Máte pocit, že keď nechodíte na nechty, kozmetiku, masáže, tak si nič nedoprajete?
Ja som obyčajná žena, žijem sama s dcérou.na kozmetike som bola 2x v živote, na nechtoch nikdy, masáž 3x keď preplácal zamestnávateľ, ku kadernícke nechodím už roky. Ste tu také, čo tiež nevyužívate tieto služby a necítite sa ako socka? Ja na to nemám peniaze, ale aj keď by som mala, mňa to nebavilo tam chodiť. Čo tu čítam, pre niektoré ženy to nie je ani živiť, keď sú bez týchto vymoženosti...
@anonym_autor nechodim na nic z toho, na masazi som bola pred piatimi rokmi a na tom ostatnom este dlhsie nie a nie preto, ze by som na to nemala peniaze, ale nemam potrebu, bavi ma ine napriklad si nieco kupim v obchode.
@anonym_autor Ja chodim len na kozmetiku cca raz za 2 mesiace. U kadernicky som nebola ani nepamatam (bola som na hair spa tento rok, dostala som poukaz ako darcek), ani na mani/pedikure, ale rada obcas chodim na wellnes - sauny/vyrivky. Ano, keby si to mozem dovolit, chodim ku kadernicke kazde 3 tyzne (tak casto si farbim vlasy). Masaze nemam rada. Do fitka chodim na multisport kartu. Ano, je mi luto, ze si kadernika nemozem dovolit, ale pocit, ze "nezijem" to vo mne nevyvolava.
@anonym_autor nechty si robím doma, ku kaderníčke idem, keď mi prepne a chcem niečo nové na hlave, ku kozmetičke nechodím, na masáže občas áno, najmä keď mám náročnejšie stresové obdobie ale nikto to v mojom okolí nevie a necítim sa kvôli tomu ako nejaká socka. Netuším, či moje kamošky chodia na nejaké procedúry (okrem nechtov) a je mi to aj jedno 😅🤷🏼♀️.
Popracuj na svojom sebavedomí a uvedomení si vlastnej hodnoty. Pretože, keď tieto veci podľa teba určujú sociálny status...
Ja mam 2 VS, pracujem na manažérskej pozícii, myslim, ze mam vysoko napriemerny plat a nemam umelé nechty (pre mňa vrchol nevkusu), pedikuru si robím sama, rovnako obočie, ku kadernícke chodím k mladej študentke, makeup minimálny.
Tvoja hodnota nie v tom, čo si môžeš dovoliť. Prirodzená krása je podľa mňa naj.
@anonym_autor ja. Tieto veci mi nič nehovoria, nezaujímajú ma, nebavia ma, nerobia mi radosť. Nechápem tvoje zmýšľanie. Prečo by si sa mala cítiť ako socka, keď píšeš, že ťa to nebaví?
Socka teda nie som,a tiez ma toto nelaka.Ani v puberte malovanie,tak to nerobim ani teraz,nepcham na svoju tvar samu chemiu,co mi len oci slzia a soplim,takze mne to liezlo na nervy.Este sa taka kozmetika nenasla a to mi kamoska hovori,ze pod ja ta namalujem z tejto ti to isto neurobi,no urobilo.Bola fakt prekvapena.Strihat sa davam raz za 100r,z mega dlhych na mega kratke.A k tomu si ich prefarbim a necham vyrast.
U nas sa skor kraviny objednavaju,kurieri kazdu chvilu.Gyros vzdy ked sme v meste,pizza nas vyjde na 60eur a to niekolko krat do mesiaca a hlavne to mesto.Kazdy den 100vka v riti 700eur od noveho roka,a uz som povedala proste dost,ide sa setrit a hotovo.
Nechodim ani na jedno. Neznasam, ked sa ma niekto cudzi dotyka. Nechodim ani ku kadernikovi. Vobec sa necitim ako socka.
Mňa tieto veci nebavia. Ku kaderníčke chodím tak raz za rok na strihanie. Nechty umelé nechcem. Masáž vyslovene nemám rada a wellnes vo mne tiež nevzbudzuje žiadne pozitívne pocity. A nie je to o peniazoch.
Hlavne ide o to ako vyzeraš ak nikde nechodiš.Ak sa vies slusne ostrihať a urobit si manikuru doma tak super.Ale masaž min. chrbta od urciteho veku zena potrebuje ako soľ,preto si my v rodine kupujeme taketo darceky namiesto lapacov prachu. Ak na to nemas tak niet co riesiť a urcite to nie je dovod pripadat si ako socka.
Popracuj na svojom sebavedomí a uvedomení si vlastnej hodnoty. Pretože, keď tieto veci podľa teba určujú sociálny status...
@hipuska práveže mne je to úplne jedno, ja dom spokojná, mne tieto veci nič nehovoria. Len jedna kolegyňa sa tak cíti, lebo na to nemá. Ja tiež na to nemám momentálne, ale aj keby mám, tak mňa to jednoducho nebaví...
Takto ku kadernícke idem 1-2x do roka, kozmetiku tiež, na nechty nechodím. Masáž znesiem len od mami a nepripadam si ako socka
Nikdy som nebola na manikure ani pedikure, ani na masazi ani na kozmetike. Nechodim nikde 😀 striham sa sama od strednej skoly a paradoxne najviac komplimentov dostavam na vlasy.
A prirom som typ ze sa rada obliekaj aj malujem len som proste introvert a nemam k tomu vztah aby sa ma niekto iny dotykal nie je to pre mna relax.
@anonym_autor ja. Tieto veci mi nič nehovoria, nezaujímajú ma, nebavia ma, nerobia mi radosť. Nechápem tvoje zmýšľanie. Prečo by si sa mala cítiť ako socka, keď píšeš, že ťa to nebaví?
@jaroe vysvetlila dom v príspevku nad týmto... Mne je to tiež úplné jedno. Dokonca som aj v obliekaní minimalistka. Len to dom tiež počula kolegyne, ako hodnotia oblečenie ostatných kolegýň, či sú in alebo zle oblečené... Toto tiež nepochopím...tsk ma len zaujíma, či som ja vádna alebo sa to rieši všade, že žena je povaly socka, keď nemá umelé nechty a najnovšiu módu
Hlavne ide o to ako vyzeraš ak nikde nechodiš.Ak sa vies slusne ostrihať a urobit si manikuru doma tak super.Ale masaž min. chrbta od urciteho veku zena potrebuje ako soľ,preto si my v rodine kupujeme taketo darceky namiesto lapacov prachu. Ak na to nemas tak niet co riesiť a urcite to nie je dovod pripadat si ako socka.
@janinah od akeho veku? 😳 lebo ja masaz nemam rada, ale chrbat ma neboli vobec.. ci to pride vekom?
@jaroe vysvetlila dom v príspevku nad týmto... Mne je to tiež úplné jedno. Dokonca som aj v obliekaní minimalistka. Len to dom tiež počula kolegyne, ako hodnotia oblečenie ostatných kolegýň, či sú in alebo zle oblečené... Toto tiež nepochopím...tsk ma len zaujíma, či som ja vádna alebo sa to rieši všade, že žena je povaly socka, keď nemá umelé nechty a najnovšiu módu
@anonym_autor Tak to je snad iba basnicka otazka..
Tak dom rada, že nás je takých viac, lebo keď poviem v práci, že mne to netreba, tak kukaju po mne, že isto klamem 🤣
Idem uplne minimalne, len ked je nejaka vyznamna udalost ako napriklad vlastna svadba, tam som sa vynimocne dala nalicit 😁 inak asi raz rocne masaz, strihanie tiez asi tak, farbim si doma, kozmetika som este nebola, wellness ma nelaka, nechty si viem ostrihat 😁 Nechyba mi to, nepotrebujem to, navyse usetrim kopu penazi, nie je to pre mna relax, to su ine veci na ktore potom miniem tie usetrene peniaze 😁 knihy a divadlo
Ja si pedikuru a manikuru robim sama doma, na nechty nechodim, nakolko nemam rada nalakovane a uz vobec nie umele nechty, mna by z toho porazilo… a veru, ani na masaze nechodim, ale tie si asi zacnem dopriavat.. U mna to nie je o €, ale o tom, ze nemam potrebu.. Max. kozmeticka raz za cas, ja skor investujem do kvalitnej kozmetiky a starostlivosti o plet, vyzivovych doplnkov a do sportu, fitka.
@anonym_366c75 starostlivosť o pleť zvládnem sama, našťastie nemám probkematickú.
Nechty a pedikúru si roky robím sama, kúpila som sú sadu na gelove nechty.
Vlasy si farbim tiež sama. Mám dlhé, takže ku kaderníčke tak 2x do roka len na podstrihnúť.
Takto mi to vyhovuje. Aj keď financie u mňa by neboli problém, ale z časového hľadiska urobím si všetky procedúry kedy to mne vyhovuje (kľudne aj neskôr večer).
Akurát tú masáž by som prijala častejšie, nie len príležitostne počas wellnes pobytu.
Tak dom rada, že nás je takých viac, lebo keď poviem v práci, že mne to netreba, tak kukaju po mne, že isto klamem 🤣
@anonym_autor nechodím. A chcela by som vidieť toho odvážneho, čo sa mi dotkne prstov na nohe🤣🤣🤣neznášam, keď mi niekto chytá nohy. A úprimne? Chodím upravená, oblečená viac ako vkusne, namaľovaná, učesaná a nepotrebujem k tomu nič z toho, čo si spomínala. Ale ja som minule zostala šokovaná, keď mladá baba pod 30 oznámila, že chodí už 7 rokov na botox.
Nechodila by som ani keby som na to mala. A cítim sa úplne normálne.
Ja som nebola ešte nikdy ani na tej masáži a?
@anonym_autor kaderníčke sa chodím strihať cca 3 krát do roka, vlasy si farbím doma profesionálnou farbou. Nechty si robím sama a masáže chodíme cca 2 krát do roka. Masáž je pre mňa relax a vypnutie, preto toto si doprajem.
Ja nechodim, lebo ma to nebavi. Doprajem a uzivam si ine veci, ktore ma bavia 🙂
Mne skor pride vtipne ako si tu zeny myslia,ze chodiť ku kozmetické a kadernícke je nieco viac 🥲🤣
Z toho co si vymenovala chodim pravidelne len na nechty. Vlasy raz rocne idem dat zriedit a podstrihnut

Ja si pedikuru a manikuru robim sama doma, na nechty nechodim, nakolko nemam rada nalakovane a uz vobec nie umele nechty, mna by z toho porazilo… a veru, ani na masaze nechodim, ale tie si asi zacnem dopriavat.. U mna to nie je o €, ale o tom, ze nemam potrebu.. Max. kozmeticka raz za cas, ja skor investujem do kvalitnej kozmetiky a starostlivosti o plet, vyzivovych doplnkov a do sportu, fitka.