Ako zvládnuť prvé Vianoce v trojici?
Ahojte, neviem či je to normálne, doteraz som každé Vianoce trávila doma s rodičmi s výnimkou minulých, to sme boli s manželovým rodičmi, no tento rok konečne bývame vo vlastnom dome a mohli by sme ich travit sami s 2 ročným malým. ALE mne to príde veľmi smutne. Bude to ako každý iný večer + nejaké tie darčeky. Asi mi bude chýbať moja rodina a to s čím si spájam Vianoce od detstva. Na štedrý večer ísť k nasim nemôžeme lebo s manželom nemajú najlepšie vzťahy (tolerujú sa a to je všetko). Ku svokrovcom pôjdeme neskôr aj keď viem že manžel by bol za aby sme tam trávili cele sviatky - cca 2 týždne ale to je na mňa naozaj veľa keďže sa tam necítim doma. Proste bojím sa že to budú najsmutnejšie Vianoce v mojom živote.
@anonym_autor najkrajsie vianoce som zazila s muzom a malým,ked sme ostali doma my traja a nikam nesli. uplna paradna pohodka, nas rezim, krpec nadsny. Odvtedy chodime ay na prvz a druhy sviatok vianocny k nasim a svokrovcom. vytvorili sme si vlastne tradicie a uzivame si to doteraz
@althejka Presne aj my.
Ja Ta upne chápem, my sme za mojho manželstva boli uz vzdy len so svokrickou a švagrom (super vzťahy mame, to ano), ale uz nikdy to neboli Vianoce s našimi - naše krasne pohodové české Vianoce s pohádkami, koledami, “Amerika”, čistá radosť. Medzitým mi umrel taťko a uz nikdy ich nezažijem viac. Vianoce sú úžasne s rodinou, a absolútne Ta chápem, ze traja sú malinko. Dufam, ze mas manžela takého báječného chlapa, ktorý Ti pomôže ten krasny vecer pripraviť (nie len spapkat večeru a robiť komplet servis, ale aj nachystat, dat darčeky pod stromček, …)
Urcite si nachystaj playlist, repracik, cele doobedie popri chystani hrať a do toho spievať a potom aspon hodinu volat s vašimi videohovor, nech Ti.je dobre. Viem, ze svoju mladú rodinku miluješ najviac, ale nostalgia a pocit domova s nami môžu zamávať. Želám ti veľa radosti (a aj na slzicku mas nárok).
Mala som kolegyňu, ktorá mala vlastnú domácnosť a dieťa a každý rok trávila Vianoce s rodičmi, lebo nepristrihla pupočnú šnúru. Si neschopná vytvoriť to, čo si zažívala v detstve tvojmu dieťaťu? Tak načo si si vytvorila rodinu, keď ti chyba tá tvoja a nie si schopná sa vnútorne odtrhnúť? Navyše tvoj muž si s nimi nerozumie. Mám pocit, že by si bola schopná zobrať dieťa a ísť tam tráviť Vianoce a muž nech ide k svojom rodičom 😀😀😀
@anonym_99cdd3 aj my trávime Vianoce u svokrovcov, každý druhy rok chodí aj moja mama, máme všetci spoločnú večeru, strávime spolu pekný večer a nemám pocit že by sme nemali prestrihnute šnúry.. všade všetci hovoria že Vianoce sú o čase strávených s blízkymi a zrazu máme byť najšťastnejší že trávime Vianoce bez rodičov. 🤦♀️
U teba je asi problem skor to, ze manzel nevychadza s tvojimi rodicmi a tie oddelene vianoce mas nanutene, a nie z vlastneho rozhodnutia, preto sa s tym nevies ztotoznit.
@anonym_autor už ste rodina vy...my nebývame v jednom meste ani s mojou ,ani s manželovou rodinou. Takže to robíme tak,že sme 24.12. spolu doma ako rodina,ideme s deťmi do kostola, večera,darčeky....25.12.ideme k svokrovcom,prespíme a 26.12.ideme k mojej mamine a sme tam do 1.1.. Vianoce sú o rodine,preto sa presúvame. Všetci členovia rodiny by sa mali navzájom tolerovať a spolu vytvárať pohodové Vianoce. Pre deti je to veľmi dôležité.
Na čo si si zakladala rodinu, keď si sama decko??? Prestrihni konečne pupočnú šnúru a teš sa, že môžeš tráviť Vianoce so svojimi najbližšími.
Som vydatá 15 rokov a len jeden rok sme boli na Štedrý večer sami, keď bola taká poľadovica, že sa nedalo vyjsť von. Tento rok mi zomrela mama a budeme znova sami. Deti mi už viackrát povedali, že to bude smutné. Ja som vďačná za každý rok, kedy sme mohli byť na Vianoce s rodinou. My večeriame skoro , často pred piatou , u nás sú už okolo 20:00 všetky návštevy na ceste domov , na polnočnú nechodíme, keďže sme evanjelici a večer máme pre seba ako rodina. Vždy nám to takto vyhovovalo.
@anonym_autor tiez nechapem dost Tvoj problem, lebo u nas v kazdej rodine trochu ine zvyky, ine trochu jedlo a museli sme hladat kompromis. Ale prve Vianoce s nasim 3mes.sme my praveze boli sami a pamatam si na ne. Uz sme my boli rodina. Na dalsie dni po Stedrom veceri sme uz sli potom na navstevy.
Este si sa asi dostatocne neodstrihla od vlastnej rodiny, ked nevidis krasu vasich spolocnych Vianoc v trojici.
Uplne ta chapem. Keby moj muz suhlasil, bola by som s nasimi na Vianoce kazdy rok. To je uplne ina atmosfera. My sme cele detstvo travili Vianoce u babky, stretla sa cela rodina a su to tie najkrajsie spomienky. Chyba mi to. Ked sme sami doma, je to take smutne. Ale min.rok to bola doslova katastrofa. 3clenovia zo 4 boli chori, odpaleni. 1syn nevladal ani sediet pri stole. Dalsi 2clenovia boli v pyzamach a ani im nechutilo. No hroza. Tento rok planujem zavolat nasich k nam, aby neboli sami dvaja. Kamoska chodi k obedu k jednej strane a vecera s druhou stranou. Muz by sa mohol prisposobit na tie 2hodiny. Zas buduci rok mozte ist k jeho rodine. Ved sa rozpravajte. Dohodnite. Hlavne nech ste vsetci zdravi. 💚
@anonym_autor tiez nechapem dost Tvoj problem, lebo u nas v kazdej rodine trochu ine zvyky, ine trochu jedlo a museli sme hladat kompromis. Ale prve Vianoce s nasim 3mes.sme my praveze boli sami a pamatam si na ne. Uz sme my boli rodina. Na dalsie dni po Stedrom veceri sme uz sli potom na navstevy.
Este si sa asi dostatocne neodstrihla od vlastnej rodiny, ked nevidis krasu vasich spolocnych Vianoc v trojici.
@euka210 to je blbost. Ked nas je viac, ma to uplne inu atmosferu..
@anonym_99cdd3 aj my trávime Vianoce u svokrovcov, každý druhy rok chodí aj moja mama, máme všetci spoločnú večeru, strávime spolu pekný večer a nemám pocit že by sme nemali prestrihnute šnúry.. všade všetci hovoria že Vianoce sú o čase strávených s blízkymi a zrazu máme byť najšťastnejší že trávime Vianoce bez rodičov. 🤦♀️
@13uzivatelka11 suhlasim🎄❤️
@anonym_autor kokos toto je extrém..veď choďte k vašim po večeri 🤷 my.ani dieťa nemáme sme traja s kocúrikom a vieme si urobiť pekné Vianoce spolu ,l❤️🍀

Odkedy sme s muzom manzelia a narodila.sa dcera nikto by ma z domu na vianoce nedostal.ani k rodicom ani k svokrovcom ani na chatu do tatier..su to najkrajsie vianoce a kym budu deti male chcem ich stravit kazdy rok rovnako..pri stromceku s hrackami napchavat sa kolacmi a pozerat rozpravky.