Prečo nie som influencer?
Ahojte, zapla som si na youtube dnes ráno popri líčení make up video a tam žena (39) hovorí, že ráno bola na jóge, teraz si dala raňajky, teraz natočí video, poobede si pozrie emaily. Včera bola na kozmetike a cvičiť ( inak matka dvoch detí). A tak sa zamýšľam, že kde dokelu robím chybu? Som matka dvoch detí na ZŠ, pracujem v relatívnej dobrej práci, na dobrej pozícii, nezarábam na pomery regiónu a okolia zle. Ale musím sa obracať každý deň. Práca, deti, krúžky, domácnosť, príprava do práce, prezentácie, zase deti, choroby, lekári, učenie sa s nimi, varenie, upratovanie, manžel ( ktorý pomáha samozrejme).
Ja som rada, ak si tri krát do týždňa zacvičím po večeroch. Nie nechodím cez deň do fitka a na jógu a keď chcem ísť cez deň ku kozmetičke a kaderníčke, musím si zobrať day off, nejakú dovču, sick day alebo niečo podobné. Zrejme niečo robím zle. Keď niekto bol taký šikovný a dokázal si žiť iný život, zariadiť si ho podľa svojho. Ja si nemyslím, že mám nejaký dobrý look na kameru, aný dobrý mikrofonický hlas, ani si nemyslím, že by niekto chcel pozerať na mňa. Som dobrá v tom čo robím, myslím, že to robím dobre a robím to rada, avšak človeka zamrzí, že jednoducho ten život vyzerá roky rovnako a na druhej strane sú tu ľudia, čo ho vedia žiť inak. Teraz nemyslím mamičky na MD/RD, ale normálne pracujúce ženy a pracujúce páry.
Otázka : Tie z vás, ktoré žijete takýto možno svoj sen, ako ste si to zariadili? Čo robíte, že ste pánom svojho času a ste tak flexibilné cez deň a môžete si robiť, čo uznáte za vhodné?
Boli sme s manželom na wellness pobyte pár rokov dozadu a vedľa pri stole na raňajkách sedela Žideková s partnerom a dieťaťom. Keď som videla, čo tam predvádzali, aby odfotili dieťa s nejakými kapsičkami, ktoré potom samozrejme ani nejedlo, bolo hrozné 🫣dieťa tam kričalo od hladu, ale hlavne aby bola fotka. Plus ja si vždy poviem, že som vďačná, že nemusím každú dovolenku, výlet alebo hocičo len rozmýšľať ako to zdokumentujem, ale môžem si to užiť. A teda v dnešnej dobe s meniacim sa algoritmom to majú influenceri ťažké. Musia pridávať stále, inak ich posty nebude zobrazovať a oni nezarobia. Mám známu, ktorá si koľkokrát vyberá obed podľa toho ako vyzerá, nie na čo má chuť, len aby bola fotka. Pre mňa nespokojný život, ktorý sa hrá na spokojný.
ak mas nieco, co vies ponuknut a coho nie su vsetci presyteni, tak kludne, vyskusaj, mozno zaujmes urcitu skupinu ludi 😉
@anonym_autor keby boli všetci influenceri, kto by pestoval obilie, vozil tovar, akí lekári by nás liečili, kto by opravoval zuby či cesty atď. atď.
Môj život je podobný tvojmu len s tým rozdielom, že nesledujem žiadnych "influencerov" len sa snažím žiť svoj život čo najlepšie, takže ma takéto otázky netrápia.
Odporucam zit svoj realny zivot a neporovnavat sa. Mimochodom, poznam jednu takuto osobu - prezentuje sa ako super matka zijuca zdravym zivotnym stylom, realita je taka, ze cele tehotenstvo pila a fajcila, opitej jej v tehotenstve vzali vodicak, v realite po detoch vresti ako slahnuta. Pre zeny, ktore ju sleduju zdialky uzasna, pre nas z okolia zumpa. A dalsia vec - to ako vyzera na sockach, je na mile vzdialene od reality. Ja sa cudujem, ze sa tie zeny necitia chujovo takto sa dorabat.
@anonym_autor vazis si svoje sukromie, tak preto. Ja som povodne tiez pridavala viac fotos a pomaly som isla k tomuto smeru, potom som mala jeden zazitok, co ma uplne odradil viac pridavat svoju tvar na net. Vacsina toho, co clovek vidi nemusi byt realita a na druhu stranu je to fast tracking niekoho zivota, co a kde robi
@anonym_790052 tak ja mam behom dna 3-4 meetingy a okrem toho mam aj vlastnu pracu, ktoru musim urobit. Zacinam rano meetingom o 9.00, pokracujem o 10.30 a poobede mam vzdy dva meetingy. Samozrejme plus pracujem. Cize ako hladam, tak hladam, neviem najst priestor na taketo aktivity. Okrem toho nepracujem full z domu, som aj v office, stretavam sa s mojimi ludmi, rozpravam sa s nimi, mame one2one rozhovory, v praci travim viac ako 8h svojho casu. A tym neratam obed. Ano obedy mame dlhsie, lebo vzdy s niekym nieco preberam.
@anonym_autor a ake mas tie meetingy? Co sa na nich prebera? Lebo my sme zvykli tiez mat tolko, ale vedela som, na ktorych mi stacia sluchadla do usi, a klud e som odmeetingovala z korculi🤣 lebo niektore korporatne meetingy su o 💩
Influenceri sú tí čo sa rozprávajú sami so sebou? Kedysi sa im hovorilo blázni...Sú ľudia, ktorí sledujú oko žije niekto iný. Potom sú tu tí, ktorí vytváraju kontent pre túto skupinu ľudí. Nasledujú tí, čo na tom všetkom zarábajú. A nakoniec sú tu ľudia čo chcú slobodne konať, preto si chránia súromie. Svet je nadmieru verejný a suverenitu možno získať iba v súkromí.
@anonym_autor Never úplne všetkému čo vidíš..riaď sa predovšetkým svojim rozumom. NIE JE VŠETKO ZLATO ČO SA BLYŠTÍ. Váž si všetko čo máš! Lebo máš 💎
@anonym_autor ty vidis len ten vyumelkovany obraz co ta osoba chce aby si videla. Nevidis za tym kopu driny,ktoru musela obetovat aby si ziskala divakov,aby si udrzala relevantnost,aby sa presadila musi vela investovat,aj stale sledovat trendy,nakupovat techniku,po veceroch strihat a upravovat tie prispevky. Uprimne ak si mama 2deti a nevies rozlusit realitu od insta sveta mala by si sa dovzdelat v internetovej gramotnosti. To co vidis ze lepsi zivotny standard aky mas ty,ale za oponu nevidis a hej mas pravdu nemozme byt vsetci influenceri,je to za mna narocne odvetvie a malo kto sa udrzi roky rokuce.
Odporucam zit svoj realny zivot a neporovnavat sa. Mimochodom, poznam jednu takuto osobu - prezentuje sa ako super matka zijuca zdravym zivotnym stylom, realita je taka, ze cele tehotenstvo pila a fajcila, opitej jej v tehotenstve vzali vodicak, v realite po detoch vresti ako slahnuta. Pre zeny, ktore ju sleduju zdialky uzasna, pre nas z okolia zumpa. A dalsia vec - to ako vyzera na sockach, je na mile vzdialene od reality. Ja sa cudujem, ze sa tie zeny necitia chujovo takto sa dorabat.
@mandzula pls napus nam o koho sa jedna 🤭
@anonym_autor a ake mas tie meetingy? Co sa na nich prebera? Lebo my sme zvykli tiez mat tolko, ale vedela som, na ktorych mi stacia sluchadla do usi, a klud e som odmeetingovala z korculi🤣 lebo niektore korporatne meetingy su o 💩
@majlo1234 mam meeting s dev oddelenim, meeting s testermi, meeting s GM, meeting s HR apd. Okrem toho One2one a samozrejme ranne standupy a vsetky ceremenonie. A nesmiem zabudnut meeting s klientami, tie mame tiez weekly.

Akurát včera na mňa vybehlo toto short video, aká je to dokonalá lož influencerstvo
https://youtube.com/shorts/44OpzLvz3s8?si=4kIll...
@anonym_dde065 myslim ze si to video nepochopila. Influencerstvo ako take nie je loz. Teda nie vzdy. Len tam chyba celok. Chyba tam uplna realita a aj ta nie pekna realita. Chyba tam bezny zivot, bezne problemy, starosti, ci smutok. Preto labilnejsi ludia, ktori si nie su vedomi vlastnej hodnoty sa zacnu s nimi porovnavat. Presne tam to aj hovori. O com to je? O pochxbnostiach o samom sebe. Lebo maloktory influencer ti povie, ze ma dokonaly zivot. Ale ukazuje ti pochopitelne len tie jeho pekne casti. Tiez ak mas fb ci inu socialnu siet, nenapises svojim priatelom o tom, ako si domrvil nejaky svoj projekt, ale ked ti nieco velke vyjde, tak sa pochvalis, nie? Myslim to vseobecne, nie konkretne teba. A o tom to je. Preto deti by nemali mat socialne siete absolutne vobec a dospeli s rozumom. Lebo ked dospeli maju depresie z toho, co tie chudatka deti, ktore si potom myslia aky nudny nezaujimavy a ubohy zivot oni oproti influencerom maju.