Keď 6532 priateľov znamená samotu
Keď sa dnes pozeram spat, vidim to jasnejsie, nez by som chcela... Zial.... Mam 47 rokov a patnasť z nich som bola sama. Aspoň v tom skutocnom svete. Na Facebooku som vsak nikdy sama nebola... Tam som mala tisice priatelov, stovky znamich a denne desiatky sprav.. Kazdy den som si pridavala fotografie svojej tvare.... Vzdy trochu lepsie svetlo, trochu lepsi uhol, trochu viac filtrov. Lajky prichadzali rychlo a spolahlivo... Boli ako male injekcie stastia. "Si krasna. Ty ale mladnes. "Ziariš." to bolo denne Na kazdy komentar som odpisala a usmiala sa na obrazovku, akoby tam niekto naozaj stal oproti mne... Roky som si tym kompenzovala samotu. Presviedcala som samu seba, ze som videna, bdivovana, chcena.. Ze mi vlastne nic a nikto nechýba. Dieta som vychovala, pracu som mala, vecery som zaplnila obrazovkou a pocitom, s pocitom ze niekam patriim. Muzi, ktori mi kedysi pisali,, ktori ma chceli spoznat, stretnut sa, ti ma casto nudili. Zdali sa mi obyčajni, malo zaujimavi, prilis nedokonali.. Nechcela som investovat do nich cas a ved preco by som mala, ked som mala online svet plny obdivu bez rizika sklamania?... Potom sa moje dieta odstahovalo. Byt stichol no a zrazu nebolo komu varit, koho cakat, komu sa prihovorit. Facebook ostal, ale lajky uz nezahriali tak ako kedysi. Prvykrat som si priznala, ze som sama, a to nie iba tak ale Skutocne sama.... Skusila som samozrejme zoznamky. Prve stretnutia ma udreli tvrdsie nez akakolvek kritika pod fotografiou. V realite som sa muzom nepacila.. Vrasky, ktore som roky retusovala, tam boli viditelne. Unava v ociach sa nedala vymazat filtrom a tetovane obocie, ktore na fotkach vyzeralo vyrazne a moderne, v skutocnosti priťahovalo nechcene pohľady a neprijemne poznamky. Cítila som, ze muzom prekáza nieco, co som si sama roky nechcela priznat..Odchadzala som zo stretnuti s pocitom hanby a lutosti. Nie nad nimi ale nad sebou.. Nad rokmi, ktore som premarnila v bezpecnej iluzii.. ☹. Keby som vtedy dala sancu niektorému z tych, ktorych som odmietla bez snahy ich spoznat… mozno by som dnes mala po boku niekoho, kto by poznal moje vrasky , moje zmenene telo, moju pokozku z blizka a s pochopenim toho co som prezila. Zostarla som cakanim na dokonalý obraz seba samej. A az teraz viem, ze stastie sa nedá klikanim ziskat.. ale da sa len zit. A na to som prisla prilis neskoro...
Čo je s otcom dieťaťa? Rozišli ste sa, rozviedli, ste v kontakte?
Preto hovorim, furt lepsie jeden ozajstny pritela/ka, nez 1000 a falosnych. Na to FB nepotrebujem.
niektoré odpovede zodpovedajú opisu vo včerajšom príspevku vo fóre Tichý odchod
@agika21 ty si akože ok?
@stellarstar Škoda na ňu reagovať. Profil založený 12/2025 a takto vystrája vo všetkých diskusiách, pokiaľ ju nebloknú.
@anonym_autor mas 47 tak by si uz mala dozriet a dospiet. zivot ide dalej, uprac si hlavu a priatelov a venuj sa sama sebe, mas este zivot pred sebou, bud zan vdacna
@anonym_autor krásna sebareflexia. Uvedomila si si co je priorita a to je hlavne. A nie, chybou nie sú tvoje vrásky ani zmenené telo,... chybou bolo randse s chlapmi ktorí išli len po tvojom výzore. Bud rada, že si sa ich zbavila takmer okamžite.
Tak teraz bez filtrov, prajem veľa stastia
@anonym_autor krásna sebareflexia. Uvedomila si si co je priorita a to je hlavne. A nie, chybou nie sú tvoje vrásky ani zmenené telo,... chybou bolo randse s chlapmi ktorí išli len po tvojom výzore. Bud rada, že si sa ich zbavila takmer okamžite.
Tak teraz bez filtrov, prajem veľa stastia
@simona20201309 Dakujem velmi. ❤
A ty máš pocit, že už ti končí život alebo čo? Veď ludia sa poznávaju a navazuju vztahy v každou veku.
Tak zruš FB a vyraz žit. A prestan sa lutovat. Všetci starneme.
@simona20201309 Dakujem velmi. ❤
@anonym_autor bože zas tá literárna tvorba, či pokusy o ňu, že vás to tu baví trollovať
Fakt sa mi nechce citat tento roman. Stale mozes dat sancu komukolvek kto sa usmeje
Každý človek, ktorý sa potrebuje denne fotiť a prijímať komplimenty na upravené fotky by sa mal liečiť. Škoda, že si na to prišla neskoro ale nič nie je stratené.
Aj keď myslím, že to písala AI.
aj teraz to pises s ocakavim, ze za to dostanes nespocetne mnozstvo lajkov? 🙂
Prvý dolezity krok je zacni zit realny zivot. AJ ked si sama, zacni si davat denne mini vyzvy, napriklad denne urobit 10 000 krokov, zapisat sa na kurz jazyka, zapisat sa na nejake skupinove cvicenie. Tiez som mala chvile po rozchode ked som sa citila sama a toto ma nakoplo. Sice ulava neprisla z dna na den a niekedy mi naozaj bolo tazko ale po 4 mes som naozaj na to uplne skvele a dokonca sa priplietol do zivota aj muz, uplne nahodne, nikoho som nehladala bola som spokojna. Ale ja som sla tvrdo po rezime dna mimo soc sieti, z prace domov, potom oddych pri kave, 2x tyzdenne kurz , 1x tyzdenne cvicenie, vecer som si upratovala fotky, prala, vzdy som si nasla par aktivit. Pustila si hudbu, meditaciu, prve 4 mes boli narocne, plakala som denne hlavne rano ale potom to bolo coraz lepsie. Na casy dovolenky som si sama zabookovala letenky aj ked som v zivote sama nelietala, hotel, uzivala si metropoly Europy a nejako som si zvykla byt rada sama so sebou, len to chce tvrdu pracu na sebe. Nepolavovat. A az potom mi do zivota zacali vstupovat ini muzi..dokonca aj ex chcel sa vratit no uz som nesuhlasila, co beriem ako top mojho sebavedomia. Mne velmi pomohol AI ten mi robil program ked mi dosli napady a diar, kde som si pracne zapisovala tyzden co za aktivity idem robit. A kedy budem oddychovat sama doma, co bolo najhorsie v zaciatkoch vydrzat sama so sebou
@anonym_autor Pekne a úprimne napísané. Ty sa príliš sústreďuješ na svoj vzhľad. Potom sa deje nasledovné – ľudia okolo teba rýchlo vycítia, že ti tie vrásky vadia. Čo si myslíš, že k nim tým vysielaš? Vysielaš: „nie som pekná“. A čo si myslíš, že si oni potom budú myslieť? Môžeš hádať... presne to, čo vysielaš. Namiesto sústredenia sa na svoj vzhľad ho akceptuj a buď s ním spokojná. Usmiata, uvoľnená baba, ktorá je spokojná sama so sebou a žiari – to je sexy. Na vráskach potom vôbec nezáleží. Ty si nastavená štýlom, že potrebuješ potvrdenie od okolia, že si pekná. Preto si bola „závislá“ na Facebooku. Super, že si sa prebudila. Niektorí ľudia sa nezobudia celý život. Takže gratulujem. A áno, také prebudenie trocha bolí, ale je absolútne prospešné a vedie k ozajstnému šťastiu, a nie k falošnému na internete. Takže, nahoď úsmev a vyraz sa baviť...
Citala som len kusok lebo je to strasne dlhe ale ja nechapem ze si niekto pcha xy ludi na FB len preto lebo sa poznaju z videnia alebo sa sem tam pozdravia.
Je to na smiech. Par dobrych ludi okolo seba uplne staci, to iste na internete
takze prechadzas pre palceky a mile slova z jednej socialnej siete do "druhej" (sem) k cudzim ludom, namiesto toho, aby si vysla von do sveta a zacala zit???
Ďakujem ,že si sa podelila o príbeh
Dlho som FB odolavala. Nakoniec som si zalozila anonymny profil, aby som mohla pozerat tych znamych, ktori, maju profiil verejny. Aj po rokoch sa mi hnusia tie lichotky, ktore si tam ludia pod fotky davaju. Pri osobnom stretnuti by tieto chvalospevy urcite nepouzili.
to je zas ten istý trol,ktorého otec vypustil hovnocuc do pivnice

A čo napísala agika?😳😁
Ja som myslela, že to je cvičné maturitné zadanie na SJL🤭 veď nech deti trénujú
@anonym_autor Dôležité je, že si si to uvedomila. A teraz je čas spoznať tých skutočných priateľov. Nikdy nie si skutočne sama. Tí čo ťa majú radi ťa nikdy neopustia. A práve tí vidia tvoju skutočnú krásu. Nikdy si ju nestratila. Prajem ti všetko dobré.
Každý človek, ktorý sa potrebuje denne fotiť a prijímať komplimenty na upravené fotky by sa mal liečiť. Škoda, že si na to prišla neskoro ale nič nie je stratené.
Aj keď myslím, že to písala AI.
@januska12323 Presne, AI. Strašne gýčovo to na mňa pôsobí
Naco tolko pseudopriatelov??? Ja si nepridavam len tak hockoho. Prave naopak. S kym uz ani nie som v kontakte, mazem bez milosti. Nemam ich viac ako 90. Aj to zvazujem, ze by sa to este zislo preriedit 🤷♀️
@anonym_autor krásna a úprimná spoveď. Hľadaj muža, neostávaj sama. Meníš hodnoty a to je dobre. Neobviňuj sa. Ľudia robia väčšie chyby v živote. Vtedy si nevedela inak. Facebookove priateľstvá ťa napĺňali. Bolo to síce dočasné ale už vieš a ešte nie je úplne neskoro.