icon

Ako zvládajú Rómovia starostlivosť o viac detí?

5. nov 2025

Vyskočilo mi na fb toto video:

https://www.facebook.com/share/v/1ABZ5rpRzn/

No tu mi napadá veľa otázok, okrem toho, že ako doteraz žili kým pochovali otca, ako doteraz jedli, kurili atď.

Hlavne mi vŕta v hlave, že rozum hovorí keď nemám peniaze nerobím deti. Mám deti len toľko, koľko viem uživiť. No oni idú naopak. Nepoznám žiadneho róma bližšie, tak či mi to nevie niekto racionálne vysvetliť, za 30 rokov mi to nikdy nevysvetlil. Nerozumiem, ako v tej jednej izbe ako su, dokazu urobit tolko deti. To maju sex pred detmi? Nejak hlava mi to neberie. 😳

anonym_6a5e1e
5. nov 2025

Mňa by len zaujímalo, prečo to nerieši sociálka? Bieli sa boja, keď len skríknu na dieťa, aby ich nebodaj suseda neudala na sociálke a neprišla kontrola a týmto deťom chýbajú základné ľudské potreby, neočkujú sa, nechodia na poradne s deťmi a žijú stále v tej chatrči v tej jednej izbe

anonym_a1bb98
5. nov 2025
@anonym_6a5e1e

Mňa by len zaujímalo, prečo to nerieši sociálka? Bieli sa boja, keď len skríknu na dieťa, aby ich nebodaj suseda neudala na sociálke a neprišla kontrola a týmto deťom chýbajú základné ľudské potreby, neočkujú sa, nechodia na poradne s deťmi a žijú stále v tej chatrči v tej jednej izbe

@anonym_6a5e1e lebo sa boja, nevidia nepočujú kto by ich udal starosta?Takto žijú pre nich to je prirodzene

biba_18
5. nov 2025

@buminka555 tí čo ich poznajú to vedia. a čo nepoznajú tak sa pýtajú ako ty…

biba_18
5. nov 2025

@anonym_6a5e1e minule sme sa o tejto otázke bavili doma… prečo to nerieši sociálka… no, vieš, tam medzi nich chodiť nie je také jednoduché. nie je tam jednoduché prísť riešiť nejaký malý problém - nie ešte veľký… na to treba peniaze - a tie bohužiaľ v našej republike na takéto veci nie sú…

danieli
5. nov 2025

To netreba chapat ani vysvetlovat, prid k nam na tyzden na navstevu, vezmem ta na carovne miesta, romov musis zazit, to je jednoducho ina mentalita, iny pristup k zivotu, ziju dnes, nie vcera nie zajtra, dnes a vsetko tak vyzera…a je rozdiel, ci su to osadari alebo mestski romovia, ktori uz teda ziju naozaj pekne a ti uz maju pomenej deti, neprenosna skusenost

anonym_0171de
5. nov 2025

pre pol rokom bola v správach reportáž ako na zš tuším v Jarovniciach sú všetky deviatačky tehotné. poniektoré už aj druhý krát.
cigánka povedala že u nich je to úplne v poriadku.

amdornik
5. nov 2025

@anonym_autor zvládajú. však ich živíme my. spomínala sa tu sociálka. kašlať celú sociálku. úplne by postačovalo do zákona dať niečo také, že rodinné prídavky sa budú vyplácať na deti do počtu 3 vrátane. viac ani fuka. dávky v hmotnej núdzi? poznáte "bieleho", ktorý by ich bral roky rokúce? ja nie. cigáni berú. a vôbec, nevieme si s nimi rady. živíme ich. spomínali ste demencie z incestov, atď... opäť, naša chyba. veď pre nich je demencia výhra! dostanú na ňu slušný ID, hoci neodrobia ani deň! chce sa mi plakať zakaždým, keď nad tým premýšľam. a slušný človek vážne ochorie, ale nie natoľko vážne, aby mu sociálna poisťovňa pomohla napríklad vykryť časť platu. nie. slušný človek ide aj v bolestiach do práce, pretože inak dostane PN, ktorá je krátená.
toto ma tak serie, ženy, že si to neviete ani predstaviť. ale ani jedna vláda s tým neurobí naozaj rázny koniec. lebo to sú potencionálni voliči.... a premostím. volebné právo by mal dostať len človek, ktorý ukončil SŠ s maturitou alebo má vyššie vzdelanie od maturity. lebo tento hnoj (aj ja píšem o osadách) je hanbou slovenska.
a áno, na východe bežne rodia 13-ročné! čiže nie deviatačky, vážené, ale už siedmačky (ovšem, ak sa do siedmeho ročníka dostanú vôbec...)...

anonym_d0703d
5. nov 2025

Áno, sexujú normálne v jednej izbe aj pred deťmi. Mne stačí, keď nám deti z domova hovoria zážitky, keď prídu z "prázdnin". Rodičia sú často pod vplyvom, či už alkoholu, alebo drog. Tak potom jasné, že robia blbosti. Pre tie deti sú vulgarizmy, návykové látky, agresivita a sex úplne bežnou súčasťou života.
A prečo to nerieši sociálka? No, lebo u nás zlyháva celý systém.
Za 1. kto by tam za ten plat chodil? Veď im by reálne išlo o život.
Za 2. Myslíš, že by sa týmto niečo zmenilo? Keby im aj deti odoberali, oni by rodili ďalšie a ďalšie deti, ktoré by končili v domovoch, lebo (povedzme si úprimne) také deti si málokto vezme. A to nie je o farbe pleti. Tie deti sú tak poznačené a nesú si obrovský batoh traum, že na to si málokto trúfne.
Za 3. kam by potom toľko detí dávali? Detské domovy sú už teraz v katastrofálnom stave. Obrovská fluktuácia zamestnancov, lebo sú tam najmä takéto deti. Tí zamestnanci často čelia aj napadnutiam. Také počty by systém jednoducho nezvládol.
Sama neviem, aké riešenie by bolo možné bez porušenia dnešných ľudských práv.

amdornik
5. nov 2025
@anonym_d0703d

Áno, sexujú normálne v jednej izbe aj pred deťmi. Mne stačí, keď nám deti z domova hovoria zážitky, keď prídu z "prázdnin". Rodičia sú často pod vplyvom, či už alkoholu, alebo drog. Tak potom jasné, že robia blbosti. Pre tie deti sú vulgarizmy, návykové látky, agresivita a sex úplne bežnou súčasťou života.
A prečo to nerieši sociálka? No, lebo u nás zlyháva celý systém.
Za 1. kto by tam za ten plat chodil? Veď im by reálne išlo o život.
Za 2. Myslíš, že by sa týmto niečo zmenilo? Keby im aj deti odoberali, oni by rodili ďalšie a ďalšie deti, ktoré by končili v domovoch, lebo (povedzme si úprimne) také deti si málokto vezme. A to nie je o farbe pleti. Tie deti sú tak poznačené a nesú si obrovský batoh traum, že na to si málokto trúfne.
Za 3. kam by potom toľko detí dávali? Detské domovy sú už teraz v katastrofálnom stave. Obrovská fluktuácia zamestnancov, lebo sú tam najmä takéto deti. Tí zamestnanci často čelia aj napadnutiam. Také počty by systém jednoducho nezvládol.
Sama neviem, aké riešenie by bolo možné bez porušenia dnešných ľudských práv.

@anonym_d0703d netreba deti odobrať. nech si ich živia. a keď nebudú, deti umrú od hladu. naše deti nikoho nezaujímajú, či majú čo jesť. nech im odoberú dávky. nechápem, za čo ich dostávajú, keď na tie deti aj tak kašlú.

anonym_a31b24
5. nov 2025

Mna by zaujimalo že z čoho to vlastne žijú. To z tých 60€ prídavkov na dieta??? No nech majú aj deti 10 a za ne 600€, v dnešnej dobe uživiť 10deti a 2rodicov veď to je nemožné.

abbey1
5. nov 2025

@anonym_autor Ty máš pocit, ze to zvládajú?

amdornik
5. nov 2025
@anonym_a31b24

Mna by zaujimalo že z čoho to vlastne žijú. To z tých 60€ prídavkov na dieta??? No nech majú aj deti 10 a za ne 600€, v dnešnej dobe uživiť 10deti a 2rodicov veď to je nemožné.

@anonym_a31b24 podľa informácií, ktoré mám, majú zrejme iné rodinné prídavky, ako my, bežní ľudia. cigánske tehotné dievky tvrdia, že ich je 10 súrodencov a mame príde tisícka. a to sú len RP. ešte dávky v hmotnej núdzi a bohviečo všetko ešte podostávajú a vybavia. no a tie invalidné dôchodky. drvivá väčšina cigánov poberá ID. bez jediného odrobeného roka. skús mať ty, biely, napríklad ako 18-ročný nejaký úraz s následkami alebo vážnu chorobu a nemáš nič odrobené... tak uvidíš tú "výšku"ID...

anonym_a31b24
5. nov 2025
@amdornik

@anonym_a31b24 podľa informácií, ktoré mám, majú zrejme iné rodinné prídavky, ako my, bežní ľudia. cigánske tehotné dievky tvrdia, že ich je 10 súrodencov a mame príde tisícka. a to sú len RP. ešte dávky v hmotnej núdzi a bohviečo všetko ešte podostávajú a vybavia. no a tie invalidné dôchodky. drvivá väčšina cigánov poberá ID. bez jediného odrobeného roka. skús mať ty, biely, napríklad ako 18-ročný nejaký úraz s následkami alebo vážnu chorobu a nemáš nič odrobené... tak uvidíš tú "výšku"ID...

@amdornik Dobre ale stále to je len 100€ na dieťa. Neviem koľko je davka v hmotnej núdzi a ID musia mat mizerni, keď nepracovali. Akože nehovorím, tisícku dostať za nic je slusne, ale keby mám z toho zaobstarať 12ludi minimalne tak bieda. Ale je fakt že im sú deti jedno a behaju v krátkom tricku v zime, ani nevedia kde. A ja vymýšľam deťom programy, chcem aby nieco videli, zažili, deťom kupim lesné ovocie na kilá lebo to milujú (pritom vieme tie ceny že🙈🤦🏽‍♀️) a teple topánky oblecenie je samozrejmosť..

marylynn
5. nov 2025

Generačná chudoba je stav, keď sa jedinec narodí do prostredia nízkeho príjmu a nedostatku, a tieto podmienky sa prenášajú z rodičov na deti, čím sa chudoba stáva dlhodobým problémom. Vzniká ako dôsledok komplexnej kombinácie ekonomických, sociálnych a psychologických faktorov, ako je obmedzený prístup k vzdelaniu a rozvoju, ale aj stres a nestabilita v rodinách.
Hlavné charakteristiky a príčiny
Prenos z generácie na generáciu: Chudoba sa dedí spolu so sociálnymi a ekonomickými bariérami.
Sociálna a psychologická rovina: Nie je to len o peniazoch. Ide aj o absenciu času a prostriedkov na osobný rozvoj, vyššiu mieru stresu, či dokonca násilia, čo sťažuje deťom vytvoriť si lepšiu budúcnosť.
Rizikové skupiny: Na Slovensku sú najohrozenejšie domácnosti s deťmi, najmä neúplné rodiny a domácnosti s vyšším počtom detí.
Dôsledky: Rodičia sa musia sústrediť na prežitie, čo znamená, že nemajú čas ani prostriedky na podporu vzdelávania a kariérnych cieľov svojich detí.

amdornik
5. nov 2025
@anonym_a31b24

@amdornik Dobre ale stále to je len 100€ na dieťa. Neviem koľko je davka v hmotnej núdzi a ID musia mat mizerni, keď nepracovali. Akože nehovorím, tisícku dostať za nic je slusne, ale keby mám z toho zaobstarať 12ludi minimalne tak bieda. Ale je fakt že im sú deti jedno a behaju v krátkom tricku v zime, ani nevedia kde. A ja vymýšľam deťom programy, chcem aby nieco videli, zažili, deťom kupim lesné ovocie na kilá lebo to milujú (pritom vieme tie ceny že🙈🤦🏽‍♀️) a teple topánky oblecenie je samozrejmosť..

@anonym_a31b24 vôbec by som sa nečudovala, keby ten ID mali priznaný v slušnej výške. bez ohľadu na to, že pracovali... vo všetkom majú výhody. a ja stále nechápem, prečo.
a čo sa týka peňazí z RP... ty vidíš napríklad v tom videu nejakú starostlivosť? stará chajda, vnútri sa zakúri nakradnutým drevom, detiská behajú vo veciach z kontajnerov... oni kašlú na deti. pre nich nie sú deti tým, čo pre slušných ľudí. pre nich sú prostriedkom na peniaze.

anonym_f03d41
5. nov 2025

@anonym_autor romovia su velmi emocionalni a lasku prezivaju intenzivne, sex mozu mat aj inde, pre romov su deti darom, oni casto nerozmyslaju do buducnosti, prezivaju pritomny okamih. preto sa treba venovat vychove a vzdelavaniu novych generacii, aby sa dokazali vymanit zo zacarovaneho kruhu.

anonym_e0433c
6. nov 2025
@anonym_autor

Nikdy som sa nad tým nejak hlbšie nezamyslela, proste stále ten moj racionálny mozog hovorí nemam peniaze - nemám deti, chápem, že v chudobe je najvačšia porodnost, ale proste je to nelogicke. 😀 Nechápte ma zle, ale určite viete čo myslím. Nejdem sa nad tým ďalej zamýšlať, lebo mám pocit, že to neviem pochopiť.

@anonym_autor ibaže tebe takéto uvažovanie nespadlo z neba, mat názor, model, ako nad vecami premýšľame, ako ich riešime mame od rodičov a spoločnosti, v ktorej vyrastame.
Oni vyrastajú v osade. Čo myslis, aký tam dostanú vzor? Skôr než stihnú mat vlastný rozum, maju dieťa, nedokončia školu a už sa to s nimi ťahá. Kde maju pracovať, koľko je tam prac.príležitosti, kto by ich chcel zamestnať, ako by tam chodili pravidelne a včas? Zo vzduchu nevyžijú. Jediným príjmom sú dávky. Cim viac deti, tým viac penazi.
Keby im platili za to, že budú užívať antikoncepciu, za každý rok, keď nebudú tehotné, za každé dieťa, ktoré neporodia, tak to budú robiť. Pretože to by bol ich zdroj príjmu. Ak im platia vtedy, keď maju dieťa, tak nemajú dôvod a motivaciu to robiť inak. Tie deti nejako prežijú, postará sa o ne cela osada, nielen ta jedna matka. Tam je ta vzajomne spolunažívanie a pomoc úplne rozdielna, než na čo si zvyknutá.

anonym_67045a
6. nov 2025

Zvladat to nezvladaju. Nikoho to nezaujima, ved to ani nema riesenie. K tomu ich prijmu. Pracovat sa im neoplati. Davky dostanu rozne, niektori v tom vedia chodit a vybavia ostatnym, na urade im vsetko odklepnu. Kazda zena je nepretrzite na rodicovskom, pridavky, opatrovatelske na hocikoho v osade, invalidny dochodok ma kazdy, dokonca je bezne urcit otcom najstarsieho v osade a potom poberat sirotske.. atd. Atd. Pricom neplatia nic, ziadny najom, hypoteka, elektrina nacierno, voda zadarmo. Maju sa dobre a vyhovuje im to.

maryetta
6. nov 2025

Taki ako ty rozhoduju o mnoho veciach.
Proste do toho nevidia.... keby si medzi nimi bola alebo blizko nebodaj s nimi pracovala 🙈🙈

klara546
6. nov 2025

Mne raz jedna romka v diskusii tiez na toto odpisala... Ze deti sú dar od Boha. Keby Boh nechcel, aby ich mala,tak by jej ich nedal. Takze je správne mať aj vela deti, lebo sú veriaci a v biblii sa pise ,,milujte sa a mnozte sa".

anonym_f595c3
6. nov 2025

@anonym_autor to máš ako túlavé mačky. Postarajú sa, ako tak, mačence vychovajú ako vedia. Prídu na nich pudy, tak sa množia. Žijú zo dňa na deň, na zajtrajšok nemyslia.
Až keď niekto túlavú mačku zoberie domov, sterilizuje, nachová, veterinárne ošetrí, až vtedy mačke stúpne kvalita života.
Lenže toto sa dá robiť so zvieratami, minoritnej neprispôsobivej matke nemôžeš odobrať dieťa, ani tú matku nemôžeš sterilizovať, lebo má nejaké ľudské práva.
Nič iné nezostáva, ako si počkať, kým minorita sama bude chcieť dobehnúť majoritu, deje sa to veľmi pomaličky.

amdornik
6. nov 2025
@anonym_f595c3

@anonym_autor to máš ako túlavé mačky. Postarajú sa, ako tak, mačence vychovajú ako vedia. Prídu na nich pudy, tak sa množia. Žijú zo dňa na deň, na zajtrajšok nemyslia.
Až keď niekto túlavú mačku zoberie domov, sterilizuje, nachová, veterinárne ošetrí, až vtedy mačke stúpne kvalita života.
Lenže toto sa dá robiť so zvieratami, minoritnej neprispôsobivej matke nemôžeš odobrať dieťa, ani tú matku nemôžeš sterilizovať, lebo má nejaké ľudské práva.
Nič iné nezostáva, ako si počkať, kým minorita sama bude chcieť dobehnúť majoritu, deje sa to veľmi pomaličky.

@anonym_f595c3 deje sa to míľovými krokmi. ale len v oblasti zahusťovania obyvateľstva. ešte pár rokov a na východe bude viac cigánskych škôl, ako klasických. a že teda odtiaľ nevychádzajú žiadni géniovia, to nám je jasné. vieš si predstaviť tie dôsledky o takých 40 rokov? ja svoje dieťa ženiem preč z tejto diery... nieže vlády nevedia, vlády nechcú urobiť rázne kroky. ba naopak, ešte im pridelia aj tehotenské prídavky, aby úbohé cigánky mali za čo cigy kupovať. vieš čo, je mi z toho vážne zle...

nikha2809
6. nov 2025
@amdornik

@anonym_autor zvládajú. však ich živíme my. spomínala sa tu sociálka. kašlať celú sociálku. úplne by postačovalo do zákona dať niečo také, že rodinné prídavky sa budú vyplácať na deti do počtu 3 vrátane. viac ani fuka. dávky v hmotnej núdzi? poznáte "bieleho", ktorý by ich bral roky rokúce? ja nie. cigáni berú. a vôbec, nevieme si s nimi rady. živíme ich. spomínali ste demencie z incestov, atď... opäť, naša chyba. veď pre nich je demencia výhra! dostanú na ňu slušný ID, hoci neodrobia ani deň! chce sa mi plakať zakaždým, keď nad tým premýšľam. a slušný človek vážne ochorie, ale nie natoľko vážne, aby mu sociálna poisťovňa pomohla napríklad vykryť časť platu. nie. slušný človek ide aj v bolestiach do práce, pretože inak dostane PN, ktorá je krátená.
toto ma tak serie, ženy, že si to neviete ani predstaviť. ale ani jedna vláda s tým neurobí naozaj rázny koniec. lebo to sú potencionálni voliči.... a premostím. volebné právo by mal dostať len človek, ktorý ukončil SŠ s maturitou alebo má vyššie vzdelanie od maturity. lebo tento hnoj (aj ja píšem o osadách) je hanbou slovenska.
a áno, na východe bežne rodia 13-ročné! čiže nie deviatačky, vážené, ale už siedmačky (ovšem, ak sa do siedmeho ročníka dostanú vôbec...)...

@amdornik súhlasím, hlavne, ze ked sa tu pýtala mamička ci si moze cez vianocne prazdniny zobrať na syna ocr lebo je samozivitelka, lebo dovolenku jej v práci nedajú, tak ju zvolili pod čiernu zem, ze jej nebudú platiť ocr ale to kam idú inde naše dane to ich asi netrápi.A to len jedna zena chcela byť so synom na Vianoce.

amdornik
6. nov 2025
@nikha2809

@amdornik súhlasím, hlavne, ze ked sa tu pýtala mamička ci si moze cez vianocne prazdniny zobrať na syna ocr lebo je samozivitelka, lebo dovolenku jej v práci nedajú, tak ju zvolili pod čiernu zem, ze jej nebudú platiť ocr ale to kam idú inde naše dane to ich asi netrápi.A to len jedna zena chcela byť so synom na Vianoce.

@nikha2809 áno, toto udivuje aj mňa. sama som "samoživiteľka", našťastie mám prácu, kde mávam voľná cez tieto dni. ale mám úplné pochopenie pre tých, ktorí to majú inak. a áno, 1 deň a tu sa dočíta, aká je pomaly háveď a vypočítavá. škoda reči... ale že je tu kvantum vypočítavých tém, a to doslova, a tam ešte radia, ako vyšklbať od štátu ešte viac, to je zase druhý extrém. alebo na inej sa matka posťažuje, že už nevie, ako a kde ušetriť, tak dobre že jej nenavrhnú "galeje". rob od nevidím do nevidím, staraj sa, vezmi si tri práce. kokos. ale že živíme takúto čvargu, to nevadí ani jednej asi...

anonym_f595c3
6. nov 2025
@amdornik

@nikha2809 áno, toto udivuje aj mňa. sama som "samoživiteľka", našťastie mám prácu, kde mávam voľná cez tieto dni. ale mám úplné pochopenie pre tých, ktorí to majú inak. a áno, 1 deň a tu sa dočíta, aká je pomaly háveď a vypočítavá. škoda reči... ale že je tu kvantum vypočítavých tém, a to doslova, a tam ešte radia, ako vyšklbať od štátu ešte viac, to je zase druhý extrém. alebo na inej sa matka posťažuje, že už nevie, ako a kde ušetriť, tak dobre že jej nenavrhnú "galeje". rob od nevidím do nevidím, staraj sa, vezmi si tri práce. kokos. ale že živíme takúto čvargu, to nevadí ani jednej asi...

@amdornik no lenže oni sa nezobudia sami od seba, treba nejakú intervenciu. Veď roky rokúce boli rôzne projekty, kam sa sypali peniaze, ale nič také prevratné, že by to urýchlilo ten ich mentálny vývoj. Tak dostávajú príspevky, prídavky, aby tu nerabovali a nerobili bordel🙄. Vlastne im štát platí, aby nenarobili ešte väčšie problémy.
Tehotenské príspevky sú kravina na mraky, ale tehotenské príspevky dostávajú aj nezamestnané rómky? Lebo podmienka výplaty tehotenského príspevku je nemocenské poistenie a to pochybujem, že si platia. Štát za nich platí počas nezamestnanosti len zdravotné poistenie.

huxy
6. nov 2025
@anonym_f595c3

@amdornik no lenže oni sa nezobudia sami od seba, treba nejakú intervenciu. Veď roky rokúce boli rôzne projekty, kam sa sypali peniaze, ale nič také prevratné, že by to urýchlilo ten ich mentálny vývoj. Tak dostávajú príspevky, prídavky, aby tu nerabovali a nerobili bordel🙄. Vlastne im štát platí, aby nenarobili ešte väčšie problémy.
Tehotenské príspevky sú kravina na mraky, ale tehotenské príspevky dostávajú aj nezamestnané rómky? Lebo podmienka výplaty tehotenského príspevku je nemocenské poistenie a to pochybujem, že si platia. Štát za nich platí počas nezamestnanosti len zdravotné poistenie.

@anonym_f595c3 lebo eú, ľudské práva, rasizmus ...
Kedysi museli všetci pracovať, chodiť do školy atď. Teraz nikto nič nemusí, a ešte im plaťme za všetko.

anonym_f595c3
6. nov 2025
@huxy

@anonym_f595c3 lebo eú, ľudské práva, rasizmus ...
Kedysi museli všetci pracovať, chodiť do školy atď. Teraz nikto nič nemusí, a ešte im plaťme za všetko.

@huxy no veď píšem to isté. Lenže hnev na nich nám nepomôže. Ani kedysi rómovia nepracovali, mali povybavované invalidné dôchodky aby nemuseli, veď toto je známa vec - blízka príbuzná ich mala za socializmu na starosti myslím ešte na onv (okresný národný výbor). A tých, ktorých nahnali do roboty viac nerobili ako robili a pracovali na tom, aby ten invalidný mali tiež čo najskôr vybavený. Takto to proste chodilo.

karolinakr
7. nov 2025
@anonym_autor

@sissik tak nech to admin @modrykonik zmaže, len to nedokážem pochopiť, tak odpusťte, že som sa nad tym zamyslela

@anonym_autor podla mna je dobre, že sa nad tym zamýšľaš, pretože zo svojho spackaneho života obviňuju bielych ľudi...niečo take ako sebareflexia u nich nehladaj, ked im zadarmo nedaš byt, tak sa dozvieš, že ťa Pan Boh potresta
máš im davať všetko zadarmo, a ked nie, aj čosi zle ti popraju
1. všetci su na vine ich chudobe, len oni nie
2. nepracuju 45 rokov, a čuduju sa, prečo su chudobní a nejde im to do hlavy
3.štát sa má o nich starať, ešte žijú v socializme 40r. po páde opony
4. velmi sa myliš v tom, že svoje prava nepoznaju, poznaju ich až moc dobre, povinnosti žiadne
5.hoci na ich ničnerobenie pracuju všetci ludia, budu ti deň a noc nadavať do rasistov, Vdaka, úcta, sebareflexia žiadna, len veľká papula
stačí ti to na vysvetlenie? chceš skúmať niekoho vypatlaný mozog a venovať tomu čas?

amdornik
7. nov 2025
@karolinakr

@anonym_autor podla mna je dobre, že sa nad tym zamýšľaš, pretože zo svojho spackaneho života obviňuju bielych ľudi...niečo take ako sebareflexia u nich nehladaj, ked im zadarmo nedaš byt, tak sa dozvieš, že ťa Pan Boh potresta
máš im davať všetko zadarmo, a ked nie, aj čosi zle ti popraju
1. všetci su na vine ich chudobe, len oni nie
2. nepracuju 45 rokov, a čuduju sa, prečo su chudobní a nejde im to do hlavy
3.štát sa má o nich starať, ešte žijú v socializme 40r. po páde opony
4. velmi sa myliš v tom, že svoje prava nepoznaju, poznaju ich až moc dobre, povinnosti žiadne
5.hoci na ich ničnerobenie pracuju všetci ludia, budu ti deň a noc nadavať do rasistov, Vdaka, úcta, sebareflexia žiadna, len veľká papula
stačí ti to na vysvetlenie? chceš skúmať niekoho vypatlaný mozog a venovať tomu čas?

@karolinakr toto si absolútne "zabila", ale je to čistá pravda...

karolinakr
7. nov 2025
@nikha2809

@nikha2809 ach jaj toto už ani nekomentujem