icon

Ako sa vyrovnať so stratou blízkej osoby?

Dnes o 13:27

co to je prosim, v noci lahnem do postele a zazivam stres a uzkost lebo pred rokom mi umrela blizka osoba, velmi blizka. ludia, ja mam hrozne stavy, bojim sa ze umriem, srdce mi zacne sakakt potim sa a je mi zle. fakt sa realne bojim ze nedozijem rana. lieky mam od psychologicky na spanie tie neberiem lebo sak ked mam tieto stavy nech sa prebudim ze mi je zle. co mi je. uz mi totalne sibe ja mam pocit ze umieram. blizka osoba zomrela na Rakovinu...:(

zmrzlinka2021
Dnes o 13:29

@anonym_autor
Psychologicka predpisuje lieky?

Preco sa neliecis u psychiatra?

anonym_1fca03
Dnes o 13:34

Zomrel ti brat. To tu už vieme asi všetky, hoci píšeš pod anonymom. A nie raz sme ti už písali že potrebuješ psychiatra. Nie je to žiadna hanba, pomôže ti.

anonym_a508e1
Dnes o 13:36

@anonym_autor Všetci raz zomrieme. Ber to ako fakt a nerob popredu zbytočnú paniku.

maranta_leuconeura
Dnes o 13:43

Mas panicke zachvaty, potrebujes normalne lieky, dlhodobo antidepresiva, nie lieky na spanie

taktotedanie
Dnes o 13:50

@anonym_autor potrebujes psychiatra

maca1984
Dnes o 14:39

Rieš konečne psychiatra.

anonym_c415eb
Dnes o 15:15

Ved u psychiiatra asi bola, ak ma lieky na spanie, len sa zle vyjadrila, ze u psychologa.

anonym_6b66db
Dnes o 15:15

@anonym_autor ja to mam naopak. Musim sa starat o imobilnu osobu s narocnymi zdravotnymi problemami a neviem to vsetko financne pokryt. Niekedy rozmyslam, ake by to bolo, keby tu nebol.

maca1984
Dnes o 15:30
@anonym_c415eb

Ved u psychiiatra asi bola, ak ma lieky na spanie, len sa zle vyjadrila, ze u psychologa.

@anonym_c415eb nemyslím si že sa pomýlila. Ona sa v tomto utápa ako je vyššie písané už dlho.
A v iných diskusiách aj napíše že " všetci odporúčajú psychiatra a na čo, asi ho sami potrebujú ".
Nedá si povedať.

anonym_a7f6db
Dnes o 15:30

@anonym_autor treba sa liečiť AD máš strach a posttraumaticku poruchu je to dobré liečiteľné.Netreba zbytočne trpieť ty nepotrebuješ lieky na spanie, ale povzbudenie do života a navýšiť serotonín a dopamín.

anonym_c415eb
Dnes o 15:35
@maca1984

@anonym_c415eb nemyslím si že sa pomýlila. Ona sa v tomto utápa ako je vyššie písané už dlho.
A v iných diskusiách aj napíše že " všetci odporúčajú psychiatra a na čo, asi ho sami potrebujú ".
Nedá si povedať.

@maca1984 ved psycholog lieky nepredpisuje. To uz je tak mimo, ze nevie definovat, kto jej predpisal lieky na spanie?

pribinak
Dnes o 15:41

Akú radu očakávaš? Aj v predchádzajúcej diskusii aj v tejto ti všetci nápisu, že potrebuješ psychiatra

Komu niet rady, tomu niet pomocí

maca1984
Dnes o 16:15
@anonym_c415eb

@maca1984 ved psycholog lieky nepredpisuje. To uz je tak mimo, ze nevie definovat, kto jej predpisal lieky na spanie?

@anonym_c415eb neviem ako je mimo.
Ona sa v tomto jej marazme očividne rada utápa.

billy_jean
Dnes o 17:15

Chápem ako sa cítiš, mne takisto zomrela veľmi blízka osoba a takisto som bola na dne. Rozumiem aj tomu, že liek na spanie je pre teba útek z reality a že práve ten spánok môže byť pre teba kritický a nechceš nič, len spať a zabudnúť. Ale... hypnotiká sú cesta k závislosti a neriešia tvoj problém. Je normálne, že po strate blízkej osoby smútiš a prechádzaš si fázami, dokonca, že máš úzkosti, nepokoj, beznádej, smútok, strach, zlosť, bezmocnosť. Toto všetko je normálne po strate milovanej osoby. Musíš s tým však začať pracovať. Prvým krokom je zmierenie a akceptovanie. A k tomu je dlhá cesta. Ak to sama nezvládaš, je úplne v poriadku poprosiť o pomoc. V prvom kroku psychoterapeuta, ak to nejde, tak aj psychiatra. Nie si ani prvá, ani posledná. Hlavne pamätaj, nie si v tom sama.