niečo také pozrú 🤷

evica17
28. máj 2022

Nech si kupia alebo prenajmu zahradku v zahrafkarskej oblasti. Do domu s nimi by som.nesla a im samym.na dom nevyda,hypo nedostanu a z predaja bytu skor kupia taky kde bude treba este vela vrazit. A v byte im bude lepsie na starobu, ziadne starosti ako kurenie, robota okolo domu a tak, nech to neberu tak tragicky a tesia sa zo zivota

sense
28. máj 2022

A prečo predávali dom keď ho už raz mali? Ak z toho dôvodu aby vam mladým pomohli? Tak by som im tu sumu vrátila a nech prispeje aj sestra, a možno s predajom bytu im na starší dom vyjde. Ale spoločne by som do toho nešla. A keby príde chlap za mnou s takým nápadom, tak by som ho rovno schladila, nešla by som bývať ani s vlastnou matkou nie to ešte chlapovou

annamalaga
28. máj 2022

Koľké mladé rodiny bývajú po podnajmoch a chceli by vlastný byt? Hold na dom majú len dobre zarábajúci alebo takí , ktorí podedili. Žiaľ. Realita je taká aká je, predaju byt a čo kúpia ? Starú harabiznu? Ku Vám určite nie, ste mladi ľudia s deťmi, to neprichádza do úvahy.

zuzap33
28. máj 2022

Aj ja chcem.... tolko veci. A nemam. Nech placu dalej. To su len take reci. Ved nech si kupia a odstahuju sa tam, ked na to maju.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ivana11155
28. máj 2022

Nepristupila by som na to ani keby čo bolo. Okrem toho oni svoj dom predali, urobili zlé rozhodnutie a nech teraz znášajú dôsledky. A nie že teba budú manipulovať a tlačiť do kúpi domu.

luccija
28. máj 2022

@viestta lebo raz sa rodičia pominú a sestru by trebalo vyplatiť.Autorka nie si nesvojpravna nedaj sa mamou citovo vydierať, že vás chce mať pokope??a, že predaju byt a pojdu do podnájmu to tiež len vydierajú.Mali dom...

terezka1947
28. máj 2022

Prečo ste dom predali?teda rodičia....

nairia
28. máj 2022

nenechaj sa citovo vydierat! rodicia uz svoje rozhodnutia ako dospeli, svojpravni ludia urobili. ty nie si povinna im teraz hladat a zabezpecovat strechu nad hlavou z ich rozmaru. mozu byt radi, ze maju. to, ze su tam nespokojni je neprijemne, ale ked predavali dom, mali na to mysliet. teraz budu s vami cvicit a este zacnu vytahovat "je dobre byt nablizku/vsetci pokope" pripadne vydieranie a vycitky ze vam dali a sa o vas starali atd. NIE! oni dom predali, vy ste sa zariadili. pomoct rodicom? ano. zit podla ich aktualnych nalad? nie!
nech si kupia chatku so zahradkou, tam sa mozu chodit realizovat. nebudete predsa teraz zit ich zivot. a ked budete v dome spolu s nimi, tak to bude len same toto treba, tamto treba... je to urcite narocne pocuvat, ale chce to silu a nepolavit.

sissy27
28. máj 2022

@viestta no zrejme rodičia si to predstavujú tak, že mladí kúpia dom ale v LV budú zapísaní rodičia - a pri dedičskom bude treba sestru vyplatiť z ich podielu.
Autorka: vrátila by som rodičom čo mi dali z predaja starého domu a nech idú sestru otravovať s domom.
Nešla by som do toho ani v prípade, že dom bude na mňa písaný, proste nebudem stále skákať ako rodičia pískajú v takýchto vážnych veciach. Sťahovať sa, prerábať (lebo novostavba to asi nebude), možno si skomplikovať dochádzanie do práce, deťom meniť prostredie, a ešte mať ďalších 20 rokov rodičov za zadkom - nie, ďakujem.

spadnutaslivka
28. máj 2022

a potom, že sa mládež nevie spratať do kože a furt dačo vymýšľa...

selest
28. máj 2022

Jedno razne nie a viac by som neriesila. Nech si kupia zahradku ked sa nudia v byte, stretavat sa mozte kdekolvek..

kornelies
28. máj 2022

Kupit dom na polovicu, nemat vlastne sukromie-/dvor, zahrada/, strpiet navstevy, doopatrovat rodicov a este pripadne tahanice o majetok.
Neverim, ze by sa spoluzitie s rodicmi neodrazilo na tvojom manzelstve. Za mna NIEEEE!

dilino
28. máj 2022

Prečo predali dom ked boli mladši.Teraz čo budu len každým rokom starši tak dom.Kto na dome bude robiť.Tvoj muž TY sesta s mužom či ako.A dalšia vec ako si tvoji rodičia predstavuju kúpu.TY s manželom dom kúpite prerobite a ONI sa nasťahuju polku domu budu vlastniť oni a oni tam daju peniaze s predaja bytu polku vy a ked sa pominu TY z rodičovskej polky budeš vyplacať sestru.Neblazni taku chybu nikdy neurob.Mladý majú byť sami každa žena chce svoju domacnosť.Tvoji rodičia môžu svoju časť za života prepisať hocikomu napriklad sestre.A potom čo TY budeš vyplacať sestre jej časť.Pišeš že si dostala nejake peniaze po predaji domu rodičov a aj sestra ale neviem prečo tvoje slova.No preto asi že je ich dcéra majú dve sú spravodlivy.TY sa od toho dištancuj a nech idú za tvojou sestrou.Prečo predali dom.Vy mate čo dom či byt.

solange7
28. máj 2022

To je absolutna hovadina. Je fajn, ze vam aj sestre kedysi pomohli. Mimochodom tiez nechapem preco sa cudujes, ze dali peniaze aj sestre, ale ok to neriesim...
Nech len pekne dalej ziju v byte a nech nevymyslaju.
Nech si kupia chatu alebo zahradu. Maximum co by som bola ochotna urobit, je zlozit sa so sestrou a s rodicmi na nejaku vikendovu rodinnu chatu. Ale to by mi nesmelo nic doma chybat, a musel by to byt kolektivny sen. A nie sa s rodicmi skladat na ich nove byvanie.

didi2102
Autor odpoveď zmazal
Zobraz