icon

Názory na rozhodnutie mladého páru založiť si rodinu

Dnes o 11:52

Čo si myslite o páre 20 a 26 r.
Sme zas zasnubeny a čoskoro budeme mať svadbu
Pár mesiacov do zadu sme si kupili byt, a plánujeme bábätko. Ľudia nám vravia že sa do toho moc hrnieme..

Strana
z3
anonym_f5218f
Dnes o 11:54

@anonym_autor ja to schavlujem. Vsetko mate pred sebou. Kariera sa da riesit aj ked budu deti vacsie.

anjelicek26
Dnes o 11:55

Normalne sa idete zobrat a budete mat babatko, mate byvanie... kym sa babatko podari,, kym sa narodi, budes mat 22 urcite a on 28... ved to je normalny vek... ja som tak mala najstarsiu dceru...ked mas partnera, zazemie, neni dovod na nic cakat... tie zeny, co maju deti neskor, proste toto vtedy este nemali.. a nie kazdy ma priority kariera, cestovanie, to ci hento (bez vycitiek, len fakt), ked chce clovek rodinu, tak ju proste chce...nedaj si do toho nikym kecat...

dory11
Dnes o 11:56

@anonym_autor mala som čerstvý 19 rokov písal sa rok 2021 keď sa mi narodila dcérka úspešne som ukončila školu
A v roku 2024 sme sa z manželom zobrali .
Ja mám teraz za pár týždňov marec 24rokov po mne 20dni má dcérka 5 rokov v apríli budem manželia 2 roky .a manžel mal v decembri 32 rokov a v januári teraz sme spolu 6 rokov

sissy27
Dnes o 11:59

@anonym_autor ak nie ste závislí od pomoci rodičov alebo iných rodinných príslušníkov, tak nevidím problém a ani dôvod, aby vám do toho niekto pindal.

marsmykkok
Dnes o 12:00

@anonym_autor akurát vek, aspoň na starobu sa nebudete rozčuľovať s pubertiakom ako mnoho párov čo majú deti po 40tke.

veklipo
Dnes o 12:01

Jasne, moj brat mal deti v21 a v 23r. Nic neriesili, vsetko bola sranda. Dnes je 40tnik s dospelymi uplne samostatnym i dcerami.

anonym_921ddb
Dnes o 12:02

Nikdy nie je ideálny čas. Najprv si moc mladá, potom máš akurát rozbehnutú kariéru ktorú nechceš prerušiť a potom su už staršia a nemusí to ísť ľahko. Ak sa na to cítite a máte zázemie tak je to len vaša vec. Ja mám tiež dieťa mladá a sme spokojní.

lukbe
Dnes o 12:04

Je to vaša vec.

really8
Dnes o 12:05

@anonym_autor to co je za otazku? Co by sme si nali mysliet? Vsak rob si vo svojom zivote co chces nie co vravia ludia. Ale vidno tvoj vek no

januska12323
Dnes o 12:07

Keď musíš s inými ľuďmi ako s partnerom rozoberať deti a svadbu asi nie si dosť presvedčená.

autor
Dnes o 12:10
@januska12323

Keď musíš s inými ľuďmi ako s partnerom rozoberať deti a svadbu asi nie si dosť presvedčená.

@januska12323 pýtam sa na aký máte na to názor, s priateľom mame všetko naplánované, chcela som vidieť aj pohľad iných ľudí, nie len tých zavistlivych v našom okoli..

stvura
Dnes o 12:10

@anonym_autor urcite je to super, cim skor tym lepsie...a v dnesnej dobe duplom...ja by som sa tiez rozhodla mat deti skor ak by som sa este raz rozhodovala - teraz by som uz mala pokoj a nie troch pubertiakov na krku 🙂

anonym_a8aab9
Dnes o 12:12

mladí rodičia sú pod 18r.
Vy ste už 20+ tak to je v pohode.

mullerova46
Dnes o 12:13

@anonym_autor ja som sa vydávala 22 ročná manžel mal 24 a dieťa som mala prvé v 25 🙂 svokra a svokor neboli nadšený ale ostatní sa tešili s nami. Zasnúbili sme sa keď som mala 20

anonym_df71b3
Dnes o 12:15

Ja len, ze je fajn uzit si chvilu vo dvojici bez deti. S detmi to uz nikdy nebude take bezstarostne. Ono dieta nie je len radost, ale aj starost. A nie, nezavidim vam, je mi ukradnute, kedy budete mat deti 🤷‍♀️

zuzinka888
Dnes o 12:19

Este pred par kokmi by tvoj priatel uz platil - staromladenecku dan.😅. A dnes ste primladi na manzelstvo a rodicovstvo???? Ak mate zazemie, ty uz nechces studovat dennou formou a nemusite sa s babom tlacit v neciej detskej izbe- smelo do toho.

anonym_f00682
Dnes o 12:20

@anonym_autor za mňa nikoho nič do toho. Bola som o rok mladšia ako ty a manžel starší od tvojho keď sme sa vzali v 22 som už mala dve deti v 30ke tri deti a popri nich ukončený 2 st vš. Dnes som po 40ke a robím popri práci ďalšiu školu.
Kadejaké reči som počula aj ja za 25 rokov sa ešte ani jedno nenaplnilo. Takže jedným uchom dnu druhým von

alenka58
Dnes o 12:22

ja by som si užila ešte pár rokov bez detí len vo dvojici

anonym_b224ef
Dnes o 12:22

Myslim ze velmi zavisi od toho ako dlho ste spolu a ci uz mate po skole. Ak je to vazny dlhodoby vztah, ze sa naozaj velmi dobre poznate a presli ste spolu dobrym aj zlym, mate komplet ukoncene vzdelanie (myslim tym ze nemas v plane pokracovat na VS, teda predpokladam ze ty si ta mladsia…), ste zabezpeceni, potom preco nie? Aj ked je to v dnesnej dobe uz neobvykle, ale to neries ak si pevne rozhodnuta. Len sa zamyslam ci naozaj si, ked sa musis pytat na nas nazor. Ja osobne by som predsalen aspon 2-3 roky este pockala, nic by ti neutieklo a keby sa aj nezadarilo hned, este stale by nebolo neskoro.

anonym_cc69cc
Dnes o 12:23

Otázka je či vám to hovoria čisto kvôli veku alebo preto, že ste spolu krátko napríklad alebo tam boli možno nejaké problemy medzi vami… neviem, vymýšľam si teraz úplne, lebo nepoznáme celý príbeh, vaše zázemie, finančnú situáciu, vyspelosť atď., vaši blízki áno, my máme len strohé info o veku… každopádne je to vaše rozhodnutie, ľudia na vás premietajú svoje skúsenosti a nemyslím, že to hovoria v zlom a zo závisti, skôr s obavami… ale istí si tým musíte byť vy dvaja

hopsas
Dnes o 12:26

@anonym_autor najlepšie čo môže byť. Moji rodičia mali 20 keď sa vzali a prežili krásnych 50 rokov spolu. To je najviac.

anonym_ee9f45
Dnes o 12:32

Vsetko zavisi od toho ako samostatni ste. 20rocna nemas nic odpracovane asi. Kupujete byt za vlastne peniaze ci od rodicov? Bude pisany na vas oboch, ked uz chces hned aj babo? Ja len pragmaticke otazky.

A inak - nie je nic zle na svadbe v 20 ani v 40, kazdy nech si zije svoj sen. Drzim palce.

januska12323
Dnes o 12:46
@anonym_autor

@januska12323 pýtam sa na aký máte na to názor, s priateľom mame všetko naplánované, chcela som vidieť aj pohľad iných ľudí, nie len tých zavistlivych v našom okoli..

@anonym_autor prečo by boli zavistlivy, možno vidia čo vy nie, možno sa im to naozaj zdá skoro. Je to vaša vec.
Ale keď chceš môj názor je to skoro, na všetko máš ešte čas. Jedinú osoba, ktorá sa vydala hneď po škole v mojom okolí sa aj o pár rokov rozviedla. Po škole nevidela čo je to za človeka kým spolu nežili.

oriesocek
Dnes o 12:57

A kto alebo čo by ti mal zavidiet? staci sa pozerat na seba, ked sa chces vydat a mat rodinu, urob to.... Ked budes starsia, ani vztahovacna nebudes, neboj sa - svet sa netoci okolo teba....

anonym_c93076
Dnes o 13:04

@anonym_autor boli sme mladí, mali sme vlastné bývanie, keď sme si spravili prvé dieťa som mala 19 a muž 26. Keď som mala 20rmali sme svadbu (čakalo sa kvôli mne, muž by si ma vzal aj hneď). Keď som mala 22r spravili sme si druhé dieťa. Dnes mám už 10 a 7r dieťa, kariéru a stále aj mladosť. Neľutujem, šla by som do toho znova v tom veku, jedine by som prehodila svadbu pred dieťaťom.

Ak ste spolu šťastní, vyjde vám to aj finančne - to si naozaj dobre prerátajte, dieťa začína byť drahé až okolo 3-4r ale inak nevidím dôvod to celé naťahovať na xy rokov vzťahu.

anonym_20d069
Dnes o 13:10

@anonym_autor ja som mala obe deti po 35. Dovtedy sme cestovali, sporili na dom, spravili karieru a za mna to bolo to najlepsie rozhodnutie.Ale kazdy to ma nastavene inak, ak vy to takto citite, tak smelo do toho.

anonym_e4e321
Dnes o 13:24

@anonym_autor názor mam taký ze vam velmi držím palce. Mate to pekne naplánované. Ale tiez dávaj pozor, ci je to dobry muž a budúci otec.

anonym_e4e321
Dnes o 13:25

@anonym_autor no a k tomu veku, mam 26 a dve deti. Kariéru a školu budem riesit neskôr 🙂 je to na vas

ria_sprout
Dnes o 13:28

Rozhodovať sa ešte raz vo svojom živote, asi by som mala deti skôr ako som reálne mala, ale zase by sme menej pocestovali svet, čo bolo fajn. Takže nič divné na tom nevidím

euka210
Dnes o 13:36

@anonym_autor zalezi od toho, ako dlho a dobre sa poznate, nie od veku. Aj ci to financne zvladnete.
Ma to svoje vyhody, vidim az teraz cez 40+. Kolega co sa zenil okolo 22r, uz vydal dceru a ma uz v podstate pokoj a moj rovnako stary brat, 47r, ma deti 11 a 13r.
Zite, majte rodinu, len nech Vam to vydrzi.

Strana
z3