Rodinné návštevy cez sviatky

17. dec 2022

Čochvíľa sú Vianoce a rodina sa stretáva. Ja s manželom žijeme v zahraničí, prídeme na Vianoce k našim. Na druhý deň sú návštevy so širšou rodinou t.j. babka, dedko, tety, ujovia, sesternice, bratranci ...
Ja tieto návštevy neznášam. Nemám rada ani svoju babku, robila vždy rozdiely medzi mnou a mojimi sesternicami. Nemáme spolu vzťah, nič k nej necítim. Najradšej by som tam nešla, manžel hovorí, že na tú chvíľu sa mám premôcť, mama tá na tom trvá, že musíme, že ako by to vyzeralo. No ja už mám teraz nervy, stresy..
Do toho majú uštipačné poznámky niektorí členovia, narážky atď..
Išli by ste alebo povedať na rovinu, že nie..?

lyci
17. dec 2022

jasne, ze hej. niektorym na tom zalezi, aj ked tebe nie. premoz sa

babovka2321
17. dec 2022

Nesla by som urcite len kvoli divadielku, ale ja vseobecne neznasam navstevy. Navstivime sa len s rodicmi/svokrovcami a so surodencami, ak sa da (nezijeme blizko seba). A vztahy medzi nami su uplne v pohode, ziadne nastrbene.

66simonka66
17. dec 2022

Nie, nešla by som. Bolo by mi úplne jedno čo si kto hovorí, pôjdem predsa tam, kde sa dobre cítim. Možno to vyznie blbo, ale ja som pri svojej starkej nebola roky a nevolala som ju ani na svadbu. Bola som pri nej asi 2x za posledných 5 rokov, aj to len preto aby videla svoje pravnúčatá.

lenuska9999
17. dec 2022

Ja by som nešla určite. Beriem to tak, že keď raz nemám niekoho rada, tak ho rada nemám a nebudem sa s nim stretávať kvôli nejakému divadielku. Na čo? Ešte keď je to vzájomne. Tak načo si zneprijemnovat deň. Napr mam to tak s priateľkou môjho otca. Neznášam ju, ona neznasa mna a nestretavame sa. Na čo?? Neznášam nejaké falošné úsmevy a pretvárky.

fineta
17. dec 2022

Nie. Z tohto "len aby dobre bolo... prípadne mysli si o každom co chceš, len mu to nepovedz" 🤦🏼‍♀️som už vyrástla 😉

autor
17. dec 2022

@lenuska9999 Všetci sa tvária, že je všetko v poriadku, babka sa tvári tiež ako babička roka. Ani nevie, že ja ju neznášam.

mikadooo
17. dec 2022

Ja by som išla. Nerada, ale šla by som. Nervy by som z toho nemala, akurát by sa mi tam nechcelo. A keby nejaké blbé reči boli na návšteve, tak by som v duchu upla myšlienky na niečo príjemné a vôbec by som nereagovala na ich múdrosti. Alebo by som sa snažila meditovať v duchu, alebo by som sa sústredila na dlllllhýýýýý (nenápadný) nááááádych a dlllllhýýýýý (nenápadný) výýýýýdych... 🤷. Alebo by som nejak spojila tieto techniky a lá "mám to u riti, čo mi tu vravia".

veronicka88
17. dec 2022

Konečne som vo veku,kedy sa stretávame na návštevách len s ľuďmi a ktorými chceme a cítime sa dobre....tam kde sa cítim zle nejdem

autor
17. dec 2022

Ja babke neviem zabudnúť, aké rozdiely robila. Možno je to malicherné, ale nemám ju rada kvôli tomu.

pribinak
17. dec 2022

Si dospela, tak nech za teba nerozhodujú ostatní.

lyci
17. dec 2022

nas tiez nemala rada lebo nasu mamu neznasali. otcovej sestry deti boli oblubenci najvacsi. my sme dostavali cervive cokolady a pod. :D chodili sme tam povinne. ale je mi to jedno. nemam z toho traumu

autor
17. dec 2022

@lyci Tak asi si taká splachovacia. Ja mám dodnes voči nej kvôli tomu averziu.

0silvia0
17. dec 2022

Autorka, mozno sa babka uz za seba hanbi ake rozdiely robila. Ked tam ides s mamou, tak sa s babkou len pozdrav, ostatni si pokecaju. Nechod tam sama, ale este s niekym.
Ono je to aj tak na tebe, ked to nevies prekonat, tak nechod🤷‍♀️
Ja uz babky a dedkov nemam, chodime len k mojim rodicom, ostatnu rodinu neriesime.

autor
17. dec 2022

@0silvia0 Do hlavy jej nevidím, to je fakt. Ale ak by sa za to hanbila, nerobila by to doteraz. Každopádne mne je blbé jej to povedať priamo, že "počuj babka, neznášam ťa, lebo...." Viem, že by jej to ublížilo. Možno by sa mi uľavilo, ale skôr si myslím, že by ma to potom mrzelo. Ja s ňou moc nekomunikujem, len také zdvorilostné frázy. Možno som detinská, ale nech si je s tou, ktorú odmalička rozmaznávala.

diewcatqoo
17. dec 2022

No ja neviem, si snad svojpravna, ci nie? Tiez prideme zo zahranicia a tiez absolvujeme kolecko navstev, ale ideme na navstevu len tam, kam chceme. Preco by som mala ist niekam povinne, ak ho nemam rada.

lija22
17. dec 2022

nie len na vianoce ale nikdy nepojdem na na stevu "lebo sa patri ist"

morgane1975
17. dec 2022

Nie je to malicherne a nielen babky robia rozdiely. Aj moja mama vzdy robila rozdiely medzi mnou a bratom. Ide sa potrhat za bratovym dietatom a mojmu synovi ani desatinu tej pozornosti nedala ako bratovmu. Takze ja vas uplne chapem. Ja osobne sa pretvarujem kazdy rok, hlavne kvoli otcovi. Takze tu hodinku dve vydrzim. Samozrejme pri debilnych poznamkach si poviem svoje.

autor
17. dec 2022

Mne minule sesternica povedala, keď som si dala prihlášku na VŠ, že na to nemám. Normálne by som bola ticho, ale tak ma naštvala, že som jej povedala, že keď zvládla školu ona, tak pre mňa to bude malina. No a bolo zle, ale ja som bola celá šťastná, že som sa nedala. Ale rodina sa zastala jej a ja som bola tá zlá.

nila31
17. dec 2022

Skvele, ze si sa nedala..mozno boli zvyknuti na to, ze si vzdy ticho a tak mozu rypat. Neznasam taketo typy. A nieco tiez nechapem..ked rypu,neznamena to, ze su sami so sebou nespokojni alebo nieco?

autor
17. dec 2022

@nila31 Vieš čo, oni sú dosť namyslení. Hlavne sesternice. Neviem prečo. Tvária sa, že nad nich nie je, akú majú dôležitú prácu, všetko majú najlepšie atď..Bolí zvyknutí, že som bola ticho, ale ja som jej to vrátila. Mňa sa nezastali, pritom mali. Ale už si nenechám skákať po hlave. Ale

autor
17. dec 2022

@nila31 Ale už som aspoň dospela do štádia, že sa nenechám urážať.

kakawah
17. dec 2022

Choď, daj si kávu a koláčik a povedz, že ešte máte naplánované, napr: korčuľovanie😆 a odíď.

nila31
17. dec 2022

Tak aj to je uspech, ze sa nenechas, bez ohladu na to, ci sa urazia 😇 mozu byt namyslene, ale ty rob len to, co povazujes za spravne, nechaj ich tak, raz sa im to vsetko este moze vratit😏

natalala
17. dec 2022

Vianoce su pre mna cas pohody a tesim sa na ne cely rok, takze nie nerobim nic co mi vadi alebo co mi je neprijemne. Na stedry den sme doma a potom obehame rodinu, cize 26. 27. ani varit nemusim :D

macikovaiveta
17. dec 2022

Autorke: Choďte k rodičom a na druhý deň sins mužom spravte program niekde prechádzka do lesa , kým bude návšteva u Vašich😀

mandzula
17. dec 2022

Nesla. Moja existencia je prilis kratka na to, aby som cas travila s niekym, pre koho som hovno.

jesenzima
17. dec 2022

Tiež sa každý rok premáham, návštevy nemám rada, ani oslavy, rodinné stretnutia, prosto nič.. posledné roky chodíme stále menej často, dúfam, že časom to obmedzím na minimum..

jana_eyre_2
17. dec 2022

Uz dlhé roky sa nevidavam so širšou rodinou, nevidím dôvod.. neexistuje nikto koho by som neznášala, alebo nemala rada, ale na druhej strane nepotrebujem udržiavať vztahy s každým, len preto že sme biologicki príbuzní.. stači mi na Vianoce vidieť mužovu mamu a sestry s rodinami a mojich súrodencov s rodinami, nemáme konflikty ani nič podobné takže to absolvujem rada.. ale teda keby som mala babku čo neznášam, tak kašlem na to, načo sa tváriť že je všetko ružové len kvôli sviatkom? Nemám rada to že sa všetci na tri dni v roku tvária aké je všetko ideálne...

misinka0611
17. dec 2022

Milujem vetu, ako by to vyzeralo 😀

autor
17. dec 2022

@misinka0611 No aj ja 😁 Mama moja sa tým riadi celý život, nechápem ale jej vec.