Depresia po sviatkoch
Na Vianoce som sa moc netešila, mam na to dôvody. Tento rok a úž navždy budú smutne ,,,ale teraz už keď hrajú posledné Vianočne skladby, je mi do plaču, že zas sme o rok starší, že sa to cele konci. Každý rok takto v Januári mam depresie že je po sviatkoch. po tom jedinečnom období. Ma to tiež niekto takto? Čakala som že tento rok smutná nebudem, a som znova.
Ano mam to aj ja, ale ja to mam aj po lete, ze leto konci, po mojej dovolenke, ze ta konci, po Vianociach... tak nad tym rozmyslam, ze vlastne kazdy kvartal mam nieco. Vies kde je problem? Ze sa nedokazeme tesit na to co pride, ale len depkujeme z toho, ako nam bolo super.
@anonym_5a6f45 presne toto ma vcera napadlo, ze kazdy kvartal daco ma, daky sviatok ci take. jarne maju Velka noc, Leto zas ma prazdniny....
@anonym_5a6f45 presne toto ma vcera napadlo, ze kazdy kvartal daco ma, daky sviatok ci take. jarne maju Velka noc, Leto zas ma prazdniny....
@anonym_autor presne tak. A preto sa treba tesit na kazdy den, na kazdy vikend, na kazdy vecer a uzivat si, kym sme tu a kym sme relativne zdravi.
Veru teraz som si pisala do kalendara nase sichty,muz uz prvu nocnu za sebou a uz 4dni volna ma,mna to caka streda,stvrtok nocne a opet vikend volny,muz zase ranne vikend a uz opät do prac.kolobehu,ale teda oddychla som si super,muz tiez.Sviatky ubehli rychlo a tak isto ubehne aj tento pol rok a opät letna dovolenka.Ale novy rok,u nas vela novych zaciatkov takze tesim sa.
Veru teraz som si pisala do kalendara nase sichty,muz uz prvu nocnu za sebou a uz 4dni volna ma,mna to caka streda,stvrtok nocne a opet vikend volny,muz zase ranne vikend a uz opät do prac.kolobehu,ale teda oddychla som si super,muz tiez.Sviatky ubehli rychlo a tak isto ubehne aj tento pol rok a opät letna dovolenka.Ale novy rok,u nas vela novych zaciatkov takze tesim sa.
@anonym_6060e8 to je pravda, cely zivot uteka.
@anonym_6060e8 to je pravda, cely zivot uteka.
@anonym_autor veru tak,a ked sa clovek na nieco moc tesi,cas sa tak vlecie a ked to pride prejde to rychlo.Ale vzdy si musime urcit ten ciel na co sa tesit.Co by to bolo za zivot,keby clovek mal stale len hlavu v smutku a depresie,uzkosti.
Nas maly ide vo stvrtok prvy krat do skolky,som rada,ze nam to vyslo,ze obaja ho mozme rano zaviest,v piatok uz ja sama zase.Ja zacinam na novej pozicii,co som sa zaucala par dni a uz pojdem sama,mam strach aj sa tesim,a vsetky emocie akoby som zacala este len teraz pracovat,takze kym si clovek opät zvykne,bude leto raz dva.A potom opät deti skola,a za chvilu zase Vianoce.
To je sranda a ja sa teším opäť do roboty svojim spôsobom ... Viem že budem unavená ale na mňa sú tie sviatky už dlhooooo 😆😆😆 ale áno súhlasím treba nájsť kúsok radosti vo všetkom čo prichádza aj keď to nie je úplne to čo odchádza... veď o tom to je za každým rohom čaká prekvapenie...
Mne zomrela maminka, s ktorou sme si boli veľmi blízke, cez Vianoce a odvtedy je toto obdobie pre mňa veľmi smutné, snažím sa nejako zamestnať, chodím na prechádzky, beriem viac smien v práci. Potom s príchodom Nového roku sa to nejako ustáli.
hm... z takýchto vecí mať depresie, nepoviem že by som bola smutná ale depresie
Mne zomrela maminka, s ktorou sme si boli veľmi blízke, cez Vianoce a odvtedy je toto obdobie pre mňa veľmi smutné, snažím sa nejako zamestnať, chodím na prechádzky, beriem viac smien v práci. Potom s príchodom Nového roku sa to nejako ustáli.
@bashka80 Aj mne sa Vianoce spajaju s umrtim, a tiez sa snazim hodne zamestnavat. ale ten januar je pre mna vzdy taky tazky, posielam ti vela sil :(
@anonym_autor áno január je najdepresivnejsi mesiac v roku. Tiež mi zostalo teraz smutno, rodina odišla naspäť do zahraničia, všetko stichlo, vonku škaredo, nejaké pekne akcie v nedohľadne, s malou nie je kam ísť…treba asi booknut jarnú dovolenku 😀
Pocuvam kadejake psychological podcasty, jeden od Mel Robinson, v podstate studia hovoria ze clovek by sa mal mat stale na nieco tesit, napriklad ja si vzdy dam nejake goals a ked ich pocas roka dodrzim si dam za to odmenu, co je u mna trebas nejaky trip alebo dovolenka, vikend prec a pod.. takto niesom smutna, lebo viem ze o 2 mesiace zasa niekam pojdem, a pod. Skus si najst nieco tiez na co sa budes tesit, ja si myslim ze to pomaha prekonat taketo obdobia.

Ano mam to aj ja, ale ja to mam aj po lete, ze leto konci, po mojej dovolenke, ze ta konci, po Vianociach... tak nad tym rozmyslam, ze vlastne kazdy kvartal mam nieco. Vies kde je problem? Ze sa nedokazeme tesit na to co pride, ale len depkujeme z toho, ako nam bolo super.