Chceli by ste vedieť kedy umriete?
Ja áno z praktických dôvodov. Napríklad že či mám šetriť na dôchodok alebo umriem pred dôchodkom a z našetrených peňazí nebudem mať nič. Alebo naopak budem si teraz užívať a našetrím málo a dožijem sa 99 rokov a napríklad posledných 20 rokov budem nesamostatná a nebudem mať toľko peňazí aby som 20 rokov platila domov dôchodcov a lieky. Proste ťažko sa plánujú hlavne financie ak neviem či sa dožijem 50 rokov alebo 60 alebo 75 alebo 95 rokov..
@anonym_autor ja určite áno, vybavila by som všetky právne náležitosti (ktoré nie je možné za života…) v prospech dcéry a ľudí, ktorých chcem, tak aby z toho neťažil nikto iný a určite nie štát
Stopla by som všetky svoje aktivity, kde míňam € a tiež zariadila všetko tak, aby s vybavovaním pohrebu a pod mali čo najmenej starosti…
Pani z ezo tv mi raz vyvestila, ze ma udupe stado oviec, ale nie som si ista ci sa nepomilila, lebo zas vnovych zamkoch pri vesteni z dlane mi povedala, ze to bude stado krav, tak teraz neviem🤷
@hildeberta na odlahcenie - dufam ze to nikto.nezoberie osobne. Aby ta tu nezomlelo stado.sliepk a dostanes z toho infarkt 🤣.
A bola to ta ista ezo pani?
Ja mám otca v terminálnom štádiu rakoviny, vyliečiť sa už nedá, roznymi terapiami si vieš vybojovať mesiace navyse, podľa výsledkov klinických studiii si vieš vypočítať, ktorá ti o koľko mesiacov predĺži zivot a koľko ti zostava. Je to nápor na psychiku. Vzdy som si myslela, že je to dobre ako pri psikoch (eutanazia), že sa vieš dopredu na to pripravit a hlavne rozlúčiť (napr poprepisovat majetky, dat vzťahy a iné veci do poriadku), na druhej strane, veľmi ti pracuje psychika, úplne sa osobnostne zmenis, netešis sa z dni, ktoré ti ostávajú, ale si nestastny, už len kolko dni ti ešte zostava… trpi a smúti cela rodina.
@anonym_autor veru nechcela by som vediet ale snazim sa aj trochu setrit na kvalitnejsie sluzby ked budem nevladna, a zaroven aj si uzivat a byt pripravena, ze mozem kludne umriet este aj dnes..... je to proste celozivotne umenie. niekedy ma pravdu telo, niekedy hlava.
Voľakedy vraj ľudia vedeli, kedy umrú. To boli časy, kedy ešte Pán Boh chodil po svete. V jednej dedine zazrel dom s kľaknutou strechou, pováľaným plotom, komínom na spadnutie, zarastenou záhradou a poľom... Pýta sa sedliaka, prečo sa o nič nestará. "A načo? Aj tak do roka umriem." Zamyslel sa Pán Boh a odňal ľuďom toto vedomie. A zrazu sa sedliak chytil za hlavu, zdvihol plot, vymuroval komín, zoral pole...
Tak hovorí ľudová slovesnosť.
Ja by som to určite chcela vedieť. Nie príčinu smrti, ale dátum áno. Práve z tých praktických dôvodov. Poriešiť veci, nechať inštrukcie.... A tiež, keby viem, že napr o 5 rokov umriem, tak nebudem svoje posledné dni/ týždne tráviť v práci, ale budem napriklad radšej cestovať.
@moonlight1210 no takne je to uz jedno po smrti ako ma najdu. Ja chcem kremaciu tsk.neviem teda ako budem.chodit strasit - v com 😆
@ibatanecnica nuz, neviem. Asi s urnou pod pazuchou? 🙂
@hildeberta na odlahcenie - dufam ze to nikto.nezoberie osobne. Aby ta tu nezomlelo stado.sliepk a dostanes z toho infarkt 🤣.
A bola to ta ista ezo pani?
@ibatanecnica nie, to bola ina, chcela som objektívny názor dalsieho odbornika
@anonym_autor dôležitý je aj tak iba dnešok
Mne by stacilo vediet len rozpatie. Napriklad od mojich 60-70rokov..a to kvoli postihnutej dcerke, ja sa bojim, kto sa o nu postara, manzel je nemozny, kazdy den sa trapim ako dho tu este pre nu budem. Ona je strasne na mna naviazana, ona by proste svoj zivot bezo mna nedala. So svojim otcom urxite nie. 😢mne by to tak velmi ulahcilo zivot. Ale len vediet, ze sa budem moct o nu este dlho starat.
nechcem to vediet, zijem tu a teraz
Ver tomu, ze cim to bude blizsie, tym ti bude viac preskakovat. Pre psychiku je lepsie nevediet.
Kazdopadne, je taka vec, ktoru dodrzuj: vzdy sa dobre oblec.
Nechces, aby ta nasli napr. v posteli v starych gatkach a tricku so skvrnou od oleja. 😁 A mysli na to, ze to budu saty, v ktorych budes chodit strasit ako duch. 😁 Pokial nechces, aby si dostala prezyvku Biela pani v gatkach.
@anonym_autor
Ja asi ani nie, nepotrebujem to vedieť. Ale niektorí ľudia určite áno,neboli by možno takí,teraz mám pocit,že niektorí si myslia že tu budú 300 rokov 😂
Úplne mi stačí, že viem, že jedného dňa zomriem.
Moje oči, naposledy niečo uvidia a postupne sa z nich vytratí farba. Moje srdce sa zastaví, naposledy vydýchnem.
Nepotrebujem vedieť, kedy sa tak stane.
Mám 50 rokov... a skôr sa zamýšľam nad tým...ako budem žiť? V podstate je to tá istá otázka, akú si položila ty, len je inak sformulovaná.
Vôbec. Radšej by som vedela príčinu, aby som vykonala prevenciu.
@anonym_e6c071 ale veď už by si to mala dané, prevencia by ti bola na dve veci
Ja by som to určite nechcela vedieť, veď by som sa zbláznila
Ja som si vybavil krásne hrobové miesto, cintorín máme na kopci, budem mať pekný výhľad na mesto. Takže už len to otravné čakanie.
Vôbec. Radšej by som vedela príčinu, aby som vykonala prevenciu.
@anonym_e6c071 keď ta zrazí auto, tak ti je prevencia na 2 veci 🤣
Nie,nechcela by som vedieť,kedy príde môj čas. V tomto je "pani Smrť" vďakabohu ešte spravodlivá. Žiť sa má pre dnešok,z minulosti sa má poučiť a na budúcnosť sa treba tešiť. Ináč keby každý vedel,kedy umrie, ľudia by si prestali vážiť každý jeden dobre prežití deň (pretože aj tie zlé dni-veci, okolností sú potrebné k životu),aby sme boli vďační za tie dobré dni-veci a okolnosti za života.
@anonym_autor ja by som chcela vedieť kedy umriem 🫣
Dohodni sa sama zo sebou že v roku 2038 spáchaš samovraždu. Deň a mesiac nechaj na spontánne rozhodnite.
Vidíš? A hneď vieš kedy bude koniec
@ibatanecnica nie, to bola ina, chcela som objektívny názor dalsieho odbornika
@hildeberta nuzntak potom pozor na stada nech su uz akekolvek 😉
Voľakedy vraj ľudia vedeli, kedy umrú. To boli časy, kedy ešte Pán Boh chodil po svete. V jednej dedine zazrel dom s kľaknutou strechou, pováľaným plotom, komínom na spadnutie, zarastenou záhradou a poľom... Pýta sa sedliaka, prečo sa o nič nestará. "A načo? Aj tak do roka umriem." Zamyslel sa Pán Boh a odňal ľuďom toto vedomie. A zrazu sa sedliak chytil za hlavu, zdvihol plot, vymuroval komín, zoral pole...
Tak hovorí ľudová slovesnosť.
@aniele aj terwz niektori vedia.
@anonym_autor Tato informacia nema az taky velky vyznam. Keby si aj vedela datum smrti, tak by si nevedela, ako budes dovtedy zit - ci nebudes nahodou v kome, ochrnuta alebo chora. Proste raz darmo, zivot sa az tak planovat neda a nevieme, co nas caka, treba sa s tym naucit nejako zit.
@anonym_autor Čo myslíš, skôr by si sa psychicky z toho zrútila, alebo žila naplno. ..🤔🤔 A možno ani neuživala prítomnosť .
Ano chcem pribliznr
@anonym_autor pokiaľ by to bolo o 60-70 rokov tak možno aj hej..ale dozvedieť sa, že zomriem o rok, dva, to by bol asi veľký šok

Pani z ezo tv mi raz vyvestila, ze ma udupe stado oviec, ale nie som si ista ci sa nepomilila, lebo zas vnovych zamkoch pri vesteni z dlane mi povedala, ze to bude stado krav, tak teraz neviem🤷