Jasle a chorobnosť dieťaťa

mirkafrost
4. dec 2012

Ahojte, prosím vás o rada. mám synčeka a od 15 mesiacov chodí do jasiel. od septembra sme boli chorý cca 3 x a z toho sme brali antibiotiká 2 x. teraz som po vybraní antibiotík ostala ešte týždeň doma a preliečila som ho, bol úplne zdraví. po 4 dňoch v jasliach bol opäť chorý a mal teploty, kašeľ taký, že keby som nevedela že to kašle on tak poviem že kašle 100 ročný dedko. skončili sme v nemocnici a diagnoza bola nešpecifická choroba dýchacích ciest. tak a teraz rozmýšľam či je to ešte stále v poriadku a synček musí naberať imunitu alebo mu mám hľadať opatrovateľku... a z jasiel kde mimochodom veľmi rád chodí ho mám zobrať. budem vďačná za akúkoľvek radu.

anjelicek26
4. dec 2012

@mirkafrost - podobny problem. Od augusta 3x antibiotika, herpeticka stomatitida a impetigo ako bonus. Aj my sme boli tyzden v nemocnici :( Nebudem to vsetko rozpisovat ale - my sme to vzdali. Chodil tam rad, ale zdravie ma len jedno. Uz je treti tyzden u opatrovatelky a ZDRAVY.

mirkafrost
autor
4. dec 2012

@anjelicek26 ahoj a kde si tú opatrovateľku hľadala, cez agentúry alebo známych?

berryvajt
4. dec 2012

ahoj.moje dvojičky tiež chodia do jaslí od augusta...do oktobra sme boli viac doma,ako v jasliach(taktiež 2xatb,sople,kašel at´d...)..boli sme na vyšetrení imunity a aj napriek tomu,že výsledky boli ok,dostali rybomunil na posilnenie imunity..berieme od začiatku novembra a zaklopem klop-klop odvtedy sú v jasliach a zatiaľ sa držia dobre. 😉 ja ti radu dať nechcem,každé dieťa iné,ale skús nech malému spravia testy na imunitu..možno by vám nebolo na škodu.držím moc palce,aby ste to spolu zvládli,nevzdávaj to...veľa zdravíčka.

xlucia
4. dec 2012

@berryvajt ahoj. citala si zlozenie toho lieku na imunitu?

namornicka
4. dec 2012

Moje deti kým nešli v 3. rokoch do škôlky chodili tiež k opatrovateľke. Jedno a potom aj to druhé. Teta opatrovala dokopy 3 deti u seba doma, bolo to fajn, mali ju radi, nebývali choré. Myslím, že keď si zničí malé dieťatko imunitu tak sa to ťažšie dáva dokopy. A navyše tie nervy, že kedy a koľko zas vymeškáš z práce, to som nepotrebovala. Potom v škôlke vo väčšom kolektíve to bolo s chorobnosťou horšie, ale čím staršie dieťa tým odolnejšie. Dokonca po liečbe ATB, keď už boli škôlkári, som dieťa ešte na týždeň-dva šupla k opatrovateľke na rekonvalescenciu, aby čerstvo vyliečení nechytili v kolektíve ďalšiu pliagu. Je to na každom, ja by som takto urobila znovu.