icon

Emočné sklamanie z darčekov od blízkych

Včera o 07:37

Ahojte, som dospelá žena, v dospelom veku. Nikdy som si na darčekoch nezakladala, vždy som radšej dávala ako prijímala a v darčekoch som bola vždy štedrá. A neviem, čo sa stalo, čo sa zmenilo, prečo je to tak, netuším. Možno preto, že už dôležitých ľudí v živote nemám (rodičia), neviem, netuším. Každopádne som dostala od manžela darčeky a priznám sa, som sklamaná. A nerozumiem svojmu postoju, veď na darčekoch nezáleží... a nikdy mi nezáležalo. Dostala som sprchovací gél, sviečku, ponožky, papuče a nočnú košeľu. Mám pocit, akoby som mala 70r, to sa dáva seniorom, aby mali do nemocnice. Iné Vianoce mi vždy dával parfém, nejakú kozmetiku, kabelku (tým nemyslím drahú), poukážky niekde, hodinky, dostala som kávovár, alebo teplovzdušnú fritézu apd. Ale teraz toto. Mám pocit, že tie veci boli kúpené niekde u vietnamca, alebo niekde na trhu. Prečo človek cíti takéto sklamanie? Nerozumiem sama sebe.

Strana
z7
anonym_48da67
Včera o 07:45

Vies co ja vyberam sestre a manzelovi ako najlepsie viem, stravim tym mesiace a tiez neboli nadseni. Kedze si sami nikdy nepovedia co chcu, tak som dlho rozmyslala, stalo to kopec penazi a tiez nejako neboli nadseni. Mozno sa len ozaj netrafil, tak to ber s rezervou dolezite ze si spomenul a nieco kupil

anonym_d39610
Včera o 07:46

Bud si narocnejsia a ocakavala si od partnera viac alebo mas partnera, ktoremu az tak velmi nezalezi na tom, co dostaneš a darceky pre teba boli "len aby si nepovedala, ze si nic nedostala", tak kupil.

anonym_ff1440
Včera o 07:48

@anonym_autor si bars rozmaznaná, to je to.

13uzivatelka11
Včera o 07:49

Síce ti tu teraz budú písať aká si nevďačná, ale ja ťa chápem, hlavne keď sa to zrazu zmenilo. Ja sa tiež snažím premýšľať nad darčekmi, rozmýšľam čo by sa tomu druhému mohlo páčiť a nenakupujem prvoplánové darčeky čo mi prídu v obchode prvé pod ruku.. a vtedy človeka trocha zamrzí keď dostane kozmetický balíček, ale zas nedramatizujem to a už sa to dlhšie nestalo. Iba na narodeniny od svokry 😀 Nemali ste dáke finančné problemy? Alebo možno nejaké stresy v práci, že nestíhal

janinah
Včera o 07:50

Ja som od manzela nedostala nič,lebo som mu to sama povedala,ze ozaj nepotrebujem dalsi parfum,ked mam 3 otvorené a nocnu koseľu som si kupila sama podla mojho vkusu.Vecami do kuchyne by mal len nastval,to nepovazujem za osobny darček..Ale nedalo mu,tak ze si mam nieco vybrať.Tak prave hladam nejaku skoru dovolenku,lebo veci mi ozaj netreba.Som spokojna aj bez darcekov,pre mna Vianoce su ozaj o niečom inom.Asi na taky vnutorny postoj treba dozrieť.Nabuduce sama povedz,ze bolo by super,keby mi jezisko doniesol to a to.teda konkretnu vec.

maca1984
Včera o 07:56

Úprimne napíšem, takéto darčeky by sklamali aj mňa.

anonym_1896af
Včera o 07:58

@anonym_autor no hold asi ti uz vsetko kupil a dosli mu napady
A ked sa ti nepaci tak mu na buduci rok povedz, ze co chces snad vies, ze darceky kupuje manzel nie jezisko
Ano, nedal si zalezat az tak ale aby si chodila po dome jak zduta truba to urcite nie
A nauc sa trosku skromnosti
Friteza? Co to je za darcek..poukazky? Uz lahsie sa clovek neda odpalkovat cez vianoce

autor
@13uzivatelka11

Síce ti tu teraz budú písať aká si nevďačná, ale ja ťa chápem, hlavne keď sa to zrazu zmenilo. Ja sa tiež snažím premýšľať nad darčekmi, rozmýšľam čo by sa tomu druhému mohlo páčiť a nenakupujem prvoplánové darčeky čo mi prídu v obchode prvé pod ruku.. a vtedy človeka trocha zamrzí keď dostane kozmetický balíček, ale zas nedramatizujem to a už sa to dlhšie nestalo. Iba na narodeniny od svokry 😀 Nemali ste dáke finančné problemy? Alebo možno nejaké stresy v práci, že nestíhal

@13uzivatelka11 nie, nemali sme žiadne problémy. Od októbra vravel, že nevie, čo mi má kúpiť. Vravela som mu, že keď nevieš, istota je poukážka do Notina alebo do DMky. Ja neviem, koľko to mohlo stáť, 30 eur dohromady? Keby mi za to dal poukážku do Notina za 30 eur, alebo aj za menej, som happy a nepoviem ani pol slova. Sprchovací gél používam úplne iný a to vie, lebo to vidí, kupovala som si 3 do zásoby. Nočnú košeľu nenosím, toto bude naozaj do nemocnice, keby niečo. A ponožky ok, tie využijem. Papuče? Seniorské? Vážne? Sviečok máme doma milión, už ich nemám kam dávať. Nič odteraz budeme páliť rituálne sviečky každý deň. 🙂

janagem

Úprimne napíšem - ponožky, pyžamo a kozmetika by mňa osobne mega potesilo - a to ozaj nemám 70. Niečo čo reálne využijem, čo sa vždy aspoň spotrebuje, miesto veci čo by mi sadali prachom, nebodaj by som ich nevyužila vôbec. Chápem, že môžeš byť sklamaná ale pozri sa na to tak, že na teba myslel. Všetko je o tvojom nastavení - nie o darčekoch. Máš niekoho, kto ti niečo daroval. Už aj to samé o sebe je dar.

anonym_a66454

@anonym_autor je to prakticke a mile. co si chcela vlastne? mezakladas si na darcekovch a si sklamana? my sme si dali sprej a mikinu. a nie som sklamana lebo viem ze deti radost mali a ze nas tento rok vyslo vela nase auto, tak som nemala ziadne ocakavania. Vianoce uz roky rokuce nie su otom co dostanes ale s kym si. chlapi zmyslaju inac ako my a ked si chcela knihu ci daco ine, mala si to jeziskovi naznacit.

autor
Včera o 07:59
@anonym_1896af

@anonym_autor no hold asi ti uz vsetko kupil a dosli mu napady
A ked sa ti nepaci tak mu na buduci rok povedz, ze co chces snad vies, ze darceky kupuje manzel nie jezisko
Ano, nedal si zalezat az tak ale aby si chodila po dome jak zduta truba to urcite nie
A nauc sa trosku skromnosti
Friteza? Co to je za darcek..poukazky? Uz lahsie sa clovek neda odpalkovat cez vianoce

@anonym_1896af fritézu som si vyžiadala, lebo nevedel čo. Rovnako aj kávovár. Pre mňa je poukážka istota, keď neviem čo. Vie, že z Notina objednávam každý mesiac, čiže toto by ma nesklamalo nikdy. Alebo DMka, každý mesiac tam minieme cez 100 eur.

anonym_48da67
Včera o 07:59
@anonym_autor

@anonym_1896af fritézu som si vyžiadala, lebo nevedel čo. Rovnako aj kávovár. Pre mňa je poukážka istota, keď neviem čo. Vie, že z Notina objednávam každý mesiac, čiže toto by ma nesklamalo nikdy. Alebo DMka, každý mesiac tam minieme cez 100 eur.

@anonym_autor
@anonym_autor a aj si mu povedala, ze po com tuzis?

anonym_a66454
Včera o 08:00
@anonym_autor

@13uzivatelka11 nie, nemali sme žiadne problémy. Od októbra vravel, že nevie, čo mi má kúpiť. Vravela som mu, že keď nevieš, istota je poukážka do Notina alebo do DMky. Ja neviem, koľko to mohlo stáť, 30 eur dohromady? Keby mi za to dal poukážku do Notina za 30 eur, alebo aj za menej, som happy a nepoviem ani pol slova. Sprchovací gél používam úplne iný a to vie, lebo to vidí, kupovala som si 3 do zásoby. Nočnú košeľu nenosím, toto bude naozaj do nemocnice, keby niečo. A ponožky ok, tie využijem. Papuče? Seniorské? Vážne? Sviečok máme doma milión, už ich nemám kam dávať. Nič odteraz budeme páliť rituálne sviečky každý deň. 🙂

@anonym_autor to vazne riesis ze ti nedal poukazku? tak netvrd ze nie si materiallne zalozena.

13uzivatelka11
Včera o 08:01

Ja inak neviem prečo máte ľuďom potrebu diktovať čo sa im má páčiť a čo nemá.. chcem vidieť vás, kebyže si vypytate od manžela konkrétnu jednoduchú vec a on vám kúpi totálne hlúposti, ktoré nevyužijete.

anonym_48da67

Podla mna sa len netrafil a kupil to co pouzivas, sprchac, sviecku..

anonym_1896af
@anonym_autor

@anonym_autor uf ty si riadna materialistka, teba by som v rodine mat nechcela

autor
@anonym_48da67

@anonym_autor
@anonym_autor a aj si mu povedala, ze po com tuzis?

@anonym_48da67 jasne, veď píšem, že daj mi poukážku do Notina alebo do DMky. Alebo do Alzy. Alebo chodím na masáže, tam mi mohol dať jednu masáž zadara napríklad. Je tak veľa možností... nie papuče /čo si naozaj nechceš dať na nohy, nočnú košeľu pre babky nadrozmernej veľkosti, ponožky, sviečku, hm../

huxy
Včera o 08:02

No určite by som bola sklamaná, ak by som dostala nočnú košeľu (keďže tiež klasickú vôbec nenosím), seniorské papuče...

Hlavne, keď si mu aj povedala, co by ti mohol dať

anonym_33ac20
Včera o 08:02

Odporujes si. Na darcekoch si nezakladas a si sklamana. Problem bude inde. Chlapi su maximalne neprakticki a nevedia citat myslienky.

anonym_a66454
Včera o 08:03
@anonym_33ac20

Odporujes si. Na darcekoch si nezakladas a si sklamana. Problem bude inde. Chlapi su maximalne neprakticki a nevedia citat myslienky.

@anonym_33ac20 to je daka mladucha bezdetna zjavne. asi este nepozna aki vlastne chlapi su. spozna :D

13uzivatelka11
Včera o 08:04
@anonym_autor

@anonym_autor no možno zabudol na tie poukážky že si hovorila.. môj muž by si to tiež nepamätal od októbra.. ale tak už to nezmenis, ak nemáte inak problémy a vidíš že ťa ľúbi, tak to predýchaj a na budúci rok mu to pripomeň v novembri, že by ťa potešila napríklad len taká poukážka, že si nemusí robiť starosti. Sú to proste chlapi, niekedy im to nevyjde. Ja si tiež posledné roky darčeky vyberám sama od manžela. Nie je expert na darčeky ak by ich mal vymýšľať sám

autor
Včera o 08:04
@anonym_a66454

@anonym_33ac20 to je daka mladucha bezdetna zjavne. asi este nepozna aki vlastne chlapi su. spozna :D

@anonym_a66454 mám dospelé dieťa. Mladucha 🙂

petracandle
Včera o 08:05

@anonym_autor ja ťa chápem...už ako si menovala zoznam vecí, ktoré si dostala som si hneď pomyslela, že to ako pre babičku 😃 no a teraz ti tu budú tie, ktoré od manželíkov dostali ešte horšie písať aká si nevďačná 😃

anonym_48da67
Včera o 08:06

NO ja som manzelovi okrem ineho kupila vitaminy, kedze stale ich vyjeda, kupuje a tiez sa nejako nepotesil, ze ci je uz dochodca...Pritom nikdy mu nic netreba, vsetko ma cize ja som z toho kupovania darcekov pre neho zufala.

Mna ked sa pytaju co chcem normalne poviem, pripadne poslem do rodinneho chatu co by ma potesilo ako " tipy pre Jeziska"

zdenka11081983
Včera o 08:06

@anonym_autor mňa by to tiež sklamalo.

januska12323
Včera o 08:07

Poukážku ti dať nechcel tak dal čo sa mu zdalo vhodné. Pokiaľ sama nepovieš čo chceš budeš mať prekvapenie.

anonym_b34971
Včera o 08:08

Z mojej skusenosti chlapi- nevedia vyberat darceky 🤷🏼‍♀️ Ja som par vianoc nechala na mojom muzovi a tiez som bola sklamana co vybral. Take veci co vobec nenosim, znacky o ktorych som mu hovorila, ze nemam rada. Aj ked som sa snazila mu naznacovat, ze toto je pekne a tamto sa mi lubi tak vzdy vybral nieco ine. Jeden rok som si povedala, ze stacilo a normalne odkaz mu poslem, ze toto mi kup a hotovo. Moj otec a brat detto - vzdy vyberu blbosti.

domka222
Včera o 08:08

Preto si každý rok presne povieme,čo chceme,alebo kúpime spolu.

anonym_b433c3
Včera o 08:11

@anonym_autor bože 🙄 šak trochu vďaky ja som dostala pyžamo a kozmetiku a teším sa ako decko 🤷 a tiež si môže niekto povedať že je to darček pre babku..och to sú problémy

stellarstar
Včera o 08:12

Ja nvm málo sa poznáte alebo málo komunikujete že neviete čo kupovať? My dvaja sa buď dohodneme alebo sa necháme prekvapiť a tým pádom vieme čo kupovať druhej polovičke . Ešte sa nám nestalo že by sme dostali nejaký nevhodný darček

Strana
z7