icon

Prečo ľudia nerešpektujú rozhodnutie nepiť alkohol?

26. nov 2025

Dobrý večer.

Dnes som bola na oslave a ponúkali mi alkohol. Povedala som, že nepijem. Spýtali sa prečo, veď si dospelá (mám 27). Ja že mi to nechutí a proste nechcem. Začali, že len si daj, na tú chuť si treba zvyknúť. Už ma to začínalo iritovať a naposledy som povedala nie.
Možno to bolo nezdvorilé, ale nechcem ani kvapku. Nezáleží, či je to svadba, narodeniny, krstiny alebo niečo iné. Prečo to ľudia nevedia rešpektovať?

Nepijem preto, lebo mi to nechutí, lebo proste nechcem, a aj preto, lebo mám strach zo straty sebakontroly. Desí ma predstava, že nad sebou nebudem mať plnú kontrolu. Nemám žiadnu traumu, ani nič také. Rozhodla som sa tak a je mi smutno z toho, že to ľudia nerešpektujú.

bloger
27. nov 2025

Niekedy pomôže sa vyhovoriť aj na lieky. Nič si s toho nerob. V dnešnej dobe je to takto.

alenka58
27. nov 2025

ja nepotrebujem aby ma niekto rešpektoval, jednoducho nepijem, nikomu to neprízvukujem, keď mi nalejú nevypijem a pije sa všade nielen na sk

luga_luga
27. nov 2025

alkohol - metla ludstva, u mna mas za svoj postoj klobuk dolu! Trvaj na svojom, ved ludia budu mat vzdy pripomienky. Kolko bolo takych, co zacali pit len preto, ze pili ostatni a spolu s ostatnymi sa stali aj zavislymi....

anonym_394a08
27. nov 2025

@anonym_autor záleží na tom, v akej spoločnosti sa pohybuješ, ja som s tým nikdy nemala problém, v sobotu sme boli na oslave a nepili sme ani ja ani muž, len sme si symbolicky omočili pery do prípitku a neriešil to nikto. Keby mal niekto nejaké poznámky, ignorovala by som ich, nie som povinná nikomu nič vysvetľovať

mimikarol
27. nov 2025

Mne núkali vodku aj keď som bola tehotná a pritom vedia že nepijem už skoro 20 rokov. Od alkoholu mi bývalo veľmi zle, stačilo máličko a bola som odpísaná celý nasledujúci deň.
Muž prestal piť, vedia o tom, a aj tak mu donesú flašu keď má sviatok. Lebo tomu asi neveria že prestal naozaj, myslia si že som ho úbožiatko donútila.
Niektorým ľuďom nevysvetlíš, myslia si že človek čo nepije neni nomrálny

anonym_123b60
27. nov 2025

Ja mam 30 a ešte nikdy som nemala pohar vina, piva, tvrdeho.. už si ludia zvykli

viktoriakrajnakova
Odpoveď bola odstránená
anonym_4e5247
27. nov 2025

Tiež nepijem a kto ma nerespektuje ohladom hocicoho nielen pitia tak obmedzujem priateľstva

viktoriakrajnakova
Odpoveď bola odstránená
muzula
27. nov 2025
@viktoriakrajnakova
Odpoveď bola zmazaná

@viktoriakrajnakova , nie, nie je zdrave si dat ani obcas. Akekolvek mnozstvo alkoholu je skodlive.

viktoriakrajnakova
Odpoveď bola odstránená
o__o
27. nov 2025

Mna uz vsetci poznaju ako "tá čo nepije" 😄 ale nie je to tak celkom pravda, ked mam chut, tak si dam.. ale vacsinou nie.. raz ma uz fakt nastval mužov znamy, ked mi asi 5x povedal, aby som si dala, ved len trooosku, ved sa to patri, ved vsetci piju.. tak som sa pozrela na muza a takym poloseptom mu hovorim: "tento je nejaky jednoduchsi, ze nechape, ze nechcem?" Odvtedy sa ma nepyta 🙂 niektori ludia su neskutocni

muzula
27. nov 2025
@viktoriakrajnakova
Odpoveď bola zmazaná

@viktoriakrajnakova , to je co za argument? Jezis bol hepatolog alebo kardiolog? Jezis udajne chodil aj po vode, tiez to skusas?

anonym_140b58
27. nov 2025
@viktoriakrajnakova
Odpoveď bola zmazaná

@viktoriakrajnakova učím jazyky, ale taký návod na učenie jazykov som este nepočula 😀 a nie, nebolo to vďaka alkoholu určite.

viktoriakrajnakova
Odpoveď bola odstránená
tilly
27. nov 2025

Ja si dám víno rada, aj prosecko, ale nenávidím, keď nemám chuť a niekto mi naleje, alebo objedná nasilu. Nechápem to. Mám také kamošky niektoré. Chápem, že chcú byť pohostinné, ale nasilu sami to nepáči.
Strach zo straty kontroly nemám, viem piť, nepijem donemoty, nemám 20...

Keď máš strach, že ťa bude niekto nútiť, choď autom. Ľudia majú radi, keď ich niekto vozí 😄.

viktoriakrajnakova
Odpoveď bola odstránená
mima73
Autor odpoveď zmazal
anonym_1c3887
27. nov 2025

Tak poviem nie ďakujem aj 20x.. tiež som nikdy nepila ani piť nebudem

anonym_037bd0
27. nov 2025

@anonym_autor Ja tiež nepijem alkohol ani som nikdy nepila. Videla som čo alkohol spraví s ľuďmi, môj otec sa prepil na smrť, po ňom aj môj ex a je to hrozné.

muzula
27. nov 2025
@viktoriakrajnakova
Odpoveď bola zmazaná

spravne, ide ti to. Takze o vplyve alkoholu na ludsky organizmus vedel prd. Ked mas dnes zdravotny problem, tiez asi nejdes za filozofom alebo vizionarom, ze?

viktoriakrajnakova
Odpoveď bola odstránená
euka210
27. nov 2025

@anonym_autor lebo sme na Slovensku...inak to neviem povedat.
Ale zalezi aj od ludi.

anonym_394a08
27. nov 2025
@viktoriakrajnakova
Odpoveď bola zmazaná

@viktoriakrajnakova prosím ťa, prestaň tu písať nezmysly, lebo môžeš zavádzať ľudí. Mám v rodine viacero lekárov, o tomto sme mali viacero debát, ani jeden z nich sa ešte nikdy nestretol s pacientom, ktorý by sa vyliečil z rakoviny pôstom a už vôbec nie za tri týždne.Napadlo ťa, čo môžeš takýmto tvrdením spôsobiť u jednoduchších jedincov?
Už si sprostostí na túto stránku popísala viac, ako dosť

viktoriakrajnakova
Odpoveď bola odstránená
anonym_5f4623
27. nov 2025
@anonym_394a08

@viktoriakrajnakova prosím ťa, prestaň tu písať nezmysly, lebo môžeš zavádzať ľudí. Mám v rodine viacero lekárov, o tomto sme mali viacero debát, ani jeden z nich sa ešte nikdy nestretol s pacientom, ktorý by sa vyliečil z rakoviny pôstom a už vôbec nie za tri týždne.Napadlo ťa, čo môžeš takýmto tvrdením spôsobiť u jednoduchších jedincov?
Už si sprostostí na túto stránku popísala viac, ako dosť

@anonym_394a08 dá sa takto 100% zničiť rakovina, v truhle sa už nerozširuje
oslabené telo od rakoviny oslabíš ešte hladovaním, tak to dospeje ku konečnému riešeniu

anonym_394a08
27. nov 2025
@anonym_5f4623

@anonym_394a08 dá sa takto 100% zničiť rakovina, v truhle sa už nerozširuje
oslabené telo od rakoviny oslabíš ešte hladovaním, tak to dospeje ku konečnému riešeniu

@anonym_5f4623 tak to máš úplnú pravdu. Presne to hovoria lekári, že telo oslabené chorobou, oslabí pôst, alebo konzumácia len ovocných a zeleninových štiav ešte viac. No žiaľ, nemôžu nič robiť, al pacient odmietne liečbu, iba sa prizerať, ako speje ku koncu.

anonym_394a08
27. nov 2025
@viktoriakrajnakova
Odpoveď bola zmazaná

@viktoriakrajnakova sorry, že som si neskoro uvedomila, s kým mám do činenia, ani by som nebola drala klávesnicu, s tebou a tvojími názormi to nemá zmysel.

viktoriakrajnakova
Odpoveď bola odstránená
anonym_140b58
27. nov 2025
@viktoriakrajnakova
Odpoveď bola zmazaná

@viktoriakrajnakova to čo je za názor? To absolútne nie je pravda. Cvičená opica si možno tak ty, a ani nie cvičená. Medicína je najťažšia škola. A nejaká opica či somár ju ani nezvládne.