Mám pochybnosti o ďalšom dieťati
Ahojte. Ja som si bola istá, že chcem ešte jedno bábätko. Máme už 3 deti ale proste hneď po pôrode som túžila, že ešte chcem. Držalo ma to tak do pol roka malej. Muž nechcel ani počuť musela som ho presviedčať. Nakoniec povolil aj sme sa začali snažiť krátko po pôrode strašne som to chcela ale žiaľ to nejde. Mňa to ale úplne prešlo mala bude mať 2 mesiace a ja už cítim taký vnútorný pocit, že nie. Som utahana staršie sú školáčky a je toho dosť. Neviem či je to tým začiatkom školského roka. Už aj keď vidím tehotnú a bábätko nič to so mnou nerobí ako predtým. Ja som vždy bola zaťažená na deti veľmi som sa v tom vyžívala a videla skutočný pocit šťastia. Ale teraz, keď si predstavím, že ďalšie bábätko sem tam má aj chytá hrôza. Najstaršia 10 ročná stále hovorí, že už určite ďalšie súrodenca nechce. Viem, že ona o tom nerozhoduje ale prišlo mi to ľúto. Išli by ste ešte do toho ? Mám už 29 rokov tak neviem či môžem čakať alebo to už nechať tak.
Ze "uz" mam 29 rokov 🤣😅, ja som prve rodila ako 30 rocna, druhe som mala ako 32 rocna a tretie ako 37 a stvrte ako 39 rocna 😅. Takze mna toto pobavilo.
Ale my sa s muzom starame obaja rovnako, financne vsetko taha manzel, to priznavam, ja mam na starosti proste deti a celu domacnost atd...chceli sme to, mame to takto. Nie za muz dakde zdekuje a niet ho cele dni. Akoze co???
@anonym_0338e2 Prečo potom končia u psychológov toľko ľudí? Lebo rodičia sa im nevenovali? Nehovorím že nemajú mať ďalšie sama vidím ako to vie pekne fungovať keď sa rodičia venujú rovnako aj staršej aj mladšej. Áno úrobme si 7 detí a kašlime na staršie lebo stále ma bude potrebovať to najmladšie. A potom sa čuduj svetu deti nekomunikujú s rodičmi a rodičia sa divia prečo. Xy prípadov vidím ako to potom dopadá.
@anonym_dcf20c ale toto nie je vylucne o pocte deti.
Moj 12 rocny by bol najradsej, kebyze mu dam "pokoj" cely den, on urcite neriesi, z epreboha, maminka s avenuje mladsim a mna nechava na pospas 😅🤣
@anonym_dcf20c ale toto nie je vylucne o pocte deti.
Moj 12 rocny by bol najradsej, kebyze mu dam "pokoj" cely den, on urcite neriesi, z epreboha, maminka s avenuje mladsim a mna nechava na pospas 😅🤣
@anonym_d22e71 je rozdiel medzi chalanom a dievčaťom. Každý to má inak. Žijete v jednej domácnosti prečo by sa nemohlo aj tvoje dieťa vyjadriť. Tak sa spýtam nie toho dieťaťa prečo nechce ďalšieho súrodenca. Kde je problém a skúsim to tak zariadiť aby nebol ak tak veľmi chcem ďalšie. Či je to kvôli tomu že mama sa mi s otcom nevenujú alebo robí pestúnku alebo kde je problém. Ako písala paní dievča sa vyjadrilo že nechce súrodenca.A myslím si že 10 ročne dievča vie povedať kde je problém. Ja v 12tich som milovala s mamou chodiť len tak na “randíčka”. Aj najstaršie dieťa ma právo byť s mamou aj otcom o samote.
Nechod do toho, ten vnutorny hlas je spravny. Nevies ci by dalsie tehu vobec dobre dopadlo, ja som teraz cakala druhe a skoro som v 36tt prisla o nohy. Autoimunita. Doteraz nie som ok a asi ani lahko nebudem. Nakolko mi nezaberaju steroidy ako take. Ako nelutujem to, ale dalsie uz nebude, nebudem riskovat a dve deti zostanu same.
@kiki68 čo sa ti stalo?
Absolútne nerozumiem....
-Ty to dieťa už ani nechceš (píšeš, že ťa to prešlo a už z aktuálnych povinností si unavená), hovoríš že ti iba chýba byť tehotná.
-Muž to nechce. O aktuálnu rodinu nejaví záujem.
-Ostatné deti to nechcú. Ok, oni nerozhodujú, ale možnože brať na ne aspoň minimálny ohľad by nebolo úplne najhoršie. V prvom rade sa treba venovať deckám, ktoré už máš.
Nad čím polemizuješ? Reálne chceš porodiť ďalšieho človeka len kvôli tomu, že... si chceš pár mesiacov hladkať brucho a rochniť sa v nejakej tehotenskej fantázii? A vlastne nikto z rodiny už ďalšie dieťa nechce? Strč si pod tričko vankúš a hraj sa na tehotnú. Alebo porozmýšľaj vynosiť inému páru dieťa, wtf.....

Nechod do toho, ten vnutorny hlas je spravny. Nevies ci by dalsie tehu vobec dobre dopadlo, ja som teraz cakala druhe a skoro som v 36tt prisla o nohy. Autoimunita. Doteraz nie som ok a asi ani lahko nebudem. Nakolko mi nezaberaju steroidy ako take. Ako nelutujem to, ale dalsie uz nebude, nebudem riskovat a dve deti zostanu same.