icon

Nechcená pozornosť od kolegu počas služobnej cesty

17. okt 2025

Momentalne som v situacii, ze cestujem s kolegami 2 tyzdne po svete. Mame v skupine takeho typka, ktory ma uz solidne irituje, lebo je to taky klasicky vsade bol-vsetko videl, nonstop stredobodom pozornosti, nonstop ma ku vsetkemu uplne RANDOM komentar cca kazdych 30 sekund (“tu je ale vela stromov”, “mas pekne puzdro na mobil”, “aha pada list”, “fuka vietor”, proste chujoviny), a vo velmi raritnom pripade, ze fakt nema uz co povedat, si zacne spievat, len aby mu huba isla. Vypisuje mi sukromne na mobil, ze je teplo a mam si dat bikiny, a ze ci mam na izbe vanu, lebo on ma vanu a ide do tej vane a potom zase bikiny. Akoze vtip asi. Je to taky slizky nechutak s bradou a dlhymi vlasmi ako HASTROS, a raz mal dokonca daky bordel zamotany v tych mastnych vlasoch ako dedo Hastros v brade, pre tych, co ste citali tuto klasiku. Toto pre kontext, ze ak si ma predstavuje v bikinach a vo vani, mam z toho husiu kozu normalne a som nanho na toto konto este viac nazurena. Strieda to s arogantnymi komentarmi na moje udajne nizke sebavedomie a moj projekt. Ideme na obed na ambasadu v zahranici a ten kkt si oblecie teplaky, tenisky a koselu s kratkym rukavom. A potom ma este dost chochmesu spytat sa, ze aky je dress code na veceru. Neviem no, asi monterky ty kkt, idealne zasrate.

Ale na druhej strane plne akceptujem, ze ma to sice moze dozierat ako chce, ale kedze mi nijak konkretne a zamerne neskodi, maximum co mozem urobit je, pomysliet si svoj nazor. Som s tym uplne stotoznena.

Kazdopadne, tam jeho snahy o status centra univerza nekoncia. Je to tiez taky typicky performativny hrdina - strasne pomaha, vsade je prvy, vsetkych zachranuje, hlavne verejne pred svedkami, hlavne tych, ktori ho nikdy o nic neziadali. No a stala sa situacia, ze sme nastupovali do vlaku a ja som dvihala svoj kufor schodikmi - okamzite sa ale po mojom kufri zacal sapat a ja som nanho uz vybuchla ze “stop!!”, jednoducho preto, ze som bola v ceste, nestihla by som uskocit, a ten tazky kufor na ktorom som mala este tasku by drbol do mna. Proste zablikala mu prva signalna ze sa uvolnil spotlight hrdinu dna, a racionalne vyhodnocovanie nasledkov vypol. A nasledne sa zachoval ako to male manipulativne hovno co aj je, lebo bol naruseny jeho konstrukt rytiera zachranujuceho vdacnu a oddanu pannu (mna).

1. On sa na mna osopil a navrieskal na mna pred celou skupinou, ze on chcel len pomoct a co si to dovolujem (co inak kind of potvrdzuje jeho realny zamer a sice nie pomoct mi, ale byt za hrdinu - a ja som mu tento ciel v jeho ponimani prekazila, tak presiel do defenzivy)
2. Ja som sa snazila neskor cez whatsapp vysvetlit, preco som ho zastavila
3. Sef sa ho zastal, ja som za picu, a teraz je to velmi trapna cesta vlakom kde som v inom kupe, a musim tu byt s nimi este par dni
4. Isli na veceru bezo mna lol

PS: Ked som neadresovala jeho vanove a bikinive narazky, dal sa na obchytkavanie vsetkych muzov v skupine. Akoze masirujuca ruka na pleci, alebo sa oprie o nejakeho random kolegu pri stati, alebo ruka okolo pasa/ramien, alebo pred par dnami dakeho ineho randomne sotil pri dakej exkurzii, co som inak nepochopila. Pochybujem, ze im je to prijemne, ale nikto nic nepovie.

Strana
z2
anonym_971800
17. okt 2025

Ved ho zober nabok a s usmevom na tvari mu povedz, je je kkt a nech si ta viac nevsima, lebo mu vynadas pred vsetkymi.

domka222
17. okt 2025

A kto mu dal tvoje číslo, keď ti vypisuje? Tak ho zablokuj a máš aspoň pokoj na čas, kým nemusíte byť spolu.

la_dolce_vita
17. okt 2025

Otrasny typek...no nic, treba sa obrnit a vydrzat. Inak perfektne napisane, bavilo ma to citat.

anonym_d1386e
17. okt 2025

@anonym_autor No nech pokračuje v obchytkávani kolegov a čochvíľa si bude zbierať zuby po chodníku. Neverím, že toto strpia.

beata_k
17. okt 2025

No ja ti neviem. Ak uz sa kolegovia otvorene rozhodnu vylucit ineho kolegu s ist na obed bez neho, tak urcite nie kvoli jednemu kuftu. Tu asi chyba druha strana pribehu.

janulka1802
17. okt 2025

Ja by som mu už pri tých správach o vani a bikinách rázne vysvetlila, že toto mi písať nebude.

mizoko
17. okt 2025

@anonym_autor ku kolegovi sa nevyjadrim ale ty máš slovník a vyjadrovanie pohoniča a nevycvalaneho teenegera😏

anonym_c6a3a1
17. okt 2025

@anonym_autor jeej to je zábavné, škoda, že sa ti to deje, radu nemám okrem ignorácie, ale bavím sa...to musí byť mega mozog, čistý lúzer
A slovník sa mne náhodou páči autorkin....

sono2
17. okt 2025

@anonym_autor že na neho míňas energiu. By som mu povedala, čo si myslím

bonboniera
17. okt 2025

Jezis autorka to sa tes, to si tu ešte vypočuješ ze jasne ze sa k tebe takto správa on aj cela skupina keď si taká otrasná ženská s otrasným slovníkom a nasilu anglickými výrazmi …
Je mi zle len to citat, nieto ešte zažívať, ja len nechápem prečo by poznámky po bikinách mali byt prehliadané, u nás v práci by som toto mohla úplne kľudne nahlásiť a predpokladám ze by sa to riešilo. Ale zas je pravda ze u vás by sa nestalo zrejme nič, vzhľadom na absolútne neprofesionálne správanie tvojho nadriadeného :( s jeho prístupom by si zrejme bola ty za zlu keby si kolegovi povedala nech sa ovláda a nevypisuje (pravdepodobne by kontroval nejakou mizogynnou narážkou ze môžeš byt vôbec rada ze sa o teba niekto zaujíma) takže jedine asi zmeniť prácu nanešťastie … no otrasná situácia :/

mizoko
17. okt 2025
@bonboniera

Jezis autorka to sa tes, to si tu ešte vypočuješ ze jasne ze sa k tebe takto správa on aj cela skupina keď si taká otrasná ženská s otrasným slovníkom a nasilu anglickými výrazmi …
Je mi zle len to citat, nieto ešte zažívať, ja len nechápem prečo by poznámky po bikinách mali byt prehliadané, u nás v práci by som toto mohla úplne kľudne nahlásiť a predpokladám ze by sa to riešilo. Ale zas je pravda ze u vás by sa nestalo zrejme nič, vzhľadom na absolútne neprofesionálne správanie tvojho nadriadeného :( s jeho prístupom by si zrejme bola ty za zlu keby si kolegovi povedala nech sa ovláda a nevypisuje (pravdepodobne by kontroval nejakou mizogynnou narážkou ze môžeš byt vôbec rada ze sa o teba niekto zaujíma) takže jedine asi zmeniť prácu nanešťastie … no otrasná situácia :/

@bonboniera jeho správanie nie je v poriadku,o tom žiadna. Ale jej slovník tiež nie. To je celé. Na čo sa vyjadrovať k bulovi kt sa nevie správať? Tam je to predsa jasné že je to blb. Ale verejne vyjadrovanie sa ženy na úrovni 4 cenovej tiež nie.

bonboniera
17. okt 2025
@mizoko

@bonboniera jeho správanie nie je v poriadku,o tom žiadna. Ale jej slovník tiež nie. To je celé. Na čo sa vyjadrovať k bulovi kt sa nevie správať? Tam je to predsa jasné že je to blb. Ale verejne vyjadrovanie sa ženy na úrovni 4 cenovej tiež nie.

@mizoko pardon, ja som zabudla ze jedine akceptované je vyjadrovanie jak z katolíckej školy. Nechápem prečo by sa veci nemohli pomenovať pravými menami, ale tak veď zhodnúť sa nemusíme 🙂 a to ze sa takto vyjadrí tu, ako anonym, neznamená ze pri príchode do prace pozdraví ostatných “ahojte kkti” a na porade povie ze jej niekto “neposlal ten kktny súbor”.

spenat9
17. okt 2025
@beata_k

No ja ti neviem. Ak uz sa kolegovia otvorene rozhodnu vylucit ineho kolegu s ist na obed bez neho, tak urcite nie kvoli jednemu kuftu. Tu asi chyba druha strana pribehu.

@beata_k tiez sa mi toto nezda ze by sa takto zachovali len kvoli tomu ze ho zastavila pri pomahani s kufrom

maris5
17. okt 2025

Mas tam sefa a este si mu neukazala tie spravy? Bezne mi kolegovia nepisu, ze idu do vane a mam si dat bikiny. Je to cez ciaru a treba to riesit so sefom, s HR...

0silvia0
17. okt 2025

mala si to riešiť už pri blbých poznámkach o bikinách, nemuselo to tak ďaleko zájsť, už dávno ste sa mohli sterilne obchádzať

tundra
17. okt 2025

@anonym_autor neviem,ako na Slovensku,ale vo Švaciarsku tlapol byvalu priatelku, po zadku v plnej lanovke ludi,nahlasila to a dostal hodinovu vypoved...Mala si ho upratat,hned po tych spravach na wp.Zablokovat,nahlasit nadriadenemu,pripadne dôrazne ho upozornit,ze tak toto nie.Mam podobneho kolegu,ked nastupil,potreboval vela veci vysvetlit,denne volal niekedy aj 10 krat za den.Ked prekrocil unosnu hranicu,tak som ho upozornil,ze ak neprestane,tak ho zablokujem,vysmial sa mi do tvare,do dnesneho dna je zablokovany,uz cca.3 roky.Riesim s nim len nevyhnutne veci v praci.Zial,niektori ludia si to neuvedomuju,ze svojim spravanim,obtazuju ostatnych...

mizoko
17. okt 2025
@bonboniera

@mizoko pardon, ja som zabudla ze jedine akceptované je vyjadrovanie jak z katolíckej školy. Nechápem prečo by sa veci nemohli pomenovať pravými menami, ale tak veď zhodnúť sa nemusíme 🙂 a to ze sa takto vyjadrí tu, ako anonym, neznamená ze pri príchode do prace pozdraví ostatných “ahojte kkti” a na porade povie ze jej niekto “neposlal ten kktny súbor”.

@bonboniera netuším, ako sa vyjadrujú v katolíckej škole,nie som veriaca 🙂 ale ak chce, aby sme ju brali vážne,tak písať štýlom akým píše, je fakt mimo. Ja by som sa s osobou, ktorá má vyjadrovanie pubertálneho decká a každé tretie slovo je nadávka, ani nebavila. Ale tak asi je to normálne a ja som fakt mimo 😜 ono je rozdiel takto sa baviť s kamošmi a rozdiel takto písať verejné. No ale každý máme tie hranice inde takže ak je to podľa teba normálne veď v poriadku 🙂 môj pohľad na vec nie je všeobecne platný a nenanucujem ho. Tak ako si sa vyjadrila ty k téme tak som sa vyjadrila aj ja. Názor nie je fakt 😌 a ku kolegovi sa viac vyjadrovať nebudem,je to bulo.

januska12323
17. okt 2025

Chceš mi povedať, že ťa vylúčili z obeda len kvôli "stop" pomáhaniu s kufrom? Nechýba ti pár viet v príbehu?

mizoko
17. okt 2025
@januska12323

Chceš mi povedať, že ťa vylúčili z obeda len kvôli "stop" pomáhaniu s kufrom? Nechýba ti pár viet v príbehu?

@januska12323 tam bude chýbať viac ako "pár viet" 😌🍿

deedol
17. okt 2025

spravy si odloz, blokni ho (alebo aj nie, lebo cim viac, tym lepsie) a po navrate podaj staznost na HR aj s "dokazovym materialom". neverim, ze v normalnej firme si toto nechaju.

mamaaja82
17. okt 2025

Neda sa to citat,za kazdu cenu cenu anglicke slova,naco?slovencina neobsahuje dostatok slov aby si dokazala opisat co sa ti deje?Vyberany slovnik mas aj ty.Chapem ide ti na nervy,posli ho do prdele a hotovo.Ked ti vypisuje dristy,pories si to u sefa

mikadooo
17. okt 2025

@anonym_autor a tvoj šéf je kompletný? Ty si povinná nechať si pomôcť s vlastnou batožinou? Akože sorry, povedala by som šéfovi, že nemám rada, keď sa niekto dotýka mojich vecí, bodka. Celé mi to príde nejaké divné. O kolegovi sa nevyjadrujem, vôbec by som na neho nereagovala, slúchadlá na uši a idem. Ale na šéfa by som reagovala tiež, lebo tiež je trochu mimo. Svoju batožinu si chcem vliecť sama a nemám byť prečo vystavená bossingu. Prečo ja nejdem na večeru s vami pán šéf? A nevinne by som poklipkala očami. Druhá vec je, že nevieme verziu iných. Nešla si na večeru, lebo ty si nechcela? Sadla si si do iného kupé, lebo si sa nasrala na ostatných, že sa tvária, že nič im nevadí? Poznámky o bikinách a vani - ak ti to vadí, blokni si jeho číslo, nemali by ti potom myslím chodiť správy. Ale naideálnejšie - vykomunikovať si to priamo s ním a taktne. Niektorí ľudia sú mimoni, neznamená to, že sú zlí. Možno pre neho si mimoň zas ty, každý máme iný pohľad na svet.

anonym_26f623
17. okt 2025

Neviem, asi som naivna ale o ludoch co chodia na rokovania na ambasadu mam inu predstavu co sa tyka vyjadrovania a ich slovnika. Pre mna toto tazko uveritelne. Ale budis. Ak sa kolega takto sprava, nie je to v poriadku, treba mu razne povedat, ze toto si nemoze dovolit a ked to nepomoze, riesit s nadriadenym.

mizoko
17. okt 2025
@anonym_26f623

Neviem, asi som naivna ale o ludoch co chodia na rokovania na ambasadu mam inu predstavu co sa tyka vyjadrovania a ich slovnika. Pre mna toto tazko uveritelne. Ale budis. Ak sa kolega takto sprava, nie je to v poriadku, treba mu razne povedat, ze toto si nemoze dovolit a ked to nepomoze, riesit s nadriadenym.

@anonym_26f623 konečne niekto,komu tiež došlo, že ľudia kt chodia na ambasádu by nemali mať daný slovník ako tuto slečna a ani správanie ako jej kolegovia 😌

anonym_a761a0
17. okt 2025
@mizoko

@anonym_26f623 konečne niekto,komu tiež došlo, že ľudia kt chodia na ambasádu by nemali mať daný slovník ako tuto slečna a ani správanie ako jej kolegovia 😌

@mizoko ono na margo autorkinho slovníka...ja pracujem vo verejnej správe, komunikačne musíme byť s kolegyňami kvalitne "podkuté", v dnešnom svete o to viac, keďže porušiť pravidlá GDPR je veľmi jednoduché a postihy vysoké, pokiaľ sa "zadarí", ale keď sa stretneme na (povinnej) cigaretke, tak tiež sa nevyjadrujeme ako pri práci, sem-tam aj nejaké to neslušné slovo vyletí, aj slang, aj nárečie sa pritrafí, takže treba rozlišovať formálny-pracovný slovník od toho súkromného. Ale na druhej strane aj mne vadí autorkin text, toto vkladanie "za každých okolností povinných" anglických fráz mi teda riadne žerie nervy, príde mi to trápne a absolútne nepotrebné, ale každý sme nejaký, ja mám napríklad rada v texte úvodzovky, prekvapivé, čo? 😀

katkaseiner
17. okt 2025

No precitala som si cely tvoj clanok/oznam/ neviem ako to nazvat. Mas vyjadrovanie mojej 13rocnej. Tazko sa to sleduje, tazko sa zistuje o com to je. Proste ked mi nieco nevyhovuje, toho cloveka stopnem velmi rychlo alebo ho ignorujem - na stastie takeho kolegu nemam, cize taky problem momentalne je mimo mna.
Skus len zanechat to slovo 'random' - ja som osobne z neho normalne uz chora.

ankare
17. okt 2025

@anonym_autor podľa mňa má dáku poruchu, diagnozu

mizoko
17. okt 2025
@anonym_a761a0

@mizoko ono na margo autorkinho slovníka...ja pracujem vo verejnej správe, komunikačne musíme byť s kolegyňami kvalitne "podkuté", v dnešnom svete o to viac, keďže porušiť pravidlá GDPR je veľmi jednoduché a postihy vysoké, pokiaľ sa "zadarí", ale keď sa stretneme na (povinnej) cigaretke, tak tiež sa nevyjadrujeme ako pri práci, sem-tam aj nejaké to neslušné slovo vyletí, aj slang, aj nárečie sa pritrafí, takže treba rozlišovať formálny-pracovný slovník od toho súkromného. Ale na druhej strane aj mne vadí autorkin text, toto vkladanie "za každých okolností povinných" anglických fráz mi teda riadne žerie nervy, príde mi to trápne a absolútne nepotrebné, ale každý sme nejaký, ja mám napríklad rada v texte úvodzovky, prekvapivé, čo? 😀

@anonym_a761a0 veď som písala že je iné sa takto baviť s kamošmi a iné takto písať verejné 🙂

mizoko
17. okt 2025
@katkaseiner

No precitala som si cely tvoj clanok/oznam/ neviem ako to nazvat. Mas vyjadrovanie mojej 13rocnej. Tazko sa to sleduje, tazko sa zistuje o com to je. Proste ked mi nieco nevyhovuje, toho cloveka stopnem velmi rychlo alebo ho ignorujem - na stastie takeho kolegu nemam, cize taky problem momentalne je mimo mna.
Skus len zanechat to slovo 'random' - ja som osobne z neho normalne uz chora.

@katkaseiner áno, úplne ako pubertálne decko 🤣

anonym_36c9e3
17. okt 2025

@anonym_autor ach jaj a ty by si mohla trošku ubrať, skonsolidovať sa, ukľudniť, neriešiť kolegu a správať sa profesionálne, vyhýbať sa mu, odpovedať diplomatický, prípadne povedať sucho, aby ťa neriešil.

Strana
z2