Prekonanie depresie a zlepšenie života
Dobrý deň. Viem že nie je to najhoršia situácia v akej som sú oveľa horšie... Chcem sa tu rozpisat a ďakujem vopred kto si toto celé prečíta a dá aj radu. Ide o to že v poslednom čase je toho veľmi veľa na mňa ...odsťahovala som sa od rodičov zarábam 600 euro platím.najom 260 mám spolubývajúceho takže preto tak málo... Mám dcérku 3 ročnú.... Nedokážem byť snou.... Áno je to neodpustiteľné ja som matka a nedokážem byť s vlastnou dcérou. Začnite si do mňa.... Ale je tu niečo....psychicky to je elmi veľa na nemám peniaze ledva vyzijem SAMA! Dcérka je s babkou nechce ani mňa ani jej otca. Mám ťažké depresie....a áno rozmýšľam nad tým ako to celé ukončit....myslím tým seba.... Nedokážem žiť nedokážem sa postaviť z postele do práce chodím... Ale neviem... Mal už niekto takéto stavy alebo som najhoršia matka že som moju dcérku nechala u babky na neviem ako dlho.... Dobre som urobila že som ju nechala u babky alebo keby je so mnou no nedokážem sa o ňu starať.
..platim jej všetko máme som dala peniaze...malej kupujem čo sa dá... Platím škôlku sama.
No ako sa k tebe chovajú rodičia je dosť zlé a asi aj z toho pramení, že máš depky,ze?
@anonym_7b2d43 ako by si sa cítila keby ťa vlastná matka chcela udať že sa nevieš starať o svoje dieťa...vtedy toto celé začalo...už aj predtým ale toto ma dalo úplne dno
Pre mna zla matka niesi, uvedomila si si ze sa o nu nedokazes momentalne postarat a dala jej lepsie podmienky u jej babky..a aj peniaze posielas. Za mna velmi dobre riesenie kym sa das dokopy.
Lebo uz je strasne mnozstvo pripadov kedy matere ublizili vlastnym detom lebo to nezvladali. Daj sa dokopy za ten cas
@anonym_7b2d43 ako by si sa cítila keby ťa vlastná matka chcela udať že sa nevieš starať o svoje dieťa...vtedy toto celé začalo...už aj predtým ale toto ma dalo úplne dno
@kristina9927 lenze tym ze sa neliecis, nesnazis sa o zlepsenie svojho stavu, vlastne davas matke za pravdu.
Ja na tvojom mieste sa vzchopim a dokazem im, ale hlavne sebe, ze som dospely clovek co sa vie postarat o seba aj o dieta.
a prepac...nevesaj sa na chlapov, ti ta nespasia, na partnerstvo budes zrela, ked budes zvladas zivot aj bez partnera.
Pre mna zla matka niesi, uvedomila si si ze sa o nu nedokazes momentalne postarat a dala jej lepsie podmienky u jej babky..a aj peniaze posielas. Za mna velmi dobre riesenie kym sa das dokopy.
Lebo uz je strasne mnozstvo pripadov kedy matere ublizili vlastnym detom lebo to nezvladali. Daj sa dokopy za ten cas
@ivik4 áno a práve to nechcem na nej vybijať to že mi je zle.. akože nikdy by som ju neudrela!!! Ale nechcem po nej kričať ani nič podobné...
@kristina9927 lenze tym ze sa neliecis, nesnazis sa o zlepsenie svojho stavu, vlastne davas matke za pravdu.
Ja na tvojom mieste sa vzchopim a dokazem im, ale hlavne sebe, ze som dospely clovek co sa vie postarat o seba aj o dieta.
a prepac...nevesaj sa na chlapov, ti ta nespasia, na partnerstvo budes zrela, ked budes zvladas zivot aj bez partnera.
@negymama nevesam sa na chlapov. Vôbec....som sama.... Nikoho nezaujíma že keď som sa odsťahovala nemala som ani paplón ...jedla som zmrazené špagety....lebo moja matka mi.neoomahala vôbec....okrem toho že dáva pozor na moju dcéru
..a so som povedala za to som jej vďačná
No ako sa k tebe chovajú rodičia je dosť zlé a asi aj z toho pramení, že máš depky,ze?
@anonym_7b2d43 hlavne z toho...aspoň si myslím... A toto sa nezačalo teraz ale odmalička
A prečo nemôžeš byť v podnájme s dcérou?ten s kým bývaš je nový priateľ?bio otec platí výživné?
@luccija nie nieje to nový priateľ je to niekto koho poznám už dlhšie... Nič medzi nami nieje platím nájom tak isto skôr on. A nie nieje to zlý človek vôbec.
A prečo nemôžeš byť v podnájme s dcérou?ten s kým bývaš je nový priateľ?bio otec platí výživné?
@luccija a nevem či to bolo dobré rozhodnuttie ale to čo som ja prežívala doma ....ťažko si predstavi niekto kto to neprežil
Tak poďme pekne postupne...otec dieťaťa ti dlží peniaze na výživnom- treba ho dať na súd, nech doplatí, požiadať o náhradné výživné, prípadne nastaviť platby vyššie (neviem aké máš reálne náklady na dcéru). Zarábaš 600 €- to nie je ani minimálna mzda, takže nepracuješ na plný úväzok? Ak nie, skús si nájsť ďalšiu brigádu, alebo dve, kým nenájdeš normálne platenú prácu na plný úväzok. Ďalej máš možno nárok na príspevok v hmotnej núdzi, príspevok na bývanie- prever si to na úrade práce, to sú tiež peniaze do plusu.
Ak cítiš, že treba ísť na hospitalizáciu, určite choď, dostaneš PN a všetko ostatné vyriešiš, keď budeš v poriadku.
Skús sa obrátiť na nejaké občianske združenie, alebo charitu, alebo sociálku v okolí, aby ti pomohli povybavovať všetko, čo sa dá a nasmerovali ťa, ako ďalej. Tvoja situácia nie je neriešiteľná, treba využiť všetky možnosti, ktoré máš. Držím veľmi palce.
Tak poďme pekne postupne...otec dieťaťa ti dlží peniaze na výživnom- treba ho dať na súd, nech doplatí, požiadať o náhradné výživné, prípadne nastaviť platby vyššie (neviem aké máš reálne náklady na dcéru). Zarábaš 600 €- to nie je ani minimálna mzda, takže nepracuješ na plný úväzok? Ak nie, skús si nájsť ďalšiu brigádu, alebo dve, kým nenájdeš normálne platenú prácu na plný úväzok. Ďalej máš možno nárok na príspevok v hmotnej núdzi, príspevok na bývanie- prever si to na úrade práce, to sú tiež peniaze do plusu.
Ak cítiš, že treba ísť na hospitalizáciu, určite choď, dostaneš PN a všetko ostatné vyriešiš, keď budeš v poriadku.
Skús sa obrátiť na nejaké občianske združenie, alebo charitu, alebo sociálku v okolí, aby ti pomohli povybavovať všetko, čo sa dá a nasmerovali ťa, ako ďalej. Tvoja situácia nie je neriešiteľná, treba využiť všetky možnosti, ktoré máš. Držím veľmi palce.
@anonym_b275f9 Presne toto som chcela napísať. Ona reálne potrebuje niekoho, kto jej pomôže po úradoch povybavovať všetko, potrebuje dobrého psychiatra a zatiaľ aj hmotnú výpomoc, napríklad cez charitu, alebo nejaké občianské združenie. Len skutočne potrebuje niekoho, kto jej s tým na začiatok pomôže, lebo momentálne nemá na to fyzickú a ani psychickú kapacitu.
@kristina9927 dáš sa na Pn, pôjdeš tam na liečenie a potom sa vrátiš k rodičom, aby si začala od znovu so svojou dcérou. Ak odmieta teba aj otca, tak ste jej obaja veľmi ublížili (psychicky). Takže žiť máš pre koho, len sa musíš vyliečiť, keby si mala zlomenú nohu, tak nerozmýšľaš nad tým, či ideš do nemocncie. Teraz máš zlomenú dušu, tak tiež nerozmýšľaj. ♥️
@denkabemommy nemuseli jej priamo ublížiť dieťa takéto depresívne energie vycíti a úplne prirodzene sa ich stráni maličké deti ešte majú tento obranný mechanizmus až neskôr ho strácajú. Moj blízky rodinný člen je tiež depresívny a dieťa ho nevie zniesť bohužiaľ a dáva to jasne najavo. Kričí už len keď sa blíži. Inak výborná rada s tým liečením duše to je úplná pravda. A autorka k tebe.. ak sa vyliečis budeš inak vidieť svet a možno onedlho nebudeš zarábať 600€ ale 800€ a pomaličky hore... Zabojuj a rieš to kvôli sebe aj dcérke
@anonym_b275f9 Presne toto som chcela napísať. Ona reálne potrebuje niekoho, kto jej pomôže po úradoch povybavovať všetko, potrebuje dobrého psychiatra a zatiaľ aj hmotnú výpomoc, napríklad cez charitu, alebo nejaké občianské združenie. Len skutočne potrebuje niekoho, kto jej s tým na začiatok pomôže, lebo momentálne nemá na to fyzickú a ani psychickú kapacitu.
@anonym_ef3496 bohužiaľ sama som bola v podobnej situácii a ver že ti nik nepomôže. Mne nepomohol nik.
@klotildabazarik ľahké písať keď okrem mojej mamy nie je kto kto by na ňu dával pozor.... A aj to si vypočujem... Zlyhala som ako matka aj ako človek... Viem to a nejdem sa tu ľutovať. Je to proste tak...budem sa snažiť aby to takto nebolo...ale ďakujem každej kto mi tu dal rady naozaj.dakumem zo srdca
@kristina9927 ja som to pisala na margo financii, ze ti radime a napises nato ze nebudes mat peniaze, nie nato ze si zlyhala ako clovek, to urcite som nemyslel, chod na pn, robotu by som vobec na tvojom mieste neriesila, v prvom rade sa musis dat dokopy psychicky, potom zacat "riešiť" ostatné veci
@anonym_ef3496 bohužiaľ sama som bola v podobnej situácii a ver že ti nik nepomôže. Mne nepomohol nik.
@anonym_d3f977 Poznám ľudí, čo pomohli takej osobe. Verím, že aj teraz jej niekto pomôže. Len musí aj sama chcieť a niečo pre to urobiť.
@kristina9927 nie si zla matka, len si v zlej situacii.

@luccija platí ako on chce. ... Dlzi mi 350 eur...stoho mi dal 100...