icon

Máte pocit, že keď nechodíte na nechty, kozmetiku, masáže, tak si nič nedoprajete?

10. jan 2026

Ja som obyčajná žena, žijem sama s dcérou.na kozmetike som bola 2x v živote, na nechtoch nikdy, masáž 3x keď preplácal zamestnávateľ, ku kadernícke nechodím už roky. Ste tu také, čo tiež nevyužívate tieto služby a necítite sa ako socka? Ja na to nemám peniaze, ale aj keď by som mala, mňa to nebavilo tam chodiť. Čo tu čítam, pre niektoré ženy to nie je ani živiť, keď sú bez týchto vymoženosti...

letfenixa
10. jan 2026

Bola som raz u kozmetičky a bolo mi to veľmi nepríjemné, ale ja mám pomerne dobrú pleť bezzasahovo. Môj najväčší výkon je večer sa natrieť krémom.
Ku kaderničke chodím raz až 2-x za rok sa dať ostrihať. Farbim sa doma, trvá mi to zlomok času, ktorý by som v kadernictve stravila. Na manikure som nebola nikdy a na pedikuru chodievam v lete.
Na masáže som chodila ako bezdetna, teraz už nie, ale pokiaľ správne cvičím, tak ma nič nebolí.

svetlonos
10. jan 2026

Ja zase obdivujem vsetky, ktore si vedia ostrihat vkasy a nevyzeraju potom ako Forest Gamp.
Tak to totizto zvladnem ja 🫣😁, u deti.
Preto sa kadernikovi nevyhnem. Na kozmetiku som uz 4 terminy zrusila - chore deti.
Nechty momentalne tak raz za rok aj to len manikura a lak.
Inak si ich robim sama aj pedikuru.
Necitim sa ako socka, no ked bude viac casu, rada si znova vsetko s mierou doprajem. Masaze su super.

anonym_7a0708
10. jan 2026

@anonym_autor chodím len ku kaderníčke, v ostatnom nejak nevidím zmysel. (Masáže nemám rada). Aj tú kaderníčku už som rozmýšľala, že škrtnem, ale chodím tam už strašne dlhé roky, stále mi drží cenu a strašne dobre pokecám vždy, tak to je taká moja psychoterapia... (Farbí mi vlasy, spraví hneď aj obočko a mihy a keď treba, tak podstrihne).

vypliprud
10. jan 2026

nie, nechodím, nemám rada keď sa ma akokoľvek dotýkajú cudzí ľudia

marci9
10. jan 2026

Umelé pazúry by som si nedala urobiť, ani keby to bolo zadarmo, ku kaderníčke nechodím vôbec, u kozmetičky som nebola nikdy v živote a na masáže mám partnera.

anonym_81c1ed
10. jan 2026

@anonym_autor na masáži som bola 2x, raz so svojím bývalým mužom, kedy ma donútil, lebo to bolo zadarmo k pobytu. Druhýkrát na tehotenskej masáži, tá bola super, lebo ma v podstate len akokeby hladkala. Som extrémne šteklivá a neznášam žiadne ruky na mojom tele, okrem manželových.
Na pedikúru nechodím z toho istého dôvodu. Kadernícke služby využívam len raz ročne po lete aj to chodím k študentom do školy, čiže nič drahé. Na kozmetiku ani nechty tiež nechodím. Ale nevyzeral ani sa necítim menejcenne. Som vždy upravená, čistá, pekná. Namiesto toho chodíme každý mesiac do aquaparkov aj s deťmi.

anonym_0727f7
10. jan 2026

Tiež nechodím nikde a peniaze na to mám. Som intrvert a pre mňa je tento blízky kontakt nepríjemný.Nechty sa mi páčia u druhých, keď majú urobené decentne. Ale všeobecne sa mi páči prirodzenosť.Často vidím u žien neprirodzené obočie , ktoré priam groteskne pôsobí, taktiež umelým mihalniciam som neporozumela a napichaným kačacím perám ako Kollárova štetka už vôbec.Väčšinou tie ženy boli prirodzene pekné ,ale chceli asi viac a spravidla to nakoniec vyzerá smiešne. Oni to vidia pravdepodobne zo svojho pohĺadu,že sa o seba starajú a nie sú zanedbané .

anonym_3ca20e
10. jan 2026

Nechodím kaderníčke, ani na nechty, vlasy, ani solárko, masáže a podobne. Žijem minimalisticky, nenakupujem zbytočnosti, nemám FB ani Insta. Žijem spokojný, naplnený život bez hypotéky a dlhov 🤗🙏🏻 a snažím sa šetriť na zážitky a cestovanie. Vôbec neriešim čo robia ostatní a už vôbec či si niekto o mne niečo nemyslí.

agnes28
10. jan 2026

@anonym_autor ja nechodím na nič z tohto, nepotrpim si na to. Ako chudera si nepripadám, radosť si urobím aj inak. Radšej si kúpim niečo na seba, alebo knihu

ingrid16
10. jan 2026

Ja na to mam ale na nechty som bola 1x v zivote, na masaz 2 x , u kozmeticky 2 x , kadernicka raz za cca 3 roky. A to mam 47 rokov. Neviem, nejako to nepotrebujem k zivotu. Radsej idem na dovolenku, na vylet,….

mullerova46
10. jan 2026

@anonym_autor mne toto vôbec nechýba, ku kaderníkovi som chodila každé 2-3 mesiace lebo som mala.kratkw vlasy až teraz si ich nechám dorastat tak už nebudem musieť tak často chodiť. Ale nebudem mať pocit že si nedoprajem. Ja si doprajem raz za 2-3 mesiace nejaký obed alebo večeru v reštaurácii kľudne s kamarátkou alebo aj so svojou rodinkou a som uspokojená 🙂 míňať peniaze na nechty a masáže mi neprináša radosť. Skôr nejaká zmena stereotypu

anonym_e33feb
10. jan 2026

Okrem strihania sa u kadernicky nechodim nikam zo spominanych. Nechty si nalakujem,akym chcem lakom a nemusis platit 30e kazdy mesiac. A nepripadam si zanedbana.

eleanora666
10. jan 2026

Akoze preco by si sa mala citit ako socka? Ja si to dovolit mozem a nechodim. 🤣

anonym_1e161a
10. jan 2026

@anonym_autor nikdy som nechodila , nechty si robim sama a vlasy tiez,

zmrzlinka2021
10. jan 2026

@anonym_autor

Lenže ty si na tom sociálne zle. To je iné. Možno keby si na tom tak nebola, nevyužívas tie služby ale doprajes si iné veci, napr dovolenku v exotike.

Ja tieto služby využívam, rada sa nechávam rozmaznávať, ale to som ja. Je ok preferovať niečo iné. Napr ja si nekupujeme kabelky 500 eur +

andrejka1974
10. jan 2026

@anonym_autor ja chodím len ku kadernícke ale to nie vždy a inam nechodím

valria
10. jan 2026

@anonym_autor pohodička, v živote som nebola na nechty ani na masáž, kaderníčku nenavštevujem hádam 25 rokov, ani kozmetičku, ani soolárka a podobné peniažky cucajúce a oblbujúce zariadenia. Pritom si myslím, že ako socka nevyzerám, chodím upravená, nalíčená. Je to aj vec šikovnosti a priorít.

petamich
10. jan 2026

@anonym_autor nechodim kadernicke, na masaz, na nechty, na kozmetiku 🙂 a necitim sa menejcenna, su ine veci, ktore ma tesia a ktore si doprajem

anonym_f12dce
10. jan 2026

@anonym_autor Do kadernictva chodim, lebo sama sa ostrihat neviem a uz som si zvykla na farbenie. Ale kozmetiku uz roky nie, nechty vobec. Obcas idem na masaz, tu potrebujem veru.... Ale malinko, len 1-2krat do roka.. Snazim sa nejak neminat rozpocet...

anonym_606f50
10. jan 2026

Na mihalnice každý mesiac a pol nechty každé 3 týždne., kaderníčka tak 2x za rok. Na masáži som ešte nikdy nebola. Starám sa o seba a aj tak mam pocit ze malo

ivicatolic
10. jan 2026

@anonym_autor toto všetko si viem spraviť sama, prečo by som mala niekomu platiť

bessie12
10. jan 2026

@anonym_autor nevyužívam to. Ku kaderníčke chodim len vtedy, ked idem na nejaku svadbu alebo hostinu. Žiadne nechty, masáž ani nič podobné. Nikdy som to nevyuzila a ani neplanujem vyuzit. Ani "neviem" co to je a navyše ani ma to nebaví.

anonym_fe408a
10. jan 2026

@anonym_autor nie, vacsinu veci si robim sama. Chodim len ku kadernicke 2x do roka.

stankadu
10. jan 2026

Ja len ku kadernicke chodim, aj to len strihat, bo mám krátke vlasy. A este občas masaž. Nepotrebujem ostatne veci a ani na to nemienim vyhadzovat peniaze. Niekto to možno má ako životný štýl. Dopriat si clovek môže aj inak, lebo každa máme iné priority.

wolf_
10. jan 2026

Mala by som na to peniaze, ale nevyužívam tieto služby a ako socka sa necítim. Peniaze míňam na iné, pre mňa hodnotnejšie aktivity.

klara546
10. jan 2026

Ja na to mám peniaze a nechodím tam. Nevidím dôvod prečo by som musela mat umelé niečo alebo ist na procedúru. Dôvod? Lebo tam chodia ostatni? Nechápem načo by som tam mala ísť.

anonym_96a74d
10. jan 2026

masaz je skor zdravotna procedura, chodievam podla potreby
na nechty nechodim
kadernicke chodim je rozdiel mat profesionalne zafarbene a ostrihane vlasy

anonym_70fff4
10. jan 2026

Ja mam super nechty mandloveho tvaru po tatikovi😅a neviem, co by som na nich vylepsila a preco vysedavala v nejakych azijskych pajzlikoch... Masaze neznesiem, v kupeloch ma maserka okolo krku gniavila, to bola prva a posledna masaz, nie som masazny typ. Vlasy 2*do roka, to usetrim na chlapoch, ktorych musim strihat ja a to ich vyhanam-pozri u noveho barbera, testosteron sa da krajat, chod sa socializovat... nie, ty ma ostrihas...

anonym_3fc62e
10. jan 2026

Ja chodím pravidelne na nechty- krátka elegantná francuzska, pracujem s ľuďmi, tak nechty a ruky za mna musia vyzerať. Pedikúra v lete, inak si ju robím doma. Ku kadernícke asi raz za rok, iba na podstrihnutie. Masaz by bola príjemná, aj kozmetika, ale za mna to je drahé a zaobidem sa aj bez toho. Akurát rozmýšľam o botoxe do vrásky hnevu medzi obocim, zacinam tam mat permanentnú vrásku a nevyzerá to pekne.

anonym_e53763
10. jan 2026

@anonym_autor toto ma nikdy nenapadlo, kaderníčke chodím pravidelne, inde nie, Dopriať si mám definované úplne ináč, ako chodiť na nechty