icon

Ako vrátiť svoje staré "ja"?

Dnes o 15:43

Ahojte dievčence, mám jeden taký mini problémik. Vždy som bola veselé a usmievavé dievča. Dokonca jedna moja kolegyňa vravievala že už len kvôli mne rada chodí do práce lebo som jej ako slniečko. No neviem čo sa stalo zrazu som nie že smutná ale furt zlá nálada ale no je tam aj ten smútok aj nejaký ten strach... nemáte náhodou pre mňa nejaký ten recept ako by som mohla to svoje staré ja vrátiť? Chýba mi to že som bola v dobrej nálade a vždy veselá. Nie depresie nemám len ako keby bol niekto ukradol moje druhé ja...

gribka1
Dnes o 15:47

Musí byť niečo, čo to zmenilo, smútok a strach z čoho?

autor
Dnes o 15:51
@gribka1

Musí byť niečo, čo to zmenilo, smútok a strach z čoho?

@gribka1 smútok myslím tak že nie som veselá aká som bývala že som viac smutná a strach z toho že to tak ostane

domkakvet
Dnes o 16:06

@anonym_autor treba hladat pricinu.

enmery
Dnes o 16:07

Žiadne staré ja neodíde bez toho, aby ho nenahradilo niečo nové. Takže čo Ťa naozaj trápi?S čím vnútorne bojuješ?

autor
Dnes o 16:12
@enmery

Žiadne staré ja neodíde bez toho, aby ho nenahradilo niečo nové. Takže čo Ťa naozaj trápi?S čím vnútorne bojuješ?

@enmery jedine čo sa zmenilo že som z tej práce musela odísť lebo skrachovala. Ale že by som kvôli tomu tak zmenila?

gribka1
Dnes o 16:12
@anonym_autor

@gribka1 smútok myslím tak že nie som veselá aká som bývala že som viac smutná a strach z toho že to tak ostane

@anonym_autor Tak sa rozpitvaj, neexistuje, že sa to stalo len tak, z ničoho nič.

knmmch
Dnes o 16:18

@anonym_autor ak a to neprídeš sama skús psychológa..

autor
Dnes o 16:28
@knmmch

@anonym_autor ak a to neprídeš sama skús psychológa..

@knmmch no nad tým som dumala aj ja

lucyluska
Dnes o 16:43

@anonym_autor koľko máš rokov... včera som počúvala podcast, perimenopauza má tiež také príznaky.

autor
Dnes o 16:46
@lucyluska

@anonym_autor koľko máš rokov... včera som počúvala podcast, perimenopauza má tiež také príznaky.

@lucyluska 40 mám, nie v tom ešte nie som

anonym_f18f92
Dnes o 16:47
@anonym_autor

@anonym_autor ja mam 38 a verím, že už v tej perimenupauze som

znamanneznama
Dnes o 16:48
@anonym_autor

@anonym_autor celý život som bola ´´tá´´ silná, veselá, nezlomná a zrazu úplný opak

autor
Dnes o 16:51
@anonym_f18f92

@anonym_autor ja mam 38 a verím, že už v tej perimenupauze som

@anonym_f18f92 bola som u gynekológa na preventívke, bral ajbkrv samozrejme všetky vyšetrenia a nie som v perimenopauze

autor
Dnes o 16:53
@znamanneznama

@anonym_autor celý život som bola ´´tá´´ silná, veselá, nezlomná a zrazu úplný opak

@znamanneznama nikde nepíšem o tom že som bola silná a nezlomná. Neviem odkiaľ toto berieš. To už ani čítať s pochopením neviete? Treba niečo pridávať čo tam nie je? Ah jaj

znamanneznama
Dnes o 16:55
@anonym_autor

@znamanneznama nikde nepíšem o tom že som bola silná a nezlomná. Neviem odkiaľ toto berieš. To už ani čítať s pochopením neviete? Treba niečo pridávať čo tam nie je? Ah jaj

@anonym_autor ok, prepáč, že som reagovala, prajem veľa šťastia

vilma7
Dnes o 17:10

Tak ono človek sa mení časom, vekom, skúsenosťami, narodením detí atď...nie je doma niekto kto z teba vysava pozitívnu energiu?

autor
Dnes o 17:23
@vilma7

Tak ono človek sa mení časom, vekom, skúsenosťami, narodením detí atď...nie je doma niekto kto z teba vysava pozitívnu energiu?

@vilma7 ale takto že zrazu? Nie, nie je. Doma všetko v poriadku tam zmena nenastala

knmmch
Dnes o 17:27
@anonym_autor

@knmmch no nad tým som dumala aj ja

@anonym_autor ja mám rovnaký problém, u mňa je to dôsledok pôsobenia chronického stresu.. ..tiež mám pocit, zetsa už nedokážem z ničoho tešiť ..

slovakboy
Dnes o 17:50

@anonym_autor to môžu byť také nakumulované maličkosti a problémiky:
- koniec v práci
- zlé správy z rádia tv a internetu
- pochmúrne počasie, krátke denné svetlo
- očakávania nesplnené
- zmena fyzická, príznaky že už nemladneš
- vždy si bola slniečko a rozdáva si energiu bez toho že by si ju mala možnosť čerpať

Možno ešte niečo v tom poslednom období nájdeš. Ale nie je až také dôležité teraz hľadať príčiny. Lepšie je sa zamerať na riešenie horšej nálady. Uč sa dobrú náladu si vedome navodiť. Nie hneď byť slniečko ale uvedomiť si pekné veci v každodennej chvíli. Tešiť sa z vianočného punču, úsmevu blízkej osoby atd. Keď človeku sa darí a postupuje v škole, v práci, to je paráda. Aj ťažkosti lepšie zvláda. Keď prídu opačné trendy poklesu, napríklad u mňa to boli prvé šediny, vypadávanie vlasov, to tiež pokazí náladu aj keď si poviem, že to nie je dôležité. Ale ako hovorím, nevŕtaj sa v príčinách a v minulosti, zameraj sa na každodenný zoznam malých potešení. Večer si ich napíš. Ja som mal napríklad takéto veci napísané v denníku:
- stretol som veveričku
- chrobák vzácny mi vletel do hrude a ja som ho uložil do trávy
- kamarát mi volal že na mňa myslí
- manželka mi dôveruje
- zvládol som úzkosť a nemusel som vziať tabletku v obchode plnom ľudí
- spal som o pol hodinu dlhšie ako včera.
- videl som pekný film Serenditipity
Keď si napíšeš takéto veci na papier, mozog si ich zafixuje v podvedomí a je vedecky dokázané, že zlepšuje náladu. Pred spaním takýto zoznam zlepšuje spänok.

anonym_9e13a3
Dnes o 17:51

@anonym_autor a ty vieš? @znamanneznama nepísala o sebe?

znamanneznama
Dnes o 17:54
@anonym_9e13a3

@anonym_autor a ty vieš? @znamanneznama nepísala o sebe?

@anonym_9e13a3 o co ide? ja som napisala vlastne, že asi som v perimenopauze,to autorka zmietla,že to nie je jej prípad, zaželala som všetko dobre a dovidopo

anonym_9e13a3
Dnes o 18:01

@znamanneznama máš to viac v paži ako ja. mňa iba hnevá keď niekto píše o čítaním s porozumením.

znamanneznama
Dnes o 18:03
@anonym_9e13a3

@znamanneznama máš to viac v paži ako ja. mňa iba hnevá keď niekto píše o čítaním s porozumením.

@anonym_9e13a3 no trošku to zamrzí, že dám takúto tému a nechcem vlastne nič čítať, čo už🙂

znamanneznama
Dnes o 18:04
@anonym_9e13a3

@anonym_9e13a3 ak chces napíš sukromnu