Máte pocit, že keď nechodíte na nechty, kozmetiku, masáže, tak si nič nedoprajete?
Ja som obyčajná žena, žijem sama s dcérou.na kozmetike som bola 2x v živote, na nechtoch nikdy, masáž 3x keď preplácal zamestnávateľ, ku kadernícke nechodím už roky. Ste tu také, čo tiež nevyužívate tieto služby a necítite sa ako socka? Ja na to nemám peniaze, ale aj keď by som mala, mňa to nebavilo tam chodiť. Čo tu čítam, pre niektoré ženy to nie je ani živiť, keď sú bez týchto vymoženosti...
@anonym_autor nechodím pravidelne z rôznych dôvodov. Buď si dokážem tie veci urobiť sama (farbenie vlasov, pedikúra) alebo nemám záujem (gelové nechty nenosím, max raz ročne na dovolenku) alebo nestíham chodiť (masáže by som chcela, ale tu blízko sú všetci vyťažení, ďaleko sa mi trepať nechce). Raz za čas skočím na podstrihnutie alebo obočko vytrhať, ale nie pravidelne a ako socka si nepripadám. Som upravená, starám sa o seba, pre muža som sexi. Takže som aj rada, že to nejak extra nepotrebujem, lebo aspoň ušetrím peniaze navyše. Keby som ale mala viac času a rozhodla sa šetriť menej, rada by som sa nechala hýčkať, milujem, keď mi umýva kaderníčka vlasy, masáž tváre atď. Je to pre mňa relax.
Nic z toho neabsolvujem … moje nechty su dlhe, pevne a upravene aj bez laku … aj tak by sa len supal a ak na ne nieco dam kazi sa kvalita. Pilnik a noznicky stacia. Kozmetika nie … vyhadzem sa, vsetko mi vadi. Na masaz by som dobrovolne nesla … je mi to neprijemne. Davam si podstrihnut konce za par € … kazdy si dopraje nieco ine … a nie nechodit na nechty atd neznamena byt socka
To si ženy neviete odôvodniť, že niečo nerobíte/nemate/nepáči sa vám bez toho, aby ste zhadzovali druhú stranu? Narážam na niektoré komentáre - takéto sú pre mňa socky. Žena, ktorá je sebavedomá a spokojná sama so sebou (či už má alebo nemá niečo umelé, upravené atď), tak vie vyjadrit názor bez toho, aby niekoho urazila.
A k tvojej otázke… je to úplne ok. Pre niekoho je self-care si napúšťať vaňu, prečítať knihu, ísť sa prejsť, dať si dobre jedlo, kavu a pre niekoho to je manikúra, kozmetička, kadernicka alebo estetická klinika. Obe sú úplne v poriadku!
Ja nikam nechodim a nemam ani potrebu. Mala som kadernicku-kamosku, ale ta sa vydala a odstahovala do zahranicia. Odvtedy som bola 2x u roznych a nic moc. Naposledy ma ostrihal moj muz a lepsie ako tie kadernicky. Farbim si sama. Manikura, pedikura nic, nepacia sa mi tie umeliny a neviem si to predstavit na sebe. Na pedi som chodila len k podologicke ked som mala problemy s nechtom. Na masazach som bola, ale nie vzdy je mi to prijemne, takze uz ani to nevyhladavam. Ja si aj zacvicim radsej doma, ako by som mala ist do fitka. Chodila som cca 5rokov, ale uz sa mi to sprotivilo.
@anonym_autor tak ja chodievam na pedikuru pravidelne, a to skrz zdravotné problémy.
Manikuru si robievam doma, kozmeticka raz za 2 mesiace cistenie,alebo nejaká iná procedúra a kaderníčka to vôbec, podstrihne ma mama.
Nemyslím si, ze by si sa mala cítiť zle preto,ze tam nechodíš
Proste sú ľudia a ľudia.
@anonym_autor Áno je nás takých plno a vôbec nie sme o nič horšie ako tie čo oplieskajú pár krát v mesiaci desiatky až stovky eur.
Mám kamarátky zanedlho máme 50tky a nijako špeciálne nechodia ani oni. Ja jediná chodím najčastejšie na masáže, lebo mám zdravotné problémy. Do kaderníctva chodia len občas zostrihať končeky,farbia sa obe doma. Ja chodím max.4x do roka 😁
Dokonca nemáme ani jedna žiadny zákrok, žiadne gélové nechty,umelé mihalnice ,či nafúknuté papule. Ale áno doprajeme si ďaleko viac ☝️ cestovať ☝️pokecať si občas pri dobrej káve. A dievčatá vyzerajú fantasticky ,nakoľko sa radi obliekame všetky tri. Dokonca ani jedna nešportuje. Jedine ja trochu,pretože oni majú šťastie, nemusia pohnúť zadkom a sú stihle a ja behám jak otrok a kilečká sa už lepia 😂😂😂
@anonym_autor Ešte dodám, že ja som celý život príliš lenivá nato a pre mňa je to nutná údržba ktorú občas pretrpím a moje ženy asi majú dobré gény 😀
Nie nikdy som si nič podobné nedopriala a je mi to jedno .Vlasy aj nechty si spravím doma
@anonym_autor chodím ku kadernícke každé 3m a na masáž chrbtice a tvare.Pedi, mani si robím sama aj farbim obočie, lebo mi ho vždy spravili tmavé.Velmi zriedka na kozmetiku tak zdražela, že si radšej doprajem masaz tu potrebujem viac
@anonym_autor Dlhe roky som nikam nechodila. Ale po 40tke som zacala chodit ku kozmeticke aspon raz za 2 mesiace. A na nechty raz mesacne a necitim sa preto,ze som nieco viac. Ani ked som nikam nechodila som sa necitila ako socka. Zacala som chodit kvoli sebe,aby som sa ja lepsie citila. Pravdu poviem zo zaciatku ma to nebavilo,ale teraz si to uzivam. Je to 1,5 hodiny len pre mna,kedy nemusim nic riesit,nad nicim rozmyslat a len relaxujem.
@anonym_autor mám skoro 40, kozmetička nikdy, nechty nikdy, kaderníčka 1x ročne a nechýba mi to vôbec ... Necítim sa ako socka..
Kadernicka nič, pedi-mani nechty nič, kozmetika nič . Ale na masáž chrbta by som chodila aj každé dva týždne.
Mihy a nechty a pedikura kazde 3 tyzdne..masaz a kadernicka to ee farbim si sama
@anonym_autor v živote som nebola na kozmetike, manikúre, pedikúre, masáži. Chodím jedine ku kadarníčke tak 3x ročne na melír a strih. Vôbec si preto nepripadám ako socka. Za mňa sú to vyhodené peniaze.
chodím ku kaderníčke, ale preto že chcem mť pekný účes, je mi jedno či niekto iný chodí. na kozmetiku by som chodila, ale nenašla som takú s ktorou by som bola spokojná - tá s ktorou som bola býva ďaleko a tak ďaleko proste cestovať nebudem 😏 a nechty si robím sama …
Chodím kaderníčke, raz za čas na obočko a možno štvrťročne masáž.
Za mňa úprimne si na umelé nechty, mihalnice, predĺžené vlasy, napichane pery a podobné srandy potrpia skôr ženy, čo samé o sebe pekné nie sú.
Osobne si myslím že je prospešnejšie aj estetickejšie keď si žena ide radšej zacvičiť ako chodiť na nechty. A aj tie peniaze si radšej pošlem na sporenie na dôchodok ako dávať 100 eur mesačne za tieto umeliny. A o pozvania na kávu nemám núdzu ani po dvoch deťoch ;)
@anonym_autor Áno, chodím…Na nechty gélom pretiahnuť, na pedikúru takisto, ku kaderníčke každých 6-7 týždňov, lebo mi robí blond melír a aj k doktorke s tvárou, kde mi robí peelingy, pichá rozjasňovače atď…Žena sa má o seba starať…
Nechodím ku kaderníčke, od každej som odchadzala s plačom. Obočko a make-up si robím sama. Nechty mám svoje, nepáčia sa mi umelé. Neznášam bazeny a wellnes, kde si ludia vymočia pot a kadejaké kožne a pohlavne choroby.
@anonym_autor necitala som prispevky ale osobne vidim hodbotu cloveka niekde inde ako v naspulenej hube a pazuroch dlhych ze aj jezibaba by sa mala hambit...
@anonym_autor Áno, chodím…Na nechty gélom pretiahnuť, na pedikúru takisto, ku kaderníčke každých 6-7 týždňov, lebo mi robí blond melír a aj k doktorke s tvárou, kde mi robí peelingy, pichá rozjasňovače atď…Žena sa má o seba starať…
@nikoletta1712 Áno, nie iní o ňu!;)
@anonym_autor
Potesim ta moja zena si farbi vlasy doma aj uces , nikde nechodi , pritom je milionarka a nie je lakoma ekonomiou nelieta a jazdi v Mercedese.
@anonym_autor nechodím nikam, keď tak 1x za cca 3roky ku kadernicke. Mám na to, ale necítim potrebu tam chodiť. Termíny mi nikdy nevychádzajú, nebaví ma sledovať termíny, sedieť tam hodiny…. Až tak veľmi zle nevypadam.
@dadis ano,akoby nemala,ked deti vynosila najprv v bruchu a potom v nosiči,aj na nej tak spali...no,jej vec,ze ich tak naucila...ale ona v mojom veku na tom bude o dost horsie co sa chrbtice tyka
@janinah ja som ani nemala kočík, takže som iba nosila, chrbát ma nebolel nikdy, ani vtedy, ani v troch tehotenstvách… neviem, my tu máme masáže za minimálny peniaz (lacná pracovná sila, aj domov dôjdu, aj každý den by sa to dalo), ale nebola som ani raz… nemám pocit, že by problémy s chrbtom nejako automaticky museli prísť, ale keď tak tak v akom veku asi?
@anonym_autor nechty si urobím sama, pedikúru tiež, kaderníčke chodím pravidelne a masáž mi urobí ten môj, kedysi si len tak, pre zaujímavosť a zo zvedavosti, urobil masérsky kurz. No a keďže mám extrémne citlivú pleť, potom, ako som po ošetrení na kozmetike skončila s ťažkými alergiami, tak tam nechodím. A vôbec sa necítim ako socka, svoje zarobené peniaze viem využiť na kopu iných, pre mňa príjemnejších vecí.
Ku kozmetičke idem tak raz za mesiac za 2 si dať upraviť obočko a depilovať peru stojí to 8€. Ozaj sa cítim lepšie keď mi to obočie vytrhá ona.. možno raz za 3-4 mesiace idem na čistenie pleti. Ku kaderníčke chodím asi 3x do roka doplniť melír. Na masáž a nechty som bola naposledy pred 10 rokmi, toto vôbec. Nemám pocit že na seba veľa míňam a väčšinou nemám pocit že som zanedbaná.
@anonym_autor 1. Toto nebaví ani mňa mne to príde ako strata času a ne oddýchnem si pri Tom v živote som nebola na masáži, nikdy ani na pedikúra kozmetike ani inej procedúre u kaderníčky raz ale mňa to reálne otravuje nevyhľadával to .v podste ja sa ani ne maľujem žiadne riasenka očné tiene nič bola som raz na maľovaná jemne na svojej svadbe inak občas používaná červený lesklý na peri akurát pravidelne celkom používam klasický balzam
A nie necítim sa dáko mimo alebo že som socka sú ľudia čo nechápu prečo sa nemalujem prečo nechodím na pedikúr atď ale je to ich problém nie môj
@anonym_autor ahoj, ja som na kozmetike nikdy nebola, nechty si už nelakujem, a už vôbec som nikdy nemala umelé, u kaderníčky som bola že ani nepamätám. Pre mňa zbytočne vyhodené peniažky za takéto služby 🤝
Zase sutaz, kto toho absolvuje co najmenej, aby sme ukazali, ze vyznavame tie "spravne" hodnoty. Nech si kazdy robi/nerobi, co chce a kolko chce, dolezite je, ze je s tym stotozneny. Kazdy to mame nastavene inak, ja napriklad neznasam sedenie u kadernicky, preto sa farbim doma, zato rada idem ku kozmeticke, milujem masaz tvare, rovnako si uzijem masaz tela, je to pre mna perfektny reset. Pedikuru zvladam sama, to nemam potrebu riesit inak. Nechty mam vypestovane pekne svoje, boli vsak casy, ked sa mi to nedarilo, davala som si ich robit. A, ano, odvija sa to aj od aktualnej financnej situacie, niekedy si doprajem viac, inokedy menej. A, ano, ked je penazi menej, mrzi ma, ze niektore veci musim vypustit, no netvarim sa vtedy ako vyznavacka "spravnych" hodnot, proste si priznam, ze mam v dany okamih ine priority a tesim sa, ked si oblubene veci budem moct opat dopriat.

@anonym_autor Peniaze mám ale nechodím nikde. Nechty upravím doma a nalakujem. Chodila som ku Číňanom a vždy sklamaná a ľahšia o 30€
Masáž ja osobne nemám rada.
Vlasy farbim sama aj upravujem. Neprídem si zanedbaná