icon

Ako sa vyrovnať so štyridsiatkou?

1. okt 2025

Uprimne,neviem ako sa k tomu tak sama pre seba vnutorne postavit.Som vdacna, ze som tu,ze mam to privilegium zit a starnut,mam vsetko co som si vysnivala do tohto veku,veru na ten vek ani velmi nevyzeram,ale predsa len...40tka je tu.A po nej uz len 50tka 😱. Ze ako jrntonta pesnicka o tej korytnackr...?Uz to bude len horsie a horsie po kazdej stranke -a realne neviem ci za touto vetou dat bodku ci otaznik.
Tak teda ako ste to prezivali vy?Ako to zvladnut? Necitim sa v tom celom uvedomeni, ze mam 40 vobec prijemne.

Strana
z4
denkabemommy
1. okt 2025

@anonym_autor prečo sa nechávaš definovať číslom? Tvoj vek je len informácia o tom, kedy si sa narodila. Tam to začína aj končí, keď to takto začneš brať, bude ti fuk, koľko máš rokov 🙂🤷🏼‍♀️. Lebo ich budeš mať toľko, na koľko sa cítiš.

anonym_6b2220
1. okt 2025

@anonym_autor asi si riadne nedozrela. prepac. pises ako 18tka.

anonym_93c3c1
1. okt 2025

@anonym_autor ja som mala 40 v januári, momentálne som tehotna po pätnástich rokoch, takže ja sa idem vrátiť v čase 😁

anonym_3197fa
1. okt 2025

Brala by som tvoju 40-ku. Ja som mala najkrajšie obdobie života práve vtedy. Teraz (10r.neskôr) už začínam cítiť starnutie (menopauza)😵‍💫🙃.

beata_k
1. okt 2025

@anonym_autor Mna to asi rok skrelo, ze som uz "stara". Normalne kriza stredneho veku. Ale tak preslo to volajako same. Uz ma to az tak neserinka.

elz1920
1. okt 2025

Mne sa v 40-ke narodili dvojčatá. Nenudila som sa. A dúfam, že tu budem ešte dlho, aby som si mohla užiť deti. A tiež prečítať kopec kníh na veľmi dlhom zozname.

Pokiaľ sa nudíš, začni študovať. Prídeš na iné myšlienky 😆

biba_18
1. okt 2025

vôbec som to neriešila 🤷‍♀️ bola som v najlepších rokoch…

anonym_0f3145
1. okt 2025

@anonym_autor po 40. som prežila najkrajšie roky svojho života. Viac k tomu asi netreba

anonym_d29d69
1. okt 2025

@anonym_autor s mužom sme rovnako starý 40ku chcel oslavovať veľkolepo. Je najmladší z7 súrodencov a každý z nich oslavoval veľkolepo. Ja som to tak necítila, doľahli na mňa zdravotné problémy, niekoľko hospitalizácii. ,, našťastie,, prišiel Covid a každý z nás musel zostať vo svojej bubline a z oslavy nič nebolo. Po doliečení sa cítim lepšie ako v40ke. Takže 40 je iba číslo ako všetky ostatné

euka210
1. okt 2025

@anonym_autor vitaj v klube 😁 ...ja som ani neoslavovala...niet co oslavovat...najlepsie roky uz za mnou...je to take pesimisticke, ale tak to vnimam...

dzulli1980
1. okt 2025

Je pravda, že po tej 40-tke to všetko ide dole vodou ... hlavne po zdravotnej stránke ... na druhej strane dosť ľudí z môjho širšieho okolia v mojom veku tu už nie je ... ja to beriem tak, ako to ide ...

anonym_30d05d
1. okt 2025

@anonym_autor Prsne takto rozmýšľam aj ja,a to budem mať onedlho ešte len 36.
Tak si hovorím že ešte pokým človek môže začať svoj vek tým tridsať.....či už jeden, šesť alebo osem, ešte stále to znie tak krásne, mlado a málo 🤗
Viem už teraz že Po 40-tke už to tak znieť nebude lebo predsa len ani sa človek nenazdá a 50 na krku.

elin2525
1. okt 2025

@anonym_autor Mna to caka za pol roka, ale musim povedat, ze sa aj tesim. Planujem si na ten den vziat dovolenku, zajst niekam na luxusne ranajky, wellness, obed, nakupy, sama (bez deti a mamzela). Dala som si predaavzatie schudnut dovtedy aspon jednu velkost. Jepravda, ze telo je na tom uz horsie, hlavne, ked ma clovek rodinu a pracuje, v tomto veku je zdravy zivotny styl a sport nevyhnutnostou. Tak isto aj mentalna hygiena a mozno si najst nejake hobby, neopustat sa.
A prajem vsetko najlepsie k narodeninam!

anonym_8970c4
1. okt 2025

@anonym_autor si pozitívne naladená a teš sa z toho, že si dosiahla do 40 tky to, po com si túžila..ja som mala veľa plánov do 40ky, ale nevyslo..presunula som to do 50..a tiež to nevychádza..ja už po 40tke neriešim vek,veľmi to letí..a zacinam si uvedomovať,že starnem..

anonym_35ede6
1. okt 2025

@anonym_autor U mňa je to presne o10 viac a už to beriem z nadhľadom aj s vďačnosťou 🙏😂😂😂 V 40tke som bola dosť zrelá nato ,aby ma to netrápilo a mať v štyridsiatke 20 ročné dieťa a cítila som sa ešte v pohode aj mladá 😀😀 U mňa bola 30tka ,že ups na strednej sa nám zdali 30tnici starý a,zrazu som v kategórii 30+🤣🤣🤣 Ale jedno uznávam po 45tke už cítiť, že energií ubúda a chorôb pribúda. Ale ako čerstvá 50tnička, ešte nemám chvalabohu🙏🙏 žiadne vážne choroby, len 30 ročné dieťa 😜 horšie to bude už po 50tke..Ale, keďže dnes je doba iná a vek je len číslo, beriem to už s vďačnosťou

anonym_3e6f43
1. okt 2025

@anonym_autor Zoznamim.ta s mojim muzom, ktory vravi, ze uz nas nic dobre necaka? 😅. Ok, ja uz mam 50, ale teda po 40tke som si nepripadala ani stara, ani nic, teraz sice trosku zhorsenie zdravia, ale tam ma odpalila choroba na jar. Skor je to horsie, co sa ide diat v spolocnosti a to sa bude tykat vsetkych. Ale aj tam som taka, ze hadam to nebude take zle, ako sa vravi.
Hlavu hore, mas len 40 tento mesiac, to je za mna ten najlepsi vek 30 a 40. S 50 sa este len zoznamujem 😁

zobaka
1. okt 2025

ja som take pocity mala ked som mala mat 30, bola som z toho hotova doslova 🤐😃teraz mi to pride smiesne, 40 som oslavila v svojej takmer najlepsej forme, jedine co ma najviac trapi, ze som prezila vela vselijakej bolesti v zivote a s kazdym novym 10 rocim som sice mudrejsia, ale viac ran mam za sebou a tie životne šoky mi nerobia dobre, preto sa niekedy desim co ma este caka, ale ber tak, ze pokial ma clovek relativne zdravie, ma kde spat a minimalne jednu osobu miluje a ona jeho u mna je to syn, stale je to dobre 🩷

sevrin
1. okt 2025

Počkaj ako až teraz tie roky začnú utekať 😅

minenkaa
2. okt 2025

Ako z akého dôvodu by to malo byt horšie a horšie
Ok nevladzem tak ako v 35 ale je to aj tým,že sa o seba tak nestarám a veeelmi malo cvičím a zacala som si vychutnávať jedlo ale inak neviem o ničom

scila
2. okt 2025

@anonym_autor mám odvtedy nové zvonenie 😁

https://www.youtube.com/watch?v=tzGM-LXnP2c

A v podstate som to nejako prestala riešiť. Aj teraz - po 40 - mám tak nabitý program / život, že si ani nestíham uvedomovať koľko mám rokov...

sense
2. okt 2025

Už je to pár rokov čo som mala 40 a nijako to neprezivam ani neriešim. Zmenilo sa asi len to že mam pár sedivych vlasov , čiže som na Tom stále dobre keď sa porovnám s bratom ktorý je prakticky komplet šedivý od 35rokov, vážim rovnako, povaha sa mi nezmenila. Akurát sú užívam viac život keďže dieťa má síce potrebuje ale nie tak intenzívne a už je skôr partakom ako niekto koho treba vodiť za ruku. A dbám viac na dostatok spanku. Stará sa budem cítiť zrejme až vtedy keď budem vstávať ráno s pocitom čo všetko má boli a koľko liekov budem mať na ranajky

vladuska20
2. okt 2025

Ved sme v najlepsich rokoch,mladi za nami a do dochodku priserne daleko.Netreba to brat vsetko tak vazne,treba byt pysny a hrdy na kazdu vrasku na cele,okolo oci ci ust.Na kazdy sedivy vlas na hlave.Ani mne by nik nepovedal ze mam 40tku o par dni.Jeden mi vravi,ze max na 35r,a ze max po 2detoch,nieto po 5tich.Takze ja sa na tom prave zabavam,ked poviem vek a pocet deti.Ako su ludia prekvapeni z toho.Naozaj uzivajme si kazdy den na plno ako sa da.Aj v tej robote ako ja teraz zarezavam.Ale konecne posledna ranna a 3 nocne predomnou.A 4dni volnooo,a mesiac za nami.Takze naozaj kazdy den naplnooo.

mimikarol
2. okt 2025

No máš len dve možnosti. Zostarnúť alebo zomrieť. Mňa čaká 40tka vo februári ale nemám s toho negatívne pocity. Proste to tak je. Mladá som už bola, bolo to fajin, mám na čo spomínať a teraz ma čaká tá druhá polovica života. Ako dlho to bude uvidíme. Som s tým zmierená, taký je život.

simsalabim
2. okt 2025

V 40ke som bola tak zanepraznena detmi, pracou a celkove zivotom, ze som si ju ani nevsimla. Teraz sa zacinam pomaly, ale isto preklapat smerom k 60ke, ale tiez to nejako neprezivam. Som vdacna za kazdy den, tesim sa, ze som relativne zdrava, mozem sa uz venovat aj sama sebe. Preco je pre teba ta 40 taky problem?

malalienka85
2. okt 2025

40 som mala v máji a ešte som nemala čas sa nad tým ani pozastaviť,

jogy1984
2. okt 2025
@zobaka

ja som take pocity mala ked som mala mat 30, bola som z toho hotova doslova 🤐😃teraz mi to pride smiesne, 40 som oslavila v svojej takmer najlepsej forme, jedine co ma najviac trapi, ze som prezila vela vselijakej bolesti v zivote a s kazdym novym 10 rocim som sice mudrejsia, ale viac ran mam za sebou a tie životne šoky mi nerobia dobre, preto sa niekedy desim co ma este caka, ale ber tak, ze pokial ma clovek relativne zdravie, ma kde spat a minimalne jednu osobu miluje a ona jeho u mna je to syn, stale je to dobre 🩷

@zobaka mám to rovnako 👌

bielasovicka
2. okt 2025

Joj tak 40ka bolo moje najkrajšie obdobie. Deti už dospelé, žiadne starosti, mala som kopu času na seba, užívala si život. 50ka už bola horšia, vtedy už začali zdrav. problémy, a už išlo všetko dolu vodou. Od 50ky som začala cítiť ze starnem 🤔

beronsche
2. okt 2025

@anonym_autor deň pred 40-tkou som bola na akcii, kde sa meral metabolický vek, vyšiel mi 27.. a v takom duchu pokračujem uz niekoľko rokov, minimalne mentalne..
Áno, telo starne, ale myseľ nemusí..
Ale popravde 45-tka bola taká, že hmmm .. nejako veľa...
Čo už.
Deti relatívne malé, plánov milión, nemám čas byť stará baba. A z duše nemám rada "zdochliakov", čo už pomaly truhlu vyberajú v mojom veku, namiesto toho, aby si život uzivali.. 🙃

vladuska20
2. okt 2025
@beronsche

@anonym_autor deň pred 40-tkou som bola na akcii, kde sa meral metabolický vek, vyšiel mi 27.. a v takom duchu pokračujem uz niekoľko rokov, minimalne mentalne..
Áno, telo starne, ale myseľ nemusí..
Ale popravde 45-tka bola taká, že hmmm .. nejako veľa...
Čo už.
Deti relatívne malé, plánov milión, nemám čas byť stará baba. A z duše nemám rada "zdochliakov", čo už pomaly truhlu vyberajú v mojom veku, namiesto toho, aby si život uzivali.. 🙃

@beronsche veru za 5r uz 3deti dospele,4ta uz puberta v plnom prude a 5ty bude prvacik.Veru navzdy mladi.A muz uz 55,ten bude este mladsi duchom ako ja.

snowflakenel
2. okt 2025

Ja mam 42, v 41 som rodila. Cize este celkom mladica 🙂 🙂 nastastie tipuju mi tak 35 max.

Strana
z4