Ako sa vyrovnať so štyridsiatkou?
Uprimne,neviem ako sa k tomu tak sama pre seba vnutorne postavit.Som vdacna, ze som tu,ze mam to privilegium zit a starnut,mam vsetko co som si vysnivala do tohto veku,veru na ten vek ani velmi nevyzeram,ale predsa len...40tka je tu.A po nej uz len 50tka 😱. Ze ako jrntonta pesnicka o tej korytnackr...?Uz to bude len horsie a horsie po kazdej stranke -a realne neviem ci za touto vetou dat bodku ci otaznik.
Tak teda ako ste to prezivali vy?Ako to zvladnut? Necitim sa v tom celom uvedomeni, ze mam 40 vobec prijemne.
Veď teraz začína život... deti už pomerne veľké, finančné zabezpečenie už je. Už stačí si len užívať plody doterajšej práce.
A moja kamoska je v 44 uz babka, dceru mala.v 19. Sa smejeme 🙂 🙂
@snowflakenel toto je taký vek, že jedna je babka (tiež mám pár rovesníkov, čo sú už starí rodičia), druhá ide z pôrodnice, tretia sa rozvádza, ďalšia čerstvo zamilovaná...
@anonym_autor ja si vek po 40 maximálne užívam po všetkých stránkach, dokonca mám pocit, že aj sex máme lepší😂
Mne sa toto číslo tiež blíži, budúci rok v auguste. Ale som po 3r tehotná, už som ani nedúfala, že sa to podarí, tak budem 40tku oslavovať s bábom. Jedno 12 ročné už máme. Tak snáď trochu pri ňom omladnem, pri tých 20ročných mamičkách na ihriskách.
Mne sa toto číslo tiež blíži, budúci rok v auguste. Ale som po 3r tehotná, už som ani nedúfala, že sa to podarí, tak budem 40tku oslavovať s bábom. Jedno 12 ročné už máme. Tak snáď trochu pri ňom omladnem, pri tých 20ročných mamičkách na ihriskách.
@anonym_0bd606 no, len aby tam nebolo viac tvojich rovesníčok, ako 20r mamičiek. 😉
@anonym_autor ja som sa v 40-tke druhý krát vydala😉 a v 41 sa mi narodila dcérka🤗. Takže nerozmýšľaj nad tým, koľko máš rokov, užívaj si život pokiaľ sa dá.
@anonym_autor moja ja prezivam to iste.. Caka ma to o tri roky... A je mi do placu. Ze uz budem len starnut
Ale ked som si precitala odpovede vyssie mam pocit a aj verim, ze to mame tak zle nastavane v hlave...treba sa odpustat od doterajsich veci, nemylsim fyzicky ale psychicky. Dopriat si co sme si doteraz nemohli...
A byt k sebe laskave a dobre... Bohuzial cas len plynie. Neda sa zmazat ani vratit.. Takze musime sa stym zmierit a byt naozaj rady za to ako to je...
@anonym_autor Zivot sa nekonci. Aj po 40ke budes robit chyby,ale stale pomalsie😎
@anonym_autor ja si vek po 40 maximálne užívam po všetkých stránkach, dokonca mám pocit, že aj sex máme lepší😂
@tiezjedna 🤣😂 clovek ma vekom nizsie naroky a skor sa unavi. Mozno to je ten pocit z lepsieho sexu😇 Ale hlavne ze chuti.
@anonym_autor Mna to caka za pol roka, ale musim povedat, ze sa aj tesim. Planujem si na ten den vziat dovolenku, zajst niekam na luxusne ranajky, wellness, obed, nakupy, sama (bez deti a mamzela). Dala som si predaavzatie schudnut dovtedy aspon jednu velkost. Jepravda, ze telo je na tom uz horsie, hlavne, ked ma clovek rodinu a pracuje, v tomto veku je zdravy zivotny styl a sport nevyhnutnostou. Tak isto aj mentalna hygiena a mozno si najst nejake hobby, neopustat sa.
A prajem vsetko najlepsie k narodeninam!
@elin2525 Dakujem 😊
V 40ke som bola tak zanepraznena detmi, pracou a celkove zivotom, ze som si ju ani nevsimla. Teraz sa zacinam pomaly, ale isto preklapat smerom k 60ke, ale tiez to nejako neprezivam. Som vdacna za kazdy den, tesim sa, ze som relativne zdrava, mozem sa uz venovat aj sama sebe. Preco je pre teba ta 40 taky problem?
@simsalabim Budem teraz chvilu povrchna,dobre?Je taky nejaky spolocensky uzus,ze 40 rocna zena je uz za zenitom,vzdy som bola zvyknuta na to ze dobre vyzeram a teraz uz to bude len horsie a budem prehliadana.Zoznamujem sa s prvymi sedinkami a hovorim si no do kelu...Dlhsie sedim a citim kolena ked sa postavim,nabehli mi ani netusim ako zo 4 kila a nie a nie ich zhodit zrazu!Mam pocit ze starsi ludia su menej ziadani v praci,proste sa to preklapa do tej horsej casti.Asi toto ma trapi.
@anonym_autor Tiez som mala miernu depku,ale preslo ma to. Skor mi bolo smutno,ze zivot tak rychlo leti a ani sa nenazdame a bude tu 50tka,60tka. Na 40 vobec nevyzeram ani sa necitim. Vek je len cislo. Uzivajme si aj nadalej kazdy den zivota v zdravi a netreba marnit cas lutostou.
@simsalabim Budem teraz chvilu povrchna,dobre?Je taky nejaky spolocensky uzus,ze 40 rocna zena je uz za zenitom,vzdy som bola zvyknuta na to ze dobre vyzeram a teraz uz to bude len horsie a budem prehliadana.Zoznamujem sa s prvymi sedinkami a hovorim si no do kelu...Dlhsie sedim a citim kolena ked sa postavim,nabehli mi ani netusim ako zo 4 kila a nie a nie ich zhodit zrazu!Mam pocit ze starsi ludia su menej ziadani v praci,proste sa to preklapa do tej horsej casti.Asi toto ma trapi.
@anonym_autor V tomto mas pravdu,ale na druhej strane,ja som ziskala respekt v pracovnej sfere az po 40tke. Tym,ze vyzeram mladsie a dobre,pracujem v muzskom kolektive a chlapi to daju peknej zene vyzrat. Lebo pekna automaticky =hlupa.
@anonym_autor toto si do bodky vystihla moje pocity 🤷. Cítim to rovnako, ako pises. Napr.: Nie že by som si niekoho hladaka- som vydatá, ale proste mám pocit, keď už ako žena po 40 budem neviditeľná, (ani bicykel o mňa neopru) 🤣 a ako keby ma už nečaká taká tá radosť....že už to pôjde dolu z kopca. Možno mi k mojej nálade neprispieva ani to, že v posledné roky mám stále väčšie obavy z budúcnosti....čo bude na Slovensku (že nám to tu padá na hlavu všetko staré...), či bude mier, či nepríde zase kríza, ..... Aj keď si poviem, že to všetko sú mozno blbosti, tak aj tak niekde v podvedomí mi to ide hlavou. A ešte ma desí moment, kedy nám začnú slabnúť, či zomierať rodicia...lebo každého to čaká...
@anonym_autor premyslam, ako ti to tieto mysleinky pomozu, alebo co tym vyriesis. Lebo odpoved je -nic.
Mam 40, citim sa skvele, je mi skvele.
Tvoje utapanie ta nikam neposunie. Stsrneme od narodenia
Mne sa po styridsiatke zacina novy zivot,na co sa tesim.Zato muz tesne pred patdesiatkou sa zblaznil,riadnu krizu chytil,vyustilo to az do rozvodu u nas.
Ale celkovo sa si myslim,ze su to krasne roky,deti uz odrastene,viac casu na seba,zaluby,este pri relativnom zdravi.
Nerozmyslaj,ale uzivaj 🥂
@anonym_autor mna caka 40tka o par dni ..a dnes som si objednala dalsi kozmeticky darcek😁😁ja sa na nu tesim ze som zas o nieco skusenejsia ..kupila som si dokonca aj balony 4 a 0 kvoli fotkám nech mam spomienku😁muzovi som nakazala welness hotel vybrat na jesenne prazdniny....zmen proste uhol pohladu zacni seba davat na prve miesto aby si sa citila stastna a spokojna❤️drzim.palce
@anonym_autor tieto fora su zvlastne. Ked pisu zeny o otehotneni tak 40 sa im zda este ok mat dieta. A ked sa pise o tom ako sa my zeny citime v tomto veku tak je to realna pravda ze sme unavenejsie, mame radi svoj pokoj, priberame… Toto by mali citat matky ktore sa chystaju mat dalsie dieta v 40 (ak prve dieta tak je to podla mna ok, ale dalsie dieta v takom veku je vyzva, hlavne v 45 nahanat skolka a este sa starat o prve). Velmi si prajem aby mi niekto povedal pravdu ako sa citi zena po 40, lebo v realnom zivote sa zeny nepriznaju ze je to vsetko tazsie, hlavne s malym dietatom, kazdy sa tvari ze pohoda
tento rok budem mať 48....a zatiaľ žiadne príznaky starnutia nebadám. fyzické určite sú, ale nevnímam ich.
Mne sa po styridsiatke zacina novy zivot,na co sa tesim.Zato muz tesne pred patdesiatkou sa zblaznil,riadnu krizu chytil,vyustilo to az do rozvodu u nas.
Ale celkovo sa si myslim,ze su to krasne roky,deti uz odrastene,viac casu na seba,zaluby,este pri relativnom zdravi.
Nerozmyslaj,ale uzivaj 🥂
@anonym_5cc526 aj mojmu hrablo pred 50 a dufam, ze sa uplne nezblazni 😭 ako si mame uzivat 40, ked musime riesit take vazne veci 🥴
@anonym_autor tieto fora su zvlastne. Ked pisu zeny o otehotneni tak 40 sa im zda este ok mat dieta. A ked sa pise o tom ako sa my zeny citime v tomto veku tak je to realna pravda ze sme unavenejsie, mame radi svoj pokoj, priberame… Toto by mali citat matky ktore sa chystaju mat dalsie dieta v 40 (ak prve dieta tak je to podla mna ok, ale dalsie dieta v takom veku je vyzva, hlavne v 45 nahanat skolka a este sa starat o prve). Velmi si prajem aby mi niekto povedal pravdu ako sa citi zena po 40, lebo v realnom zivote sa zeny nepriznaju ze je to vsetko tazsie, hlavne s malym dietatom, kazdy sa tvari ze pohoda
@anonym_453a43 ja som aj pri davani si pozor otehotnela skoro na 42 rokov, nedala som to psychicky a isla na interupciu o dietati nechcel pocut ani muz, doma uz deti dospele, je mi to luto, ale uz by som nezvladla vychovu dalsich 20 rokov
Aj mna to coskoro caka.. vravi sa 40 je novych 30 😄 uz to davno tak nie je ze 40 rocna zena rovna sa babicka po funuse. S dobrou skin care, pravidelnym cvicenin, zdravsim zivotnym stylom ta 40ka vobec nemusi byt zla. Presne ked som mala 30 som to prezivala a teraz to vnimam tak, ze ved som bola mlada. Rovnako ked budem mat 60 budem si hovorit, ze 40ka to boli este mlade roky. Zaroven vnimam to, ze konecne posobim serioznejsie, ludia ma beru vaznejsie a citim ovela mensi tlak, ze musim vyzerat tip top reprezentativne. Zacinam sa citit viac same sebou a ovela menej riesim co si kto o mne mysli. Takze verim ze toto bude len lepsie minimalne aspon dalsich 10rokov 😄
@anonym_453a43 sranda je, že každá sa cíti inak... Stavím sa, že tak, ako pre niektoré to ani s babom pocitovo nepríde ťažšie, tak pre iné už život skončil a cítia sa ako stareny..
@danculka25 prajem ti nech si stastna 🥹❤️ dakujem
@anonym_autor asi si riadne nedozrela. prepac. pises ako 18tka.
Nezrelé (ako tu niekto spomenul) je skôr nepripúšťať si vek a chovať sa v 40tke ako 20 ročná.
Máš úplne normálne a bežné pocity, ktoré zažíva väčšina žien okolo 40tky. Skrátka to prehupnutie do druhej polovice života si človek aj keď podvedome uvedomuje, akurát každý sa k tomu inak stavia. Ak si to niekto nespracuje, tak často dochádza k obrannému mechanizmu (človek chce dokázať sebe aj okoliu, že je stále v tom forme, tak začne byť prehnane aktívny, príp. rôzne estet.zákroky...) atď.
Je to len také obdobie, prejde to a prirodzene sa stotožníš so stredným vekom. Veľa šťastia 😀
@anonym_autor tak neviem, mna nejake sproste spolocenske uzusy nikdy netrapili a nebranila som sa ist proti nim. Napriklad aj "zenske domace prace" su spolocensky uzus, ktory som vzdy ignorovala. Vek neoklames, viem presne, o com hovoris - klby, kila... ale tymto sa da trapit a umarat, alebo to prijat ako fakt a fungovat s nim. Ja volim to druhe. Ako som pisala, tesim sa z kazdeho dna a inych ludi - hlavne takych, co mi na nich nema preco zalezat - si nevsimam. Ich nazory ma nemaju preco trapit. Asi je to o celkovom nastaveni - ja sa vseobecne netrapim vecami, ktore neviem zmenit.Vidim pohar poloplny, nie poloprazdny.
Ak sa niecoho bojim, tak staroby, ked budem bezvladna fyzicky alebo myslou a budem pritazou pre deti alebo budem odkazana na milost nejakeho opatrovatela.
Tak neviem no… mam 42 a neviem, ci mi v zivote bolo lepsie. Syn dospely, pracovne uz na istej pozicii, taky ten vnutorny pokoj. Jedine, na co sa teda citim byt stara a nikdy by som do toho nesla, je dieta v tomto veku.

A moja kamoska je v 44 uz babka, dceru mala.v 19. Sa smejeme 🙂 🙂