Ľahký život po veľkej finančnej výhre
Ahojte. Začala by som tak že s manželom sme spolu 25 rokov. Keď sme sa zoznámili nemali sme nič, ledva ledva sme prežívali a čakali vždy na výplatu. Prešli sme si veľmi ťažkými skúškami, ktoré sme spoločne zvládli. Narodil sa nám syn, ktorý je naše veľké šťastie. Postupne ako išli roky sa nám podarilo si aj viac dopriať. Vždy som sa tak zasnívala, keby sme tak vyhrali ako by bol život jednoduchý, nechcela som drahé veci len nečakať každý mesiac na výplatu, chcela som si kúpiť niečo pre seba len tak bez toho aby ma to zabolelo v peňaženke. Povedzme si pravdu kto sa nad niečím podobným v dnešnej ťažkej dobre nezasníval. A tu sa sa to po 25 rokoch stalo. Vyhrala dosť veľkú finančnú výhru. Zaplatili sme si dlhy, išli sme na vysnívanú dovolenku, dali sme sebe aj synovi na šetriace účty. Časť sme dali rodičom za ich obetavú starostlivosť. Prispeli sme do zbierok, deťom na rakovinu, útulok, do školy ktorú navštevuje syn a tak ďalej. A teraz je ten život odrazu až priveľmi ľahký. Len sedím, ponevieram sa a neviem čo ďalej...Keď odrazu po toľko rokoch nemusíte pozerať na dno peňaženky.
Začni pracovať konečne nie preto, že musíš, ale pretože chceš. Na skrátený úväzok, dobročinnosť, 3x do týždňa na 3-4 hodinky, pomáhať ... zadarmo, alebo skoro zadarmo.
Aj pozitívna zmena v živote je veľká zmena a teda nemusí byť ľahká, vlastne je to normatívne kríza a nemusí tomu porozumieť taky, ktorý to neprežil.... Pozri sa, aj hervu/spevaci/športovci nie všetci zvládajú dobre, keď sa zrazu stanú slávnym atď. Peniaze máš, oslov psychologa, u neho určite nájdeš plnú podporu a porozumenie, môžeš sa mu zdôveriť svojimi pocitmi, on sa ti nevysmeje, že "nevieš čo od dobroty a kiežby som ja mal také problémy".
Pošlem ti číslo účtu? Momentálne potrebujem vyššiu sumu, veľmi by si pomohla
Začni pracovať konečne nie preto, že musíš, ale pretože chceš. Na skrátený úväzok, dobročinnosť, 3x do týždňa na 3-4 hodinky, pomáhať ... zadarmo, alebo skoro zadarmo.
@billy_jean pracujem dlhodobo v štátnej správe v klientskom centre, vždy ma napĺňalo pomáhať a tu aj keď som psychicky vyčerpaná, mám rada túto prácu. Vždy som chcela pracovať na úrade ako moja mamina a ukázať tak ľuďom že za prepážkou nemusí vždy sedieť zdutá a drzá úradníčka. Kopec krát sa zasmeje, prehodíme pár slov, poväčine k nám chodia starší ľudia, zapisovať stavby, vybavovať dedičstvá a podobne. Rozmýšlala som že by som sa možno prihlásila do programu Buddy - dobrovoľníctvo
Išla by som okolo sveta s rodinou
Blahozelam k vyhre, uzi si ju v zdravi, vlastne si s nou urobila to co si chcela, nie? Ja by som isla cestovat. Nie all inclusive tyzden cez cestovku ale aapon mesiac dva na vlastnu past v azii
@billy_jean pracujem dlhodobo v štátnej správe v klientskom centre, vždy ma napĺňalo pomáhať a tu aj keď som psychicky vyčerpaná, mám rada túto prácu. Vždy som chcela pracovať na úrade ako moja mamina a ukázať tak ľuďom že za prepážkou nemusí vždy sedieť zdutá a drzá úradníčka. Kopec krát sa zasmeje, prehodíme pár slov, poväčine k nám chodia starší ľudia, zapisovať stavby, vybavovať dedičstvá a podobne. Rozmýšlala som že by som sa možno prihlásila do programu Buddy - dobrovoľníctvo
@anonym_autor no tak to uplne nesedi s tym, ze len sedim a ponevieram sa a neviem co dalej. Ak mas pracu, tak minimalne tam si naplnena. Zi tak, ako ziju ludia, ktori peniaze maju. Pracuj, sportuj, cestuj, bav sa, dopraj si starostlivost, dopraj si oblecenie, dobre a kvalitne jedlo, kup si nieco pekne, rovnako mysli na slabsich, chorych, opustenych. Normalne zi 🙂
no toto tu bude zrejme ďalší výmysel. aby sa v dnešnej dobe človek zamýšľal, čo so sebou, lebo konečne má peniaze...
no toto tu bude zrejme ďalší výmysel. aby sa v dnešnej dobe človek zamýšľal, čo so sebou, lebo konečne má peniaze...
@amdornik tiež som to chcela písať, asi sa niekto za skorého sobotného rána nudí
@anonym_autor wau a to bola aka suma na com 🙂
@anonym_autor áno presne. Super ze si mohla vyhrať a zistiť ze život s peniazmi je smutnejší a ťažší. Presne to sme všetci potrebovali počuť. Hlavne tí čo pozerajú na dno peňaženky si teraz všetci uvedomili akí sú šťastní a už nikdy viac nebudú chcieť viac peňazí 👌
Krásna úvaha
@anonym_autor to je vymyslená téma aby slovač prestala bedákať lebo s peniazmi je to vlastne nuda? :D Sorry ale neverím.
Tiez sme kedysi mali malo a teraz mame ovela viac, ako zvladneme minut. Sice sme nic nevyhrali, normalne sme si zarobili, ale taketo myslienkove pochody som nikdy nemala. Zijeme v podstate velmi podobne ako predtym. Takze bud je autorka troll, alebo tak trochu chudobna duchom.
To koľko si vyhrala,že už sa iba ponevieras?
Trošku neuveriteľná téma.
@anonym_autor Bože, zase bludy. Už nevedia, ako zvýšiť klikanie a sledovanosť. Na to, čo si tu popísala a ponevieranie sa, by si potrebovala mega balík peňazí. A aj ten štýl písania, no čistá AI.
Peniaze niesu všetko
urcite ti odlahlo, uz nezazijes pocity strachu ci zufalstva ako zaplatit jedlo ucty, mas uzasnu slobodu ako zit zivot podla vlastných pravidiel, ja by som cestovala, travila viac casu s rodinou, lebo by som odisla z prace, ktora mi brala tristvrte dna, spoznavala cely nadherny svet, podporila ludi, zvierata, ktorí to potrebuju, vydala vlastnu knihu, zacala sa realizovat s vlastnými danostami, ale urcite odisla z nudnej prace za par eur a s autoritami
A potom si sa ráno zobudila. 😄😄
@anonym_autor sebe a synovi na setriace ucty? Tak synovi ste mohli uz byvanie rovno kupit a poslat ho na dobru, zahranicnu skolu na skusy.
Alebo ze by to bol pokus o literarny pocin roka🤔?
Prepáčte troll? Literárny počin roka? Bludy? Ja som na modrom koníku aktívne vyše 10 rokov. Čo sa nám syn narodil. Nechcela som vzbudiť a rozdúchať vášne a emócie ani nikoho provokovať. Bol to len taký asi nejaký výkrik že to o čom som snívala o takej finančnej slobode asi neprinieslo ten očakávaný pocit že život je malina. Sme úplne obyčajní pracujúci ľudia so synom z 2 izbového bytu ktorí sme si od podlahy celý z roka na rok prerobili, vlastnými silami. Pamätám si na časy keď som na jednu stoličku ktorú máme v kuchyni šetrila niekoľko výplat. Vždy som pomáhala aj z toho mála. Necháprm sama svojim pocitom keď si zrazu viem dovoliť čo chcem a nejako som zistila že toho už vlastne ani veľa nechcem. Dopriala by som každému jednému človeku zobudiť sa s pocitom že nemusí ráno rozmýšlať ako vyžiť do ďalšej výplaty. My sme tak žili 25 rokov!
koľko si vyhrala? aspoň cca napíš, lebo mi to príde ako vymyslená téma, aj keby si vyhrala milión tak nie je problém to minúť a zasa snívať
Prepáčte troll? Literárny počin roka? Bludy? Ja som na modrom koníku aktívne vyše 10 rokov. Čo sa nám syn narodil. Nechcela som vzbudiť a rozdúchať vášne a emócie ani nikoho provokovať. Bol to len taký asi nejaký výkrik že to o čom som snívala o takej finančnej slobode asi neprinieslo ten očakávaný pocit že život je malina. Sme úplne obyčajní pracujúci ľudia so synom z 2 izbového bytu ktorí sme si od podlahy celý z roka na rok prerobili, vlastnými silami. Pamätám si na časy keď som na jednu stoličku ktorú máme v kuchyni šetrila niekoľko výplat. Vždy som pomáhala aj z toho mála. Necháprm sama svojim pocitom keď si zrazu viem dovoliť čo chcem a nejako som zistila že toho už vlastne ani veľa nechcem. Dopriala by som každému jednému človeku zobudiť sa s pocitom že nemusí ráno rozmýšlať ako vyžiť do ďalšej výplaty. My sme tak žili 25 rokov!
@anonym_autor ved ok, kupte si dom so zahradou a makaj v zahrade, pestuj, a nebudes sa ponevierat.
Mna by uz na Slovensku nebolo. My by sme cestovali do konca zivota. My sme kocovnici a radi sa ponevierame svetom. Ak nevies co s peniazmi, tak cestujte, veeela cestujte.
@anonym_autor Peniaze sú potrebné pre šťastie, ale samotné šťastie neprinesú, ty musíš žiť tak, aby ťa život naplňal a proste desiata Gucci kabelka šťastie neprinesie obrazne povedané. Prečo nie si šťastná? Nefunguje to doma? Sú partnerské poradne rôzne. Treba proste popracovať na tom aby si bola spokojná a ak máš peniaze bude to ľahšie potom, lebo lepšie sa žije s tým, že vieš ak bude deň meškať výplata že nebude na večeru rožok s maslom alebo ak sa pokazí stolička že kúpiš novú bez problémov a nebudete stáť pri jedení alebo jesť v sedačke...
A čo si akoze čakala? Že automaticky budeš šťastná a budeš sa od šťastia vznášať? A ty sa ponevieraš 😀 peniaze nie sú šťastie, peniaze sú len nástroj ako byt slobodný a nie šťastný 🙄 možno keby vyhráš s tou výhrou aj iného chlapa tak by si bola šťastná 🤣👌pa
Aj miliardari maju depresie a pachaju samovrazdy... Neviem co je na tom divne?
Mat vela penazi je velka zataz pre niekoho, kto na to nebol zvyknuty, zrejme mas take pocity, ze ich chces spravne minut. Zrejme sa bojis dopriat si. Zrejme mas ine hodnoty ako niekto, kto sa narodil so zlatou lyzicou v hube a je ti jasne, ze funkcnost kabelky za 100 € aj za 10 000 € je uplne ta ista. Preto asi nerozhadzujes. Preto si asi nechces kupit vilu a si spokojna vo vasom byte. A mas pravdu, hmotne statky ti zrejme stastie neprinesu. Na tvojom mieste by som skusila psychologa
Je to uplne normalne, hlavne ak je to takyto skok. Najdi si nieco co ta naplna, dobrovolnictvo, cestovanie, rozne hobby ci sport.
Inak nechapem tu na modrom koniku musia ludia furt frflat, alebo vraviet ze nejaka tema je vymyslena. Aj keby bola tak co, naco to komentovat ze je vymyslena.
S peniazmi sa zije lepsie ako bez penazi o tom asi nikto nikoho nepresviedca. Pre mna najvacsia sloboda ktoru peniaze priniesli je ze uz nemusi clovek pozerat na cenovky v obchodoch, kupi si len co chce a nie podla toho co to stoji. Rovnako je to aj cestovanim clovek vie ist kam chce a kedy chce. Ale vtipne je ze ked clovek skutocne zbohatne tak zrazu ani moc toho nechce, lebo vacsinu tych drahych veci co clovek chcel bolo len preto aby sa ukazal ze je bohaty ked este nieje, a ak uz je skutocne bohaty uz ich nepotrebuje.

@anonym_autor pošli mi dačo možno to je to čo potrebuješ