Je nesprávne snívať o živote ženy v domácnosti?
preco v dnesnej dobe muzi nechcu aby zena zostala doma, bola zenou v domacnosti, v niektoeych kulturach je to stale popularne az vyzadovane, dlhe roky som zila v egypte a tunisku, kde som robila delegatku cez leto.
videla som, ze to ide. a zena je doma, pekne sa stara o dom, domacnost, vsetko je vzdy ciste, navarene v hrnci, upratane, zena sa sebe venuje tiez, kamoskam, rodine, viac vznika casu na porozumenie, nie je vystresovana, ukricana matka, ktora nevie co kde skor.
kazda moja kamoska sa mi stazuje v mojom veku, ze nestihaju nevedia co skor, maju deti, pracu 8 hodin denne, domacnost, varenie, ulohy s detmi, nechcem tak zit uprimne. Vidim to aj ja sama na naj kamoskach, rodinnych clenoch... zeny velmi starnu potom, vystresovane, ochoreju vacsinou a pod.
kde takeho muza najst mam 34 rokov.
moj ocko tiez dovolil mamine aby nepracovala uz od 40ky. a uz su na dochodku. stastni a v pohode. ja mam ukoncenu vs, ale mojim snom je byt zena v domacnosti, starat sa o manzela a tiez mat nejaky bocny prijem ktory sama si spravim bud pasivny alebo e commerce, alebo ine. chcem mat proste viac casu na seba, rodinu, dieta, ( chcem jedno), ale nechcem denne 8 hodin chodit do kancla niekde pon- piatok. neviem, kde takeho muza najst. pri zoznamovani sa ma hned kazdy pyta, kde pracujem, ake mam plany do buducna a pod....ked toto poviem, tak muzi zutekaju alebo su prekvapeni, alebo mi povedia, ze tak si chod zit do egypta, ked ti to vyhovuje. nechcem teraz zdvihnut hladinu na Mk, a nechcem ani hadky, prosim slusne jednanie, ale preco muzi su dnes taki? ved muz ma byt ten co prinasa domov peniaze predsa. Poznam asi 3 take pary v mojom okolí, kde to tak funguje a muz zabezpecuje. preco, je to dnes hanba v 21 storoci? ked aj kamoskam poviem, ked sa ma spytaju, co s karierou, ja vravim nic, nechcem toto vobec riesit, chcem sa vydat, starat sa o dom, domacnost, a mat jedno dieta, ktoremu sa budem plne venovat fullt ime na 100%, nebudem unavena, vystresovana. nechapem tomuto zivotu. Dostala som z toho depresie, nespavost a panicke ataky, tetaniu. lebo neviem co dalej s takymto svetom.
Mozno je chyba vo mne ano, urcite, lebo som sa neprisposobila tomnuto svetu,ale zijem niekde v 19 storoci, ale asi hodne ma ovplyvnilo ako zili moji rodicia a tiez ked som zila v arabskych statoch....prosim o konkstruktivne odpovede, co teraz so zivotom
je zle, mat takyto sen??? som naozaj vinna?
@anonym_autor Samozrejme, že žena, ktorá sa stará o domácnosť, nemá čo chodiť do práce! Ja nechápem ženy, čo sú ochotné rodiť deti a robiť slúžku chlapovi, ktorý od nich vyžaduje, aby ešte aj chodili do práce. To len slovenské ženy sú také sprosté. Mám sestru v Taliansku, roky bola v domácnosti, potom sa rozhodla ísť do práce na polovičný úväzok. Akonáhle nastúpila do práce, manžel automaticky zaplatil slúžku, ktorá sa im stará o domácnosť. A to ani nemajú deti. Pre slovenských mužov je žena obyčajná ťažná mulica, ktorá musí drieť od rána do večera, aby oni mali za čo chlastať. Keď je chlap neschopný uživiť rodinu, nech si ju nezakladá.
@sissy27 presne toto sa obávam..že keď nastane ťa chvíľka...čo potom..kebyže partnerovi sa niečo stane ja nič mať nebudem a podobne.
@anonym_autor inak ešte k tomu, že "chcem jedno dieťa, ktorému sa budem na 100% venovať". To je reálne tak prvé tri roky, možno 6. Čo potom? Homeschooling, žiadne krúžky, žiadni kamaráti pre dieťa, len aby si sa mala o koho starať a naplnila svoje "poslanie" ?
Ale teda nečuduj sa, že tvoje rande končí v momente, kedy túto požiadavku vyslovíš. Neviem či nejakého chlapa ohúri žena, ktorá mu otvorene povie, že chce, aby ju živil do konca života. To musíš opačne - najprv ho očariť, aby sa do teba zamiloval a až potom ti bude plniť všetko čo ti na očiach uvidí.
Sen mozes mat aky chces a mozno aj najdes chlapa co ti to poskytne. Za mna - ked sa stanes na niekom ekonomicky zavysla, stracas do velkej miery slobodu a pravo rozhodovat o svojom zivote, ked sa zmenia okolnosti. A napriklad ja osobne (aj ked by som to bez problemov zvladol) by som nechcel vedla seba zenu, ktora je odomna zavysla. Mam vztah, v ktorom sme obaja dobrovolne, a nie kvoli ekonomickej situacii.
@wade dobre ta taky chlapi ako ty len deti urobia a letia jednoducho dalej lebo nechce aby deti na nom boli ekonomicky zavisle. Chlap sa ma o zenu starat ci ona robi ci nie. Je to aj v prirode. Zena a deti su jeho povinnostou, ona sa o teba bude starat a ty chces byt nezavisly? To si potom hľadaj ženu s voľným vzťahom... vy takí moderný ľudia, aj deti su len módny doplnok....
Na Slovensku to nie je veľmi vhodné, byť iba ženou v domácnosti a už vôbec nie pri jednom dieťati. Aj mať 34 rokov to je už dosť veľa, väčšina mužov si pohľadá radšej mladšiu. A muži sa menia, možno sa nájde nejaký, ktorý teraz by na to aj pristal, ale môže si to skoro rozmyslieť, nie je isté ako sa bude dariť otehotnieť, či bude dieťa zdravé alebo ak by chcel aj viac deti.
Keď má žena VŠ tak by mala mať prácu, v prípade starostlivosti o dieťa by mohol byť aj menší úväzok, pri dobrom plate je to celkom výhodné a ďalej sa zdokonaľovať vo svojej profesii. Nedá sa spoliehať na muža, teraz manželstvá nebývajú na celý život, rozvody sú bežné, aj rôzné dg. sa objavujú už aj u mladších mužov. Byť sebestačná finančne, to by mal byť cieľ ženy, nie očakávať takýto štýl života, to si mala začať žiť v tých krajinách Egypte, Tunisku, či arabských krajinách.
@petronelag teraz manželstvá nebývajú na celý život....
To si kde vzala túto vetu? Či podľa seba ?
Joj, aj ja som mala takyto sen, kym som nemala deti a nezazila realitu…boze je to utrpenie, mat na starosti domacnost a deti. A to uz mi jeden chodi do skolky. Ta nesloboda je hrozna, proste toto by pre mna nebolo (deti by som nedavala do skolky, kebyze ostanem doma).
Moze to byt fajn, kebyze uz deti su vacsie a uz ma tak nepotrebuju ale teda, je to fakt blby pocit byt zavisla na muzovi. Predstava pekna, ale realita hrozna
@anonym_c740bd Podľa štatistík je na Slovensku 40% rozvodovosť, ja nie som rozvedená a pracovala som doteraz vždy, 3 roky na skrátený úväzok.
@anonym_autor tak egyptania v prvom rade nežijú v monogamii, takže tam riziko, že si časom nájde mladšiu jednoducho neexistuje. Môžu mať až 5 žien, keď ich vedia uživiť. A keď sa aj náhodou egypťan rozvedie, tak celý majetok po rozvode ostáva manželke a nie jemu. U nás sú iné zákony, preto sa tu snažia ženy pracovať, aby boli nezávislé. Ja osobne si neviem predstaviť, že by som si ako dospelá produktívna žena, pýtala od manžela vreckové
@sasa1310 mam manzela Egyptana a to, co tu pises, nie je vobec pravda....pocnuc 5imi manzelkami (moze mat max 4, aj to za urcitych podmienok)...az po to rozdelenie majetku po rozvode 🤣🤣🤣....napisem ti len KEBY
@jsrv82 ale zeny nerobia nepracuju
@anonym_autor zena ma v islame moznost rozhodnutia - bud ostane doma a manzel ju zivi, alebo ide do prace a manzel ju zivi nadalej, lebo cela jej mzda je pravne iba pre nu...a potom mas vychcancov, ktory chcu eu-papiere ci socialku a k tomu zenu, ktora bude makat ako mulica v eu....
U nas to chlap navrhoval, ale ja nestrpim pocit financneho eunucha. Takze nepochodil. Ale keby si mu na rande navrhla, ze si predstavujes, ze si ta vezme, spravi ti 1 - slovom jedno dieta a bude ta zivit dokym vas smrt nerozdeli, tak by sa asi schuti zasmial a rande ukoncil predcasne. Kazdopadne drzim palce, ked ti je len z tej predstavy ist ako bezdetnejpracovat zle, aby si pri udere tvrdej reality nedostala infarkt.
@anonym_autor muz ma byt ten, co prinasa peniaze?? Nikdy by som sa do takej zranitelnej roly nechcela dostat. Nikdy
@anonym_autor zena ma v islame moznost rozhodnutia - bud ostane doma a manzel ju zivi, alebo ide do prace a manzel ju zivi nadalej, lebo cela jej mzda je pravne iba pre nu...a potom mas vychcancov, ktory chcu eu-papiere ci socialku a k tomu zenu, ktora bude makat ako mulica v eu....
@vevesh s tymto suhlasim. Mna hlavne v tom prispevku vyssie pobavil fakt, ze cely muzov majetok ide po rozvode jeho ex/manzelke 😁
@anonym_c740bd je pekné a potrebné myslieť pozitívne, ale štatistika nepustí.
A nepripadam si vobec nejaka vyzita, zostarnuta ani nejako specialne strhana, ze som cely zivot pracovala a to nie vzdy iba v jednej praci.
@anonym_autor jak čo si životom? Tí čo sú schopní sa prispôsobiť, prežijú, tí čo nie, tak tí asi nie... 🤷. Ja som bola toľko krát nútená zmeniť svoj životný štýl, bože čo si myslíš, že žijem tak ako som si to naplánovala v nejakej 25ke??? Však nie si ani prvá ani posledná, ktorá nemala ideálneho chlapa, hádam nemáš 70+, že už bilancuješ svoj život ako nešťastný alebo čo... Ak je to také neprekonateľné, že ti to bráni v normálnom živote, vyhľadaj psychologičku a spracuj to, kopec žien pracovalo pred materskou a po materskej buď na čiastočný, alebo aj vôbec, akurát veľa z nich je aj ponižovaných od muža, ak doma nie je poriadok a navarené atď., ale to si asi musíš zažiť, aby si pochopila, čo vlastne chceš. Lebo ty si videla len vonkajšok - pri hádkach tých párov a v ich spálňach si nebola. Ale tvoja voľba. (Samozrejme som rada, že tvojim rodičov to fungovalo).
@jsrv82 a ako to maju naozaj? Skus napisat, hoci to nie je celkom k danej teme. Dakujem.
@jsrv82 a ako to maju naozaj? Skus napisat, hoci to nie je celkom k danej teme. Dakujem.
@jsrv82 jo, to bol vtip, na ktorom som sa dobre zasmiala. Aj s tymi 5 zenami🫣🫣
@zltalienka zene po rozvode prinalezi veno. Nic ine. Preto je veno extra extra dolezite a velmi podstatne pri uzatvarani manzelstva. A preto su aj europanky nazvyane "lacnymi nevestami".🤫🤫
@veklipo prave ano, ze potom zena je maximalne odkazana na muza a na jeho volu- nevolu. moze si s nouon robit co chce a on urcuje pravidla spoluzitia
@anonym_autor ja zijem v USA dlhodobo a vobec to moda nie je, byt zenou v domacnosti. Takto ziju iba bohate zeny alebo manzelky bohatych muzov. Velka vacsina zien sa 3 mesiace po porode vracia do prace, aby o zamestnanie neprisla; a navyse potrebuju jej prijem, kedze materska a rodicovska davka neexistuje
@anonym_autor si leniva. uplne. sedkat domka a co tak zacat pracovat? fuj mlada zena.
@anonym_autor situacia na Slovensku je taka,ze musia pracovat obaja,ak maju deti.Iba v páre sa to da dnes zvladnut.Proste platy na svk su uz raz take a jeden clovek to neutiahne.Musia byt nato dvaja.Tiez chcem byt zena v domacnosti ale ten moj by musel mat 3 roboty..
@jsrv82 dakujem precitam...dlhe to je...
@jsrv82 dakujem precitam...dlhe to je...
@zltalienka jasne, v pohode. Tam je vsetko detailne popisane.
@jsrv82 jo, to bol vtip, na ktorom som sa dobre zasmiala. Aj s tymi 5 zenami🫣🫣
@zltalienka zene po rozvode prinalezi veno. Nic ine. Preto je veno extra extra dolezite a velmi podstatne pri uzatvarani manzelstva. A preto su aj europanky nazvyane "lacnymi nevestami".🤫🤫
@vevesh ja myslim, že aj dedičstvo po muzovi, ide o percenta, či majú deti, či sú chlapci, či dievčatá lebo tie dá vidajú a chlapci preberajú dom po rodicoch, a potom sa dáva tiež male percento pre otca a mamu ak ešte ziju a tiež samozrejme manželke. Takto by to malo byt co ja viem.
Keď vybudujes majetok, máš dobre zainvestovane, tak Budiš. Ja som takto doma, 2 deti dospelé, jedno na 1 stupni, všetko však šlo postupne...podnikala som, zarobila som, firmu predala...peniaze investovala. Som doma ale nie som žiadna žienka domaca, denne sa venujem pohybu, chodím plávať, na turistiku v strede týždňa, s kamarátkami, alebo len tak s knihou v tichu..doma upratané, domaca strava...mam vnútorný pokoj.
@vevesh ja myslim, že aj dedičstvo po muzovi, ide o percenta, či majú deti, či sú chlapci, či dievčatá lebo tie dá vidajú a chlapci preberajú dom po rodicoch, a potom sa dáva tiež male percento pre otca a mamu ak ešte ziju a tiež samozrejme manželke. Takto by to malo byt co ja viem.
@zara3 ano, ale to je mimo manzelsky zvazok- otazka bolo, co prinalezi zene v manzelstve a po rozvode🙃 a teda presne % pos smrti manzela nie su udane, majetok sa deli medzi muzskych a zenskych potomkov, zena dostane po muzovi 10% z jeho majetku🫣 (ak su viacere, tak rovnym dielom z tych 10%) plus vdovske, ak taketo nieco dany stat ponuka. Zvysok sa deli medzi deti, kde chlapci dedia 2nasobnym podielom ako dievcata...
@zltalienka jasne, v pohode. Tam je vsetko detailne popisane.
@jsrv82 a je to aj pravda? Uz som precitala
@zara3 ano, ale to je mimo manzelsky zvazok- otazka bolo, co prinalezi zene v manzelstve a po rozvode🙃 a teda presne % pos smrti manzela nie su udane, majetok sa deli medzi muzskych a zenskych potomkov, zena dostane po muzovi 10% z jeho majetku🫣 (ak su viacere, tak rovnym dielom z tych 10%) plus vdovske, ak taketo nieco dany stat ponuka. Zvysok sa deli medzi deti, kde chlapci dedia 2nasobnym podielom ako dievcata...
@vevesh 🤣😅aha už rozumiem nejak som myslela se to o dedičstve... tak v tomto prípade pokiaľ ženy nemali veno ta dostanú prd.

@anonym_autor tak egyptania v prvom rade nežijú v monogamii, takže tam riziko, že si časom nájde mladšiu jednoducho neexistuje. Môžu mať až 5 žien, keď ich vedia uživiť. A keď sa aj náhodou egypťan rozvedie, tak celý majetok po rozvode ostáva manželke a nie jemu. U nás sú iné zákony, preto sa tu snažia ženy pracovať, aby boli nezávislé. Ja osobne si neviem predstaviť, že by som si ako dospelá produktívna žena, pýtala od manžela vreckové