icon

Dokážete sa ozvať voči doktormi alebo úradníkom?

2. okt 2025

Ahojte,

dnes ma nemilo prekvapila moja obvodná, keď ma sprdla ako malé decko.
Ja nezvyknem chodiť po doktoroch, fakt sa im radšej vyhýbam, ak môžem.
Ale už som dlhšie chorá a chytilo mi priedušky, tak som šla, nech mi dá aspoň nejaké antibiotiká na zápal dýchacích ciest alebo niečo.

A to mi vynadala, čo tam chodíme chorí (ja už mám len trochu suchý kašeľ, nemyslím si, že by som niekoho nakazila). Že tam chodia aj onkologickí pacienti a tí sa môžu nakaziť. Že všetci myslíme len na seba.

Hovorím, že v čakárni nikto nie je. Jedna pani vychádzala od doktorky, keď som prichádzala, ale aj keď som ja vyšla od doktorky, nikto tam nebo..

Ja sama mám slabú imunitu, takže rozumiem tomu, že sa človek nechce nakaziť.
Ale čo ma chcela vyšetrovať po telefóne? A predpísať mi antibiotiká po telefóne?

Paradoxne, ja, čo mám starostlivú povahu a starám sa viac o druhých než o seba. Tak konečne idem doktorke a aj to ma karhá ako malé decko.

Fakt nepatrím k ľuďom, ktorí by úmyselne roznášali choroby.

Neviem, vy sa viete ozvať u doktorov, úradoch či pri iných "autoritách"?
Alebo ste tiež naučení, že treba byť ticho.

Strana
z2
anonym_ff19ff
2. okt 2025
@anonym_710c24
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_710c24 by som sa sťažovala. Mononukleoza sa podobá aj angíne. Viem o jednom chlapcovi, čo nesprávne liečili angínu streptokokovú a musel podstúpiť operáciu srdca ako dôsledok toho. Náš keď má problém s krkom, mandľami tak mu lekárka vždy robí ster na odporúčanie kardiol. Neviem si predstaviť, že by sme mali takého lekára ako píšeš. Hrôza. Veď ohrozil zdravie. Strašné čo si už dovoľujú a je to najmä od kovidu.

autumn1
Autor odpoveď zmazal
autumn1
2. okt 2025

@elenka.k Ako by som to riesila? Povedala by som o tom co sa dialo dr, s prosbou ci je mozne aby to zariadil so sestrickou tak aby sa tato situacia neopakovala ak by sa to opakovalo nasla by som pre dieta normalnu pediatricku ambulanciu. Kazdopadne ja taky pristup aky opisujes som u ziadneho dr ku ktoremu chodim nezazila ani u pediatra, vseobecnej, zubara, gynekologa atd. viem, ze sa to deje ale vyberam si ambulancie kde maju normalny pristup. A to tvoje porvanie je od temy autorkina tema je, ci sa dokazeme ozvat ked nam pri autoritach nieco vadi a ty ides splietat nieco o tom komu by som nechala svoje deti? Ako aspon trochu sa drz temy, to moje porvanie je o tom, ze rovnako budem veci riesit a komunikovat s bezdomovcom aj prezidentom.

beata_k
2. okt 2025

@anonym_autor Po telefone sa dava termin, tak aby tam neboli napr. onkopacienti.

autor
2. okt 2025

U nás sa k obvodnej neobjednáva. Keby to tak bolo, aspoň raz by to povedala/mala napísané/dvíhali telefón...
Btw.. to by sa aj tí onko pacienti museli objednať (aby dr. vedela, že ich tam v daný deň bude mať)

martin96321
2. okt 2025

@anonym_autor Dovoluju si vacsinou sestricky z mojej skusenosti. Lekar v pohode,ale ta pizda co mu kavu vari je vacsinou sprosta. Naposledy sa ma zacala vypytovat co mi je a naco som prisiel,ale hnusnym tonom. Tak som jej povedal,ze bavit sa budem s doktorom,nie s jeho sekretarkou. On sa len smial a ju islo rozdrapit. Ale je to aj na uradoch, ze maju pocit ze ich v praci otravujes a oni maju ine povinnosti

sszuzu8
2. okt 2025

Keď mám covid iba zavolám. Ostatne idem a už. Lekári sú na to aby liečili chorých 🤷‍♀️ a kto sa chce chrániť nech si to rúško dá. Chorému človeku sa už tak zle dýcha a nie ešte mať na sebe rusko, keď aj kychas co si naplujes do ruska? Nemala som situáciu keď som sa musela ozvať vždy sú ku mne aj mojim deťom lekári milí. Takisto aj na úrade či hocikde, a keď v práci dakto vyskakuje tak tam odpapulovat viem 😃

sszuzu8
2. okt 2025
@martin96321

@anonym_autor Dovoluju si vacsinou sestricky z mojej skusenosti. Lekar v pohode,ale ta pizda co mu kavu vari je vacsinou sprosta. Naposledy sa ma zacala vypytovat co mi je a naco som prisiel,ale hnusnym tonom. Tak som jej povedal,ze bavit sa budem s doktorom,nie s jeho sekretarkou. On sa len smial a ju islo rozdrapit. Ale je to aj na uradoch, ze maju pocit ze ich v praci otravujes a oni maju ine povinnosti

@martin96321 taka neucta.. S tým si sa vôbec nemal chváliť 😐 sestrička si zaslúži rovnaký rešpekt ako lekár, majú toho veľa a denne sa vystavujú rôznym ochoreniam, tiež majú doma rodiny ktoré môžu ohroziť ak by niečo chytili. Je ich málo práce je veľa jasne ze sú nervózne. Stačia dvaja traja takí premudreti ako ty a nečudo ze ma náladu na nič.

viera012345
2. okt 2025

V diskusii sú rôzne názory,ja pridám krátku skúsenosť.Na konci augusta mal syn zdr.problem.Bolela ho hlava,mal teplotu a začal kašľať.Siel k dr a pre istotu si dal rúško.Ako sa ukázalo, výtery mal negatívne,no 24hod.po jeho návšteve u dr som mala podobné príznaky i ja+bolesť hrdla,on sa zhoršil.. Výtery, ktoré mu robila dr boli negatívne,no doma robené covid testy/urobili sme ich kvôli strate chuti a čuchu/sme mali obaja pozitívne.Pre nás to je ponaučenie,ze aj to, čo vyzerá ako jednoduché respiračné ochorenie, môže byť aj ťažšia viróza v počiatočnom štádiu

anonym_0b6750
2. okt 2025
@anonym_autor

U nás sa k obvodnej neobjednáva. Keby to tak bolo, aspoň raz by to povedala/mala napísané/dvíhali telefón...
Btw.. to by sa aj tí onko pacienti museli objednať (aby dr. vedela, že ich tam v daný deň bude mať)

@anonym_autor O onko pacientoch a často nečakanej potrebe ísť k lekárovi je dobré,ze viete malo, keďže sa vyjadrujete svojsky

anonym_05aa3a
2. okt 2025

k lekarovi asi maju chodit len zdravi ludia...aký to paradox...

martin96321
3. okt 2025
@sszuzu8

@martin96321 taka neucta.. S tým si sa vôbec nemal chváliť 😐 sestrička si zaslúži rovnaký rešpekt ako lekár, majú toho veľa a denne sa vystavujú rôznym ochoreniam, tiež majú doma rodiny ktoré môžu ohroziť ak by niečo chytili. Je ich málo práce je veľa jasne ze sú nervózne. Stačia dvaja traja takí premudreti ako ty a nečudo ze ma náladu na nič.

@sszuzu8 Ja pracujem s ludmi,chodim domov k zakaznikom a nikdy som si nedovolil byt arogantny,alebo drzy. Kazdy mame svoje problemy a mame sa s nimi vyrovnat ,nie prenasat na inych. Ja o sestricky u lekara,alebo pani na urade nechcem aby mi varila kavu a skakala okolo mna,ale nech sa sprava slusne. Ja nemozem za to ze ona pol roka nemala sex,ani za to ze nevychad,a s muzom a ani za to,ze maju vela pacientov. Kde by sme dosli,keby sa takto spraval kazdy? Ucitelky,predavacky,kadernicky.......ci mas pocit,ze ked ides na nechty tak Ta zjebe hned vo dverach ta pani co to robi? Nie,lebo z toho zije e je si vedoma ze nabuduce by si neprisla.

anonym_2eab59
3. okt 2025
@viera012345

V diskusii sú rôzne názory,ja pridám krátku skúsenosť.Na konci augusta mal syn zdr.problem.Bolela ho hlava,mal teplotu a začal kašľať.Siel k dr a pre istotu si dal rúško.Ako sa ukázalo, výtery mal negatívne,no 24hod.po jeho návšteve u dr som mala podobné príznaky i ja+bolesť hrdla,on sa zhoršil.. Výtery, ktoré mu robila dr boli negatívne,no doma robené covid testy/urobili sme ich kvôli strate chuti a čuchu/sme mali obaja pozitívne.Pre nás to je ponaučenie,ze aj to, čo vyzerá ako jednoduché respiračné ochorenie, môže byť aj ťažšia viróza v počiatočnom štádiu

@viera012345 zato sa väčšinou chodí až na den😉

anonym_ed0cfe
4. okt 2025

@anonym_autor áno viem sa ozvať. Minule som bola s dcérou na kontrole u psychiatricky. Dcéra mávala silné úzkosti, našťastie je už 2roky ok. Dcéra spomenula, lekárke, že sa cíti unavená, bol začiatok septembra, začala škola, skoré vstávanie oproti prázdninám, cestovanie.. Lekárka hneď, tak zvýšime dávku lieku... Hovorím, prosím? Veď začala škola, jasné, že je unavená, neadaptovana... Tak lekárka uhla, že teda uvidíme ako to bude do vianoc... Potom som dostala prednášku ako mám vyberať, lieky v jej lekárni aj keď žijeme 50km od jej pôsobiska, lebo jej poisťovňa odmieta preplácať úkony ak sú lieky vybrané inde.. taktiež som jej povedala, pani doktorka, bez urážky, sú e recepty a môžem ho vybrať kde chcem..
Ja teraz do tej vaše lekárne peso prejdem 300m a vyberiem ich tam. Za normálnych okolností, sadnem do auta, ktoré parkujem pred vchodom, idem domov a lieky vyberiem doma v najbližšej lekárni... Rozčarovaná som z nej.

eeffka
4. okt 2025

Normalne zasnem, malo chodim k lekarom, akoze ked dostanem anginu nemam tam ani chodit? Sak hadam k lekarovi idem ked mi nieco je a nie vysedavat

bosorkabb
4. okt 2025

Nová doba, chorá k lekárovi nelez to sa predsa vtedy chodí do mesta na kávu 🙃
Chvalabohu mám normálneho lekára ktorý vyšetrí všetkých čo prídu k nemu a 99% je chorých.
Prídeš,sadnes a čakáš.

viera012345
Autor odpoveď zmazal
viera012345
5. okt 2025
@anonym_2eab59

@viera012345 zato sa väčšinou chodí až na den😉

@anonym_2eab59 28.augusta v r.2025 odložiť návštevu lekára na ďalší pracovný deň? Skúste pozrieť do kalendára...

anonym_2eab59
5. okt 2025
@viera012345

@anonym_2eab59 28.augusta v r.2025 odložiť návštevu lekára na ďalší pracovný deň? Skúste pozrieť do kalendára...

@viera012345 na 3den tam malo byť, ale pekne, že ste si to vsimla

viera012345
6. okt 2025
@anonym_2eab59

@anonym_2eab59 V prípade, že nám teplotu a kašeľ v nedeľu,k lekárovi mám podľa Vášho odborného odporúčania ísť az v utorok,ci stredu a potom ešte čakať na výsledky výterov 1-2 dni? Tieto odborné odporúčania máte z akého zdroja?...a len tak mimochodom v r.2025 bol 28.august stvrtok.Podla Vasej rady k lekárovi mal syn ísť v sobotu, či az v nedeľu?

viera012345
6. okt 2025
@anonym_2eab59

@anonym_2eab59 ... nedalo sa nevšimnúť 😀

sense
6. okt 2025

Áno ozvem sa , ozvať sa dá aj slušne bez kriku. A keďže rešpektujem ľudí ja, očakávam že aj tá druhá strana bude mať rešpekt. A áno ak by mi doktorka povedala , načo ku nej idem chorá. Tak by som jej povedala povedal práve preto že som chorá. Keby som bola zdravá tak lekára by som nepotrebovala.

cacianka
6. okt 2025
@anonym_48e6c9

@anonym_autor tak moja mama má čerstvú skúsenosť. Šla k doktorke ráno, na krv.
Mama je slovenka, má priateľa maďarského pôvodu, sestrička je tiež maďarského pôvodu.
Doslova vrieskala po ňej že prišla neskoro na krv (o 7:45). Keď by sa tu dala nahrať hlasová správa, rada by som vám to nahrala. 😁
Nechcela sa baviť s mamou, kričala po maminom priateľovi po maďarsky, že sa s ňou baviť nebude, lebo vraj mama nerozumie slovenčine.
Mama sa ozvala a hovorí: „Ale ja vám nerozumiem, bavíte sa o mne, rozprávajte slovensky.“
A ona po maďarsky začala vrieskať: „POVEDZ JEJ NECH ČUŠÍ!"

@anonym_48e6c9 to by som má ňu volala policajtov, že je opitá.
Áno, viem sa ozvať, najprv dám šancu, potom poviem a ak treba aj hlas zvýšim.

viera012345
6. okt 2025
@anonym_48e6c9

@anonym_autor tak moja mama má čerstvú skúsenosť. Šla k doktorke ráno, na krv.
Mama je slovenka, má priateľa maďarského pôvodu, sestrička je tiež maďarského pôvodu.
Doslova vrieskala po ňej že prišla neskoro na krv (o 7:45). Keď by sa tu dala nahrať hlasová správa, rada by som vám to nahrala. 😁
Nechcela sa baviť s mamou, kričala po maminom priateľovi po maďarsky, že sa s ňou baviť nebude, lebo vraj mama nerozumie slovenčine.
Mama sa ozvala a hovorí: „Ale ja vám nerozumiem, bavíte sa o mne, rozprávajte slovensky.“
A ona po maďarsky začala vrieskať: „POVEDZ JEJ NECH ČUŠÍ!"

@anonym_48e6c9 Toto je na podanie sťažnosti u zamestnávateľa dotyčnej sestričky, lebo aj keby Vaša mamka meškala,na niečo zabudla...da sa to a má sa to povedať slušne.

Strana
z2