icon

Máte pocit, že keď nechodíte na nechty, kozmetiku, masáže, tak si nič nedoprajete?

10. jan 2026

Ja som obyčajná žena, žijem sama s dcérou.na kozmetike som bola 2x v živote, na nechtoch nikdy, masáž 3x keď preplácal zamestnávateľ, ku kadernícke nechodím už roky. Ste tu také, čo tiež nevyužívate tieto služby a necítite sa ako socka? Ja na to nemám peniaze, ale aj keď by som mala, mňa to nebavilo tam chodiť. Čo tu čítam, pre niektoré ženy to nie je ani živiť, keď sú bez týchto vymoženosti...

Strana
z4
alica110
Včera o 10:12

Kedysi som chodila na farbenie obocia, stalo to vela penazi a efekt vydrzal velmi kratko. Tak som sa to naucila robit sama doma. Rovnako tak nechty. Chodila som na manikuru, ale kupila som si lampu a gel lak a robim si nechty sama. Usetrim kopu penazi a rozdiel naozaj nevidim medzi mojim vytvorom a kozmeticky ci manikerky.
Na vlasy si nedaj siahnut, staram sa o ne doma, podstrihne mi ich manzel, farbim sa sama.
Na kozmetike - cistenie pleti som bola, rovnako dobre si ju vycistim sama, za mna nic, vobec nic, co by som nezvladla.

zuzubb007
Včera o 10:25

Ja nechodím na nič z toho čo si vymenovala a som spokojná, nejde o to, že by som na to nemala, práve naopak v pohode by som mohla chodiť, ale pre mňa je to zabijak času raz sedieť 3 hodiny na vlasoch, potom 3 hodiny na nechtoch strašne nervy by som mala atď., nafarbim si vlasy sama, pedikúru, manikúru mám kúpený prístroj na to sama spravím, masáž nepotrebujem, cvičím pravidelne z domu, a tým pádom všetko stíham deti, seba, domácnosť, robotu, variť...

snowflakenel
Včera o 10:46

Manikuru, pedikuru si robim doma, na nechty som kedysi chodila ale mi to zacalo zavazdiat ked vyrastali.. Ale budem musiet na pedi, vrasta mi necht trocha. Kozmrtiku raz za pol roka. Ale investujem do kvalitnych sér,,kremov a masiek. Kadernik raz za.rok, podstrihnut, vlasy som si prestala.farbit a su krajsie teraz.
Na masaze nemozem,,koli platnickam.

anonym_cafd50
Včera o 12:16

@anonym_autor ja ti napíšem o sebe. Mam po 40tke, cvičím 4xdo týždňa (doma), staram sa o seba, vyzeram podľa okolia fakt dobre. Vlasy si farbim a podstrihujem sama. U kozmeticky som bola asi 2x v zivote , davam si doma masky atd. Nechty mam krátke, lakujem si sama. Nohy si depilujem sama uz 20rokov... Pracujem v kancelárii, mam pod sebou ľudí. Vacsinou nosim sukne a šaty. U mna to vobec nie je o tom, že na takúto "údržbu" nemám peniaze, proste mi to nechýba a nepotrpim si na dlhe nechty vsetkych farieb a umele mihalnice...

anickaaa6aaa
Včera o 12:26

@anonym_autor môžem si tieto veci dovoliť, ale nechodím na všetko. Nechty mám rada upravené krátke, lakujem si ich sama. Ku kadernícke chodím tak 2-3x do roka. Na kozmetiku nechodím. O pleť sa snažím starať sama. Kupujem si kórejskú kozmetiku. Mám dosť citlivú pleť. Make up mávam jemný. Nejaký BB krém, masakra a obočie upravené. Som s týmto ok.

anonym_73573d
Včera o 12:33

@anonym_autor Môžem si to dovoliť, ale nechodím.. Nechápem, načo by som si dávala na nechty nejaké umelé pazúry, keď mám svoje pekné, stačí len nalakovat. Kozmeticka tiež nie, max.raz za čas botox, a masáže sú podľa mňa vyhodené peniaze, ak ozaj nemáš nejaký zdravotný problém, ale to by skôr riešil chiropraktik ako masér. Kadernícka raz za cca 3 - 4 mesiace; melír a podstrihnutie koncov. Ako socka sa kôli tomu rozhodne necítm, také aby ma ani nenapadlo. Nie pazure, každý mesiac kadernícka, kozmeticka, umelé mihalnice ( čo osobne sa mi nepáči), neurčujú tvoj status. Poznám ženské, čo toto stále absolvujú, ale nariekaju, že nemajú z čoho žiť. Nuž, je to otázka priorít

anonym_535f7f
Včera o 12:51

@anonym_autor som taká ako ty… konsolidácia…

majlo1234
Včera o 13:03

Ja si doprajem inw veci, a ako socka sa necitim.

anonym_20db9d
Včera o 13:12

@anonym_autor Ja to mam podobne. Cely zivot som si myslela, ze je to ok. Lebo tak podobne ako ja to mali kolegyne v byvalej praci, kamosky, tak podobne funguju niektore zeny v rodine, tak mi to nevadilo. Prisla som ale do novej prace a tam kokegyne, kazda riesi kozmeticky, kadernicky, nechtarky a neviem co este. Tak teraz velmi nezapadam do kolektivu a som asi pre nich divna, jedna by ma furt farbila, lebo uz mam par sedin, no hruza. Oni su take velkonocne kraslice, len by sa farbili a malovali od rana do vecera. No, nic pre mna, ja som fakt minimalista co sa toho tyka. A okrem toho, fakt to ide do penazi. No nemam kde davat len do farbiciek na tvar. To nie. Nebavi ma to vobec hlavne vecerne odlicovanie.

lea93
Včera o 14:57

Kopu žien takéto služby absolútne nezaujímajú. Kvantum žien sa dokáže o seba plnohodnotne starať podľa svojich predstáv aj v pohodlí svojho domova. Ja nechtárky, kozmetičky absolútne nevyhľadávam. Pleť a nechty si dokážem dať do poriadku aj sama, väčšinou aj vlasy. Sem tam zavítam ku kaderníčke - keď je to už naozaj nutné. Masáž mi poskytuje manžel.

bambus123
Včera o 17:06

Raz príde deň , keď sa ukáže na žene ci investovala do kaderníka, na nechty, drahé oblečenie alebo ich radšej investovala do kvalitnej stravy ( prípadne výživových doplnkov ak treba ), pohybu ( pekne pevné telo ukáže viac ako umelé mihalnice a nechty ) zážitkov , vzdelávania sa a vlastnej spokojnosti . Ani jedno ani druhé neznamená nič o hodnote človeka, ale radšej budem tá čo si sama podstrihne a nafarbí vlasy, urobí dáma nechty ale bude vyzerať dobre kebyže zase zavrú salóny ako cez coronu, a všetko je moje , prírodné .
Spomínané služby sú podľa mňa o Tom že ľudia zleniveli, zpohodlneli, a často o vychvaľovaní sa, žiaľ .
Kolegyňa by mala menej plakať že nemá na také rozmary peniaze , nafarbit sa, upraviť nechty, obočie by mala zvládnuť sama, dosť ľudí nemá čo jesť, nemôže si poriadne ani zakúriť doma a tema nechty u vietnamcov je posledné čo ich zaujíma ..

margotka17
Včera o 17:10

@anonym_autor nelakujem si nechty,vv práci mi to vadí, občas pracujem s lepiacou páskou a lak koncil na páske. Pedikúra už vôbec nie, som neskutočne stekliva na chodidlách. Ku kadernícke idem ak potrebujem účes na nejakú akciu, masáž chodíme do welnes partia, tak tam si doprajem, ale keby nebola, svet sa nezrúti.

clementisa
Včera o 17:25

Nechodím na nechty ani na kozmetiku kaderničke chodím každé dva mesiace na prestrihanie farbim sa sama používam kvalitnú kozmetiku, nebaví ma vysedávať v salónoch

martinadomianova
Včera o 18:00

@anonym_autor tiež tieto služby nevyužívam. Pre mňa zbytočné. Akurát len raz za pár rokov navštívim kaderníčku.

priscilla07
Včera o 20:54

Ja tiež nechodím. Nemám rada keď sa má niekto cudzí dotýka, hlavné žena. Na kozmetike som bola raz v živote a nikdy viac. Ku kaderníčke/ kaderníkovi na Slovensku som ešte nikdy nebola spokojná, tak už radšej nechodím. Umelé nechty mi prídu nehygienické a "kolotočarske", a určite by som nevydržala hodinu pri tom tráviť čas. A neprídem si ako socka... tak že buď spokojná

bjnr
Včera o 21:07

z vášho textu je cítiť viac než len tému peňazí či služieb. Hovoríte o tom, že žijete jednoducho, prakticky, bez vecí, ktoré sú pre iné ženy samozrejmosťou a zároveň sa dotýkate veľmi citlivého miesta: porovnávania a hanby...akoby otázka v pozadí nebola „chodím/nechodím na kozmetiku“, ale „som dosť dobrá taká, aká som?“...mozog je veľmi citlivý na sociálne porovnávanie...aktivujú sa tie isté oblasti ako pri fyzickej bolesti, najmä keď ide o dlhodobý pocit „nezapadám“...ak sa tomu pridá únava z rodičovskej zodpovednosti a života bez opory, ľahko sa z praktického rozhodnutia stane tichá sebadevalvácia...skutočná otázka je, či máte právo definovať ženskosť a starostlivosť o seba po svojom, bez potreby obhajovať sa pred niekým iným...hanba nesúvisí s tým, čo robíte, ale s tým, komu sa v duchu snažíte vyrovnať...ak by ste mali všetky peniaze sveta a aj tak by ste tam nechodili, prečo si stále kladiete otázku, či je s vami niečo zle? čo pre vás znamená starostlivosť o seba? keby ste prestali porovnávať svoj život so ženami, ktoré žijú úplne iné príbehy než vy, čo by vo vašom každodennom fungovaní konečne mohlo byť v pokoji?

senta_sofia
Včera o 21:19

@anonym_autor tiez nechodim nikam, neznasam, ked sa ma niekto cudzi dotyka a neviem si predstavit, kedy by som si na to vsetko nasla cas. Som rada, ze som v tomto sebestacna.

anonym_3451f8
Včera o 21:30

@anonym_autor na nechty nechodim, masáže už vôbec, u kozmetičky som v živote nebola, striham sa sama už dobrých 6 rokov. Nemám pocit, že som socka a nedoprajem si. Doprajem si veci ktoré mňa potešia.

bomba36
Včera o 21:48

Nie je hanba žiť skromne a nerobiť veci tak, ako ostatní. Trošku mi príde, že si si vsugerovala, že vlastne by ťa to nebavilo, ale v skutočnosti je ti to ľúto a aj by si šla. Iné je, ak žena zanedbáva hygienu, to by už bol problém. Ale lak na nechty vieš kúpiť doslova za pár eur, upraviť sa tiež.
Neporovnávaj sa s ostatnými, nikdy to nič dobré neprinieslo. Buď najlepšou verziou, akou vieš v rámci možností byť. Keď sa situácia zlepší, tak si možno k tej kozmetičke zájdeš.

matkahelka
Včera o 22:17

Mam pocit, ze niektore z vas ziju v jaskyni. manikura a pedikura su automaticky dlhe umele pazury? a co tak upravene ruky a chodidla? pokozka, nechty, koza okolo nechtov? moja kamoska zdravotna sestra na chirurgii by vedela napisat elaborat, s akymi hroznymi zanedbanymi chodidlami aj mlade zeny pridu do ambulancie. neraz sa aj jej aj lekarovi dviha zaludok. alebo v dm skupine v maji napisat, "ako baby pred letom dat paty dokopy, mam ich hrozne, celu zimu som nebola na pedikure." staci sa obcas len pozriet okolo seba, na uradoch, v obchodoch, kdekolvek, ake nevzhladne ruky a nechty maju mnohe zeny. hlavne sa treba hrdo bit do hrude, ze mani a pedi nikdy. ja chodievam pravidelne celorocne aj na mani, aj na pedi, aj ku kadernicke, aj na masaze. je to pre mna uplny zaklad starostlivosti samej o seba. niekto relaxuje pri tureckych telenovelach, niekto kvalitnou masazou. niekto je ok s lacnymi drogeriovymi farbami na vlasy a ma potom na hlave 2-3 odtiene farby, niekto si potrpi na profesionalne farbenie a kvalitnu starostlivost. tiez som mala taku kolegynu, co vzdy prevracala oci, ked sme sa ostatne objednavali niekam do salonu. drzala nam kazne, ako zbytocne miname peniaze a ona by za taketo sprostosti nikdy € nedala. za to mesacne prefajcila 150€, ale to v jej ociach zbytocnost nebola.

nikoletta1712
Včera o 22:23
@matkahelka

Mam pocit, ze niektore z vas ziju v jaskyni. manikura a pedikura su automaticky dlhe umele pazury? a co tak upravene ruky a chodidla? pokozka, nechty, koza okolo nechtov? moja kamoska zdravotna sestra na chirurgii by vedela napisat elaborat, s akymi hroznymi zanedbanymi chodidlami aj mlade zeny pridu do ambulancie. neraz sa aj jej aj lekarovi dviha zaludok. alebo v dm skupine v maji napisat, "ako baby pred letom dat paty dokopy, mam ich hrozne, celu zimu som nebola na pedikure." staci sa obcas len pozriet okolo seba, na uradoch, v obchodoch, kdekolvek, ake nevzhladne ruky a nechty maju mnohe zeny. hlavne sa treba hrdo bit do hrude, ze mani a pedi nikdy. ja chodievam pravidelne celorocne aj na mani, aj na pedi, aj ku kadernicke, aj na masaze. je to pre mna uplny zaklad starostlivosti samej o seba. niekto relaxuje pri tureckych telenovelach, niekto kvalitnou masazou. niekto je ok s lacnymi drogeriovymi farbami na vlasy a ma potom na hlave 2-3 odtiene farby, niekto si potrpi na profesionalne farbenie a kvalitnu starostlivost. tiez som mala taku kolegynu, co vzdy prevracala oci, ked sme sa ostatne objednavali niekam do salonu. drzala nam kazne, ako zbytocne miname peniaze a ona by za taketo sprostosti nikdy € nedala. za to mesacne prefajcila 150€, ale to v jej ociach zbytocnost nebola.

@matkahelka Dokonale si to napísala, plne súhlasím👏🏽👏🏽…

anonym_c9e4f9
Dnes o 00:09
@matkahelka

@matkahelka A ty zas pochop, že k tomu, aby žena bola upravená, nepotrebuje salóny a nechať sa obchytkávať cudzími rukami. A tiež pochop, že nie každá musí mať trebárs vytrhanú kožičku okolo nechtov, lebo ju to jednoducho ani nenapadne riešiť podobne ako to x žien nerieši u iných. Nie každý je posadnutý dokonalosťou vlastného tela, ktoré aj tak nikdy nebude dokonalé!

ria_sprout
Dnes o 03:48

Nevyužívam ani jedno, necítim sa ako socka. Viem sa o seba starať aby som vyzerala normálne. Asi síce nevyzeram ako niektoré dokonale upravené ženy, ale som prirodzená a upravená. Nikdy som nebola na takéto záležitosti a nevidím na tom nič zle. Pocit dopriatia si u mňa pramení v cestovaní a zážitkoch.

mandzula
Dnes o 06:48
@matkahelka

@matkahelka Zachadzas do extremov, pretoze to, ze niekto nechodi napriklad na manikuru ci pedikuru, vobec neznamena, ze ruky, nohy ci nechty na nich ma zanedbane, pretoze aj tak je v prvom rade dolezita pravidelna kazdodenna starostlivost. Ja napriklad mam pekne nechty na rukach, ktore si viem upravit a nalakovat sama, ruky si pravidelne kremujem, aby boli co najmenej suche. To iste nohy - raz za cas pemza, kazdy vecer krem a bezpochyby ich mam krajsie ako zena, co ide raz za mesiac na pedikuru a inak sa o ne nestara.

maryetta
Dnes o 07:00

Ani keby mne mali za to platit.
Nechty som mala dokopy 3x v zivote. Kozmeticku parkrat-v puberte.
Kadernicku idem raz za 2-3roky ostrihat.
Staci. Idem ked chcem resp ked potrebujem. Nie ked musim. Ak niekto ma taku potrebu je to iba jeho vec.

iwanka222
Dnes o 08:03

Chodim ku kadernicke kazde 3 mesiace a ku kozmeticke kazdy mesiac. Na nechty uz nechodim snazim sa dat dokopy svoje po gelovych.

marceeila
Dnes o 09:10

Na manikúre som bola raz a na pedikúre asi 3x ale to len kôli tomu že som išla na dovolenku a paty som mala hrozné. Inak nechodím vôbec, raz za rok ku kaderníčke skrátiť vlasy. Nemám proste tieto potreby, peniaze viem použiť inak. Myslím že by som ani na to nemala chodiť každý mesiac.

ivicatolic
Dnes o 09:24

Presne tak..... milé " fifinky", ktoré nato máte, choďte trebárs každý deň , ale neurážajte tie, čo sa o seba starajú aj bez týchto platených služieb ...👉👉👉

Strana
z4