icon

Prečo život niektorým vždy vychádza a iným nie?

17. sep 2025

prepacte mi moj vylev ale..
poznam jednu rodinu co im vsetko za posledne 10 rokov vychadza vsetko
a zena nerobi nemusi a muz zaraba dobre nenamaka sa.
ked potrebuju peniaze daju svokrovci lebo su milionari
jasne vsetko sa im dari,m v praci, zacali chudnut vsetko a jasne schudli
preco niekto na druhu stranu pride o pracu a o rodica?zacne zrat a nevidi v nicom zmysel? kto rozhoduje o tom ze prepadne alkholu a prezieraniu sa nebodaj drogam?

cim niekto ma horsi osud ako ten druhy? preco? preco?
uz nevladzem cely zivot som myslela ze dobro a pracovitost ma dakam posunu ale ono staci mat kontakty a bohatych rodicov, cely moj rebricek sa zrutil ...

som uplne znechutena

Strana
z6
elzu
19. sep 2025

Nepřeješ nikomu nic zle, ale nepřeješ nikomu ani nic dobré.
Štěstí je subjektivní. A sebevětší úspěch ti štěstí a radost nezaručí.
Začni se zabývat sama sebou, začni žít tak, aby sis na konci svého života mohla říct- stalo to zato a davalo to smysl. A jak se k tomu pocitu dopracuji ostatni, ti muze byt jedno.

evalea
19. sep 2025

Trápia ťa veci ktoré vidíš len očami.Ty nežiješ ich životy a nevieš aká ja skutočnosť vidíš to že majú peniaze že schudli ale vieš čo je za tým všetko?Kolko krát závidíme žene že ma bohatého muža krásne sa oblieka a nakoniec zistíš že ju podvádza bije ale ty vidíš len to pozlátko.Rob veci čo teba robia šťastnou a spokojnou.Ja som sa veľa krát poučila kto ukazuje len to dobre tak sa za tým skrýva veľa zlého ale ľudom samozrejme úkazu len to naj.A nikdy ale nikdy nevieš kto ma aký osud pretože toho človeka nepoznáš mohol mať 30 rokov strašný život a potom sa to otočilo a ty práve vidíš ten jeho “lepší život”.

ravehami
19. sep 2025

Kazdy z nas, si je strojcom vlastneho stastia. Niektori maju lahsiu startovaciu liniu ale nieco ako osud neexistuje. 🙂 nikomu do zivota nevidis a aj ich zivoty si mozno prikraslujes…zaroven si vo faze “preco ja a iny nie”, ked sa ti podari s tymto casom vysporiadat bude sa to postupne zlepsovat - hlavne tvoj pohlad na zivot a to co prinasa

gabrielamodrykonik
19. sep 2025
@anonym_autor

@minenkaa ze mi umreli ludia ktorych som milovala a ze mma chut sa zabit? este pridavaj

@anonym_autor Prepac, ale ty si naozaj zrela na psychiatra ako to tak citam. Chapem tvoju bolest, ale viac z teba vravi zloba a bohuzial aj zavist. Na svete su miliardy ludi, ktori prisli o svojich blizkych, nie si jedina, kazdy sa s tym aspon raz vo svojom zivote stretne. Tebe sa mozno teraz zda, ze tento clovek si cely zivot hovie a ma sa ako prasa v zite, ale ty vobec nevies co za tym vsetko stalo a co musel preto obetovat, co ho trapi a mozno aj on si prechadza nejakymi svojimi demonmi. Kazdy je si v podstate strojcom svojho stastia, je len na tebe a tvojej volbe, akymi ludmi sa budes obklopovat, ci naberies odvahu zmenit svoje zamestnanie, ak mas pocit, ze to, kde robis ti neprinasa dostatok penazi, ci zacnes pit, brat drogy, alebo skoncujes so svojim zivotom. Jedine co nevies ovplyvnit je strata tvojich blizkych a situacie, ktore sa nedaju predvidat, ale prave tam sa ukaze tvoje sila ako cloveka. A dam ti este jednu radu, zi a nech zit, dopraj a bude ti dopriate.

lucilaines
19. sep 2025

Potrebujes antidepresiva a dlhodobu profesionalnu terapiu. Sama si nepomozes. Bola si u psychiatra? Pochybujem z tvojho vyjadrenia, ze si mysli, ze si “normalna” to tipujem tak max na jednu navstevu, ktoru si uzavrela tym, ze ok povedal, ze moje pocity su vzhladom na prezite traumy normalne a uz tam viac nepojdem. Musis tam ist. Mas nespracovane traumy, samovrazedne myslienky, nabeh na depresiu. Potrebujes pomoc. Bud si to priznas a budes na sebe pracovat alebo budes takto trpiet dalsie dlhe roky a prenasat to na svoje deti.

cervenaruza123
19. sep 2025

@anonym_autor Ahoj. Pytas sa otazky, na ktore aj filozofi hladaju cele tisicrocia odpovede a odpoved nenachadzaju. Vela veci sa jednoducho stane a nahodne. A vela veci, co sa stane inym, nevidime. Nevieme, ze trpia. Ja som si napriklad uz zvykla, ze ked ma niekto naoko prilis dokonaly zivot, vacsinou je za tym nieco velmi tazke, co samozrejme neprizna. A stale sa mi to potvrdzuje, kadekoho mi davali za priklad, ze aha, tito sa maju ako skvelo, padaju im pecene holuby do huby. A predsa len casom vysvitlo, ze maju nejake vazne trapenie, ale tak vacsina ludi to hovorit nebude. A poznam aj super uspesnych bohatych ludi, ale tiez ked som obcas pocula ci stoji za tym uspechom ci uspechom ich rodicov, tak by mi to nestalo za to.
Mas to teraz tazke, kedze sa ti pokazilo viac veci naraz, vtedy je velmi tazke sa posunut dalej a mysliet nejak pozitivne. Treba si dat cas aj na smutok, ale potom sa aj pohnut vedome dalej, aby nas ten smutok nepohltil. Dietatu vysvetluj, ze starych rodicov malo a ho lubili, ale uz zomreli. Niektore deti starych rodicov maju a ich ignoruju alebo sa nevenuju, to niekedy boli tiez velmi a hlavne dieta. Ked vidi, ze ina babka sa venuje a jeho babka ked ju aj vidi, ho ignoruje... To uz by sme mohli vela filozofovat a porovnavat sa, ale kazdy ma dost svojho trapenia, nema zmysel sa porovnavat ani v dobrom, ani v zlom. A ani zlahcovat svoju situaciu, teraz je trendom, ze "nemas pravo sa trapit, lebo niekto sa ma este horsie". Mas pravo byt smutna, niekedy nas priklady inych uvedu do reality a pomozu nam posunut sa dalej. Ale niekedy nie a padame dalej v spirale smutku hlbsie a hlbsie. Preto je lepsie sa prilis neporovnavat.
Zvaz navstevu psychologa, niekedy velmi pomoze uz len to, moct sa niekomu vyrozpravat a nedusit vsetky tie otazky v sebe. Zatazuju nas a trapia a ked ich dostaneme von, niekedy nam to pomoze. Menej pocuvaj mamicky na ihriskach, aj tak vacsina tych pochvalnych reci, co vedu, nie je uplne pravdiva. Ale nechci od seba vela, ked ti umreli ludia, co si lubila, tak ta bolest ma svoje miesto a potrebuje svoj cas, hovori sa, ze je to dan za lasku. Laska je uzasna, ale byva aj bolestiva, zial. Drzim ti prsty, nech sa das dokopy a nech opat najdes radost zo zivota casom

autor
19. sep 2025
@cervenaruza123

@anonym_autor Ahoj. Pytas sa otazky, na ktore aj filozofi hladaju cele tisicrocia odpovede a odpoved nenachadzaju. Vela veci sa jednoducho stane a nahodne. A vela veci, co sa stane inym, nevidime. Nevieme, ze trpia. Ja som si napriklad uz zvykla, ze ked ma niekto naoko prilis dokonaly zivot, vacsinou je za tym nieco velmi tazke, co samozrejme neprizna. A stale sa mi to potvrdzuje, kadekoho mi davali za priklad, ze aha, tito sa maju ako skvelo, padaju im pecene holuby do huby. A predsa len casom vysvitlo, ze maju nejake vazne trapenie, ale tak vacsina ludi to hovorit nebude. A poznam aj super uspesnych bohatych ludi, ale tiez ked som obcas pocula ci stoji za tym uspechom ci uspechom ich rodicov, tak by mi to nestalo za to.
Mas to teraz tazke, kedze sa ti pokazilo viac veci naraz, vtedy je velmi tazke sa posunut dalej a mysliet nejak pozitivne. Treba si dat cas aj na smutok, ale potom sa aj pohnut vedome dalej, aby nas ten smutok nepohltil. Dietatu vysvetluj, ze starych rodicov malo a ho lubili, ale uz zomreli. Niektore deti starych rodicov maju a ich ignoruju alebo sa nevenuju, to niekedy boli tiez velmi a hlavne dieta. Ked vidi, ze ina babka sa venuje a jeho babka ked ju aj vidi, ho ignoruje... To uz by sme mohli vela filozofovat a porovnavat sa, ale kazdy ma dost svojho trapenia, nema zmysel sa porovnavat ani v dobrom, ani v zlom. A ani zlahcovat svoju situaciu, teraz je trendom, ze "nemas pravo sa trapit, lebo niekto sa ma este horsie". Mas pravo byt smutna, niekedy nas priklady inych uvedu do reality a pomozu nam posunut sa dalej. Ale niekedy nie a padame dalej v spirale smutku hlbsie a hlbsie. Preto je lepsie sa prilis neporovnavat.
Zvaz navstevu psychologa, niekedy velmi pomoze uz len to, moct sa niekomu vyrozpravat a nedusit vsetky tie otazky v sebe. Zatazuju nas a trapia a ked ich dostaneme von, niekedy nam to pomoze. Menej pocuvaj mamicky na ihriskach, aj tak vacsina tych pochvalnych reci, co vedu, nie je uplne pravdiva. Ale nechci od seba vela, ked ti umreli ludia, co si lubila, tak ta bolest ma svoje miesto a potrebuje svoj cas, hovori sa, ze je to dan za lasku. Laska je uzasna, ale byva aj bolestiva, zial. Drzim ti prsty, nech sa das dokopy a nech opat najdes radost zo zivota casom

bororka
19. sep 2025

Pozri podľa mňa je obdivuhodné, že ešte žiješ. Je vidieť, že si v krátkom čase stratila milovaných ľudí, partner, ktorému si verila ti spôsobil asi viac traum ako radosti. Za mňa sa pýtaš dobré otázky, ale v nesprávnu chvíľu. Tieto otázky sú na pohodové večery kedy už len rozoberas nesmrteľnosť chrobáka.
Mne neprídeš zavistliva, iba nerozumieš tomu prečo je život nespravodlivý.
Ja som si podobné otázky kládla asi v podobnom rozpoložení ako ty. Keď som reálne rozmýšľala nad smrťou, vedela som, že niečo nie je v poriadku a našla som si psychiatra a následne psychologočku. Vieš, ak sa aj po návšteve doktora necitis lepšie, hľadaj ďalšieho. Mne veľmi pomáhala spomienka na mňa, kedy som sa tešila z každého dňa. Vedela som, že chcem opäť byť tým človekom a ten človek je niekde vo mne pod tým nánosom sraciek a bolesti.
Veľmi ti držím palce, aby si sa nevzdala a hľadala ďalej. A hlavne našla. Skús aj online psychológa. Na stránke ksebe, dokážeš preluskanim vybrať. A hľadaj aj psychiatra. Aspoň ti liečbou nadupe serotonin a trošku ti pomôže. Nevzdávaj sa na základe zlej skúsenosti a hľadaj ďalej. Nezasluzis si takýto život a nie, nie vždy stačí čítať knihy a ,,povedať si,,. Drž sa ❤️

evkatk
19. sep 2025

Utrpenie nenadelí život, ale každý sám sebe svojim prístupom k životu. Potom nech sa nediví, že sú medzi ľuďmi, rodinami rozdiely. Kto na sebe pracuje, ďalej zájde. Komu je všetko jedno a nesnaží sa napredovať, nech nezávidí a porozmýšľa nad sebou.

vladuska20
20. sep 2025

Mas riadnu depku,ak chces,aby ta zacali riesit konecne a dostala riadnu liecbu tak si zavolaj sanitku,ze sa chces zabit.Hned ta odvezu na psychiatriu a daju ta tam do kopy.Prechadzas smutkom,mala ti dat lekarka lieky na upokojenie.Nikto nikdy ti neda odpoved na otazku Preco???Mas dieta a prave kvoli nemu sa daj liecit.Nech aj ono netrpi kvoli tebe,lebo podavas zase aj ty stafetu svojmu dietatu.Potrebuje ta zdravu a vysmiatu,nikde sa nezmienujes o manzelovi.Si sama na dieta???Predaj byt,a kup dom niekde u lesa.Neni to velky problem ak mas auto,sadnes a ides aj ked byvas dalej od mesta.Takym to postojom,si privodis dalsie a dalsie choroby,preto sa to vzdy tak nabaluje,ze to nezostane len pri 1 probleme.Snivaj sny,ved su na to,aby sa plnili.A raz sa to splni,len ta viera musi byt silna,a ziadne upadanie na duchu.Ver tomu,ze tvojim blizkym je teraz naozaj dobre,aj ked ty to vnimas uplne inak.No hlavne sa treba liecit,aby sa opet nabalovalo len to dobre,aby si opet videla to dobre okolo seba.A neporovnavaj sa,nikdy to nerob aj ked budes zdrava.Toto je opet len cesta do pekla a nestastia,aj ked aj zdravi ale nestastni ludia to robia a velmi casto.Citame to tu denno denne a po novom roku to tu pribudne este viac,lebo konsolidacia im da zabrat a kym si zvyknu a zoberu to ako fakt,tak tu budu vypisovat aky maju nestastny zivot,ako si nemozu kupit to a hento.Sama ale musis byt vnutorne presvedcena a kym sa nedas zdravotne do poriadku,depky sa budu len a len stupnovat,budes sa este viac a viac lutovat,vsetko uvidis len cierno,ziadny zablesk svetla.Naozaj ak milujes svoje dieta,urobis to pre neho a das sa do poriadku.Drzim palce.

anonym_87ee5c
20. sep 2025

@anonym_autor tiež som mala dakedy takéto zmýšľanie. ALE! Naučila som sa pracovať so svojimi emóciami, citmi, zmenila som postoj k samej sebe, všetko zle, čo sa mi/nam stalo, vo všetkom hľadám pozitívum. Zle veci ma posúvajú dopredu. Idem hlavou proti všetkému, čo mi príde do cesty, bojujem so všetkým. A ono to reálne funguje. Nie je to proces jedného dňa, pracujem na sebe 2roky. Od samého dna sa musíš odraziť správnym, pozitívnym prístupom. Nie je to vôbec ľahké, ale pomalými krokmi. Z 0 bez práce dnes študujem, pracujem v školstve, šoférujem nové auto, chudnem. Bez alkoholu, cigariet, drog, bez priateľov, bez podpory okolia….. sama pre seba….

rutyruth
20. sep 2025

Presne v takom stave som bola par rokov dozadu. Postavili sme novy dom a ja v ťažkých depresiach lebo to bolo miesto kde boli všetci podnikatelia s obrovskými domami a super autami. Nam sa tam náhodou podarilo kúpiť fajn pozemok...ja po materskej, manžel v štátnej správe, bez peňazí. Bolo mi príšerne pozerať sa na to. Suseda ktora nemusela ani prstom pohnúť, cele dni doma, mala pani na upratovanie. Ja som nastúpila do práce s ťažkou depresiou a panickymi záchvatmi 3x do dňa. Nikomu nikdy neprajem aby zažil tieto stavy. No stalo sa to ze som dostala možnosť práce naviac. Čo bol dalsi stres no vzala som to. Veľakrát som po práci zas pracovala. Postupne som sa dostávala vyššie v pracovnej oblasti. Vyhrabali sme sa z najhoršieho. Postupne začali viac a viac cestovať. Postupne sa nám začalo viac dariť aj po finančnej stránke. Zistila som ze ta suseda vobec nie je šťastná. Je zatvorená doma. Veľakrát mam pocit ze uz jej chyba taky normálny triezvy úsudok. Áno môžu si dovoliť kúpiť hocičo no vnútorný pokoj veru nie. A postupom času keď som začala tých ľudí spoznávať som zistila, že skoro všade majú problémy a sú na pokraji rozvodov. Závidia naopak oni nám. Netreba sa nikdy porovnávať. Vyšlapať si svoju cestu. Čistiť si hlavu športom. A ono to pôjde. Len treba makať na sebe...

rutyruth
20. sep 2025
@anonym_87ee5c

@anonym_autor tiež som mala dakedy takéto zmýšľanie. ALE! Naučila som sa pracovať so svojimi emóciami, citmi, zmenila som postoj k samej sebe, všetko zle, čo sa mi/nam stalo, vo všetkom hľadám pozitívum. Zle veci ma posúvajú dopredu. Idem hlavou proti všetkému, čo mi príde do cesty, bojujem so všetkým. A ono to reálne funguje. Nie je to proces jedného dňa, pracujem na sebe 2roky. Od samého dna sa musíš odraziť správnym, pozitívnym prístupom. Nie je to vôbec ľahké, ale pomalými krokmi. Z 0 bez práce dnes študujem, pracujem v školstve, šoférujem nové auto, chudnem. Bez alkoholu, cigariet, drog, bez priateľov, bez podpory okolia….. sama pre seba….

@anonym_87ee5c Presne! Ja som vzdy bola človek ktorý chcel s každým vychádzať a urobila by som pre priateľov prvé aj posledné. No to bolo najhoršie co som.si mohla spraviť. Zistila som ze ludia to velmi radi zneuzili a ked som ja nieco potrebovala tak sa na mna zvacsa vykaslali. A tak si idem svoje. Presne - sama za seba. Je to veľmi oslobodzujuce...

gerrwie_girl
20. sep 2025
@rutyruth

@anonym_87ee5c Presne! Ja som vzdy bola človek ktorý chcel s každým vychádzať a urobila by som pre priateľov prvé aj posledné. No to bolo najhoršie co som.si mohla spraviť. Zistila som ze ludia to velmi radi zneuzili a ked som ja nieco potrebovala tak sa na mna zvacsa vykaslali. A tak si idem svoje. Presne - sama za seba. Je to veľmi oslobodzujuce...

@rutyruth s tym súhlasím. Uz som na prvom mieste ja, až potom ostatní 🙂.

natalka13
20. sep 2025

Tak mas dieta alebo deti?
Nemozu predsa vsetci zit rovnako dlho a rovnaky zivot.
To ze nemas priatelov bude tvoja chyba. A hacik bude v tvojej zavisti.
V prirode tiez prezije to silnejsie zdravsie mlada.

autor
20. sep 2025
@anonym_409393

@anonym_autor aká karma minulých životov? Čo to plácaš?
Môžeš si za len a len sama.
Každý si je tvorcom svojho šťastia.

@anonym_409393 ty si riadna....takze mozem za to ze mi umrela rodina? za to mozem? za to mozem ze mam svokrvocov co nemaju ziaden zaujem o deti? ako za toto mozem. nebud hlupa prosim ta, ja nepisem o zlom vybere manzela ci zamestnania.

minenkaa
20. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_409393 ty si riadna....takze mozem za to ze mi umrela rodina? za to mozem? za to mozem ze mam svokrvocov co nemaju ziaden zaujem o deti? ako za toto mozem. nebud hlupa prosim ta, ja nepisem o zlom vybere manzela ci zamestnania.

@anonym_autor čo ty hromžiš na iných ,ano je to tvoja vina,že nedokazes spracovať čo citis a rada za robis chudera,prečo by mali mať svokrovci záujem o tvoje deti ,nie je to povinnosť a ty koli čomu z toho robis divadlo

anonym_0e9362
20. sep 2025

Ahoj, dam ti pohlad na situacie, rodiny a problemy v mojom okoli. Vscsinou je to len o perspektive. Sama mam rodinu a starkovci z jednej ani z druhej strany neprejavuju zaujem o strazenie, ale je to ich volba. Moje dieta tym trpiet nebude, lebo ich pozna minimalne a co nemas, to ti chybat nemoze. Cize vztah, ktory vzajomne nemaju, tomu dietstu logicky nemoze chybat.
Svokrovci sa maju na prvy pohlad dobre, zabezpeceni ludia, menia stale auta, maju dom, ine nehnutelnosti, peniaze, ale v podstate si svokor robi co chce, mal bokovky, mozno stale ma a svokra z toho je evidentne nestastna a ide si zivotom sama a sice su v manzelstve a maju sa materialne dobre, ale ziju si zivoty popri sebe a kazdy sam za seba.
Mam kamaratku, z dobrej rodiny, ma dom, sikovneho a uspesneho muza, maju dve krasne deti, ona sama je uspesna, sikovna, krasna zena. Jej otec ma rakovinu, rodicia jej pomahaju s detmi ako vedia aby ona s manzelom mala svoju pracu a biznis a aby makali a dreli aby boli financne zabezpeceni. Je po dvoch potratoch, po problemoch s manzelom, na vonok vsak vyzeraju ako idealna rodina a nie je to tak.
Kamaratka ma zdrave deti, ma istu pracu, sice s nie bohvieakym platom, ale ma a nemieni ju menit, lebo ma istoty. Prave su na dovolenke ako krasna rodina na vonok. Dovolenku im zaplatili rodicia, lebo sami na to peniaze nemaju, jej manzel je alkoholik, netravi s rodinou cas, ale maju krasne fotky z rodinnej dovolenky. Pritom si sama vybrala alkoholika a vedela ze ma problemy s pitim, ma problemy s peniazmi, nechce a nevie od jeho odist a stale hovori, ze aku ma ona v zivote smolu. Deti maju sopel, ma smolu len ona, nemaju peniaze a nechce zmenit pracu, ale je smola ze nemaju peniaze a ini maju a tak dalej a tak dalej. Popritom si zdravi, maju kde byvat, len idu na istoty a vo svojich vyslapanych kolajach lebo sa boji zmeny a nazyva svij zivot smolou.
Ty nevidis do zivotov inych ludi, nevidis co prezivaju, ake maju choroby a trapenia, o ktorych ti nepovedia, vidis len pozlatko a z toho sa trapis preco preco preco. Ale skus sa obratit do seba, najst v sebe silu a povedat si, je ako je, nic zle netrva vecne, ani dobre, ale velakrat zavisi od uhla pohladu, perspektivy. Ako nahliadas na veci. Bez choroby by nebolo ani zdravie. Bez temnoty svetlo.

dkethe
20. sep 2025

Ze par zakladnych rozhodnuti ovplyvni vsetko. Vyber partnera je hlavny.
Teraz nemyslim bohatych svojrovciv.
Ale ci sa v zivote budu dvaja podporovat, alebo podkopavat. Smiat, alebo ponizovat... Makat spolu, alebo si vycitat kto co nerobi a netobit nic

autor
20. sep 2025
@minenkaa

@anonym_autor čo ty hromžiš na iných ,ano je to tvoja vina,že nedokazes spracovať čo citis a rada za robis chudera,prečo by mali mať svokrovci záujem o tvoje deti ,nie je to povinnosť a ty koli čomu z toho robis divadlo

@minenkaa preco by svokrovci nemali mat zaujem o svoje vnucata? jediny problem mas zjavne ty, asi nie su uplne z dobrej rodiny, neviem ako u vas, a vopred ma to mrzi ale zjavne nepoznas co je to laska babka a dedka, a velmima to mrzi. my ma tu ides poucovat, co mi tu pise o nevztahoch rodine, dakujem, tak normalne to nie je, ze nie je zaujem o vnucence, podla mna to normalne nie je,. ale ty zijes v inom svete, chapem. prajem ti vsetku lasku sveta, lebo tebe asi chyba.

autor
20. sep 2025
@anonym_0e9362

Ahoj, dam ti pohlad na situacie, rodiny a problemy v mojom okoli. Vscsinou je to len o perspektive. Sama mam rodinu a starkovci z jednej ani z druhej strany neprejavuju zaujem o strazenie, ale je to ich volba. Moje dieta tym trpiet nebude, lebo ich pozna minimalne a co nemas, to ti chybat nemoze. Cize vztah, ktory vzajomne nemaju, tomu dietstu logicky nemoze chybat.
Svokrovci sa maju na prvy pohlad dobre, zabezpeceni ludia, menia stale auta, maju dom, ine nehnutelnosti, peniaze, ale v podstate si svokor robi co chce, mal bokovky, mozno stale ma a svokra z toho je evidentne nestastna a ide si zivotom sama a sice su v manzelstve a maju sa materialne dobre, ale ziju si zivoty popri sebe a kazdy sam za seba.
Mam kamaratku, z dobrej rodiny, ma dom, sikovneho a uspesneho muza, maju dve krasne deti, ona sama je uspesna, sikovna, krasna zena. Jej otec ma rakovinu, rodicia jej pomahaju s detmi ako vedia aby ona s manzelom mala svoju pracu a biznis a aby makali a dreli aby boli financne zabezpeceni. Je po dvoch potratoch, po problemoch s manzelom, na vonok vsak vyzeraju ako idealna rodina a nie je to tak.
Kamaratka ma zdrave deti, ma istu pracu, sice s nie bohvieakym platom, ale ma a nemieni ju menit, lebo ma istoty. Prave su na dovolenke ako krasna rodina na vonok. Dovolenku im zaplatili rodicia, lebo sami na to peniaze nemaju, jej manzel je alkoholik, netravi s rodinou cas, ale maju krasne fotky z rodinnej dovolenky. Pritom si sama vybrala alkoholika a vedela ze ma problemy s pitim, ma problemy s peniazmi, nechce a nevie od jeho odist a stale hovori, ze aku ma ona v zivote smolu. Deti maju sopel, ma smolu len ona, nemaju peniaze a nechce zmenit pracu, ale je smola ze nemaju peniaze a ini maju a tak dalej a tak dalej. Popritom si zdravi, maju kde byvat, len idu na istoty a vo svojich vyslapanych kolajach lebo sa boji zmeny a nazyva svij zivot smolou.
Ty nevidis do zivotov inych ludi, nevidis co prezivaju, ake maju choroby a trapenia, o ktorych ti nepovedia, vidis len pozlatko a z toho sa trapis preco preco preco. Ale skus sa obratit do seba, najst v sebe silu a povedat si, je ako je, nic zle netrva vecne, ani dobre, ale velakrat zavisi od uhla pohladu, perspektivy. Ako nahliadas na veci. Bez choroby by nebolo ani zdravie. Bez temnoty svetlo.

@anonym_0e9362 ja viem aj iny maju problemy. ale takisto vidim aj takych co naozaj ziju bezstarostny zivot. ale chapem, co chces napisat.

minenkaa
20. sep 2025
@anonym_autor

@minenkaa preco by svokrovci nemali mat zaujem o svoje vnucata? jediny problem mas zjavne ty, asi nie su uplne z dobrej rodiny, neviem ako u vas, a vopred ma to mrzi ale zjavne nepoznas co je to laska babka a dedka, a velmima to mrzi. my ma tu ides poucovat, co mi tu pise o nevztahoch rodine, dakujem, tak normalne to nie je, ze nie je zaujem o vnucence, podla mna to normalne nie je,. ale ty zijes v inom svete, chapem. prajem ti vsetku lasku sveta, lebo tebe asi chyba.

@anonym_autor moja krásna,ja poznam obe strany,u jedných som bola každý víkend ,prázdniny,u druhých vôbec,moje decko tak isto
Jediný človek na poľutovanie si tu ty ,ty nepoznáš správnu mieru

anonym_0e9362
20. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_0e9362 ja viem aj iny maju problemy. ale takisto vidim aj takych co naozaj ziju bezstarostny zivot. ale chapem, co chces napisat.

@anonym_autor ano, chapes, ale stale si upnuta na to preco oni maju a ja nie. Ved si urob sumar, co mas a za co mozes byt vdacna. Prebehli si v hlave veci, ktore sa stali a su nemenitelne ako napriklad smrt. Ludia umieraju, je to hrozne ale nikto z nas tu nebude vecne. Taktiez veci, ktore sa stali a neodstanu sa a nemas moc to ovplyvnit. Akoze vazne ked uz to chces takto, ked som mala 10 rokov, cestou zo skoly ma stiahol do krikov chlapec ktory mal mozbo 15 a zacal ma bozkavat, neskoncilo to znasilnenim ale nikomu som to nepovedala a nevedela som doma vysvetlit, preco sa bojim chodit do skoly vzdialenej 5 minut od domu peso. Ked sim mala menej ako 10 rokov, mozno cca 6-7, viem ze sme s brarom byvali sami doma a chcel odo mna veci sexualneho charakteru a ja som tomu nerozumela a len sa mi to neskor vyplavilo na povrch. Z ludi, co ma z rodiny bezhranicne milovali som mala len starkeho, zomrel nahle ked som mala 13 a pred jeho smrtou sme sa este aj pochytili a odisiel odo mna s tym, ze sme sa nerozlucili v dobrom. Ostala mi starka ktora ma v detstve vzdy zhadzovala za vahu a nikdy som pre ju nebola dost. Vyplynula z toho mentalna anorexia, aj z inych vzthaov v rodine. Ked sa za tym obzriem, vyzerala som perfektne. Rodicia sa vzdy zaujimali o brata, lebo on je chudak jemu treba pomoct a ja som ta sikovna o ktoru nik nezakopol. Vychovavala som sa sama s kamarstmi a nezisla som z cesty lebo som mala mozno rozum mozno moralne zasady ja neviem. Vybrlaa som si muza ktoreho lubim, je dobry, ma blbu rodinu ale s nimi nezijem. O nase deti sa nezaujima nikto, ale to je problem mojej rodiny, nie moj. Svokrovci vzdy zorednostnuju manzelovu sestru, dali jej vsetko a my makame na svojom, starame sa smi o seba a moj msnzel este s hrdostou prehlasi ze to je super a nemusi sa nikomu zavdacovat a ja to tak mam tiez. Sama som si zarobila na svoje a som spokojna. Prestala som sa divat na to preco Mara a Jano maju to a to a ja nie. Divam sa na to, ze mam zdravu rodinu, zdrave deti, zdraveho muza, mozeme pracovat, mame strechu bad hlavou a nasim detom davame najme my to hlavne a to je emocionalne a materialne zabezpecenie a nic viac nepotrebuju. Nemozem inych ziadat aby sa o nich zajjimali ked to nechcu. A nemozem sa divst ani na to co kto druhy ma a preco ja nie, lebo by mi tak pretekal zivot a cas pomedzi prsty. Cas, ktory mozem venovat svojej rodine.

gabrielamodrykonik
20. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Vies co? A ja som napriklad stastna, ked vidim kolo seba stastnych ludi, ktori sa netrapia. Neviem, preco by som niekomu mala priat nestastie a trapenie len preto, lebo by som sa ja trapila a bola nestastna. Az vtedy by som mala byt akoze spokojna podla teba? To je podla teba ta spravodlivost, ktoru chces? Prosim ta, prestan sa zaoberat druhymi ludmi a poukazovat na druhych a zacni sa starat o seba a menit svoj zivot k lepsiemu ty sama realnymi krokmi. Ja tvojmu uvazovaniu vobec nerozumiem... Zbav sa tej zavisti v sebe.

anonym_0e9362
20. sep 2025
@gabrielamodrykonik

@anonym_autor Vies co? A ja som napriklad stastna, ked vidim kolo seba stastnych ludi, ktori sa netrapia. Neviem, preco by som niekomu mala priat nestastie a trapenie len preto, lebo by som sa ja trapila a bola nestastna. Az vtedy by som mala byt akoze spokojna podla teba? To je podla teba ta spravodlivost, ktoru chces? Prosim ta, prestan sa zaoberat druhymi ludmi a poukazovat na druhych a zacni sa starat o seba a menit svoj zivot k lepsiemu ty sama realnymi krokmi. Ja tvojmu uvazovaniu vobec nerozumiem... Zbav sa tej zavisti v sebe.

@gabrielamodrykonik ano, a toto bola este moja otazka. Ked aa ti ludia, co maju dobre, budu mat zrazu zle, bude autorke lepsie? Naberie jej zivot na hodnote kvoli nestastiu ineho? Bude to pre nu satisfakcia? Nemyslim si. Ja tiez tomu nerozumiem. Kazdemu sa nieco deje. A mozem sa pozerat aj na inych, ze sa maju lepsie, ale brat to ako motivaciu, nie ako zavist. Lebo podla mna je toto len zavist. Tak sa maju dobre a co? Autorka nevie co tomu obetovali, ale boli ich straty alebo co teraz prezivaju. Ona si vytiahne len to, ze im je super a mne je na prd. A ze niekomu je horsie od nej? Vzdy tu bude niekto, kto sa ma lepsie alebo aj kto sa ma horsie ako ja a mozem byt rada, ze sa mam tak ako sa mam ale zaroven nemusim ustat v tomto bode (ale mozem, to je na mne), ale mozem to povysit aj na vyssiu uroven. To je vsetko ta perspektiva. Ale komu niet rady. Zena jej tu posle obrazok kde sa autorka zaspecifikuje ako ten najvacsi trpitel z obrazka. Tak ja uz neviem no. Proste ked sa chce niekto vnimat tak, ze mu je najhorsie tak nech to tak ma, vybral si to sam a nech si tym zije. Je to krute? Ano je. Ale je to tak a nijak inak, ked clovek nechce nieco spravit aby sa mal lepsie. A mozno niekedy staci len zmena myslenia. Viem, tazsie sa to robi ako hovori, ale ked chce niekto žať, musi aj prstom pohnut, ci len myslienkou k lepsiemu zajtrajsiu.

anonym_83db17
22. sep 2025

@anonym_autor ahoj,chápem,ze ak momentalnie nie si v dobrom rozpoložení, je ťažké pocuvat reči niekoho,komu sa,aspoň na prvý pohľad, stále darí a nemusí riešiť take problémy,ako ty. Ja osobne by som sa,aspoň dočasne,takým ľuďom vyhýbala,ich spoločnosť ti evidentne nerobí dobre dobre,aj ked oni za to nemôžu. Sla by som na iné ihrisko,pripadne vzala deti namiesto ihriska do lesa,na prechádzku,malý výlet.verim,ze časom bude lepšie. Nájdeš si prácu,bude viac financií,mozno stretnes novych znamych,s ktorymi ti bude prijemne.bolest zo straty rodica sice nepreboj,ale hadam sa s tym naucis casom zit.Drzim palce

nufafa
29. sep 2025
@evkatk

Netreba sa spoliehať na to, že čo príde, tak to nejako bude. Ovdovela som veľmi mladá s 3 deťmi, učiteľským platom, rozostavaným domom, pôžičkami a ťažko som ochorela a ochrnula. Ak som chcela pre deti zabezpečiť všetko to, čo mali a ako žili, musela som na sebe nesmierne tvrdo pracovať a nespoliehať sa na rodičov, ktorí boli dobre situovaní, ale nikdy by som od nich nezobrala ani halier. Toľko hrdosti som v sebe ešte mala. Najprv som sa dala ako tak do kopy zdravotne, aby som nastúpila do práce, naučila sa chodiť a všetko to, čo ma zdravotne postihlo. Potom som sa prihlásila na ďalšiu VŠ a ukončila ju, aby som v práci postúpila, no ani to nestačilo pre deti, ktoré už začali študovať. Potom som zistila, že na vypracovaní európskych projektov sa dá zarobiť, ale treba ďalšiu, úplne inú VŠ. Tak som si také miesto zohnala a znova študovala ďalšiu VŠ a to sa vyplatilo. Deti vyštudovali v zahraničí (platila som to), všetkým ako promočný dar som zabezpečila skvelé bývania, dom dokončila a zveľadila a aj v dôchodku privyrábam na projektoch, podľa toho, ako mi to dovolia sily a môžem si tak dovoliť životný nadštandard aj v dôchodku. Takže netreba zúfať a už nie závidieť druhým, ale hľadať cestu ako si svoj život zlepšiť. Každý je strojcom svojho šťastia, chce to však veľa sebazapretia a nikdy nemyslieť na seba, ale svoju rodinu.

@evkatk inšpirujúce 👍😇. Akú vs a aké projekty robíš? Len zo zvedavosti..

kremlicka250
29. sep 2025

@anonym_autor hlavne sa nesustred ako sa ma kto v tvojom okoli...sustred sa na to, ci si dnes urobila vsetko preto ,aby si sa mala zajtra lepsie ako vcera....

anonym_1a6952
29. sep 2025

@anonym_autor nie kazdy ma stastie dobre sa narodit.My ostatni musime bojovat.Ja som sa narodila alkoholikovi,potom zas exmanzel zacal pit az sa stal totalne zavislym.Od otca som odisla v 19stke,od exmanzela ihned ako mu prepukla zavislost naplno.Stale mam aspon nieco v rukach co sa tyka osudu,da sa s nim pracovat no netreba sa lutovat.Ak sa ku mne niekto sprava zle druhe sance nedavam a palim mosty ako nikto.Teraz som spokojna so zivotom💓.Sice nie sme bohati a moj muz nie je podnikatel,ale lubime sa ako kone a mame na vsetko rovnaky pohlad,hlavne na vychovu deti, zivotne priority,nazory,celkovy pohlad na zivot.Sme obaja rozumni a to je najviac.A hadaj co,sme spolu roky a este sa neopil,alkohol u nas nema miesto.Cize stalo sa to-najprv som si k sebe pritiahla takeho pred akym som utekala.Dlho som rozmyslala preco.A prisla som nato,ze som sa nedokazala postavit vlastnemu strachu z takych ludi.Pritiahla som si to,coho som sa velmi velmi veeeelmi bala.Teraz uz viem,ze zvladnem kazdu hroznu situaciu🫶A som stastna.Pritahujes co vyzarujes.Ak vyzarujes strach tak sa budes mat proste zle.Neboj sa svoj zivot menit💪

Strana
z6