Chcem tetovanie, ale rodičia nesúhlasia
Čo mám robiť keď chcem tetovanie ale bývam s rodičmi a oni by mi zakazali celý rok niekam chodiť za to... Mám zachvilu 20
Píšem že mám 19 rokov. Videla si ceny dnešných nehnuteľnosti? Mám si proste kúpiť byt? To nieje ako kúpiť si tričko.... Študujem na VŠ
Doštudovať VŠ, nájsť prácu, odísť do podnájmu a potom si už môžeš robiť, čo chceš.
Píšem že mám 19 rokov. Videla si ceny dnešných nehnuteľnosti? Mám si proste kúpiť byt? To nieje ako kúpiť si tričko.... Študujem na VŠ
@anonym_autor brigada, praca na ciastocny uvazok popri skole a potom podnajom so spolubyvajucimi, ak nemas narok na intrak (co je najlacnejsie byvanie). Neviem co ine chces pocut?
@anonym_autor
mas 19, nie 11. Mozu ti povedat svoj nazor ake nepustit ta rok von?? To by som skor zvazila vypadnut z domu a nie travit tam dalsich 5 rokov. Da sa ti studovat externe a pracovat?
@anonym_autor videla si niekedy,aky vplyv ma tetovanie na imunitu cloveka?
Ja nechapem tento dnesny trend iz pomaly niet cloveka,co by nemal tetovanie.
Pritom je to otrasne
@anonym_autor a ja ti napíšem, nedávaj sa tetovať, budeš ľutovať, váž si svoje telo
Co mas robit? Rozmysliet si poriadne, ci budes chciet naozaj starnut s tetovanim. Ako to bude vyzerat v serioznej praci ci na zvraskavenej kozi…dobrovolne si dat zohavit telo nie je veru ziadna vyhra.
Typ práce ktorú chcem robiť práveže takéto "dizajny" oceňuje. Nechcem byť lekárka ani právnicka. Je to pre mňa umenie na koži, aj chrámy sú pomaľované :D len moji rodičia to takto nevnímajú
Typ práce ktorú chcem robiť práveže takéto "dizajny" oceňuje. Nechcem byť lekárka ani právnicka. Je to pre mňa umenie na koži, aj chrámy sú pomaľované :D len moji rodičia to takto nevnímajú
@anonym_autor aka "estetika" sa ti pacila pred 5 timi rokmi ked si mala 14?
Daj sa tetovat ked na tuto otazku budes davat konstantne odpovede. A nezabudaj cim jemnejsia linka tym viac sa to rozpije a bude z hocicoho obrazok sekanej kapusty
Plus chces ci nechces tetovanie bude vzdy znacka jednoduchsich
To naozaj niekoho v 19tich rodicia nepustia von ked ,,hneva" ? Neviem no, je to stale len tetovanie a ty si dospela . Ja by som si ho dala. Vsak nedonesies domov kontraband 😃
No ale ak je to tak zle tak ozaj len dostudovat a najst si pracu / podnajom
Tak veľmi ti chýba to tetovanie ku šťastiu, že to nepočka pár rokov?
Tak veľmi ti chýba to tetovanie ku šťastiu, že to nepočka pár rokov?
@anonym_ea7e78 ma to pre mňa veľký význam, a chcem to už veeeelmi dlho... Len neviem čo by boli schopní urobiť potom
Rozmýšľam, koľko percent ľudí má rado rovnakú estetiku v 20, 40, 60-tke. Možno len takí, čo ostali na rovnakej mentálnej úrovni.
@anonym_autor tetovanie si nedavaj, mas krasne mlade telo
@anonym_autor Raz sa rodicom podakujes,ze ti nedovolili. Ver tomu,ze 5 rokov kym dostudujes sa ti vkus zmeni a mnohe tetovania mozno aj olutujes.
@anonym_autor videla. Existuje aj zdielane byvanie. Ked som studovala na vs bola som na takom. Kto ti kaze kupovat nehnutelnost?
@anonym_autor videla si niekedy,aky vplyv ma tetovanie na imunitu cloveka?
Ja nechapem tento dnesny trend iz pomaly niet cloveka,co by nemal tetovanie.
Pritom je to otrasne
@osky Tetovania na mužoch sú hnusne (určite muž tetovaním nie je muznejsi), ale na ženách je to o 1000% horšie. Nechápem, aká normálna žena by si to dala. A ešte tie zdravotné následky... Farbivo z tetovania sa ukladá pod kožou, ničí imunitu. Dokonca som pred pár dňami na ceskej televízii videl reportáž, že tetovanie oslabuje účinok niektorých vakcín. Za mňa tetovanie nikdy.
@anonym_autor to hovoris teraz. Ale nedaj si vziat moznosti, ktore sa ti mozno o par rokov otvoria, len kvoli nejakemu nepremyslenemu tetovaniu. Vazne.
A ešte záleží na tom, aké veľké tetovanie by si chcela. Ja teda nie som za tetovania vôbec. Ale ak by to bolo niečo maličké, nenápadné, tak hádam by to rodičia prežili...
Rozmýšľam, koľko percent ľudí má rado rovnakú estetiku v 20, 40, 60-tke. Možno len takí, čo ostali na rovnakej mentálnej úrovni.
@anonym_6ab6b3 presne tak. Kamoska sa dáva tetovat od 18tky a minule mi to spomínala, že v tomto veku (máme už po 30tke) by si niektoré tetovania nedávala. Také tie gýčové odfúknuté púpavy, mesiac a letiace vtáky, čínske znaky…. No hotový miš maš na koži.
@anonym_autor však odíď od rodičov. niečo ti budú musieť hradiť ako výživné, kým študuješ. zvyšok si budeš musieť poradiť/zarobiť sama. a nemysli si, byť odrazu dospelou nie je sranda. ostatné ti napísali vyššie...
Sú zásadne proti tetovaniu alebo su proti tomu konkretnemu co a kde to chces? Chceš to velke a na viditelnom mieste? Ja sice nemam ani čiarku , ani ma to nikdy nebralo, a vlastne ani nerozumiem co z toho človek má, ale kazdy sme iný a ked po tom človek túži, je ok plniť si želania , avšak s rozumom.
@anonym_ea7e78 ma to pre mňa veľký význam, a chcem to už veeeelmi dlho... Len neviem čo by boli schopní urobiť potom
@anonym_autor mas 19. Takze nieco ma pre teba vyznam par rokov a nie straaasne dlho.
Ďalší rodičia, ktorí si myslia, že dieťa je naveky ich majetkom a že pokiaľ u nich žije, musí sa riadiť tým, čo sa páči/nepáči im. A potom sa budú čudovať, keď im dieťa zdrhne hneď, ako sa nachomietne prvý blb, ktorý ho z takéhoto vzťahu vytiahne. A znova sa začne uplatňovať naučený vzorec závislosti - živíš ma, musím robiť to, čo odo mňa vyžaduješ. U nás by to bolo - ok, daj si, zaplať si a znášaj prípadné následky.
Bud rada ze máš normálnych rodičov. Dnes je to už rarita.
Myslím, že si si odpovedala sama. Rodičia sú prísni, ty sa nevieš osamostatniť. Teda tetovanie bude musieť zrejme počkať. A možno to v tebe časom dozrie k inému rozhodnutiu.
Inak mali sme stretnutie zo strednej školy a niekoľko spolužiačok podstupuje odstránenie tetovaní. A je to nielen o význame tetovanie ale aj estetike, lebo jedna z nich si dala preč aj tetovanie s menom a dátumom narodenia syna. Pretože bolo veľké, hrubé a podľa nej už dosť nevkusné. A zhodnotila, že už nikdy žiadne tetovanie. 🥲
Počkaj kým dostudujes a osamostatniť sa. Tých pár rokov ešte vydržíš keď si už toľko vydržala.

@anonym_autor najst si vlastne byvanie