Neustála kritika zo všetkých strán
Poznáte ten pocit? Keď som si dala upraviť pracovnú dobu kvôli deťom tak priateľ (nie je ich otec) mi vyhodil na oči ze som sebecká lebo tak už nebudeme spolu. Keď som v práci poctivá a robím si ju fakt na maximum a so zanietením tak som obyčajný psychopat človek bez života ktorý všetko podmieňuje práci. Keď idem na dovolenku sama s deťmi pretože priateľ ísť nemohol tak som tá zlá lebo čo som za žena ze nejdem s nim (tvrdí okolie). Ale kto iný vezme moje deti niekam (ich otec nežije)? Teraz dokiaľ priateľ nebude môcť mám akože sedieť doma? Niečo v robote zmenia už je to moja vina lebo som sa angažovala (aj v takých veciach to hodia na mňa s ktorými nemám nič spoločné). Rozhodla som sa študovať nečakám ze mi to budú schvaľovať ale hneď že čo som za matka za žena ze myslím len na seba. Jasne viac peňazí do rodiny je len pre mňa však? Pustím dcéru von tak som mäkká. Nepustím ju von tak som tyran.... Možno sú to maličkosti na ktorých nestojí svet ale keď toho človek počúva z každej strany toľko tak časom ho to už unaví a zoslabi. Dnes som sa už nad tým seriózne rozplakala. V detstve som bola držana na krátko muselo byt čo povie otec, zo dňa na deň som musela dospieť keď som utiekla z domu (až také zlé to bolo keď som zmaturovala) a naučiť sa byť dospelým a zodpovedným človekom hneď. Časom som sa začala mať rada a začala som si vážiť svoju prácu aj svoju slobodu a svoj čas a preto konam v záujme predovšetkým síce deti ale aj tak aby som sa cítila byt slobodná a šťastná. Neustále ma ktosi potrebuje stavať pred rozhodnutia - priateľ rodina atď., bud len to alebo ono, nič medzi. Bud budem robiť časovo tak ako vyhovuje deťom alebo prídem o vzťah. Bud budem súhlasiť s rodinou alebo idem proti nim. Nič nie je nikomu dosť dobré nech urobím to ci ono. Preto idem podľa seba no aj tak som najhorší človek na svete
@anonym_autor Skus prestat riesit to, co hovoria, resp. si myslia, druhi.
@dskjhfdlkdjhl ono ťažko keď človek dlhodobo nemá v nikom oporu len všade počuje aký je nedokonalý a co robí stále zle
@dskjhfdlkdjhl ono ťažko keď človek dlhodobo nemá v nikom oporu len všade počuje aký je nedokonalý a co robí stále zle
@anonym_autor bud sa od nich uplne odstrihni, alebo ignoruj poznamky ktore len deptaju. Co ine poradit?
Kto je to “oni”?
@anonym_autor viem presne o čom píšeš. Stal sa zo mňa samotár, lebo ľudia radi hodnotia cudzie rozhodnutia a život a mne už je ich názor úplne ukradnutý. Oporu už nečakám a kritiku nepotrebujem. Taká blbá doba. Keby som mala priateľa, ktorý mi namiesto opory robí výčitky, tak pre vlastnú silu a pokoj by bol už minulosťou.
Nemozes vyhoviet vzdy kazdemu, tak sa o to nesnaz.
Pri kazdom rozhodnuti mozes byt z niektoreho pohladu ta zla, ale nedaj sa tym odbit - dobre a spravne rozhodnutia su tie, pre ktore sa rozhodnes ty sama v snahe vykonat co najmensie zlo prip. vytazit to najlepsie z toho
@anonym_autor mila autorka, svoju hodnotu si urcujes iba ty, nie ostatni. Tvoje rozhodnutia, tvoja zodpovednost. Ze sa to rodine nepaci, je ich problem. Teraz ako dospela, uz vies, ze sa na nich spolahnut nemozes, mozno ani nevedia kto si. Co sa tyka deti, tie su na prvom mieste, a ak to partner nechape, tak nie je ten spravny. Vies, vela ludi nechape, ze aj s opacnymi nazormi sa mozme mat radi a respektovat.
Pokial si so svojim zivotom skokojna, mozas sa vykaslat na to co si myslia ostatni. Je to tvoj zivot, tvoje rozhodnutia, tvoja zodpovednost. Nepripustaj si tie reci. Vzdy si povedz, ze nie si povinna robit podla toho co si "oni" myslia, dolezite aby to vyhovovalo tebe a tvojim detom. Zodpovedas sa iba sebe a im, nikomu inemu.
Ľudia ti budú hovoriť len to čo im dovolíš. Na prvom mieste si ty, tvoje deti a až potom ostatná rodina, nejaký frajer a kolegyne.
Ak plne prijmeš samú seba, nebudeš rozhodená ničím, čo povie o tebe niekto iný.
@anonym_autor toho tvojho priateľa pošli do teplých krajín a bude Ti lepšie ,nájdi si normalneho
Moc sa sustredis na nazori druhych. A zda sa mi ze zdroj problemu je priatel . Nechape ze deti su priorita .. Ze ta nazval sebeckou = on je sebec. Urcite mu vadi ze si sla na dovolenku s detmi bez neho. Ked si ta koli tomu Niekto dovoli kritizovat. Mne vychadzas ako super mama. Aj ked ti hovorim ze ti ma byt jedno co si o tebe myslia druhi.Podstatne je co si o sebe myslis ty. Urcite vies ze tvoje rozhodnutia su spravne. Ze deti ta potrebuju najviac ze na nich zalezi a druhy su nahraditelni. Sebecka nie si skor naopak ked nahradzas detom aj otca. Si sikovna akcna zena. Tak si to uvedom a odstrihni tych co ta negativne hodnotia. To je tvojou vychovou mala si tazke decstvo a chcela si vyhoviet otcovi Lebo si nedostavala bezpodmienecnu lasku. Potrebujes sa naucit ze mas v prvom rade vyhoviet sebe. Ty mas byt spokojna so svojim zivotom s tvojimi volbami . Ostatni mozu ist pustat šarkana na kopci ked sa im nepaci ako zijes.
@anonym_autor Ty a deti ste na prvom mieste, vzdy...... Ani priatel, ani ostatna rodina.
Co ti dava taky "priatel", ktory ti vycita normalne fungovanie a normalnu starostlivost o deti?
Ži pre seba, čo riešiš stále iných? Koho zaujíma, čo vravia či si myslia druhí. Môžeš ich mať vieš kde. Kto o tebe vie toľko vecí, komu to vešiaš na nos. Veď ich asi nabádaš k takému správaniu. Choď si za svojim.
no hlavne ten tvoj priatel je sebec. Ved si v prvom rade mama. Ano take to kritizovanie a hucanie z kazdej strany vie byt narocne. Pokial ta to tazi, oslov psychologa aby ti pomohol.
Ale aj ten ti poradi jedno:
je to TVOJ zivot, a zi si ho podla seba. nikto iny nie je v tvojich topankach, nikdy nebudu chapat tvoje kroky. pre nich je najlepsie sa sprtat v cudzich zivotoch ako by mali riesit tie svoje.
Rob to, v com si presvedcena, to je to naj co mozes urobit pre seba a pre svoje deti, pretoze aj keby si robila vsetko, podla druhych, tak vzdy sa najde niekto kto ti to vytkne.
Tak sa neboj ist svojou cestou, je to v poriadku robit to svojim sposobom 🙂 oni casom prestanu mat reci, ked ty na ne nebudes reagovat. Ano je to tazke ist si svojou cestou a bolave vsetko to pocuvat ale uvedom si jedno, oni nie su ty, nie je to ich zivot ale tvoj a TY mas nad nim kontrolu 🙂
Kto sú to "oni" ? Ži prioritne pre seba a pre deti, a rovnako tak aj myslí NATO čo je dobré pre teba a tvoje deti. Muž ktorý bude za to stáť, bude stáť pri tebe a nie proti tebe.
@anonym_autor Nezda sa, ze partner ti je oporou. Ako mama mas starosti dost, ak ti on bude len vsetko vycitat a nafukovat sa ako male dieta, neviem, ci to za to stoji. Mozno by to stalo za pokus vyskusat terapiu. Malo by ta totiz menej zaujimat, co kto hovori, ale kedze si mala prisneho otca, mas zrejme tendenciu akusat vswtkym vyhoviet a trapit sa, ked su na teba druhi zli (co je pochopitelne). Najlepsie by bolo si pri priatelovi dupnut a postavit ho pred ultimatum, bud budeme tim alebo mi bude lahsie byt na to radsej sama!
@anonym_autor keď si bola v detstve držana nakrátko prísnym otcom možno zle znášas tieto rady a máš stále pocit, že ťa niekto tlačí a komentuje tvoje rady.Si ty a tvoje deti...priateľ môže byť o pol roka preč, rodičia sa mali starať, keď si bola malá teraz môžu povedať, ale zariadis sa sama.Neboj sa stať si za svojimi rozhodnutiami
Mne sa zda, ze sa nechas kritizovat ludmi, ktori ti nic nedavaju. Partner o nicom, rodina o nicom, otec ta obmedzoval, proste zvyknuti su buzerovat. Treba ludi postavit pred hotovou vec, si dospela a na ich ponosovanie nie si zvedava.
AK partner neprestane fnukat a ponosovat sa nad vsetko, tak ho proste treba poslat kade lahsie, s rodinou, ktora len kritizuje sa proste treba menej stykat, menej radit. Neda sa kazdemu vyhoviet a v prvom rade musi byt dobre tebe a tvojim detom.
Rob tak,aby si hlavne ty a tvoje deti boli stastne.Kasli na vsetkych okolo,nepomozu,nepostrazia,nepostaraju sa ale radi sa staraju,co je dobre a co je zle.Jednym uchom dnu,druhym von alebo sa s nimi nestretavaj a budes mat pokoj.Priatel ak nestoji pri tebe tak nie je dobry priatel.Radsej sama ako este aj toto riesit a pocuvat vycitky,ked nechape ze na 1mieste su deti.V praci sa tiez odosobni,kasli na nich.Rob si aj nadalej svoju pracu tak ako robis doteraz.

@anonym_autor Skus prestat riesit to, co hovoria, resp. si myslia, druhi.