Kto bude mať smutné Vianoce?
kto bude mat smutne Vianoce?
neviem sa dako naladit, presne pred rokom sme zazili smrt v rodine , minule Vianoce sme riesili kar a pohreb :(
uz teraz mi zoviera zaludok, ake budu, alebo ich pri prvom ''vyroci''preplacem :(
snazim sa robit naladu, peciem, pustam skladby ale cele je to o inom. ked uz mu nebudem ako dat povedat ze ho lubim a ze mu prajem stastne a vesele, uz nikdy mu nenavarim kapustnicu ani rezen ci rybu :( je mi tazko :((((
@anonym_autor úprimnú sústrasť...myslí na to že pozerá na vás z neba a aspoň takto je svami..my vždy pred večerou ideme na cintorín ak sa vám sa choďte aj vy 🙏❤️🩹
@anonym_37a2ec urcite pojdeme :( otecko mi zomrel po Vianociach, on pred Vianocami, a pritom som bola snad najvacsi fanusik Vianoc. uz nikdy nebudem
Svet bohužiaľ nie je ideálny a veci nie vždy dopadnú tak ako chceme. Jedna životná kapitola sa uzavrela, treba sa cez to preniesť a ísť ďalej. Čas to zahojí, aj keď to môže trvať roky, ale vždy si musíš hovoriť, že si sa nenarodila preto, aby si preplakala zvyšok života.
@anonym_autor taktiež, na nový rok úmrtie, súčasne moje okrúhle narodeniny. Nikdy už Vianoce, Silvester, Nový Rok nebudú ako kedysi. Ani narodky neoslavujem. Ja sa ale do ničoho nenútim. Nerobím "čo treba akože", ak sa na to necítím. Robím to, čo chcem, zvládnem a nepredstavuje to pre mňa stres. Moji najbližší chápu. Ak chcú, robia si po svojom, ak nie, nie. Odo mňa sa neočakáva nič, čo nie som schopná dať. Sviatky majú byť o pohode, nie akoby nútenej, že sa to má a patrí. Ak by som celé sviatky ležala v posteli a čítala knihu a bola spokojná, ok. Nerobiť nič nasilu. Tebe to škodí a blízki to "cítia". Kašľať na zaužívané, rob tak aby si bola čo najviac v pohode.
Mrzí ma, čo sa stalo. Myslím si, že by si mala byť viac empatická sama so sebou. Je úplne normálne, že sa po takých udalostiach nevieš sa tešiť z Vianoc, nemáš náladu, máš strach, aké to bude po prvý krát bez blízkej osoby.... Nepodlieha spoločenskému nátlaku, že na vianoce mame byt všetci happy, nadšený, plný lásky, vďaky a prežívať zázrak sviatku s detským potešením.... Dovoľ si byť smutná, dovoľ si nemať náladu na nič, po plakať si, zapáliť si sviečku za zosnulého... Nesnaž sa nasilu mat dobru náladu, vypekat, atd... Nehovorím, že upadnúť do depresie zo pomôže. Iba toľko, že buď k sebe laskavá a trpezlivá, je pochopiteľné, ako sa cítiš, nepotlacaj to. Skôr nájdeš pokoj keď si dovolíš odžiť si svoje pocity. Posielam objatie!
a zmeni sa to niekedy? neviem ci niekedy budem este stastna
dakujem vsetkym za mile slova.
@anonym_autor
sama sa musis rozhodnut, ci to bude niekedy ine
teraz je to v podstate cerstve, prve vianoce bez milovaej osoby byvaju pre kazdeho tazke...ak mas deti, skus sa pred nimi aspon trochu pretvarovat, chapem, ze je to tazke
alew by nasilu vesela, lebo a to v tomto obdobi ocakava je hlupost...nechaj to proste preboliet
@anonym_autor 🫂💙🌷
Prve a mozno aj druhe vianoce boli naozaj divne,ale pre nieco musis byt silna. Naozaj je dobre ak mas deti aspon im nedat najavo,ze vianoce smutis. Mne pred Vianocami zomrel otec. Bolo to naozaj strasne obdobie. Jedno dieta 4r druhe pol roka. Vedela som,ze uz proste nepojdem zaniest jeho kolace,jeho salat a rybu atd. Ziadne darceky uz proste neodnesiem. Rano bolo pre mna cista katastrofa,zufalstvo co budem robit. Musela som odist z domu sama. Sedela som v meste na parkovisku asi hodinu. Potom som sa odviezla aspon do dediny kde byval a nazad. Neviem preco ale vratila som sa domov aspon ako tak v normal stave. Potom som sa zabavala s detmi do vecera a dako to preslo.
to ma velmi mrzi...je to hrozne smutne, no zial, musime ist dalej. tiez sme mali pred par rokmi umrtie v rodine pred vianocami, nie je to lahke...a je jedno, kedy sa to udeje 🙈 prajem vela sil ♥
@anonym_autor tak, vraví sa, že čas je liek. Postupne bude lepšie, malo by byť. Veľa záleží aj, aký typ osobnosti si. Vsetko je individuálne a nikto ti teraz nepovie, čo ako bude. Niekto zvládne aj "nezvládnuteľné" relatívne v krátkom čase. Naozaj záleží aký typ osobnosti si, ako zvládaš záťaže, akú sociálnu oporu máš. Tam je veľa faktorov. Dôležité je, riadiť sa podľa "tvojho rozpoloženia, vnímania, schopností". Nikto ti nedá recept. Len tvoje pocity.
Pred rokmi mi takto nahle umrela stark.
V septembri som nastuila do vysnivanej prace,este stryko posielal fotku,ako sa z toho tesi...zdravy clovek.
Dohadovali sme sa,ze na dusicky budem mat volno,pridem....
12.oktobra som uplovala z Eakuska do nemocnice,kam ju odviezli vo vaznom stave...vnimala ma,ale uz nerozpravala,zle dychala..
14.oktobra zomrela.
mala pomotane creva/
Boli to ore mna hrozne vianice a vltne aj po tolkych rokoch su nostslgicke.
Nikdy uz nebudu ako predtym.
Boli sme na seba prilis naviazane.
O co väcsi bol musis mat ty,ak to bol a este blizsia osoba.
Urcite to bude zlozite a dojimave.
Ale casom si na to zvyknes.
Prajem ti vela sil.a skus sa na to pozriet tak,ze ani jeho ani ocka uz neboli.oni uzsu stastni tam kde su.
To jedine ti moze trosku byt utechou.
@anonym_autor ahoj tiež sa tieto Vianoce vôbec netesim a to som bola tiež ich najväčší fanúšik už asi od septembra som sa na ne tešila. Už len čakám kedy bude jar ani zima ma už nejako nerobí šťastnou (ja som ju milovala. Keď napadol 1.sneh) to svetlo vo mne zhaslo keď moja milovaná mamka odišla na druhý svet 1.2 dúfam že to nejako prežijeme. Ideme na spoločnú chatu celá rodina súrodenci a otec takže zmeníme aj prostredie. Potom v januári mám narodeniny to tiež nebudem oslavovať
Ja teraz vôbec nečakám Vianoce. Mne už lezie na nervy vkuse riešiť niečo, návštevy, pečenie, varenie, ísť sem tam, jednému toto nevyhovuje, druhému tamto, už vôbec nečakám že zas čo bude zle a kto bude šomrať
Uprimnu sustrast. Ja som maminu pochovala pred 3 rokmi, rakovina. Ešte stihla nakúpit darčeky, ale nestihla nám ich dat 😢
maminu som pochoval pred rokom a pol, všetko vo mne zhaslo. Zostal som úplne sám. Nemám už nikoho.
@anonym_autor ak táto žena hovorí pravdu, tak on ťa počuje

@anonym_autor úprimnú sústrasť...myslí na to že pozerá na vás z neba a aspoň takto je svami..my vždy pred večerou ideme na cintorín ak sa vám sa choďte aj vy 🙏❤️🩹