icon

Prečo život niektorým vždy vychádza a iným nie?

17. sep 2025

prepacte mi moj vylev ale..
poznam jednu rodinu co im vsetko za posledne 10 rokov vychadza vsetko
a zena nerobi nemusi a muz zaraba dobre nenamaka sa.
ked potrebuju peniaze daju svokrovci lebo su milionari
jasne vsetko sa im dari,m v praci, zacali chudnut vsetko a jasne schudli
preco niekto na druhu stranu pride o pracu a o rodica?zacne zrat a nevidi v nicom zmysel? kto rozhoduje o tom ze prepadne alkholu a prezieraniu sa nebodaj drogam?

cim niekto ma horsi osud ako ten druhy? preco? preco?
uz nevladzem cely zivot som myslela ze dobro a pracovitost ma dakam posunu ale ono staci mat kontakty a bohatych rodicov, cely moj rebricek sa zrutil ...

som uplne znechutena

autor
18. sep 2025
@minenkaa

ak si teraz takýto zly človek ,tak si bola aj v minulých životoch a teraz si tu musieť vyžrať a asi to bude veeelmi dlho pokračovať ,keďže ty sa poučiť nechceš

@minenkaa pocuj este raz ja neprajem nikomu nic zle. asi je to tazke pochopit ze? ved to neznamena ze im prajem zle, co nevies pochopit

autor
18. sep 2025
@minenkaa

@anonym_autor teda absolutne netreba ľutovať a ani ti radiť ,melies si len to svoje a ani raz si sa nezamyslela nad tým čo máš zmeniť ,len tliachas blbosti,si plná nenávisti a ešte k tomu aj závisti ,si jediná ktorému zomreli blízky,nie ale si jedna z mala čo sa ľutujú a nič nerobia

@minenkaa ako vies ze nic nerobim, prosim ta. nepis tu blbosti, jedna vec je lutovat sa druha vec je ze sa nesnazim dostat z toho kruhu. ma nepoznas tak nebud mudra. dakujem

minenkaa
18. sep 2025
@anonym_autor

@minenkaa pocuj este raz ja neprajem nikomu nic zle. asi je to tazke pochopit ze? ved to neznamena ze im prajem zle, co nevies pochopit

@anonym_autor kde píšem,že prajes niečo zle,píšem,že si zly človek

minenkaa
18. sep 2025
@anonym_autor

@minenkaa ako vies ze nic nerobim, prosim ta. nepis tu blbosti, jedna vec je lutovat sa druha vec je ze sa nesnazim dostat z toho kruhu. ma nepoznas tak nebud mudra. dakujem

@anonym_autor ale som múdrejšia ako ty,neporovnávam

autor
18. sep 2025
@minenkaa

@anonym_autor ale som múdrejšia ako ty,neporovnávam

@minenkaa to mas pravdu, ze som hlupa ze sa prirovnavam

autor
18. sep 2025
@minenkaa

@anonym_autor kde píšem,že prajes niečo zle,píšem,že si zly človek

@minenkaa preco by som mala byt zly clovek, nechapem?preco by som mala byt? a ty nie si zly clovek ze taketo nieco pises dakomu koho nepoznas? si pre mna zly clovek.

minenkaa
18. sep 2025
@anonym_autor

@minenkaa preco by som mala byt zly clovek, nechapem?preco by som mala byt? a ty nie si zly clovek ze taketo nieco pises dakomu koho nepoznas? si pre mna zly clovek.

@anonym_autor ja nezávidím a nehnevám sa na ľudí ktorí sú šťastnejší a bohatší ako ja
Závisť a zlosť robia ľudí zlými a smútok nie je diviť aby toto človek cítim k niekomu inému

minenkaa
18. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor jooj a mne nevadí čo si o mne ty myslis,môže mi to vadiť iba pri človeku ,ktorý pre mna niečo znamená

anonym_1e82ee
18. sep 2025

@anonym_autor NEZÁVIĎ PREDOVŠETKÝM JE TO ZÁVISŤ. ČO ŤA PO NICH. A NEVER ČO VIDÍŠ NA VONOK.VER,ŽE KAŽDÝ JEDEN MÁ SVOJE STAROSTI.

macik166
19. sep 2025

@anonym_autor Moja svokra vždy hovorila: "Každý človek na svete má nejaké trápenie. A keď nemá, tak nech čaká lebo príde. Jednoducho povedané...na každého raz dôjde.

luizina
19. sep 2025

@anonym_autor zivot nie je fer, krutá pravda. Ja cely zivot pomozem, kde mozem, dam, obdarujem, ci rodine, ci v kolegom, ci kamosom, aj na ukor seba, ale ked ja nieco naozaj potrebujem, alebo som na dne, tak len same vyhovorky pocuvam, ziadna pomoc a to su ludia v mojej blizkosti, čo by mi bez problemov mohli pomoct v danej chvili.. ale nepomozu. Tak uz to neriesim, aj ked ma to mrzi, viem ze spolahnut sa mozem len sama na seba so vsetkym a nikdy nebudem mat zivot ako vo vaticke. Vsetko vydrete a aj tak pride potom na hovno obdobie a ja sa zas zviecham sama z dna. Tak to je, niekomu je dáno, niekomu je vzáno. Nezávidím, doprajem, neziarlim, neriesim, ale luto mi to je.

anonym_409393
19. sep 2025

@anonym_autor aká karma minulých životov? Čo to plácaš?
Môžeš si za len a len sama.
Každý si je tvorcom svojho šťastia.

anonym_0f5e08
19. sep 2025

My sme boli roky rokuce taká rodina. Všetko bolo super, darilo sa nám, veľký dom, každé dva roky sme menili jedno auto, dovolenka minimálne raz za mesiac aspoň predĺžený víkend. Deti šikovné. Dobre sa učili, vynikali v športe. Boli sme zdraví všetci a bolo nám dobre. No a potom sa to obrátilo. Prestalo sa mi dariť, potom mužovi. Deti sa dostali do puberty, problémov. Vôbec z nich nie je to, čo by sme chceli, vôbec nevyužili potenciál, čo mali. Do toho choroby, aj dosť vážne... hrabeme sa v 💩💩 druhý rok a bohvie, či sa vôbec vyhrabeme. Makáme, robíme, čo sa dá, ale vždy, keď je už trošku lepšie,príde dosť veľká rana. Rakovina, smrť rodiča, nevydarený obchod...

Nezavid, len si počkaj. Možno aj tým tvojim známym sa po💩 život 🤷‍♀️

nyusika
19. sep 2025
@anonym_autor

@biba_18 lebo to mam kazdy den na tanieri, vidim rodiny a pocuvam, neda sa nepocut na ihrisku. pytam sa co zle som spravila.co zle spravili ludia ktorym umreli deti ?

@anonym_autor závidiš a lutujes sa

anonym_4d1c85
19. sep 2025

@anonym_autor nebude sa im dariť vecne neboj sa. Tak život nefunguje, každý zažije aj to zle…

anonym_4d1c85
19. sep 2025

@anonym_autor a áno, peniaze robia veľa. Aj keď na fb kolujú citáty ako si ich do hrobu nevezmeš a podobne bludy…no nevezmeš ale zdedila ich tvoje deti a vnúčatá 😬

biba_18
19. sep 2025

@anonym_4d1c85 ide ale presne o to, ako sa s tým zlým vysporiada ...

macko1983
19. sep 2025

@anonym_autor milujem toto porovnávania,autorka to,že sa navonok má niekto lepšie neznamená, že to tak aj je.Drahé auto,dom,oblečenie to všetko sú len materiálne veci,nič neznamenajú aj keď sa daná osoba usmieva,nikdy nevieš aké trápenie je za tým úsmevom.Žijeme v dobe kde sa trápenie ukrýva,ako keby to bola hanba,každý sa chce prezentovať v tom najlepšom svetle.Veď v dnešnej dobe si ľudia berú aj pôžičku kvôli Vianociam.A dovolenky?Tak to je už iný level,len nech mám čo capnut na soc.sieť.Chcem tým len povedať, že to drahé auto,dom atď.nikdy nevieš koľko požičiek je za tým všetkým a následne aj zodpovednosť to splácať. Poznám veľa bývalých,naoko bohatých manželstiev ktoré sa kvôli pôžičkam rozviedlo,a to aj z bohatých rodín.

blackcat8885
19. sep 2025

Vieš tu na východe sa hovorí "Niet chyža bez kríža" ver že každý aj ten čo sa ma na vonok úplne super má alebo mal problémy a starosti. Nikdy nevieš čo za tým je. Nerieš iných ale seba, svoj život. Ak si myslíš že život nie je fér, skus to zmeniť alebo pomôcť niekomu (zvieratá starší ľudia atď) uvidíš budeš malou kvapkou v mori ale ten pocit je na nezaplatenie. A dá ti to aj pocit spokojnosti, vnutornej.

kavasaki370
19. sep 2025
@anonym_autor

@wolf_ chcem ist preto zit mimo civilizacie ale zatial sa mi to nedari

@anonym_autor Tak dojdi ku mne 😉

kavasaki370
19. sep 2025
@anonym_autor

@grof_monte_christo takze asi vazne ist zit do lesa za plot. dakujem ti za tvoj nazor. v mojom zivote toho bolo omnohoa viac zleho ale nechcem to tu pisat.
@gribka1 ja hladam odpoved preco ini v zivote sa maju na a ini trpia.

@anonym_autor Ak chceš reálne vedieť odpovede, kúp si "Bhagavad-gíta, taká aká je"

evkatk
19. sep 2025

Netreba sa spoliehať na to, že čo príde, tak to nejako bude. Ovdovela som veľmi mladá s 3 deťmi, učiteľským platom, rozostavaným domom, pôžičkami a ťažko som ochorela a ochrnula. Ak som chcela pre deti zabezpečiť všetko to, čo mali a ako žili, musela som na sebe nesmierne tvrdo pracovať a nespoliehať sa na rodičov, ktorí boli dobre situovaní, ale nikdy by som od nich nezobrala ani halier. Toľko hrdosti som v sebe ešte mala. Najprv som sa dala ako tak do kopy zdravotne, aby som nastúpila do práce, naučila sa chodiť a všetko to, čo ma zdravotne postihlo. Potom som sa prihlásila na ďalšiu VŠ a ukončila ju, aby som v práci postúpila, no ani to nestačilo pre deti, ktoré už začali študovať. Potom som zistila, že na vypracovaní európskych projektov sa dá zarobiť, ale treba ďalšiu, úplne inú VŠ. Tak som si také miesto zohnala a znova študovala ďalšiu VŠ a to sa vyplatilo. Deti vyštudovali v zahraničí (platila som to), všetkým ako promočný dar som zabezpečila skvelé bývania, dom dokončila a zveľadila a aj v dôchodku privyrábam na projektoch, podľa toho, ako mi to dovolia sily a môžem si tak dovoliť životný nadštandard aj v dôchodku. Takže netreba zúfať a už nie závidieť druhým, ale hľadať cestu ako si svoj život zlepšiť. Každý je strojcom svojho šťastia, chce to však veľa sebazapretia a nikdy nemyslieť na seba, ale svoju rodinu.

anonym_578081
19. sep 2025

@anonym_autor chodíš k psychológovi?Ak nie, mala by si.Este máte babku niekto nemá žiadnych rodičov, ani muža ani deti.

gerrwie_girl
19. sep 2025

Nuž, tak treba na sebe začať makať. Nezávid, iní mozu závidieť tebe. Mne umrela mamina, bolo som z toho hotová. Ale život ide dalej. To ze schudli tak to hádam nezávidís. To nesúvisí s tým ze maju peniaze. Schudnúť môžeš aj ty. Možno maju len pevnejsiu vôľu. Tak na sebe zapracuj, kúp si nejakú motivačné knihu, počúvaj motivačné podcasty a venuj sa niečomu pozitívnemu. Toto ľutovanie sa ta nikam neposunie, bude to len horšie. A pamätaj, vzdy budú na svete ludia, ktori sa budú mať lepsie ako ty alebo ja. Šťastie je najst radosť v tom, čo mas 🙂. Písala si, ze ti ostala maminka. Toto môžem závidieť ja tebe. Co by som dala za to mat možnosť objať tu moju.

columbovazena
19. sep 2025

@anonym_autor Myslím, že Wolf ti odpovedala úplne jasne a dostačujúco. To, že máš potrebu stavať sa do role obete nezmení nikto len ty. Sú iní ľudia, ktorí žijú omnoho horšie a nevyplakavaju, nesťažujú sa , neporovnávajte sa. Problém bude zrejme aj v tebe a tvojim pohľade na svet

columbovazena
Autor odpoveď zmazal
columbovazena
19. sep 2025
@anonym_autor

@minenkaa ze mi umreli ludia ktorych som milovala a ze mma chut sa zabit? este pridavaj

@anonym_autor Tak keď máš chuť sa zabiť tak zmeň lekára, ries to. Nie kktny kto sa ako má, ale ako sa máš ty, a čo s tým mienis robiť

akje
19. sep 2025

@anonym_autor zivot každému nadelí iné utrpenie, s ktorým sa musí vyrovnať.
Keď som bola mala a chcela som byt v koži niekoho iného, komu som niečo závidela, tak sa časom ukázalo, že v jeho koži byt nechcem, lebo také problémy, ako rieši daný človek ja riešiť nemusím. A tým som v sebe uzavrela tieto nespravodlivé myšlienky.

Predstav si, že pre niekoho si zas ty to dieťa šťasteny ;).

damianadam
Autor odpoveď zmazal
anonym_755213
19. sep 2025

Útek od civilizácie je jedna vec,ale svoje krivdy, závisť a nešťastie si treba poriešiť vo vlastnej hlave,lebo sama zo sebou budeš žiť do konca života.Sama pred sebou neutečieš.
Nikdy sa nepozeraj na materiálno,-ten má veľa peňazí,hento toto tamto......nikdy nevieš čo všetko za tým je a nikdy nevieš aké trápenia si zo sebou nesie aj navonok veselý , úspešný a materiálne zabezpečený človek.