icon

Kto trávi Štedrý večer a sviatky sám?

18. dec 2025

Pozdravujem vas. Napadlo ma, je tu niekto, kto tiez travi sviatky sam/sama? Uz niekolko rokov ich tiez mam take, najskor kvoli praci, nemohla som ist za rodinou, a dnes, ked tu uz nie su najblizsi a mam inu pracu, tak uz nie je ta najblizsia rodina. No ale nechcela som na uvod takto nostalgicky.
Preto som z nudy uvazovala, ci by sa nenasiel niekto a na nejaky kratky sviatocny pobyt s wellnessom a dobrym jedlom (proste o vsetko postarane). Vlastne sa mi nechce ostat doma- 2 dni vsetko chystat, pre samu seba a potom sa zvysne dni nudit medzi 4 stenami 🙃 a to aj napriek tomu, ze nejake navstevy prebehnu. Uvazujem, cisto v teoretickej rovine,.... len najst niekoho na take nieco, uprimne neviem ci sa aj da, vsetci z mojho okolia bud maju rodiny, alebo cast mojich priatelov, ktorí ziju sami, maju este rodicov, ku ktorym sa vracaju cez sviatky. A navyse nikdy som s cudzim nesla na pobyt, neviem ani ake by to bolo 😁. Tak kto je zainteresovany do temy, kludne napiste, mozno ma to uprace v myslienkach a budem mozno aj rada ak ostanem sama doma 😃 tak ako kazdy rok 😄

anonym_bd4cb0
18. dec 2025

by som nešla s nikým neznámym. V dnešnom svete klamstva a kde akých podvodov by som sa jednoducho bála a radšej by som bola sama.

anonym_c82770
18. dec 2025

Postupne bude čoraz viac ľudí tráviť nielen Vianoce, ale väčšinu života osamelo. Budeme mať, okrem internetu a sociálnych sietí, aj AI, časom nielen nehmotné, ako rozptýlenie, spoločnosť. A budeme vymierať.

sisska96
18. dec 2025

Však uvar si niečo pusti si film a užívaj si voľno.

autor
18. dec 2025

Hej ved to, ze v dnesnej dobe sa tazko da verit ludom, poznam z vlastnej skusenosti. Preto je to mozno aj blby napad ist s niekym cudzim.
Mne ani tak nevadi byt sama, s tym som v pohode, skor mi pride ten cas doma taky premrhany, nevyuzity.

@sisska96 - ale ved ja tento program doverne poznam, roky, ale uz ma nebavi, preto vymyslam nieco ine. Hlavne to varenie, chystanie (uz sa mi nechce) a potom sediet doma. Navyse mna filmy a rozpravky nebavia, ja maloco aj telku zapnem, knihy necitam, takze toto nie je idealny program pre mna. Ja som skor aktivny sportovy typ, ked je teplo som vzdy von... alebo teda aj pasivny oddych - ale mimo domu, t.j. hotely, plaze a pod.

hradnapani
18. dec 2025

ja by som to zrealizovala o rok - dovtedy by som si nasla kamosku, ktoru by som si stihla preverit. Takto naslepo by to bolo prilis riskantne. ale inak myslienka dobra, je vela ludi, ktori ostali sami a urcite by nieco taketo privitali.

marsmykkok
18. dec 2025

@anonym_autor však kúp si nejakú letenku a choď spoznať nejaké mesto alebo krajinu. Single cestovanie je úplne bežné.

anonym_bf7533
18. dec 2025
@anonym_bd4cb0

by som nešla s nikým neznámym. V dnešnom svete klamstva a kde akých podvodov by som sa jednoducho bála a radšej by som bola sama.

@anonym_bd4cb0 A co sa ti stane? Kazda si bookme svoju izbu a stretnu sa ns ranajkach, obede a veceri. Maximalne si spravia kolecko okolo Strbskeho plesa.

anonym_c6f736
18. dec 2025

Existuju aj poznavacie zajazdy tam chodi dost single ludi sami a tam sa spoznaju

autor
18. dec 2025

Dakujem za tipy. No na 3 dni sa mi neoplati niekam letiet. Skor by som len autom volakde vybehla, do hor napriklad.

Dobry napad, zrealizovat to mozno buduci rok, ked si to dobre premyslim a mozno aj niekoho dovtedy najdem a vopred preverim 😁.

Co sa tyka samostatnych izieb, ono toto sa neoplati, to by som potom aj sama sla, mne ide aj o to zdielanie nakladov, kedze 1os plati za izbu akoby tam boli 2os. Zbytocne podla mna.

autor
18. dec 2025

Inak, nehladam teraz celotyzdnovy zajazd, toto mam v priebehu roka vzdy zabezpecene, niekolko dovoleniek. Teraz vyslovene riesim iba 3 dni cez sviatky 🙂

anonym_bf7533
18. dec 2025
@anonym_autor

Dakujem za tipy. No na 3 dni sa mi neoplati niekam letiet. Skor by som len autom volakde vybehla, do hor napriklad.

Dobry napad, zrealizovat to mozno buduci rok, ked si to dobre premyslim a mozno aj niekoho dovtedy najdem a vopred preverim 😁.

Co sa tyka samostatnych izieb, ono toto sa neoplati, to by som potom aj sama sla, mne ide aj o to zdielanie nakladov, kedze 1os plati za izbu akoby tam boli 2os. Zbytocne podla mna.

@anonym_autor Fuu, tak to dychat cudzie prdy s tebou nepojde nik.

zenazaba
18. dec 2025

Vies co, keby ze nemam dieta a muza, tak s tebou idem.

klotildabazarik
18. dec 2025

@anonym_autor vek a odkud si? Kam chces ist zima teplo? Sk? Zahraničí? Ja by som sla

anonym_409e9c
18. dec 2025

Prepáč, ale keď sa stál rad na pud sebazáchovy, ty si sa asi omylom druhýkrát zaradila do radu, kde rozdávali naivitu, keď na internete hľadáš niekoho cudzieho, aby s tebou šiel stráviť sviatky do wellness… ešte aj 1 izbu zdielať. To sa nebojíš? Spať vedľa niekoho, koho nepoznáš? Extrémne divné. Tam zober lavor, urob si kilo zemiakového šalátu, dobrú rybu, kapustnicu a nejaký koláč, nejaký film, kt máš rada sa isto nájde a nohy snáď máš, takže prechádzky po okolí, fitko.. zvládneš aj sama. Ja byť tebou, nevymýšľam. Radšej sedieť doma na prdeli znudená jak ležať vedľa prdiaceho úchyla vo wellnesse. Navyše, kde chceš zohnať wellness na tieto dátumy? Predpokladám, že už len ťažko…

autor
18. dec 2025
@anonym_409e9c

Prepáč, ale keď sa stál rad na pud sebazáchovy, ty si sa asi omylom druhýkrát zaradila do radu, kde rozdávali naivitu, keď na internete hľadáš niekoho cudzieho, aby s tebou šiel stráviť sviatky do wellness… ešte aj 1 izbu zdielať. To sa nebojíš? Spať vedľa niekoho, koho nepoznáš? Extrémne divné. Tam zober lavor, urob si kilo zemiakového šalátu, dobrú rybu, kapustnicu a nejaký koláč, nejaký film, kt máš rada sa isto nájde a nohy snáď máš, takže prechádzky po okolí, fitko.. zvládneš aj sama. Ja byť tebou, nevymýšľam. Radšej sedieť doma na prdeli znudená jak ležať vedľa prdiaceho úchyla vo wellnesse. Navyše, kde chceš zohnať wellness na tieto dátumy? Predpokladám, že už len ťažko…

@anonym_409e9c inspirovala som sa znamymi co cestuju s novymi ludmi, ktorych predtym nepoznali (a su to ludia aj vydate baby s detmi, aj single baby), cestuju len so zenami s rovnakymi zaujmami a nikdy nebol u nich ziaden problem - to na margo temy cestovania s cudzim. A na margo tvojej urazky k mojej naivite - ja sa nad tym aspon zamyslam, kedze ja osobne s tym skusenost nemam, len vidim ze vsetci takto cestuju, s neznamymi, len po predchadzajucom jednom osobnom stretnuti a to je vsetko. Zivot je totiz aj o inom ako len sediet doma na zadku so salatom na tanieri 😂. Hold, ti znami, co tak cestuju zazili ovela viac ako ludia co sedia doma na zadku kvoli strachu. Treba vediet zit a rozmyslat pri tom. A tak som formulovala aj tento prispevok.

autor
18. dec 2025

Terminy su, hotely tiez kvalitne. To som na rychlo pozrela. Je este z coho vyberat, inak by som o tom neuvazovala.

autor
18. dec 2025
@klotildabazarik

@anonym_autor vek a odkud si? Kam chces ist zima teplo? Sk? Zahraničí? Ja by som sla

@klotildabazarik zapad SK. Pozerala som dostupne hotely na SK a AT ( tam ich niekolko poznam, tam som uz sama pobehala nejake a bola som mega spokojna). Na SK moc skusenosti s hotelmi nemam, ale vyskusala by som, ak pride prilezitost

klotildabazarik
Autor odpoveď zmazal
anonym_409e9c
18. dec 2025

@anonym_autor To mne nemusis vysvetlovat, ja taku formu cestovania poznam, ale presne tam si ludia rovno vyspecifikuju s akou vekovou kategoriou/pohlavim/zaujmovou skupinou su ochotni cestovat. Ty pises, „sam/sama”, to je vsetko… A ta naivita nebola myslena ako urazka, ale ako fakt. Mne toto pride take naivne, akoby si nie si vedoma moznych rizik, ktore vyplyvaju uz len z toho zdielania jednej izby s niekym cudzim..🤷🏼‍♀️

autor
18. dec 2025
@anonym_409e9c

@anonym_autor To mne nemusis vysvetlovat, ja taku formu cestovania poznam, ale presne tam si ludia rovno vyspecifikuju s akou vekovou kategoriou/pohlavim/zaujmovou skupinou su ochotni cestovat. Ty pises, „sam/sama”, to je vsetko… A ta naivita nebola myslena ako urazka, ale ako fakt. Mne toto pride take naivne, akoby si nie si vedoma moznych rizik, ktore vyplyvaju uz len z toho zdielania jednej izby s niekym cudzim..🤷🏼‍♀️

@anonym_409e9c a co myslis, ze ja s hocikym by som takto sla? 😄 tu uz neviem, ci naivna nie si skor ty ako ja, lebo teda ja naozaj dost narocne vyberam k sebe ludi, ci uz do zivota alebo na zdielanie volneho casu. Ja jednoducho musim citit, ze ten clovek je na mojej vlne, srdecny, uprimny a pohodovo nastaveny. Velmi rychlo vycitim bezcharakternost, to uz ma zivot naucil. Ak by mi clovek nesadol, na osobnom stretnuti a moja intuicia by mi jasne nieco hovorila nie, tak jednoducho by som nesla. Sak ako pisem vyssie, nechcem ist za kazdu cenu, len to zvazujem, chcem si ten zivot viac uzivat ako prezivat. Ja len verim, ze skor ci neskor najdem cestu ako netravit sviatky doma sama na gauci s tanierom salatu 😄

anonym_409e9c
18. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_409e9c a co myslis, ze ja s hocikym by som takto sla? 😄 tu uz neviem, ci naivna nie si skor ty ako ja, lebo teda ja naozaj dost narocne vyberam k sebe ludi, ci uz do zivota alebo na zdielanie volneho casu. Ja jednoducho musim citit, ze ten clovek je na mojej vlne, srdecny, uprimny a pohodovo nastaveny. Velmi rychlo vycitim bezcharakternost, to uz ma zivot naucil. Ak by mi clovek nesadol, na osobnom stretnuti a moja intuicia by mi jasne nieco hovorila nie, tak jednoducho by som nesla. Sak ako pisem vyssie, nechcem ist za kazdu cenu, len to zvazujem, chcem si ten zivot viac uzivat ako prezivat. Ja len verim, ze skor ci neskor najdem cestu ako netravit sviatky doma sama na gauci s tanierom salatu 😄

@anonym_autor ok, tak potom super, ze teda to neberies tak lahkovazne 😅

autor
18. dec 2025
@anonym_409e9c

@anonym_autor ok, tak potom super, ze teda to neberies tak lahkovazne 😅

@anonym_409e9c uz mam dost rokov a skusenosti, ver mi ze malokto ma za sebou to co ja, blizsie pisat nejdem, nepatri to k teme, ale naivitou, ci nebodaj hlupostou by som sa k tomuto nikdy v zivote nedostala 🙂

vilma7
18. dec 2025

A kamaráta ozaj nemas žiadneho z okolia, alebo kamarátku, niekoho z rodiny kam by si sa pridala? Ja mam deti a manžela, budeme u svokrovcov.
Ale napriklad na FB (skus z tvojho mesta ak máte stránku napísať) či niekto nechce niekam cez sviatky vybehnúť na par dni...najlepšie bude ak bude z tvojho okolia aby ste sa.mohli aspoň pár x dovtedy stretnúť.

Ja žijem vo Švajčiarsku a uz som na FB videla, ako nejaké pary pozývajú ku sebe domov cudzích ludi cez FB, ktorý nikoho nemajú. Tak skus vo svojom okolí. Lebo ak nájdeš niekoho z východu, kedy a ako sa spoznáte?

autor
18. dec 2025
@vilma7

A kamaráta ozaj nemas žiadneho z okolia, alebo kamarátku, niekoho z rodiny kam by si sa pridala? Ja mam deti a manžela, budeme u svokrovcov.
Ale napriklad na FB (skus z tvojho mesta ak máte stránku napísať) či niekto nechce niekam cez sviatky vybehnúť na par dni...najlepšie bude ak bude z tvojho okolia aby ste sa.mohli aspoň pár x dovtedy stretnúť.

Ja žijem vo Švajčiarsku a uz som na FB videla, ako nejaké pary pozývajú ku sebe domov cudzích ludi cez FB, ktorý nikoho nemajú. Tak skus vo svojom okolí. Lebo ak nájdeš niekoho z východu, kedy a ako sa spoznáte?

@vilma7 dakujem za tvoj prispevok. Mam surodenca, ale k nemu zvycajne chodim az po veceri, oni su len dvaja, ale vzdy az po veceri ma volaju. Potom ma zvykli volat na veceru kamaratky, sefka, znami, atd, alebo muzi, ktori sa ma snazia "zbalit" dlhsi cas (pozname sa uz roky) 🤣... kazdy rok, ponuk bolo vzdy vela, ale ist k niekomu do rodiny mi prislo divne, vzdy som odmietala, proste som nazoru, ze bud moja rodina, alebo potom sama. Mne samota nevadi, ako som pisala, skor len to, aby ten cas nebol premarneny na gauci so salatom, ako sa tu spomina ... cize teraz ma nieco ako vylet napadlo a teda aj to, ze isto sa najde par ludi co su tiez sami a teda ak sa najdu taki, ktori si sadnu tak je to super ak by mohli takto stravit tento cas.

labky613
Včera o 08:54

Ahojte, tu na modrom koníku mám skupinku Mental Health, kde nájdete príbehy iných s ich psychickými bojmi, rôzne príspevky s radami pri rôznych psychických chorobách, vypočutie, podporu, nádej a aj príspevky pre tých, čo sú na vianoce bez iných. Môžete tam kedykoľvek napísať ako sa cítite, že ste možno len unavení alebo smutní. Kľudne napíšte, aby sme si tam trošku o tom pokecali (ak budete chcieť) a neboli ste úplne osamelí - teda, ak nechcete, niekto je radšej v kľude sám a všetko je to v poriadku❤️🎄https://www.modrykonik.sk/group/13084/

(pre tých, čo by radi neboli osamelí - kto to tak bude mať rád, je to úplne v pohode)