icon

Naše dieťa má iba nás

Včera o 21:54

S manzelom sme sa zamysleli teraz na vecer, ze ak by sa nam nieco stalo o par rokov, tak nase dieta bude na svete samo.
Muz ma brata, ktory sice ma priatelku uz asi 15 rokov ale deti nechcu.
Ja mam dvoch surodencov, ktori su bez partnerov a nevidim to nijak ruzovo s nimi. Cize ani bratranci/sesternice nehrozia.
Ma 2 babky a jedna je vzdialena viac nez 1000km.
My s muzom mame kopec sesternic/bratrancov. Chodili sme k babkam na prazdniny a tam bratranci, k nam domov chodili na prazdniny. Mali sme krasne detstvo. A nase dieta ma len nas.
Mne je z toho strasne smutno az do placu.
Ma to niekto podobne?

Strana
z2
anonym_44290b
Včera o 21:57

ano mam s tym rozdielom ze muzova rodina ma nevydarene deti vztahy zle a moj brat umrel takze ziadne deti ani nestihol mat. boli ma ze nemam brata boli ma ze muzova rodina je na hovno a boli ma ze moja ostane casom sama. ano je mi do placu a mam z toho aj depresie. deti dalsie ja uz mat nemozem. moja ostane sama v tomto svete

sticker
marca12

@anonym_autor Pozri,vase dieta ine nepozna,takze nevie,o co prichadza. Rodinu si moze vytvorit z priatelov. Ved kolki sa aj v dospelosti stretavaju s bratrancami a sesternicami?

anonym_293177

@anonym_autor tak si urobte este aspon 2 deti

anonym_0f5782
Včera o 21:58

@anonym_autor u nas to vyzera tak, ze mozno aj zanikne rod 😅 najmladsia generacia sme len traja, viac nas uz nebude, nasi rodicia maju pred 60tkou. Bratranec je psych.chory, nebude mat deti. Sestra ma uz svoj vek, dlho vydata ale okrem psov neriesi deti. Ja zijem sama, partnera nehladam. 🤷‍♀️

autor
Včera o 21:59
@anonym_44290b

ano mam s tym rozdielom ze muzova rodina ma nevydarene deti vztahy zle a moj brat umrel takze ziadne deti ani nestihol mat. boli ma ze nemam brata boli ma ze muzova rodina je na hovno a boli ma ze moja ostane casom sama. ano je mi do placu a mam z toho aj depresie. deti dalsie ja uz mat nemozem. moja ostane sama v tomto svete

@anonym_44290b mna chytila dnes depresia, ked si to cele predstavim. Normalne mi tecu slzy.

anonym_04b881
Včera o 22:00

@anonym_autor narodíš sa sám a zomieraš sám. Všetko medzi tým je len neustála zmena, bez záruky, bez istoty. Zbytočne kalkulujete. Život sa nedá naplánovať.

anonym_580786
Včera o 22:00

Ak sa budes citit veselsie,tak ja mam 40r.prec,nemam ani 1 bratranca a sesternicu, neviem aky to je pocit mat ani tetu a uja. Moj surodenec je chory,deti mat nemoze a moje deti v tejto tradicii teda pokracuju,pretoze ani muzovi surodenci deti nemaju. Aspon ale maju uja a tetu,s kt.sa vidia 2x rocne,nikdy s nimi neboli na vylete ani u nich. Ked som prezila 40r.myslim,ze to prezijem aj dalej a moje deti tiez.

anonym_0f5782
Včera o 22:01
@anonym_autor

@anonym_44290b mna chytila dnes depresia, ked si to cele predstavim. Normalne mi tecu slzy.

@anonym_autor hlavne sa netrap, lebo tvoje dieta same nikdy nebude, vytvori si svoju vlastnu rodinu + tu pripojenu. V zivote ostavaju sami tí, ktorí si nedokazali vytvorit vlastnu rodinu a povodna rodina nefunguje, nie su dobre vztahy.

anonym_3ff978
Včera o 22:02

@anonym_autor ti šibe, alebo čo? Veď bude mať okolo seba priateľov, známych, spolužiakov, susedov, kolegov. Ja iuž nemám rodičov a so súrodencom vzťah nijaký. Mrkni do témy https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/ked-sa-cesty-so-surodencami-rozidu/ a je tu takých príspevkov viac. Ani päť detí ti nezaručí, že budú súrodenci držať spolu

loliki
Včera o 22:03

Milujte sa a množte sa. Čo iné vám zostáva?

bessie12
Včera o 22:07
@anonym_autor

@anonym_autor som jedináčik a mam už "len" manžela. On ma ďalších 2 súrodencov a vzťahy sú úplne na prd. Takže máme len jeden druhého 🤷‍♀️ ale na druhej strane máme kamarátov a známych, na ktorých sa môžme vždy spoľahnúť.
@anonym_autor

lindous
Včera o 22:13

Ja som to dieťa, ktoré nemá nejak bratrancov a sesternice v mojom veku s blízkymi vzťahmi, ani súrodencov, ale mám veľa skvelých priateľov a aj ako dieťa si pamätám mamininých priateľov a ich rodiny, s ktorými sme do dnes pomaly ako rodina, či kamošov zo sídliska, vždy som sa mala s kým hrať... krásne detstvo som mala aj bez tohto a s malinkou rodinou (poznám iba polku)

anonym_b7afe9

@anonym_autor mam kamošku,ktorá žije v Londýne.Má dve sestry,jednu v Rakusku a druhú v Čechách. Otázks na Teba? Je moja kamoška sama?stretavaju sa raz do roka so sestrami.

anonym_eade94

Tak sup sup do postele a nech z tohto večera dvojčatá

anonym_55e5b2
Včera o 22:27
@anonym_autor

@anonym_autor tak jej spravte súrodencov a vec vyriešena

pralinka25
Včera o 23:05

to ze by malo kopec surodencov a bratrancov a sesternic nezaruci ze zostane aj tak samo.
nemozes to takto vnimat. nicomu to nepomoze. bude mat priatelov.

anonym_2c40fb
Včera o 23:28

Nic v zlom, ale nemam surodencov, nemam ziaden vztah s bratrancami, ani tetou, ci ujom, ani moji rodicia nemali vztah k svojim bratom, nemam vztah ani k svojim starym rodicom, lebo moji rodicia s nimi mali zle vztahy. Mam muza a jedno dieta a nikto z rodiny mi nechyba. Vzdy som bola len s rodicmi, uz mam len mamu a nechyta ma depka z mojho zivota ako teba. Ani jeden den som nestravila u starych rodicov, nikdy som nemala tetu, ci uja, s ktorymi by som hovorila a mam skoro 40.

anonym_c98516
Včera o 23:56

Mame jedno dieta, ale ma super deda aj babku, ma bratrancov, hlavne ma nas, mali sme ho velmi mladi a nikdy som sa nad tym nezamyslala, ja som tiez jedinacik a zijem a nelamentujem nad tym

betulinka1
Dnes o 00:33

@anonym_autor mas dve rodiny. Jedna je pokrvna a druhu si vyberáš. Najdite si blízkych priatelov, co maju deti a ukážete detom ako fungovat v rodine, ktoru si vyberáš. Kopec rodín zije v zahranici a presne takto fungujú. Maju nove rodiny.

anonym_a94b6a
Dnes o 00:52

@anonym_autor Nebude na svete samé. Na svete je 8 miliárd ľudí.

Plno ľudí je takých, ktorí nemajú priamych príbuzných. A so vzdialenými sa nestýkajú. Nájde si svoj okruh priateľov a rodinu. Daj si fľašku vína a depka prejde.

andreatytler
Dnes o 06:38

@anonym_autor neblazni. Ved vase dieta si najde partnera, bude mat deti, rodinu, privately. Mas uplne nespravny pohlad na celu vec.

majkamasar
Dnes o 06:54

@anonym_autor niekedy to nije o rodine. My mame velmi dobrych kamosov z cias ked dcera chodila este do skolky. Dievcata maju uz 12 rokov. Obcas ideme spolu na vylet, chodi k nam na prespavacky, navštevujeme sa a chodia na rozne ZS.

anonym_3d9410
Dnes o 07:07

Vies s kolkymi sesternicami a bratrancami sa stretavam? So ziadnymi 🤷‍♀️. Ale mam 4 kamaratky z detstva, so vsetkymi som v kontakte.

anonym_a5b69b
Dnes o 07:09

Máme tri deti a ziadnu rodinu okolo (babky, dedkov, surodencov z jednej ci druhej strany, tetky, ujcov - nikoho)... Snazime sa ich vychovať tak, aby si boli vedomí, že vzťahy medzi nimi súrodencami sú extremne dolezite, pokial nechcú ostat sami ako my a muzom.

zuzinka888
Dnes o 07:11

Moj, otec mal 12 surodencov, mama 5- pred 10 rokmi sme robili " rodinne sčitanie ludu" bolo nas 198( zamozrejme niektory uz po smrti)- no aktivne sa stretavam len so surodencami. Bratrancov a sesternice stretavame na svadbach ci oslavach, ci nahodne v obchode kostole- prehodime zopar viet, slubime kavu.....Budujte si priatelstva- tie ozajstne pretrvaju doho o ostavaju aj po dedeni😫.

anonym_bf97bb
Dnes o 07:24

@anonym_autor no takto. Naša má naozaj len nás dvoch. Ja okrem nej a manžela nemám nikoho už skoro 30 rokov. A nerucam sa. Človek je tvor prispôsobivý. Takže si hovorím, nejak bolo a nejak bude.

anonym_e4c107
Dnes o 07:46

@anonym_autor Píšeš že máš dvoch súrodencov ony majú alebo budú mať deti tak tvoje dieťa bude mať bratrancov a sesternice. Si predstav že ja aj manžel sme jedináčikovi, rodičia už nežijú, máme len naše 2 deti, by som povedala že toto je horšie. No nemyslím na to čo bude keby, deti môžu mať kamarátov partnerov do budúcna a nemusia sa cítiť samé na svete.

anonym_cb1894
Dnes o 07:50

@anonym_autor ja mám 20 sesterníc a bratrancov a nestretávam sa s nikým. Občas niekoho náhodne stretnem, ale niekoho som nevidela aj 20 rokov. Môj muž ani nepozná väčšinu. Každý ma svoje rodiny, odsťahovali sa kade tade. A to som ešte aj jedináčik. Takže prestaň riešiť blbosti, tvoje dieťa si život zariadi samé. A ak ťa to tak trápi a je možnosť, tak mu doprajte súrodenca, aby malo niekoho. Aj keď ani rovnaká krv neznamená, že sa v budúcnosti budú mať radi a budú spolu vychádzať 🤷‍♀️

beata_k
Dnes o 07:55

To myslis vazne, ze zivot je naplneny jedine poctom bratrancov a sesternic?

akvi
Dnes o 07:59

Široká rodina vôbec nie je zárukou toho, že človek má nejaké vzťahy. Tak sa vôbec netráp, tvoje dieťa to vôbec tak nevníma, pretože to nepozná. Snaž sa, aby si mala kamarátov okolo seba, aby dieťa videlo, že aj keď nie ste rodina, tak vzťahy si vytvoríte aj s "cudzími" ľuďmi a môžu to byť oveľa kvalitnejšie spojenia, ako nejaký chýbajúci bratranec a pod.

Strana
z2