icon

Negatívne správanie mamičiek na online fórach

2. sep 2025

Čo je toto za doba keď človek otvorí či už FB skupiny kde sú mamičky alebo na MK fóra všade len lynčovanie matiek matkami. Zamysleli ste sa niekedy niektoré mamičky že to môže aj ublížiť? Nič iné tu človek nečíta len samé urážky a nenávistné komentáre ako daná mamička nezvládla výchovu atď.. všetky ste tu len dokonale a keď niekto príde žiadať o radu tak sa mu dostane len výsmech.

biba_18
2. sep 2025

akej rady sa ti nedostalo?
lenže vieš, niekedy sedí veta pozdě bycha honiti, či neskoro plakať nad rozliatym mliekom, a niekedy 2x meraj a raz rež či ohýbaj ma mamko ...

autor
2. sep 2025
@biba_18

akej rady sa ti nedostalo?
lenže vieš, niekedy sedí veta pozdě bycha honiti, či neskoro plakať nad rozliatym mliekom, a niekedy 2x meraj a raz rež či ohýbaj ma mamko ...

@biba_18 u mna konkrétne nič ale včera som po dlhej dobe otvorila fóra a citala nejaké príspevky. Najhoršie bol príspevok kde mamička ma problém s dieťaťom že jej nechce jesť v škôlke a ma vyberavý jedálniček. Prečítala som si len par komentárov ale stačilo mi. Dookola tie isté osoby čo všade kde sa len pozriem ponižujú, osočujú iné ženy tu. Nie je problém si ich zapamätať keď sú pomaly v každom fóre zapojené(samozrejme len negatívne)

anonym_9c9e2c
2. sep 2025
@anonym_autor

@biba_18 u mna konkrétne nič ale včera som po dlhej dobe otvorila fóra a citala nejaké príspevky. Najhoršie bol príspevok kde mamička ma problém s dieťaťom že jej nechce jesť v škôlke a ma vyberavý jedálniček. Prečítala som si len par komentárov ale stačilo mi. Dookola tie isté osoby čo všade kde sa len pozriem ponižujú, osočujú iné ženy tu. Nie je problém si ich zapamätať keď sú pomaly v každom fóre zapojené(samozrejme len negatívne)

@anonym_autor a ty si gdo?

anonym_8bd164
2. sep 2025

Ja ti dám za pravdu. Niekedy keď gúglim a nájdem diskusie o danej téme spred 10 rokov, tak nech je hocijaká otázka, sú na ňu slušné odpovede. Teraz pod podobnou otázkou nasleduje spolovice výsmech, spolovice pohŕdanie. Slušnosť sa vytratila. Bola by som zvedavá, či by tie odpovede boli rovnaké aj z očí do očí, nielen za klávesnicou. Ja mám taký názor, že dekórum sa má zachovať aj na internete. Ale aj otázky, kedysi tu nebolo toľko politiky a sexu, teraz každá druhá otázka je o anále 🤦‍♀️.

anonym_aea37e
2. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ktore su to?Ako,urcite sem chodia neake dokola a robia zle no ja nemam pamat na nicky,vzdy zabudnem ktora je ta najvatsia potvora🥴

anonym_5822a0
2. sep 2025

Áno, máš pravdu, napríklad aj prvý príspevok je úplne z cesty, skrátka akákoľvek téma, tie isté osoby prispievajú. Nemajú čo povedať,len sa ventilujú. Asi nemajú s kým porozprávať, tak aspoň takto sa obavujú.🤦

viestta
2. sep 2025

@anonym_autor ja necitam na MK iba urazky, aj ked ano, su tu aj take prispevky. Ja citam hlavne vela prinosnych komentarov, velakrat zeny vedia dobre poradit. Ale niekedy sa negativnemu komentaru neda vyhnut, pretoze jednoducho je treba aj poukazat na chyby, ktore dany cloek robi a nevnima. A nie kazdy odlisny nazor a ani kritika nie su zhadzovanim toho druheho. Je to castokrat len negativne a zhadzujuco vnimane, aj ked je to len pohlad z neho uhla na tu istu vec.
Za poslednych par dni ma zujala diskusia ked sa pani suseda stazovala na "vrieskajuce decko" u susedov. No zial, tam sa nedalo slecne pritakat, pretoze chyba bola na jej strane. Tam som si dovolila byt aj ostra.

anonym_7196a9
2. sep 2025

@anonym_autor aj som ti chcela napisat, ze by som to neriesila, ale na druhej strane, ked to niekomu ublizi, prirodzene to riesi, kym sa z toho otrasie, cize idem na to inak. Pokial vidis, ze su to tie iste osoby, ano, aj ja to vidim, tak sa vies dovtipit, ze su to frustrovani, smutni ludia, ktori nemaju v zivote co robit a bud musia moralizovat druhych, aby oni sami vyzerali lepsie alebo su to osoby, ktore sa tvaria, ze su strasne sarkasticke a zivot sa ich nedotkne a tak pristupuju aj k druhym, s ich sarkastickymi poznamkami, ale vidis, ze pod tym tvrdym povrchom je akurat tak nevysporiadana trauma.
Ale ako uvadza aj viestta, su tu aj pripomienky k veci, len nie kazdy clovek vie zvolit spravnu formu komunikacie a myslim, ze viestta je tu jedna z tych, ktore to pisu velmi k veci.
Treba to filtrovat, nic ine ti asi nepomoze.

anonym_aea37e
2. sep 2025
@anonym_8bd164

Ja ti dám za pravdu. Niekedy keď gúglim a nájdem diskusie o danej téme spred 10 rokov, tak nech je hocijaká otázka, sú na ňu slušné odpovede. Teraz pod podobnou otázkou nasleduje spolovice výsmech, spolovice pohŕdanie. Slušnosť sa vytratila. Bola by som zvedavá, či by tie odpovede boli rovnaké aj z očí do očí, nielen za klávesnicou. Ja mám taký názor, že dekórum sa má zachovať aj na internete. Ale aj otázky, kedysi tu nebolo toľko politiky a sexu, teraz každá druhá otázka je o anále 🤦‍♀️.

@anonym_8bd164 presne toto som si všimla.Ze v starých diskusiách su ženy na seba prívetivejsie.Dnes to však neplati,idu sa navzájom požrat.Neoplati sa pytat nič

anonym_5822a0
2. sep 2025
@viestta

@anonym_autor ja necitam na MK iba urazky, aj ked ano, su tu aj take prispevky. Ja citam hlavne vela prinosnych komentarov, velakrat zeny vedia dobre poradit. Ale niekedy sa negativnemu komentaru neda vyhnut, pretoze jednoducho je treba aj poukazat na chyby, ktore dany cloek robi a nevnima. A nie kazdy odlisny nazor a ani kritika nie su zhadzovanim toho druheho. Je to castokrat len negativne a zhadzujuco vnimane, aj ked je to len pohlad z neho uhla na tu istu vec.
Za poslednych par dni ma zujala diskusia ked sa pani suseda stazovala na "vrieskajuce decko" u susedov. No zial, tam sa nedalo slecne pritakat, pretoze chyba bola na jej strane. Tam som si dovolila byt aj ostra.

@viestta no ale kritika zato, že dieťa je mentálne pozadu a trpí obezitou je mimo. Bol včera taký príspevok, dámy nevedia, že existujú genetické syndrómy, ktoré extrémnu obezitu spôsobujú, ale napriek tomu urážajú autorku. Načo prispievajú, keď nemajú prehľad o téme??

nyusika
2. sep 2025

@anonym_autor ja zase vidim vacsinou uplne trivialne otazky...a same frustrovane, nudiace sa anonymne komentujuce.
kebyze zapoja svojich par mozgovych buniek, nikto im nebude pisat nic stiplave.

P.S.
moja klasicka moja odpoved na ucelovo vytvorene anonymne diskusie, ktorych jedinym zmyslom je skratenie nudy, znizenie frustracie a snaha pohadat sa.

diewcatqoo
2. sep 2025

Fuha, uz som rozmyslala, ze uz je utorok a este tu tento tyzden nebol povzdych nad tym, ako sa tu zeny k sebe hrozne spravaju. Az mi odlahlo, ze je to tu, svet je znovu v rovnovahe.

nyusika
2. sep 2025
@diewcatqoo

Fuha, uz som rozmyslala, ze uz je utorok a este tu tento tyzden nebol povzdych nad tym, ako sa tu zeny k sebe hrozne spravaju. Az mi odlahlo, ze je to tu, svet je znovu v rovnovahe.

@diewcatqoo v pohode, vcera hladali na slusnych forach odpoved, ci mali rano priniest do skolky a skoly kvety...a ci spravne obliekli deturence

jana_eyre_2
2. sep 2025

Všeobecné pokarhacie diskusie nič neriešia.. keď vidis neprávo v diskusii, treba sa ozvať konkrétnej diskutujúcej ktorá hejtuje..

hopatko
2. sep 2025

Akurat kukam Fica s Putinom, uz som sa zacala opustat a depkovat, ale aha, nie vsetko je stratene, ideme na MK zachranit svet a zlepsis komunikaciu o nevrazivosti medzi zenami, a hlavne anonymne, vsakze. Svet je dnes naozaj zachraneny.

diewcatqoo
2. sep 2025
@nyusika

@diewcatqoo v pohode, vcera hladali na slusnych forach odpoved, ci mali rano priniest do skolky a skoly kvety...a ci spravne obliekli deturence

@nyusika ja viem, toto sa dalo cakat, to su take bezradne temy k aktualnym udalostiam. Ale ze nikto nezalozil temu o tom, ake sme tu strasne, uz takmer 2 dni, tak to uz vazne nebolo s kostolnym poriadkom.

nyusika
2. sep 2025
@diewcatqoo

@nyusika ja viem, toto sa dalo cakat, to su take bezradne temy k aktualnym udalostiam. Ale ze nikto nezalozil temu o tom, ake sme tu strasne, uz takmer 2 dni, tak to uz vazne nebolo s kostolnym poriadkom.

@diewcatqoo a uplne najnaj je to, ze nejaka anonymna xxx ide riesit, ze furt tie iste sa zapajaju 😀 aby sa nezistilo, ze je pichnuta v uplne kazdej diskusii

autor
2. sep 2025
@nyusika

@diewcatqoo a uplne najnaj je to, ze nejaka anonymna xxx ide riesit, ze furt tie iste sa zapajaju 😀 aby sa nezistilo, ze je pichnuta v uplne kazdej diskusii

@nyusika neboj sa není som v každej diskusii, totiž nemám na to čas ako niektoré tu čo sedia cele dni len na koňovi a striehnu kde môžu rozprudit bitku. Keď nemám čo k téme poradiť nebudem sa predsa zapájať 🤷‍♀️

nyusika
2. sep 2025
@anonym_autor

@nyusika neboj sa není som v každej diskusii, totiž nemám na to čas ako niektoré tu čo sedia cele dni len na koňovi a striehnu kde môžu rozprudit bitku. Keď nemám čo k téme poradiť nebudem sa predsa zapájať 🤷‍♀️

@anonym_autor a odkial potom vies, ze FURT TIE ISTE su vsade a ze VSADE sa uraza a lyncuje ? 😀 😀 😀

bystrozraky
2. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor No, musíš brať do úvahy to, že tie negatívne komentáre vypovedajú hlavne o tej konkrétnej osobe, ktorá ich píše. Tá má nejaký problém. Je to absolútne normálne a také frustrovane osoby nájdeš všade. Tiež by som si prial viac komentárov, kde sa aspoň snažia pomôcť, a nie si kopnúť 😉

anonym_236aaf
2. sep 2025

Áno, niektoré by sa mali hanbiť! Ako napr. téma, kde sa mamička pýta, čo si má obliecť na prvý deň v škole. Kľudne sa dalo normálne odpovedať, poradiť, ale čo som čítala, tak úplne hlúpe ponižujúce odpovede. A tieto matky vychovávajú deti, ja sa už nečudujem, že je toľko šikany na školách napr., lebo tento vzor majú od svojich matiek. Už ked jedna žena dokáže takto zhodiť inú ženu, tak tie deti potom zhadzujú iné deti. Normálne mi je zlé, keď tu čítam niektoré matky.

autor
2. sep 2025
@nyusika

@anonym_autor a odkial potom vies, ze FURT TIE ISTE su vsade a ze VSADE sa uraza a lyncuje ? 😀 😀 😀

@nyusika stačí si otvoriť nejaké fórum a vidíš to. Stačí že niečo hľadáš hodíš do Google kde ťa odkaze na fóru na MK a prečítaš si. Není som týždeň tu prihlásená a keď si čosi prečítam čo ma zaujme meno si dokážem zapamätať hneď..

biba_18
2. sep 2025

@anonym_5822a0 celkom nerozumiem prečo môj príspevok považuješ za nenávistný - ja som predsa hodnotila stav a nič nenávistné som k autorke nepísala - na rozdiel od teba smerom ku mne... okrem toho, ak by som bola ako anonym, nemala by si šajn kto to píše - takže pod rúškom anonymného nicku tu šíriš práve ty to zlé ...

autor
2. sep 2025
@anonym_236aaf

Áno, niektoré by sa mali hanbiť! Ako napr. téma, kde sa mamička pýta, čo si má obliecť na prvý deň v škole. Kľudne sa dalo normálne odpovedať, poradiť, ale čo som čítala, tak úplne hlúpe ponižujúce odpovede. A tieto matky vychovávajú deti, ja sa už nečudujem, že je toľko šikany na školách napr., lebo tento vzor majú od svojich matiek. Už ked jedna žena dokáže takto zhodiť inú ženu, tak tie deti potom zhadzujú iné deti. Normálne mi je zlé, keď tu čítam niektoré matky.

@anonym_236aaf to síce neviem o tej téme ale ja som tu večer čítala o mamičke ktorá ma problém s dieťaťom že nechce jesť v škôlke a musí ho brať na obed domov. Boli tam samé nenavistne komentáre konkrétne od jednej osoby aj keď sa ozvali aj iné matky ktoré majú rovnaký problém s dieťaťom že im nechce jest. Tuším ešte obvinila aj otca dieťaťa že sa nestará oň lebo pracuje v zahraničí. Ďalšia tému tu bola kde matka riešila že chce nechať adaptovať dieta na 2h do jaslí a zas vlna kopnutia lebo chodí iný čas dieta von ako iné deti

biba_18
2. sep 2025

@anonym_autor tak ja som si to prečítala a konkrétne v tej téme nejaké extra nenávistné príspevky neboli, možno zo 2 ... včera som to nečítala, lebo ja som tento problém neriešila doma, ale dnes som si to pozrela keďže to spomínaš ...

nyusika
2. sep 2025
@biba_18

@anonym_autor tak ja som si to prečítala a konkrétne v tej téme nejaké extra nenávistné príspevky neboli, možno zo 2 ... včera som to nečítala, lebo ja som tento problém neriešila doma, ale dnes som si to pozrela keďže to spomínaš ...

@biba_18 suhlasim, nebolo tam nic nenavistne.
kks, tu sa za nenavistny komentar povazuje asi vsetko, co sa nehodi do konceptu nejakych frustrovanych anonymnych zufaliek...

poznamka pre zrutene :
ano - takto budem reagovat vzdy na nudiace sa anonymne prispievatelky vo forach
nie - nie je to nenavistny komentar

anonym_285
Odpoveď bola odstránená
gribka1
2. sep 2025

Z nenávistnými som sa nestretla, možno to je tým, že to nejako automaticky nedočítam. Takže ono je to celkom fajn fórum, len si treba uvedomiť, že už pri čítaní otázky, sa mi prekrúcajú oči. A keď tá s dotazom si vyberá odpovede, ktoré sa jej páčia, na tie reaguje a nerozmýšľa aj nad tými, ktoré jej nevyhovujú, lebo by musela prehodnotiť svoju situáciu, to tiež nie je bohviečo. Takže aj na oboch stranách sa nájde výkvet spoločnosti. Ale toto je realita, tak sa k tomu treba vedieť postaviť. Uráža ťa? Ukáž jej ako sa to dá.

marianarem
2. sep 2025

@anonym_autor Ja to vobec takto nevnimam, ze "same urazky". Ja sama som sa tu dozvedela vela veci, normalne tu baby (obcas aj chlapi) radia. Keby to boli ozaj len urazky a nenavistne komentare, tak by to proste neprezilo, ale zije to.

grof_monte_christo
18. sep 2025

K téme som sa dostala až dnes. Za mňa, lepšie forum, kde si prist po nejakú radu, naozaj nepoznám. Len treba byť dostatočne vnimava a filtrovať.