icon

Ako zvládnuť prvé Vianoce v trojici?

20. nov 2025

Ahojte, neviem či je to normálne, doteraz som každé Vianoce trávila doma s rodičmi s výnimkou minulých, to sme boli s manželovým rodičmi, no tento rok konečne bývame vo vlastnom dome a mohli by sme ich travit sami s 2 ročným malým. ALE mne to príde veľmi smutne. Bude to ako každý iný večer + nejaké tie darčeky. Asi mi bude chýbať moja rodina a to s čím si spájam Vianoce od detstva. Na štedrý večer ísť k nasim nemôžeme lebo s manželom nemajú najlepšie vzťahy (tolerujú sa a to je všetko). Ku svokrovcom pôjdeme neskôr aj keď viem že manžel by bol za aby sme tam trávili cele sviatky - cca 2 týždne ale to je na mňa naozaj veľa keďže sa tam necítim doma. Proste bojím sa že to budú najsmutnejšie Vianoce v mojom živote.

Strana
z3
chrobak7
20. nov 2025

@anonym_autor Ježiši ženská. Veď to je najlepšie, že konečne budete tráviť vianoce iba vy! Nikto vám do toho nebude kafrať. Po 24.12. potom môžete ísť na návštevu po rodine. Vieš koľkí by bola najšťastnejší, keby mohli konečne vo vlastnom osláviť vianoce bez rodičov?

Neskôr ich budete môcť pozývať k sebe.

anonym_a81ec2
20. nov 2025

Zmeň čo najrýchlejšie nastavenie, a tráv Vianoce ako rodina- myslím tým TVOJA rodina. Čiže áno, len vy traja. Prestrihni konečne pupočnú šnúru. Mala by si sa tešiť, veď máte 2 ročného, už určite všetko vníma.
K rodičom môžete zájsť 25.12, prípadne 26. 12. alebo kedykoľvek medzi sviatkami.

anonym_50e21d
20. nov 2025

@anonym_autor ved to sprav opacne a pozvite rodicov k vam...

catherinah
20. nov 2025

Je cas prestať byt dietatom, teraz si Ty rodic a partnerka a Ty vytvaras atmosferu Vianoc.

henrikir
20. nov 2025

joj, vies co by za to ine zeny dali. ste sami, mate svoje sukromie, svoj klud. ♥ uzivaj si to. mozete sa stretnut aj po veceri, no nie? my to tiez robime takto a vsetci su s tym uplne v pohode.

troskustratena
20. nov 2025

No ja ta uplne chapem... pred 3 rokmi sa nam narodil syn a tiez to boli moje prve Vianoce, ktore som netravila s mojimi rodicmi...no a mala som uplne rovnake pocity... a kedze moj muz s mojou rodinou tiez nema uplne najlepsie vztahy, riesime to tak, ze 23.12. si spravime normalny vianocny obed s nasimi - len ja, syn, moji rodicia a stari rodicia...normalne celu "stedru veceru" - kapustnica, salat, ryba, oplatky... a tie Vianoce tak, ako si ich pamatam z detstva mame skratka 23.12. a 24.12. mam "nove" Vianoce s muzom a synom... ano, je to svojim sposobom obeta aj od mojich rodicov, ze sa Vianoce robia na dvakrat, ale aj im to za to stoji, ze si nas uziju...a tym nechcem povedat, ze Vianoce s muzom a synom su zle! Jasne, ze si to uzivame...a tym, ze mam tie svoje Vianoce 23.12., tak som nasytena tej povodnej atmosfery a mozem ju zase vytvarat pre muza a syna...

anonym_5e4ea8
20. nov 2025

@anonym_autor dobré časy tvoria slabých ľudí...

andrea_82
20. nov 2025

Najkrajsie vianoce som pre mna doteraz boli, ked bol starsi syn maly a ked sme sa prestahovali do vlastneho. Teraz nas to caka s mladsim synom, uz sa tesim na tie rozziarene ocka, ked zbada stromcek. Ty to mas teraz 2v1, tieto vianoce bude uz vas maly vsetko lepsie vnimat a urcite to nebude ako kazdy bezny vecer. Ved si vytvorte svoje krasne tradicie a uzite si vianoce v trojici.

anonym_b84c50
20. nov 2025

My trávime buď sami dvaja, s obomi rodičmi alebo po novom sami traja. Všetko má niečo do seba. Musíš spraviť tak, aby ste boli všetci spokojní.

ivik4
20. nov 2025

Pre boha 😀
Vsak Vy ste rodina
Teraz si ty mama,nie dieta

klotildabazarik
20. nov 2025

@anonym_autor ty si normalna? Inak mas muza a decko a chceš tráviť vianoce s rodičmi co mas 5 rokov? Si sa nemala vydavat🙄dva tyzdne su sviatky? To je co za blbost sviatky su tri dni a za tie tri dni stihnes aj rodičov aj svokru, ked chcete byt vsetci spolu tak sa dohodnite u koho a budte😂

babushkaem
20. nov 2025

ja mam konecne dieta a konecne budeme mat prve vianoce osamote, len my traja.

natallys
20. nov 2025

Nie je tam tom nič divné, keď chce tráviť Vianoce s rodičmi. Ja som tiež najradšej, keď sa nás stretne čo najviac. Je to úplne iná atmosféra 🙂

anonym_d5c747
20. nov 2025

@anonym_autor nevsimaj si trapne komentare-ja viem presne o co tebe ide.Nevies si predstavit ine Vianoce ako tie z tvojho detstva. Podla mna je to krasne. My mame 2 stedre vecere v 1 den a mam 2 male deti. Cely den sme u svokrovcov vecera+darceky a vecer o 18 to iste u nasich vecera+darceky. Stedry den ako rodina mame 23. Cize mam trojo Vianoc 🙂 Nie je sanca ze by sa tvoj muz a rodicia dali nejako dokopy?mozno vianoce su ten spravny moment.

januska12323
20. nov 2025

Áno bude to iné ale smutné? Máš zdravé dieťa, zdravého manžela, môžete byť spolu a vytvárať si vlastné tradície, čo je na tom smutné? Rodina ste teraz vy traja, k rodičom pôjdete na návštevy ako sa dohodnete.

anonym_99cdd3
20. nov 2025

Mala som kolegyňu, ktorá mala vlastnú domácnosť a dieťa a každý rok trávila Vianoce s rodičmi, lebo nepristrihla pupočnú šnúru. Si neschopná vytvoriť to, čo si zažívala v detstve tvojmu dieťaťu? Tak načo si si vytvorila rodinu, keď ti chyba tá tvoja a nie si schopná sa vnútorne odtrhnúť? Navyše tvoj muž si s nimi nerozumie. Mám pocit, že by si bola schopná zobrať dieťa a ísť tam tráviť Vianoce a muž nech ide k svojom rodičom 😀😀😀

felycity
20. nov 2025

Istým spôsobom chápem, čoho sa bojíš, ste traja, dieťa pôjde skoro spať a vy strávite viac menej večer ako každý iný - samozrejme, že tu je riešenie , vedieť si vytvoriť vianočnú atmosféru a tešiť sa , že ste spolu, ale ak som správne pochopila, obávaš sa, že to bude smutné tým, že nakoniec budete len vy , večera, nejaké darčeky a tv... asi patríš k typom, ktorý majú radi sviatky so širšou rodinou ( asi dosť zvyjnutá na to) a ni sa nedivím , ja som taká istá ( milujem tú vianočnú vravu, čaro, spoločnés tolovanie a rozprávanie sa, ..),. Ale teraz preberáš zodpovednosť už ty , je na vás na rodičoch ako si to pripravíte, aké tradície si prinesiete/ zavediete vo vašej rodine, dôležité je vedieť to vychutnaťa užiť a nastaviť sa, že s rodinami sa stretnete ďalšie vianočné sviatočné dni . Spočiatku pre niekoho je ťažšie pretrhnúť tie silné putá, ale ozaj všetko je len na vás ako si to pripravíte.

anonym_4aef6f
20. nov 2025

Ako sorry, nechápem čo riešiš, konečne dospej a zhosti sa úlohy matky, ktorá začína vytvárať pre svoje dieťa to vaše rodinné čaro vianoc, domácu pohodu, dobŕu náladu, áno aj napečené a navarené. Nie sa chodiť len niekam bez práce najesť. Ty už máš svoje dieťa, tak mu začni vytvárať jeho spomienky na vianoce detstva.

777januska777
20. nov 2025

Nie vianoce uz nikdy nebudu take ako kedysi. Ten čarovný rodinný pocit, aky si mala ako dieťa. Ked som s manželom bola rodina, tiez to pre mna bolo smutne, naraz taka zmena, prvé Vianoce dokonca skor neboli, kedze som nevedela urobit tu atmosféru. Teraz sa uz na vianoce tesim a vies preco? Lebo mam klud a pokoj, cely den pozerame rozpravky, uvaríme si co treba a štedrú večeru mame bud v pyžame alebo v slávnostnom oblečení, zalezi od toho ako sa nam chce. A je to fakt oddych, žiadne naháňanie a stres. Ano vianočná atmosféra ako v detstve to nie je, ale je to pokoj a pocit domova a nie fakt mi uz teraz nechýbajú dalsi ludia.

anonym_db1ac5
20. nov 2025

Neviem, čo je divné na tom, keď niekto trávi Vianoce s rodičmi aj keď už má svoju vlastnú rodinu. My sme vždy trávili Vianoce v širšom rodinnom kruhu a sú to krásne spomienky. Teraz pozývame rodičov aj súrodencov na štedrú večeru k nám. Niekedy prídu iba rodičia z jednej strany a niekedy prídu aj moji aj manželovi rodičia a sme všetci spolu. Vôbec to nie je o neprestrihnutej pupočnej šnúre, ale o tom, že starým rodičom nie je doma samým smutno, že trávime čas spoločne, spolu večeriame, vidia tú detskú radosť pri rozbaľovaní darčekov a aj tie deti vidia, že rodina sme všetci dokopy a snáď si z toho niečo aj oni odnesú do dospelosti.. a podotýkam, že celú štedrú večeru pripravujem ja. S mamou spoločne už iba pripravíme rybu, aby bola teplá.

viestta
20. nov 2025

Nehneva sa na mna, ale terz je tvoja najblizsia rodina manzel a dieta. Rodicov mozte navstivit alebo pozvat na dalsie dni sviatkov, ale Stedry den stravte v trojici. Ked si myslis, ze bez mamy alebo svokry nezvladnes pripravy, tak bud si sprav plan alebo sa zmieris s tym, e nebolo vsetko tak ako si si predstavovala ale napriek tomu to bolo krasne, lebo ste boli spolu ako rodina.
Zaujimala by ma, ci o tych tvojich obavach vie aj muz a co on na to. Asi sa nenadrel na tom aby ste mali svoje byvanie kvoli tomu aby ste utekali na sviatky k rodicom.

anonym_f3f879
20. nov 2025

Modry konik plny pochopenia ako vzdy.

Ja viem presne ako to myslis, jeden rok sme kvoli korone boli sami a bolo to o nicom. Ja chcem pod stromcekom vela darcekov a za stolom vela ludi.

Ked si ty bola minuly rok u svokrovcov, tento rok su na rade tvoji rodicia. Pripadne pozvite oboch starkych, to mate 6 dospelych, pohoda. My sme uz mali aj 14 😅

A pracujte na vztahu manzela s rodicmi cely rok. Nemusia byt BFF, ale sadnut raz za rok za jeden stol by mohli. Uz len kvoli malemu…

PS: paci sa mi ako to nakladaju aka si neodstrihnuta ale nikomu neprekaza ze idete na niekolko dni k svokrovcom. Muz ocividne tiez nie.

anonym_e8e812
20. nov 2025

No ty spominas na detstvo rodicov aké to bolo super a si predstav ze tvoja mama by tie vianoce mala za smutné lebo nieje ona so svojimi rodičmi 😅
Takže nemysli na seba konecne ale bud rada ze teraz ty si tá kto bude vytvárať tie spomienky Vianoc

deedol
20. nov 2025

trocha sa cudujem komentarom. my sme traja a travime vianoce s nasimi, mojou sestrou a jej rodinou a este aj nasou babkou. vzdy sme u niekoho ineho, striedame to, podelime si varenie a pod stromom je velka zabava, maly chysta tatovi a dedovi smiesne darceky a tak. neporadim ti v tvojej situacii, ak sa tvoj muz a rodicia naozaj az tak strasne nemaju radi, ze by bola zla atmosfera... pisem len preto, ze ti rozumiem.

zuzubb007
20. nov 2025

Bože veď to je najlepšia vec ostať na štedrý deň doma zo svojou rodinou a to ste ty, muž a dieťa, tiež sme dakedy chodili k rodičom na štedrý deň, teraz mám svoj večer s rodinou už niesom malá, a na další deň chodíme k rodičom s darčekmi, keď to berieš tak tragicky pozvi všetkých k Vám, s manželom nemajú dobré vzťahy hm? To bude dosť podozrivé

mandzula
20. nov 2025

Ja ta chapem, mam 44 a Vianoce, teda Stedry den, su pre mna Vianocami prave preto, ze su s rodicmi. Nastastie mam partnera, ktory s nimi vychadza.

jaond19
20. nov 2025

@anonym_autor tak tvoji rodicia maju nahovno vztah s manzelom, to uz neni problem len pri vianociach... to je hlavna vec co treba vyriesit.

anonym_a09f6b
20. nov 2025

Mali sme Vianoce aj sami ako rodina, ale po minulé roky sme chodili aj so širšou rodinou na chatu. Tento rok mame prvé Vianoce v novom byte, na chatu nejdeme, tak som všetkých zavolala k nám 🙂. Mám rada takéto spoločné chvíle, keď sme všetci po kope. Ku druhej časti rodiny pôjdeme asi 26.12.

rybka1987
20. nov 2025
@anonym_99cdd3

Mala som kolegyňu, ktorá mala vlastnú domácnosť a dieťa a každý rok trávila Vianoce s rodičmi, lebo nepristrihla pupočnú šnúru. Si neschopná vytvoriť to, čo si zažívala v detstve tvojmu dieťaťu? Tak načo si si vytvorila rodinu, keď ti chyba tá tvoja a nie si schopná sa vnútorne odtrhnúť? Navyše tvoj muž si s nimi nerozumie. Mám pocit, že by si bola schopná zobrať dieťa a ísť tam tráviť Vianoce a muž nech ide k svojom rodičom 😀😀😀

@anonym_99cdd3 boze moj, ja uz som normalne alergicka na rady na MK typu "tak naco si si robila dieta..."...zeny vy nie ste normalne, ked dokazete toto zo seba vypustit.

natalka13
20. nov 2025

Ja ta chapem, my sme vzdy s rodicmi, ale moj muz ma s nimi vyborny vztah a deti by bez nich tiez nechceli byt. Uz su dospele a stsrych rodicov miluju.

Strana
z3