icon

Ako zvládnuť sviatky po strate matky?

21. nov 2025

Neviem ako prezijem tieto prve a hocijake sviatky bez mojej maminky 😢. Len pocujem nejaku vianocnu piesen a uz mi stekaju slzy a neviem to zastavit. A nielen vtedy. Mam pocit ze za toho pol roka to ani nie je lepsie 😔. Co vam pomohlo? Ci nic nepomoze?

anonym_cd1a85
21. nov 2025

tiež nás to čaká

janinah
21. nov 2025

Mne pomohlo,ze mam vnucata a ze mám nadej,že raz sa este vsetci stretneme.

sevrin
21. nov 2025

To čaká každého, treba sa len s tým zmieriť a prijať fakt že (zatiaľ) to inak nejde.

hipuska
21. nov 2025

Treba prijat tu emociu. Ze ti bude chybat tieto vianoce, dalsie vianoce. Nahlas to povedat, chyba mi, chcela by som, aby tu bola... Je to normalne a prirodzene. A nezlahcovat to slovami...ze treba cas.

nika2406
21. nov 2025

tiez ma to caka...:(

lucyluska
21. nov 2025

@anonym_autor mne mami zomrela min.roku pred Vianocami. Nerobila som nič. Bez ozdôb, bez akéhokoľvek ducha Vianoc ...
Toho roku, bez muža... Stihla som sa rozviesť, bez mamky...
Budem s mojimi havkami.
Ty potrebuješ čas...a všetko preziješ po svojom.

la_dolce_vita
21. nov 2025

Mama mi zomrela 17/12, cize pohreb bol tesne pred sviatkami a bol navyse covid, s tym spojene problemy, ani nechcem opisovat a spominat na tu dobu. Smutok bol, chce to cas. Vycitam si, ze som sa s nou nerozlucila, darmo to bolo zakazane, ona nechapala, preco sa mi neda cestovat za nou. Vianoce o nicom, ale uz mala vek a ja tiez nie som najmladsia, aj taky je zivot :((.

lucyluska
21. nov 2025
@la_dolce_vita

Mama mi zomrela 17/12, cize pohreb bol tesne pred sviatkami a bol navyse covid, s tym spojene problemy, ani nechcem opisovat a spominat na tu dobu. Smutok bol, chce to cas. Vycitam si, ze som sa s nou nerozlucila, darmo to bolo zakazane, ona nechapala, preco sa mi neda cestovat za nou. Vianoce o nicom, ale uz mala vek a ja tiez nie som najmladsia, aj taky je zivot :((.

@la_dolce_vita to ma mrzí 😔 veru, život píše rôzne príbehy.

la_dolce_vita
21. nov 2025
@lucyluska

@la_dolce_vita to ma mrzí 😔 veru, život píše rôzne príbehy.

@lucyluska mne tiez prislo luto z tvojej odpovedi ☹

anonym_112442
21. nov 2025

Aj nás to caka v Skorej dobe, veľmi ma to mrzi. Neviem si to ani predstavit, čo prezivas a čo nás caka.

anonym_a01eb9
21. nov 2025

tohto roku budem mať druhé Vianoce bez maminky, upečiem rovnaké zákusky ako piekla maminka, sviečku jej zapaľujem každý večer už rok a pol, denne sa s ňou potajme rozprávam...až príde čas, zase sa s ňou stretnem

bessie12
21. nov 2025

@anonym_autor prežiješ to. Toto budu moje druhé Vianoce bez mojej maminky. Je mi z toho ťažko a smutno, ale inak uz nebude. O to trochu horšie, pretože na Štedrý deň budem sama. Môj manžel ide do práce.

autor
21. nov 2025

Nechapem, ako moze admin zmenit nazov diskusie v takejto situacii!! Chodte niekam!!!

klotildabazarik
21. nov 2025

@anonym_autor mne pomohlo robitcezsviatky

viera012345
22. nov 2025

@anonym_autor Ak máte možnosť ísť do práce cez sviatky,vie to pomôcť výrazne.Clovek je nútený riešiť pracovné záležitosti,a tak má menej času myslieť na iné starosti